Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A férjem anyagi okokra hivatkozva válni akar fórum

A férjem anyagi okokra hivatkozva válni akar (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
96. michelle.r (válaszként erre: 30. - Édesmandula)
2013. jan. 18. 14:15

Értem az indulataidat, ne őrüljünk már meg :P. Ne adj ilyen tanácsot, mert a végén még megfogadja.

Nem lehet valakit a saját jogos tulajdonából kizárni, ha az a bejelentett állandó lakcíme is. Főleg nem lehet a ruháit kiszórni. Egy elég gázosnak ígérkező válás előtt meg pláne nem tanácsos.

Higgadj le egy picit ;)

2013. jan. 18. 14:07
Érzésem szerint a férj becsajozott, szét akarja dobni a babaruhát miatta, csak közben kiderült a betegség, és így akar a családon elverve a port - meglépni. Azt is tudja, manapság nem könnyû a vagyont megosztani. S hogy mindezt egy beteg társsal teszi meg, az már nagy aljasság.
2013. jan. 18. 14:01

Az anyagi ok csupán ürügy...

A feleségnek most úgyis a gyógyulásra kell jobban koncentrálnia..., közben pedig begyûjti a lehetséges megoldásokat, információkat, lehetôségeket, eshetôségeket... Ahogy a mondás is szól: ôrizd a békét, de tartsd szárazon a puskaport!

Megfelelô informaciókat begyûjtve könnyebben tud felkészülni az esetleges összecsapásra.

93. Sylvia81 (válaszként erre: 92. - 5bcf1b7c01)
2013. jan. 18. 13:49

Igaz. A baj azzal van, hogy Kenzol említette valahol, hogy egyedül nem tudja fenntartani a házat, mert a bolt annyit nem hoz. :(

Bááár, mondjuk azért a gyerektartás valamicskével megdobja a bevételt. Csak arra nem lehet játszani, mert sajnos a pert a végtelenségig el lehet húzni, és tudtommal visszamenőleg nem ítélnek meg pénzt, csak a határozat jogerőre emelkedése utántól kell fizetni.

2013. jan. 18. 13:23

Közben eszembe jutott valami. Ha válni akar, ám tegye! Indítsa meg ô a pert és fizesse ô az ügyvédet. Aki meg akkor akar válni, amikor a felesége beteg és a legnagyobb szüksége lenne a másiknak... nem éppen jó pont a bíróság szemében...mint ahogy az sem, hogy van szeretôje...

Nem hiszem, hogy van bíró, aki a beteg feleséget a gyermekével kitenné a lakásból...

91. puritan (válaszként erre: 83. - Skintilla)
2013. jan. 18. 13:18
és itt szó sem volt róla, hogy nem dolgozott, egy üzletről írt, amiben ő dolgozik, a férje fuvaroz, mondjuk nekem ez is magas, hogy pusztán a fuvarból jobban meg lehet érni, mint az elfuvarozott áru utáni árrésből?
90. 973d9d6ecf (válaszként erre: 70. - Sylvia81)
2013. jan. 18. 13:16
Már töröltette magát..Csak nem a férj volt.
89. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 83. - Skintilla)
2013. jan. 18. 13:15
:):):) Ez *****-os válasz!
88. puritan (válaszként erre: 82. - Miki1959)
2013. jan. 18. 13:13
de ha van ilyen férj, feltétlenül szóljatok :)
87. 973d9d6ecf (válaszként erre: 1. - Kenzol)
Na ,meg a búbánatos fenét....majd a bíróságon megmagyarázzák neki...El ne menj,menjen ő.Aztán majd lesz vagyonmegosztás.Nyuvaszd ki .Megérdemli..Micsoda egy mocsok szarházi ...
Olyan elszomorító ezt olvasni. Tényleg csak így működhet ez? Ha az egyik fél úgy dönt, hogy már nem akar tovább evezni a közös csónakban, feltétlenül mindent mérlegre kell tenni, ami odáig senkinek eszébe sem jutott? Szerintem a család egy olyan egység, hogy ha jól működik, egyformán tesz bele mindenki.
85. Hudvig
2013. jan. 18. 13:09

Járj utána, mit tehetsz! Minden héten a városi bíróságoknak fogadóórát kell tartaniuk és ott ingyenesen jogi tanácsokat adnak!!!

Ahogy előttem írták, ha kiteszed a lábad a házból, akkor nála a lap! A gyerekeid miatt fel a fejjel! Egy ilyen senkiházi miatt nem adhatod fel!

84. Kis Cidri (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 12:45
Ha valaki otthon vezeti a háztartást, az nem ücsörög otthon, hanem a tiszta gatyádat, a meleg vacsorát, a rendet utánad teremti meg. 100 éve még fizettek az ilyen cselédeknek, ma "nem dolgozó nőknek" hívják őket. Ha te is bevállalod ezt akkor én gürizek szívesen helyetted és utána elküldelek a p...-ba, mert itt én teremtettem meg mindent, míg te csak ücsörögtél
83. Skintilla (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 12:34

Tipikus hímsoviniszta, beszűkült látásmód, amit írsz.

Ez egy kicsit demagóg lesz, de túl lemaradott vagy, hogy ne ezzel kezdjem.

Nézz már utána a nem pénzben kifejezhető hozzáadott értékeknek is.

Egy nő, ha mást nem csinál, "csak" otthon neveli a gyerekeket, akkor is többet és hatékonyabban végez, mint egy férfi, aki mellesleg a biztos családi háttérből meríti az energiáit. A különbség annyi, hogy ebben a világban a házimunkának nincs piaci értéke.

Csak akkor jössz rá mennyi is az annyi, ha fogadsz takarítónőt, házvezetőnőt, bébiszittert és egy kurvát.

De csinálhatod egyedül is.

82. Miki1959 (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 12:21

Dolgoztál, miközben felnevelted a 2 gyereket is.

A nej pedig végig otthon ült, semmit nem csinált a vállalkozásban, továbbá ette az általad bevásárolt és elkészített reggelit, ebédet, vacsorát, járkált az általad elmosott és vasalt cuccokban.

Te ilyenkor gondolkodsz is?

81. G.Garbo (válaszként erre: 80. - Sylvia81)
2013. jan. 18. 12:18
Nincs mit :)
80. Sylvia81 (válaszként erre: 78. - G.Garbo)
2013. jan. 18. 12:17
Köszi. :)
79. Sylvia81 (válaszként erre: 77. - G.Garbo)
2013. jan. 18. 12:16
Én most olvastam bele a hsz-aiba. Húúú - mást inkább nem mondok. :)
78. G.Garbo (válaszként erre: 75. - Sylvia81)
2013. jan. 18. 12:15
A lényege annyi, hogy a házasság vagyon- és életközösség. Két felnőtt működteti, szabad akaratból, összefonódott élettel. Hacsak nem különvagyon (örökség, házasságba eleve bevitt vagyon), amiről szó van, azt egy közös éltben, vagyonközösségben, közös gyerekeket nevelve jó esetben, a közös életet közös elhatározásbeli munkamegosztással viszik, melyek közül egyikük szerepe nélkül sem haladhatna a másik fél.
77. G.Garbo (válaszként erre: 76. - Sylvia81)
2013. jan. 18. 12:12
Olvastam korábbi hozzászólásait egy másik fórumon.
76. Sylvia81 (válaszként erre: 73. - G.Garbo)
2013. jan. 18. 12:11
Hűűű, én nem olvastam utána ennek a fiúkának.. Szorgalmas vagy, vagy "ismered" már másik fórumból? :)
75. Sylvia81 (válaszként erre: 74. - G.Garbo)
2013. jan. 18. 12:10
Az utóbbit én sem tudom - mármint a hivatalos indoklását. :)
74. G.Garbo (válaszként erre: 69. - Mosolyka1111)
2013. jan. 18. 12:03

Hagyd, fogalma sincs. Sem a párkapcsolatokhoz, a házassághoz nem ért, de még a hülyeségét is fitogtatja.

Azt sem tudja, hogy a jogrendszer a házasságban miért ítéli fele-fele alapon a vagyont 5 év után.

73. G.Garbo (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 12:01

Miért van az, hogy ordít minden hozzászólásodból, hogy életedben nem volt még egyetlen, épkézláb, felnőtt kapcsolatod? Se gyerek, se házasság?

Olyan szánalmas... Mondd, mesélj róla, milyen lehet egy női fórumon, magánélet nélkül, becézett nicknévvel osztani az észt feleség híján harmincon túl?

2013. jan. 18. 11:57
Idióta, lúzer férfi. Ha méhnyakrákod van, nem bírsz szexelni, mehetsz is. Lehánynám az ilyet...ahelyett, hogy támogatna a nehéz időben. Undorító féreg. Elnézést, de ez nagyon kiakasztott most.
71. Sylvia81 (válaszként erre: 69. - Mosolyka1111)
2013. jan. 18. 11:49

Ezzel meg egyetértek.

A férfiak állítólag sokkal reálisabbak, ráadásul szeretnek a főnök pózban tetszelegni otthon is. Ha nem tetszik, amit a feleség csinál, lehet változtatni: meg lehet kérni a feleséget, hogy... akármire. Ha értelmes nő, akkor úgyis belátja. Ha meg nem... Akkor miért is vette el? Gondolhatta, hogy ez lesz.

70. Sylvia81 (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 11:45

Óóó, csak nem a kedves férjhez van szerencsénk, aki mással hetyegett, míg a felesége, akinek örök hűséget fogadott, az életéért harcolt???

Jah, és légyszi szülj meg és nevelj 2 gyereket, vezess háztartást és este persze még lesd a munkából hazaeső párod minden kívánságát, és csak utána írj ilyeneket!

69. mosolyka1111 (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 11:42

Pont ez az ,hogy beleadta több, mint a felét. Dolgozott a vállalkozásban, és emellett gondolom, nem volt bébicsősze, és háztartási alkalmazottja sem, azt is ő csinálta.

Egyébként pedig a muris az, hogy tökmindegy! Ha a körmét reszelgette volna otthon, martinit iszogatva, és a gyerekeire bébiszitter vigyázott volna, és a háztartását bejárónő látta volna el, és a vállalkozásban sem dolgozott volna, AKKOR IS mindennek a fele járna neki, mert házasságban éltek! (Ezt egy barátnőmnek mondta egy ügyvéd, akit szintén ki akart tenni a férje, miután asszonykát előtte évekig dolgoztatta a kocsmájában.)

68. mosolyka1111 (válaszként erre: 67. - 728bc799e2)
2013. jan. 18. 11:39
Így van! A legstrapásabb rabszolga munka sok esetben. Ugye, az alkalmazott csak napi 8 órát melózhat, túlóra pótlékokkal , pihenő időkkel. Az asszony pedig bármikor, látástól vakulásig.
67. 728bc799e2 (válaszként erre: 66. - B1e131b6d7)
2013. jan. 18. 11:32
nem ücsörgött otthon, a vállalkozásban dolgozott!!!
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook