Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A durumlisztből készült süteménynek más íze, állaga van, mint a sima búzalisztből készültnek? fórum

A durumlisztből készült süteménynek más íze, állaga van, mint a sima búzalisztből készültnek? (tudásbázis kérdés)


2010. szept. 16. 10:17
Igen, nagyjából az a különbség, mint a zsemle és a graham kenyér között, sűrűbb a tészta és más ízű is.
2010. szept. 16. 10:16

Mi a különbség a durumliszt és a teljes kiőrlésű liszt között?


A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás.


A teljes kiőrlésű liszt – a fehér liszttel ellentétben – nincs finomra őrölve, így tartalmazza a búzaszemek magas tápértékű héját, mivel a búzaszemeket nem hántolják le.


Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt mindkettő, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.

1. cse
2010. szept. 16. 10:10
A durumlisztből készült süteménynek más íze, állaga van, mint a sima búzalisztből készültnek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook