A Dal 2013 (beszélgetés)
sokan szavaztak, hidd el.
ha én szavaztam, akkor van jogom morogni?
Igen, az utolsó mondatod az, ami meglepett. Mármint az, hogy akik szavaztak, nekik ez tetszett. Egyébként nem én írtam, hogy nem értem. Én azt írtam, hogy tuti van magyarázat. Ez is egy lehetséges. Az is, hogy rá volt állítva gép vagy bármi, de lehet, hogy szimplán csak azok indultak be, akik szintén fricskázni akartak.
Valakivel összekeversz, mert én nem értetlenkedek, hogy hogyan nyerhetett, hanem nem tetszik a szám, de ezt már tudod.
Nem én kérdeztem, hogy hogyan lehetséges, hogy ő nyert, miközben az oldalakon meg a többség leszavazza, hogy megérdemelte-e. Én nagyjából értem, de a pontos választ persze talán senki nem tudja, csak a valószínűt.
Ha nehezen is, de lenyelem a békát.
Mind a mellett szilárd meggyőződésem, hogy egy ilyen súlyú nemzetközi versenyre szakértő zsűrinek kellene a végső szót kimondania, amilyen szombaton az asztalnál ült, és nem a különféle hangulatok által befolyásolt nézőknek, akik jelentős hányada-érthetően- szimpátiából voksol és nem szakmai szempontok alapján, utóbbi persze nem is várható el.
A kérdésed nem az volt most, hogy milyen ez a szám, hanem hogy hogyan kaphatta a legtöbb szavazatot. Erre írtam választ. Persze attól még szíved joga bármit másról beszélni, de úgy gondolom, korrekt, ha válaszolunk egymás kérdéseire, nemde? :) Ha küldtél volna 5 mobiltelefonról 20-20 szavazatot KSA-ra és tudnád, hogy az egész városod így tett, akkor megérteném, hogy nem érted, hogy kaphatott többet Alex. De mivel egyet sem küldtél, mások meg küldtek Alexre, igaziból azt nem értem, mit nem értesz. :)
Hogy hogy lehet az embereknek ennyire béna ízlésük? Hát így. :)
Ami tetszik neked, vagy ilyesmi :D
A Messziről-t.
Petőfi rádió hallgatóival. Mindig volt pár variáció, dallamra, szövegre. Lehetett szavazni, és ötletelni, így született a dal.
Nem szavaztam. De bírom, hogy ez egy érv:) amikor korábbi müsorban szavaztam, akkor azért kiáltottak egyesek ki hülyének:))
Te szavaztál egyébként? Van egy ilyen kitétel, hogy ha nem szavaztál akkor csit?
Ne csináljátok már ezt az erőltetett szelekciót. Véleményem van és lehet is attól, hogy nem szavaztam. De most mondhatnám, hogy szavaztam, akkor mi lenne a különbség?
Ettől egy gyenge szám nem lesz jobb.
Már leírtam egyszer itt, hogy kedvezőtlen tapasztalataim miatt elvből nem szavazok, eddig se tettem, de a szombaton szerepelt énekesek közül-talán Pál Déneséket kivéve-mindenkit alkalmasabbnak találtam, és találok jelenleg is-mint ByAlexet.
Szinte biztos voltam benne, hogy ez a srác szóba sem jöhet.
Tévedtem.
Joys, Te pl szavaztál?
Csaba doki, Te szavaztál?
Alapdíjasan küldhettetek volna 20 sms-t Saundersre vagy Gigire, vagy akit szerettetek volna.
Valóban nem, de erre nincs válasz.
Mint tudjuk, itt a dalra kellett szavazni, függetlenül attól, hogy azt egy ismeretlen, csiricsáré öltözetű, amatőr adja elő és a voksolók vele szimpatizáltak a legjobban.
Úgy látom, egyre többen ébrednek rá és adnak hangot véleményüknek, hogy nem ByAlexnek kellene képviselnie az országot-csak most már késő.
De "minden kár, haszonnal jár":ez a srác csak nyert a személye körül kialakult viharnak, mert országosan ismert lett, sőt, rövidesen külföldön is az lesz.
Akkor a nézők miért nem szavaztak olyan énekesre, aki szerintük Malmőbe való?
Nem emelt díjas szám volt....
Azt tudtad, hogy azt együtt írta a hallgatókkal?
Több héten keresztül :D
Érdekes a szám, valamivel jobban tetszik a Kedvesem-nél, mert zeneileg gazdagabbnak érzem, de összességében úgy látom, ByAlex dalai nem az én stílusom, nem az én világom.
Szóval a koncertjeiről én biztosan távol maradok majd.
Különben statisztikákat nézegetve /pl. a Kiskegyedét/ azt olvasom, a nézőknek legalább 60%-a, vagy ennél nagyobb hányada úgy látja, Alexnél alkalmasabb énekesnek kellene Malmőbe utaznia egy ilyen nemzetközi versenyre.
Messzemenően egyetértek.
Ja, nem tudom, ennyit hallottam, nagyon nem jártam utána...
:)
Nekem bejön az az életérzés, hogy apró részletekre, fénysugarakra felfigyelünk az életünkben, nem csak megyünk előre, mint a robot...valószínűleg ezért jött be ez a dal.
Jó, hát akkor megértem, hogy a nőknek az jön be :) Meghallgattad a "Messziről"-t?
Nekem ez még nyerő is lett volna. :)