Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A csúnya, gonosz nagykutya fórum

A csúnya, gonosz nagykutya (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A csúnya, gonosz nagykutya

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
558. d6b71af9a8 (válaszként erre: 557. - Morkika)
2010. júl. 8. 10:56

A boxer kant, 8 hetes kora óta neveljük, úgy hogy a fiam nem volt még egy éves sem!!!!!

Nem kezdő kutyás vagyok, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy mit vállalok!!!!!!!!!!!!!

Plusz, folyamatosan tájékozódom, olvasok kutyákkal, neveléssel kapcsolatban, mert mindig találok, valami újat....és nézem az ilyen műsorokat is!!!!!!!!!!!!!

Nem értem, hogy miért baj ennyire az, hogy nem menhelyről akarok, 10 éves kutyát????????????????

557. morkika
2010. júl. 8. 08:49

Nem a kutyára gondoltam, hanem a gyerekeidre. Csak nem akartam nyíltan leírni, mert a végén még megsértődsz. Te is tudod, hogy nem kis feladat normálisan, lelkiismeretesen felnevelni egy kölyköt, akire szinte mindig figyelni kell, mit vesz a szájába, mit rág el stb.

Nekünk 1 éves a chihuahua-ánk (a fiatalabb), és bizony mérete ellenére nagyon ki szertelen volt, rengeteget kellett rá figyelni, vigyázni rá, nevelni. Mondjuk nekünk ez teljesen természetes volt, de nem mindenkinek az...

556. d6b71af9a8 (válaszként erre: 555. - Morkika)
2010. júl. 7. 22:25

Biztosan nem lesz probléma, jó helyről hozom.:)))

Beilleszkedési gondok?

Van olyan egy boxernél???:DDDDD

555. morkika
2010. júl. 7. 20:01

Hát nem tudom... tudnék még hozzászólni a fiatal kontra öreg kutya témáról, de ez a fórum nem erről szól...

Minden esetre kívánok egészséget az új kutyusnak, reméljük nincs semmilyen örökletes betegsége és beilleszkedik majd a családba.

554. d6b71af9a8 (válaszként erre: 553. - D6b71af9a8)
2010. júl. 7. 19:26
Illetve a párom,hallani sem akar idősebb kutyáról, a gyerekek miatt! A "2 évesig"-be sem nagyon akart belemenni, de mondtam, hogy ők még olyan "éppfelnpőttkorbalépőnek" számítanak a nagytestűeknél.
553. d6b71af9a8 (válaszként erre: 551. - 065e0dedbc)
2010. júl. 7. 19:23

De, valahol erre is gondolok! A fiam 4 éves, és egy örökmozgó, eleven, állandóan ugráló gyerkőc.

Biztosabbnak érzem, ha mellettünk nő fel a kutyus, és megszokja a gyereket.

Amúgy már van is kutyó!

Egy boxer kicsi lány, 8 hetes, és jövőhéten pénteken megyek érte!

Ha Isten is úgy akarja!!! :)))

2010. júl. 7. 18:47
Szerintem kiszámíthatatlanok a kutyák.Utálom azt,ha vaki nem gondoskodik arról,hogy kerítésen belül maradjon a kutyája. Ösztönük van,és ha valaki fél tőlük,akkor megérzik, minimum megkergetik,vagy megugatják.Félelmetes.Azok a kutyatartók,akik még direktbe vadítják a kutyájukat nem normálisak.Ettől függetlenül szeretem a kutyákat, de nem kell idegesítőnek érezni azt,ha valakik félnek a nagytestű kutyától.
2010. júl. 7. 13:38

morkikának igaza van.

Én is csak azért figyeltem arra hogy fiatal legyen vagy eddigi életét kicsik közt élje,mert két éves és 3,5éves gyerekeim mellé,olyat szerettem volna aki ebbe a világba szokik bele,mert az tény hogy az öregebb kutyók többnyire türelmetlenebbek.Főleg ha nem nagyon volt gyerekek közt..

Szóval ha nem attól tartasz hogy nem haverkodnak össze a csemetéddel,akkor nagyon sok előnye van egy "tapasztalt"kutyusnak:)

550. d6b71af9a8 (válaszként erre: 549. - Morkika)
2010. júl. 6. 21:15
Nem tudom, egyszerűen, nem szeretnék idősebb kutyát, max. 2 éves korig. Ha már választhatok....:))))
549. morkika
2010. júl. 6. 18:16
Az miért baj? Ha lánykutyus, akkor valószínűleg nem lenne probléma. Szerintem. Szegények várják a gazdit, aki elfogadja őket és szereti őket a hátralévő életükben. Ha idősebb, attól nem feltétlenül rosszabb. Sőt, mivel sok nehézségen ment keresztül, sokkal alkalmazkodóbb, nagyobb a megfelelési kényszere is, ezért nem hiszem hogy komolyabb baj lenne vele. Ha meg mégis problémásabb ebről van szó, a fajtamentők biztosan nem hallgatják el a dolgot, hiszen nekik is érdekük hogy az örökbefogadás valóban "örökre" szóljon...
548. d6b71af9a8 (válaszként erre: 547. - Morkika)
2010. júl. 6. 15:26
Igen, szoktam nézegetni, de sajnos, most csak idősebb kutyák vannak. :((
547. morkika
2010. júl. 6. 14:57

www.boxermentes.hu

Itt vannak a gazdira váró boxerek, vagy boxer keverékek. Nézd meg őket, szerintem érdemes :)

546. morkika (válaszként erre: 543. - D6b71af9a8)
2010. júl. 6. 14:43
Nézd meg esetleg a boxer fajtamentők oldalát, vagy a www.minimenhely.hu vagy a www.noeallatotthon.hu oldalakt. Azt hiszem itt foglalkoznak boxer fajtamentéssel. Hátha akad egy szuka, aki várja az igazi gazdit.
545. pemete
2010. júl. 6. 11:27
Kár:(
544. d6b71af9a8 (válaszként erre: 542. - Pemete)
2010. júl. 6. 11:17

Közben visszaolvastam, és látom, hogy kan a kutyus. A kan boxerem mellé, másik "nagytermetű" kant, nem is mernék hozni. Ezért keresek szuka kutyust. A pincserem kan, de őt a termete miatt sem bántja. Hiszen tized akkora a pincser.:D

A boxerek pedig okosabban annál, minthogy egy ekkora szobacirkálóban vetélytársat lássanak....viszont egy nagyobb kanra ezt nem merném mondani.

543. d6b71af9a8 (válaszként erre: 541. - Pemete)
2010. júl. 6. 11:03

Köszönöm, de én mindenképpen boxert szeretnék.:) Van már egy boxink, és imádom a boxereket.:D

Amikor kicsi voltam, volt egy boxerünk, aki sajnos hamar meghalt.:( Akkor azt mondtam, ha lesz saját kertes házam, akkor mindenképpen lesz boxerem!!!! Lett is egy, és most jutottunk el oda a párommal, hogy akkor legyen még egy.:)

542. pemete
2010. júl. 6. 10:56
Tudom, nem boxer, de gyönyörű, és egy igazi szeretetbomba!
541. pemete (válaszként erre: 540. - D6b71af9a8)
2010. júl. 6. 10:56
Esetleg az a kutyi, akit mi találtunk? Szobatiszta, okos, gyerekszerető, szépen jöm pórázon:)
2010. júl. 6. 10:32

Nagyon szeretnék egy szuka boxert, ezért tegnap megnéztem egyet. 2 éves, nagyon szép kutya, kicsi esztétikai hibával, a fején búb van, mert ahonnan a mostani gazdái hozták, ott kölyökkorában fejbe vágták. :(((( 5000Ft-ért adják a kutyát. El is hoztam volna azonnal, de sajnos, nagyon antiszociális. Egy szuka cane corsoval él együtt, akit szintén eladnak, ő törzskönyves, chipes, 10000Ft, de ő is antiszoc. Pl. nem lehet sétáltatni, mert a boxi megy neki minden kutyának!!!! De annyira, hogy vitték már el tőlük, és vissza is vitték, mert annyira nem lehetett kezelni!:(((

Nem tudom mit csináljak. Nem merem elhozni a gyerekek mellé. Nem bízom annyira magamban, hogy be merjem vállalni. Nem biztos, hogy meg tudom oldani ezt a problémát.

Szóval, inkább lemondtam róla. :(

2010. júl. 5. 14:10

Sziasztok, beleolvastam a fórumba, és nekem is van egy "kis " történetem. Bár nekem nem nagy kutyám van, egy kis Bichon Havanese boldog tulajdonosa vagyok. Nem messze tőlünk van egy kis füves tér, ahová lejárnak az emberek délutánonként, meg hétvégeken. Néha mi is lemegyünk kutyások, mert itt tudnak hancúrozni. Sokan járnak le kisgyerekkel is! A teret körbe éttermek, és cukrászdák övezik, mégis a kedves anyuka hova vitte a kisgyermekét hogy elvégezze a nagydolgát?

a tér menti tuják közé, ahova aztán az én kiskutyám becsörtetett.... nem mondom el a részleteket. Nekem is van gyerekem, de van kultúrám, és intelligenciám is! S akkor velünk veszekednek, hogy miért viszem oda a kutyát! Az anyuka otthagyta avégterméket, én összeszedem a kutya után. Felháborító!

2010. júl. 5. 13:22
Sőt,most a pedigré száraz táphoz ajcsiba van ;)
537. diorissimo88 (válaszként erre: 536. - Klendi)
2010. júl. 4. 16:56
Ez nagyon jó!!!:)
536. Klendi
2010. júl. 4. 16:30

Most találtam ezt az idézetet!

"Aki azt mondja, hogy a boldogságot nem lehet megvenni, elfeledkezik a kutyakölykökről."

Gene Hill

535. Klendi (válaszként erre: 534. - Kitty.ke)
2010. júl. 4. 16:04

Gyönyörű!!!

Az Ambullokban nekem is azok tetszenek, akiken van legalább egy kicsi folt!:)

Én vettem karabineres zacsi tartót, és azt állandóan viszem magammal az övtáskámon ha a kutyával megyek. Nem kerül sokba, és adnak hozzá min. 60db zacsit!

534. kitty.ke (válaszként erre: 532. - Klendi)
2010. júl. 4. 15:43

Köszönöm!

Luna is nagyon aranyos, igazi, erős személyiségnek tűnik képek alapán:D

Raktam fel frissebb képet Honey-ról. Most olyan 35 kg körül van, de igazi puszinyuszi.

Hát igen, nem gyakoriak a nyilvános wc-k, de azért az utcán elvégezni..

Régebben amerre laktunk raktak ki kakiszacsikat, most a 8. kerületben lakom, itt más annak is örülök ha kukát találok.

533. e28ddc7c9b (válaszként erre: 530. - Morkika)
2010. júl. 4. 15:13

Mifelénk jobban "tartanak" a kistestű kutyáktól, mert azok szemből "acsarkodnak", alaptomosan hátulról "támadnak".

De minden nevelés, és hozzáállás kérdése.

Van a szomszédban olyan chihuahua, hogy a saját gazdáját sem engedte a közelébe.

Mi a férjemmel (születésünk óta kutya-macska van mellettünk) legugoltunk a kutyához, leengedtük a kezünket, megvártuk, hogy ő jöjjön oda. Másnap egy csipet csokival a kézben megismételtük. Nem hiszitek el a reakcióját! Hasoncsúszva szűkölt, nyüszített! Akkor mondta meg a néni, hogy két hónapja kapta az unokájától ajándékba, aki a menhelyről hozta, de hiába akarta megsimogatni nem engedte.

Mint kiderült ő mindig csak simogatni akarta, nem tudta, hogy előtte le kell engedni a kezet, hadd ismerkedjen a kutya (soha nem volt kutyája, a férje halála után kapta, hogy ne legyen egyedül).

Még az volt a szerencse, hogy Bömbi (az eb) elfogadta az enni valót, ha nem volt közelben a szomszédnéni.

Ma már "tombol a szerelem" megtanulták egymást!

532. Klendi (válaszként erre: 531. - Kitty.ke)
2010. júl. 4. 15:06

Nagyon cuki a kutyád!:)

Most mekkora?

Nálunk is jellemző, hogy az "emberek" raknak le "aknákat" a város több pontján. Talán ha több nyilvános WC lenne minden városban, akkor talán.......de nem biztos.:P

Mindenesetre nálam is van mindig zacsi!:)

2010. júl. 4. 14:44

Azt nem tudom megérteni, hogy miért mindig a felelős állattartókat érik a támadások?? Nekem egy 1,5 éves ambull lánykám van. Kutyasuli miatt sokszor utaztunk bkv-n, ahol ugye kötelező a szájkosár. Számtalanszor megkaptam már h miért szállok fel kutyával, pedig ugye neki is ugyanúgy jegyet veszek. Meg anyuka szólt a kislányának h azért van a kutyuson szájkosár, mert harap.. Háát így tényleg könnyű a gyerekbe belenevelni a félelmet.

A másik, h én se szeretem a kutyakakit az utcán, össze is szedem a kutyusom után. De múltkor egyik sétáltatás alkalmával volt 'szerencsém' látni, h egy úriember az utcán guggolva végezte nagy dolgát. Ezek után mondják azt h a kutyák koszosak, és nem városba valók...

530. morkika
2010. júl. 4. 12:54

Igen, asokszor az a baj, hogy ilyen kiskutyát olyan ember választ, akinek előtte sosem volt kutyája, mert azt hiszi, ezekkel könnyebb. Pedig nem így van. Nekik is meg kell tanítani, ki a főnök, mit szabad és mit nem. Mert ők is az ember fejére tudnak nőni!Csak mivel kicsi a mérete, nem veszélyes... Ismerek totál antiszoc yorkit, aki emberekkel kedves, de minden kutyát keményen kioszt és nekimegy. Szerencsére tisztban van vele a gazdája és nem provokálnak senkit.

A mieink nem ilyenek, még a chihuahua "ellenesek" közül is sokan mondják, hogy "a Lunát én is hazavinném" :)

És hát igen... mivel ők is csak kutyák, bármennyire is családtagok, ugyanolyan szükségleteik vannak, mint egy nagyobb testűnek. Séta, közösség, játék más kutyákkal stb.

529. Klendi
2010. júl. 4. 10:36

Én nagyon csípem a chihuahua kuyikat, főleg a rövid szőrűeket. És egyetértek veled.

Aki ilyen, vagy hasonló kis termetű fajtát választ, annak is min. kutyák közé kellene vinni.

De vannak ilyen kis kutyáknak sulik is. Azt is nagyon élvezik!:)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook