A csokit 2 kanál olajon megolvasztjuk és a tortára öntjük. - Ha ezt írják, az gőz fölötti olvasztást jelent? (tudásbázis kérdés)
13. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 12. - Ajnácska85)
2011. márc. 27. 11:55
Húú..fincsimi!Akkor az olajjal ropogós is lesz..
a szeletelésnél pedig forróvízbe mártott késsel vágd..nem törik össze..:)
12. Ajnácska85
2011. márc. 27. 11:40
ok, már forralom a vizet, gőz fölött lesz, 1 kanál vajjal:)
Túrórudi torta tetejére;)
köszönöm NEKTEK
11. 17bf95899f (válaszként erre: 10. - Pné Veronika)
2011. márc. 27. 11:34
Majd kipróbálom.
10. Pné Veronika
2011. márc. 27. 11:34
Azért jobb gőz fölött és olajjal csinálni, mert nem kap le és fényes marad majd a csokimáz, amikor megszilárdul.
9. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 7. - Ajnácska85)
2011. márc. 27. 11:33
Én kb 100gr csokihoz,egy evőkanál vajat..nos,ezzel puha és kicsit szilárd lesz a csoki a sütin..
az olajtól fényesebb és ropogósabb lesz..
attól függ mire készül és mennyi a csoki mennyisége..
8. 17bf95899f
2011. márc. 27. 11:31
én speciel egy kislábasban szoktam kakóport cukorral egy kis vizzel és vajjal összefőzni.
7. Ajnácska85
2011. márc. 27. 11:30
uhh
ez eddig vegyes:)
akkor vajjal csinálom, de mennyit tegyek hozzá?
6. Totyka
2011. márc. 27. 11:30
Gőz fölött akkor vagy, ha kis edénybe teszel vizet , felforr, hagyod a tűzön, kis lángon, ráteszel egy másik lábost amin a csoki meg a cukor van, és úgy megolvasztod! De van egy másik módszer is, mikor a kakaópor porcukor keverékre kanalazol lobogó vízből pár evőkanállal! :)
5. rózsakő
2011. márc. 27. 11:29
Nem feltétlenül,én lábosban szoktam tüzön felolvasztani.
4. 6bdce19b3c (válaszként erre: 1. - Ajnácska85)
2011. márc. 27. 11:29
igen:) és inkább vajat keverj hozzá!
3. 4f8ae69d1b
2011. márc. 27. 11:29
Szia!Igen érdemes gőz fölött..én olaj helyett margarint használok!:)
2. 17bf95899f
2011. márc. 27. 11:29
Nem.Olajon kell olvasztani.
1. Ajnácska85
2011. márc. 27. 11:28
A csokit 2 kanál olajon megolvasztjuk és a tortára öntjük.-Ha ezt írják, az gőz fölötti olvasztást jelent?