Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A csokis manduladrazsé/csokigolyó külseje mitől fényes és roppanós? (kép a naplómban) fórum

A csokis manduladrazsé/csokigolyó külseje mitől fényes és roppanós? (kép a naplómban) (tudásbázis kérdés)


28. imaginary (válaszként erre: 27. - SzánI.)
2017. nov. 27. 11:46
Csak trollkodtal? :D
27. SzánI. (válaszként erre: 26. - Imaginary)
2017. nov. 26. 09:11
Uuu Köszi a tippet. Ki kell próbálnom. XD
2017. nov. 24. 08:28
Fényes roppanós lesz a csokimaz (házilag!!) ha élőszőr egy jó sűrű cukorszirupot főzünk, ahhoz adjuk a vajat és a kakaót.
2017. nov. 13. 13:20
A fény és a roppanás alapja a temperálás. A látvány fokozható fényezővel.
2017. nov. 13. 09:22
hajlakk
23. Smirnoff (válaszként erre: 22. - Anyagi)
2017. nov. 12. 22:21
Ennyire fényes nem lesz attól.
22. Anyagi (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. nov. 12. 22:10
A csokoládé megfelelő temperálása a megoldás!
2017. nov. 12. 21:13

Mit mondok én? Nem mondtam ellenkezőt, hanem hogy házilag megoldható másképpen. ha én szeretnék fényes és roppanós csokibevonatot, én is kipróbálnék házilagos megoldást. Oké, olvad, nem szorongatjuk, örülünk, hogy sikerült és megesszük. Távol áll tőlem, hogy akár a Te, akár más tapasztalatait semmibe vegyem.

A helyesírás meg a nünükém, ezt már lehet rólam tudni.


Viszont próbálok segíteni, ha csak egy kereséssel is.


Találtam fényezőt, de ez is 6 kg-os.


[link]

20. Smirnoff (válaszként erre: 15. - Guruljka)
2017. nov. 12. 21:08
Végül is csak úgy 10 évig foglalkoztam a témával, bejáratos voltam műhelyekbe, sok órát beszélgettem beszállítókkal a csokoládé készítés minden csínnyáról-bínnyáról, szakkönyveket bújtam, szakmai kiállításokra jártam, de ha te mondod, mert 5 perc alatt kidobta a gugli...
2017. nov. 12. 21:04

Hát nyilván nem lesz olyan fényes, de valamennyire mégis. A sellakk politúrban még ma is utolérhetetlen, szerintem.


Hát aztán meg nem kell fogdosni... :D Semmi sem tökéletes, kivéve engem: tökéletesen tökéletlen vagyok! :D (Ezt a TV-ben hallottam, de rám illik.)

18. Smirnoff (válaszként erre: 16. - Guruljka)
2017. nov. 12. 21:02
Kézben olvadni fog, és összetapadni meg az életben nem lesz olyan fényes mint ez.
2017. nov. 12. 20:58
Köszi szépen. Holnap kipróbálom.
2017. nov. 12. 20:47
15. Guruljka (válaszként erre: 13. - Smirnoff)
2017. nov. 12. 20:46
Lehet fényesre csinálni a mázat. És talán roppan is.
14. Guruljka (válaszként erre: 12. - Smirnoff)
2017. nov. 12. 20:45

A szakmai szövegek nem feltétlen a helyesírásról híresek. :D


Pont te miért írtad le sajátilag rosszul?

13. Smirnoff (válaszként erre: 9. - SzánI.)
2017. nov. 12. 20:30
Ha találsz is ilyen fényezőt, akkor szerintem böszme mennyiségben, amit nem használnál el. (De azért érdemes őket megkérdezni, hogy tudnak-e hozni). A legtöbb kis manufaktúrát ellátó cég a kereslet természetéből fakadóan nem tart ilyesmit, a nagyipari előállításban készült csokoládék, drazsék jellemző összetevője.
12. Smirnoff (válaszként erre: 11. - Guruljka)
2017. nov. 12. 20:28

Ezt most ugye nem mondod komolyan pont te...

Nem márka, de attól még, hogy 1000 éve használatos a "sellakk" szó, sh-val is találkozni vele szakmai szövegben és összetevők felsorolásánál.

11. Guruljka (válaszként erre: 10. - Smirnoff)
2017. nov. 12. 20:20

Mit de?

Nem a Shell üzemanyag társaság terméke.

10. Smirnoff (válaszként erre: 7. - Guruljka)
2017. nov. 12. 20:19

De.


[link]

9. SzánI. (válaszként erre: 7. - Guruljka)
2017. nov. 12. 20:18
Köszi. Utána néztem én is. Érdekes. Akkor valószínűleg az én mandulás drazsém nem lesz fényes. Vagy Szerintetek házilag hogy tudom elkészíteni?
2017. nov. 12. 20:17

Egyik fajta csoki:


Étcsokoládés zselé drazsé 70g


Alma, citrom és meggy ízű étcsokoládés zselédrazsé


Összetevők:

étcsokoládé legalább 35% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgeálószerek: szójalecitin, E476; aroma), cukor, glükózszirup, ivóvíz, glükóz-fruktózszörp, zsírszegény kakaópor, fényezőanyagok (módosított tápiókakeményítő,


sellak)


, zselésítőanyag (pektin), étkezési sav (citromsav), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), aromák. Étcsokoládé: kakaó-szárazanyag legalább 46%. A termék dióféléket, földimogyorót és tejszármazékokat is tartalmazhat!

2017. nov. 12. 20:14

Nem Shell lakk.


Gugli:


"A sellak egy természetes gyanta, a legtöbb természetes gyantaféleségtől eltérően nem növényi, hanem állati eredetű. A műgyanták megjelenése előtt fontos, sokféle célra használt anyag volt, de még napjainkban is kiterjedten alkalmazzák az ipar számos területén: felületkezelő anyagként a faiparban, kézműiparban, építőiparban, adalékként az élelmiszer- és gyógyszeriparban stb."

2017. nov. 12. 20:12
Olyasmi.
2017. nov. 12. 20:08
Gyanta????
2017. nov. 12. 19:59
Amit írtam. És simán sellakként is használatos a szó régóta.
2017. nov. 12. 19:57
A csokiréteget mivel vonhatják be, hogy fényes a külseje, szobahőmérsékleten nem olvad, Úgyhogy nem hiszem hogy ez cukormáz lenne.
2017. nov. 12. 19:57
Shell lakktól.
2017. nov. 12. 19:55
A csokis manduladrazsé/csokigolyó külseje mitől fényes és roppanós? (kép a naplómban)

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook