A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Hajrá Marci :-)
Vezér cicus lesz belőle, úgy látom :-)
Ilyet még én sem vettem, nem is ismertem :-)
Remélem nem lesz szükségem rá, mert mostanában a cicusom leszokott a fürdőszoba szőnyegéről (miután picit kiporoltam a seggecskéjét)
:-) Úgy látszik ez a virág díjazza a cicapisit:-)
Alkalmazkodott a cicás házhoz :-D
Sziasztok csajok!
Emlékeztek? nem régiben írtam,hogy kisvacak a cserépre támaszkodva a virágföldbe pisilt. :)
Új hajtás lett a virágon :))
Szerencsére ez a művelet nem tett kárt benne.
Az én Szofi cicám most nem pisilt a paplanomra.
Szombaton vettem a Fressnapf-ban távoltartó sprayt. Olasz termék, Repellente a neve. Nem büdös, de a cicák nem szeretik. Elővettem egy másik paplant (ez is régi fajta vatta paplan).
Új ágyneműt húztam, igy nem érzi a 3 adag pisit, a domestost, hipót és minden mást, amig a múlt héten próbáltam. Egyenlőre nagyívben kikerüli a paplan, ugy rohan a párnám mellé aludni:-))
egyébként pedig hihetetlenül bátor kismacska ő.
hat nagy döggel kell szembenéznie, ha kimegy ebből a szobából, de ragaszkodik hozzá, h kimehessen.
viccesek a nagyok -- amikor nem néz oda Marci, vmelyik nagy odarohan, megszaglássza, és visszarohan:) villámrandi.
muszáj őket összeszoktatnom, mert hosszú távon együtt maradnak.
a kis szemétláda, Marci, napok óta szépen használta az almot, erre ma reggel arra jövök be, h a konvektor mellé kakkantott. lehet, h úgy érezte, túlságosan tele van az alom? mindenesetre meglepett, mert eddig olyan rendes volt.
sose fogom megérteni a macskákat...
bocs, de muszáj népszerűsítenem szörnyeteg kismacskámat, mivel a gép, amivel a videókat felveszem, az utolsókat rúgja. meg amúgy is.
Hát sajnos igazad van:-)
Én is csak a "pisi" terén értem el eredményeket :-)
Tudjuk, hogy a macskák öntörvényű állatok.
Talán azért szeretem Őket, mert én is az vagyok:-D
Igen én is észrevettem, hogy jobban raktározzák:-)
És azt is, hogy többet szeretnének enni, mióta hűvösebbre fordult az idő:-)
Nálam is picit dagibbak télen a cicák :-)
ehh, ez az ivartalanított macska számára kitalált táp csak lehúzás, sztem. mindegyik macsom ivartalanított, tök normális súlyban vannak. kivétel Vöri, de ő kezdettől zabálós és kissé dagi volt.
elég, ha kevesebbet adsz neki, és meg van oldva a probléma.
én arra céloztam a hízással, h a télre készülnek. valahogy tömörebbek, jobb húsban vannak. pedig ugyanazt a kaját kapják, mint eddig. jobban raktározzák, nyilván.
Én is imádom Őket, semmi másért nem bántottam egyiket sem. Még azt is elnéztem neki, hogy beleevett a pörköltembe , a frissen sült sütiről lenyalta a porcukrot, szó nélkül kidobtam, azt sem mondtam, hogy ejnye!
És azt is, hogy a vadonatúj szép vastag padlószőnyegemen kihúzgálta a szálakat, a 4 hónapos cicafekvő állványt össze kellett varrnom, mert nem ám a kaparófa részén élesíti a körmét, hanem a fekvőhelyen és a fa bejárati ajtómon:-)
Este rámront, mint egy kis tank, a hátamra telepedik. Akkor sem fordulok meg, ha már kényelmetlen, nehogy felébredjen rajtam a cicus.
Van ennél idiótább gazdi? Nem hiszem :-)
De azért ne pisilje össze a lakást, mert arra már este 8 után nincs energiám:-(
Fogalmam sincs, hogy ez náluk "jelölés" , vagy csupán disznóság:-(
Nálam is a kislány cica pisilt egy hétig egyfolytában a fürdőszoba szőnyegére.
Arra vártam, hogy otthon legyek és lássam, valóban Ő csinálja.
El kellett vernem a seggecskéjét, utána ismét odapisilt, megint kikapott egy picit.
Azóta nem csinálja:-D
Ez a majd 11 éves cicám soha nem tett ilyet, viszont ha kiengedem a kertbe, észrevettem,hogy ugyanúgy spriccelget, mint kandúr korában.
Legalább a lakásban megkíméli a dolgaimat, igaz egy éves koráig (amíg nem volt ivartalanítva) sem csinált soha ilyet.
Naná, hogy híznak!
Vagyis próbálom normális keretek közé szorítani az étkezésüket, ugyanis az öreg cicámra ( a Petike :-D ) azt mondta az állatorvos, hogy Úristen, milyen nyaka van!
Szerintem egyáltalán nincs elhízva, csak jó husiban van:-)
Azért próbálom komolyan venni és kénytelen voltam ivartalanított cicák számára készült tápot venni neki:-(
Természetesen állandóan képtelen vagyok ilyet vásárolni, mert akkor nekem nem jutna kajára:-(
Be kell vallanom a második paplanra pisilés után ez megtörtént. Belenyomtam a fejét, picit le is dobtam az ágyról. Mikor jött dorombolva, orrát nyomkodta hozzám, a szívem majd meg szakadt, de tetettem magam. Mondtam neki, hogy rossz cica, hagyjon békén. Ment is szegénykém a helyére aludni. Viszont 3 nap múlva újra pisi!
Ha jól értem a lányok is jelölgetnek? Csak akkor szűnik meg, ha majd ivartalaníttatom? Az még legalább 3-4 hónap...
Hmmm nem akarok brutális lenni, de sajnos néha meg kell tenni, amit meg kell.
Nem vagyok híve az ilyesminek, de én is kénytelen voltam alkalmazni: picit bele kell dugni az orrát a pisis takaróra és utána kettőt rácsapkodni a fenekére. Na de csak egy picit:-)
Kénytelen vagy megtenni, mert különben állandóan oda fog pisilni:-(
Az én fiatalabb cicám legutóbb azt találta ki, hogy ha nyitva volt az afrikai csigáim dobozának a teteje, belemászott és szétkaparta benne a földet:-(
Picit kénytelen voltam megfegyelmezni, miután már többször széthordta a fehér szőnyegen a fekete földet :-( :-(
Régi jól bevált módszer.