Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A cicáim fórum

A cicáim (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim

7828. hippi62
2010. okt. 25. 14:58
Köszi Csigusz a jelet, majd igyekszem igazságosan beosztani a tartalmát.
7827. hippi62 (válaszként erre: 7825. - D62762eb79)
2010. okt. 25. 14:38

Annyira sajnálom, hogy akik ennyire szeretik az állatokat, éppen azoknak okoz nehézséget a gondozásukhoz szükséges feltételek megteremtése. Egyre inkább úgy látom, hogy akinek nagy lelke van, pénze nincs és a fordítottja is többnyire igaz. Hogy miért nem tudok már nyerni a lottón?! Az lenne az első, hogy felkutatnám azokat, akik erőn felül is az állatok megmentésén fáradoznak, és nekik próbálnék segíteni, de ebben a szemét világban még egy tróger állást sem találok. Éppen az előbb érdeklődtem egy bedolgozói álláshirdetésre, rövidesen meg is jött rá a válasz. Boldogan olvastam a részletes leírást a munkáról, még a teljesítmény bérezés is viszonylag tisztességes összegnek tűnt, aztán a végén csak bebökte, hogy a további részleteket a 600 ft átutalása után. Képzelhetitek milyen szépeket kívántam a csaló dögnek. A legnyomorultabb embereket verik át ezekkel módszerekkel.

Azt én is tapasztalom, hogy a kismacska milyen erőszakosan tud kaját követelni. Nálam is a kis sziámi - bár kétszer annyit eszik, mint a két nagy együttvéve - olyan üvöltözést csinál a kajáért mindig, és ő csak egyedül van. Képzelem akkor a 4 kicsit Nálad. Olcsó párizsit, meg virslit én is szoktam adni nekik. Az az igazság, hogy ezek az olcsóbb konzervek olyan moslék szagúak, szerintem az összetevője nagy részben növényi és minimális része csak a hús származék. Ezért már én is gondoltam rá, hogy házilag is lehetne összeállítani nekik olcsóbban ennél gusztusosabb, finomabb kosztot mondjuk olcsóbb rizsből, tésztából, és ha lehet kapni a közelben nyesedék húst, azzal összefőzni. Alomból meg mindig éppen a legolcsóbbat veszem, fajtától függetlenül. Nem tudom, macskaalomként hogy működne a fűrészpor, szemetet azt biztos csinálna, hogy a szagokat hogy hozná ki nem tudom. Egy próbát megér azért, majd írd meg, hogy vált be, bár én azt sem tudnám olcsón beszerezni. A fajansz WC-re szoktatással még nem próbálkoztál?

7826. Csigusz 79 (válaszként erre: 7825. - D62762eb79)
2010. okt. 25. 14:34

Sziasztok!

A szüleimnél régen csak fűrészpor volt,igaz jobban kell takarítani utánna,de hát a célnak megfelelt és fillérekbe került :)

7825. d62762eb79 (válaszként erre: 7822. - Hippi62)
2010. okt. 25. 08:48

szia,

ez tényleg a sors szemétsége, mármint a helyzet, amibe kerültem. van egy ócska biciklim, a Lidibe kimenni nem tudok, Fress nincs nálunk. régebben, amig nem voltam egyedül, nagy tételben, kartonokkal vásároltunk akciókkor, de most már nem is nézem a hirdetéseket. kutyakaját sokan adnak macskáknak, nyilván olcsóbbra jön ki.a nagyoknál megpróbálom, legalább az egyik étkezéskor. a 4 kicsinek muszáj normális kaját adni. a konzervek mellett kapnak kuty-macs kolbászt, azt a kicsik szeretik, párizsit, ilyesmit. hihetetlenül sokat zabálnak, de nincs szívem elnézni, ahogy körülzsonganak és másznak a lábamra hangosan nyávogva, h ők éhesek -- értenek ahhoz, h meglágyítsák a szívemet.:)

az alomproblémát meg már agyonragoztam korábban. az dönt a nyomorba. kaptam tanácsokat, hol kéne vennem jobbat-olcsóbbat, de vagy az üzlet nincs nálunk, vagy az alom. már ott tartok, h a nagyok almosaiban kipróbálom a fűrészport, úgyis disznóól a lakás, tök mindegy.

(használ vki fűrészport alomnak?)

7824. Anika70 (válaszként erre: 7807. - D62762eb79)
2010. okt. 25. 07:21
Igen, a fesétkillatú lakás szuper, de ez a sok rámolás:-( Ráadásul ma már dolgozom...
7823. Anika70 (válaszként erre: 7808. - 99279bb06f)
2010. okt. 25. 06:49

Igen, valóban szép lett, bár ha a kockásat nem szeretik, nálunk bajban vannak:-)

A pvc-m tiszta kocka:-)

Eddig nem hozták tudtomra a nemtetszésüket, de azt igen, hogy a rendetlenséget kifejezetten útálják:-)

7822. hippi62 (válaszként erre: 7821. - D62762eb79)
2010. okt. 24. 16:04

Hát a Lidlben meg a Fressnapfban lehet kifogni akciósan 100,-Ft-ért is konzervet, de pl. a szomszédom, akinek kinti cicái vannak, abból viszont legalább 15 db, naponta kétszer eteti őket úgy, hogy hosszúkás virágládákba önt egy kis száraz tápot, arra pedig a nagy kutyakonzervből tesz még rá. Persze nem tudom, hogy a kutyakonzerv kifizetődőbb-e, de a cicái nagyon jól néznek ki. De náluk még van 3 nagytestű kutya is e mellé.

Bizony most kezd igazán engem is érzékenyen érinteni a a macskakajára és alomra kiadott pénzösszeg, mikor már deficites a családi kassza.

2010. okt. 24. 11:58

a macskáim kiesznek a nemlétező vagyonomból...

van vkinek valamilyen trükkje, hogy lehet olcsóbbá tenni a macskák kajáltatását?

a legolcsóbb konzerveket veszem, 130-140 ft-ért. viszont a 12 macs megeszik 6 dobozzal naponta, hozzá a szárazkaja, meg ami adni kell napközben a kicsiknek, h fel ne faljanak...iszonyat költség. (3 kismacs ideiglenesen van nálam, ami lehet h "végleg"-et jelent, egyet nemrég találtam, szóval nem volt betervezve ekkora populáció)

7820. 236fe2f68e (válaszként erre: 7810. - Judit1960)
2010. okt. 22. 13:13

Akkor most "megnyugtatlak" Bogyóka már 1 éves 2 hónapos..és még mindig "idegbeteg"

Simmán szétrág...neked szökik, s azzal vége..lehet is hívni a mentőt...:D Már csak azon felidegesíti magát, ha hozzászolok..:D de azért szeretjük mi nagyon :D

7819. 99279bb06f (válaszként erre: 7816. - Hippi62)
2010. okt. 22. 13:11
Ugye? Szerintem a színe és a mintája miatt lehet. Az biztos, hogy öreg cicám a piros, apró virágos mintást szereti - ez a kötényem. :)
7818. 99279bb06f (válaszként erre: 7810. - Judit1960)
2010. okt. 22. 13:09
...így játszik a macska! Nekifutásból támad. Azért veled, mert Te vagy neki. Nincs egy másik cica, akivel játszhatna. :(
7817. 99279bb06f (válaszként erre: 7810. - Judit1960)
2010. okt. 22. 13:08

Semmi baja a cicának! Fiatal, játékos. A macska ráadásul éjjeli ragadozó, tehát éjjel is játszik (ha már nem tud vadászni).

Ne aggódj! Semmi baja a cicádnak!

Egy embert figyelj meg: gyerekként mekkora energiája van, soha nem nyugszik - aztán egyre "lassul".

Az állat is ilyen. Három éves koráig gyereknek számít a macska. És SOHA nem lesz olyan, hogy leteszed, és ő ottmarad mozdulatlanul, csöndben! :)

7816. hippi62 (válaszként erre: 7808. - 99279bb06f)
2010. okt. 22. 12:15
Nem tudom, a színekhez hogy viszonyulnak, én egy macskakuckót vettem még az elsőnek annak idején, semleges drapp színű, belül finom puha szőrmés, bár kívül kockás. Hát sem az első, sem a második cica nem volt hajlandó belemenni, már azon gondolkodtam, mit kezdjek vele - még macskamentát is beletettem -, végül most a legkisebb utolsó szerzemény, a kis sziámi abban alszik minden éjjel és sokszor nap közben is oda vonul el.
7815. hippi62 (válaszként erre: 7809. - 04e95f637a)
2010. okt. 22. 12:08
Nem tudom mennyire vagy tapasztalt macska tartó, és mennyi idős a cicád, de lehet, hogy ivarzani kezdett. Olyankor nem eszik, nyávog - de nem a megszokott hangján - és hempereg.
7814. d62762eb79 (válaszként erre: 7809. - 04e95f637a)
2010. okt. 22. 06:00
demoon, a macska legalább iszik? pisil? lehet h csak tisztító böjtöt tart. amíg aktív és jókedve van, addig én se aggódnék, de ha kezd bágyadt lenni és változik a viselkedése,azonnal doki! sőt, ha biztos vagy benne, h a negyedik napon se evett, akkor is el kéne vinned. de ha kijárós, lehet h mások is etetik...
7813. d62762eb79 (válaszként erre: 7810. - Judit1960)
2010. okt. 22. 05:54

lehet, h a fajtájához nem illik a viselkedése, de amúgy normális, bár ritka ez a támadó-dilis, aztán meg bújós-kedves viselkedés. lásd a topik Bogyókáját, de nekem is van ilyen macsom.

ő egy deviáns orosz kék:)

7812. Pndi (válaszként erre: 7786. - Salabakter)
2010. okt. 22. 00:13
Az én cicám is, ha meghallja, hogy valaki a konyhában van, már rohan is. Képes felébredni a konyha neszeire a legmélyebb álmából is, és ott ágaskodik a lábamnál, még akkor is, amikor olyan kaja van nálam, amit tudom, hogy nem szeret.
7811. Judit1960
2010. okt. 21. 20:47
Ja és persze minden este velem alszik, bújik hozzám és az olyan jó. Akkor minden rosszaságát elfelejtek! :-)
7810. Judit1960
2010. okt. 21. 20:45

Sziasztok Gazdik!

Minden nap elolvaslak benneteket, de tudom, rég nem írtam. Az önkormányzatnál "hatalmas" változások vannak és mikor haza érek már nincs erőm írni...

Szofi nagyon jól érzi magát, bár a barátnőim szerint el kellene vinnem pszichiáterhez. Iszonyú pörgős, semmit nem javult, pedig "már" 5 hónapos lesz. Nem is a lakáson való vágtázása, hanem az a szörnyű, hogy támad. És mindig nekifutásból vagy ugrásból. Viszont, ha elfárad, úgy tud bújni, aludni az ölemben. Direkt azért vettem orosz kék cicát, mert azt olvastam róla, hogy nyugodt cica. Hát ő minden , csak nem nyugodt. Tényleg aggódom, hogy valami idegrendszeri zavara van. Mit gondoltok?

2010. okt. 21. 16:54
Sziasztok macskatartók!Az én cicum nem akar 3 napja enni!Miért?Bármit adok nem eszik,csak nyávog egész nap,viszont ettől függetlenül nagyon jó kedve,nm úgy néz ki mint aki beteg! :)
7808. 99279bb06f (válaszként erre: 7805. - Anika70)
2010. okt. 21. 12:37

:) Akkor biztos szép is lett, mert nekik igazán kifinomult ízlésük van ám!

Észrevettem, hogy nem szeretik a kék színt és a kockásat. :)

7 ezer helyett, ezer forintért vettem egy kék kockás fekvő alkalmatosságot nekik és nem mennek rá. Ki van mosva, szép, kellemes (nekem) és nekik nem tetszik. :)

Kedvencük viszont a piros szín. Azt bárhol, bármikor!

7807. d62762eb79 (válaszként erre: 7805. - Anika70)
2010. okt. 21. 09:13
neked is szép napot a festék-illatú lakásban:)
7806. d62762eb79 (válaszként erre: 7804. - 99279bb06f)
2010. okt. 21. 09:12

beledöglök. a bizonytalanságot utálom a legjobban.

arra gondoltam, h az illetőnek, akié a macsek-csapat, van már 7 macskája, szóval talán nem bánná, ha egyet megtartanék...na de melyik legyen az az egy? a háromból kettőt egyformán imádok. az egyiket biztos nem adja, a kis fehér nőstényt, mert az szorosan kötődik a tesójához. de őt szeretem a legjobban:( marad Vuki, a vörös kandúrka, de ő se jöhet.

mindegy, majd túlélem.

anyagilag biztosan nem birom már sokáig. meg sehogy.

7805. Anika70
2010. okt. 21. 06:29

Sziasztok!

Végre rend van nálunk a nagy festés után.

Cicáim boldogan birtokba vették a lakást:-)

Mindenkinek szép napot kívánok!

7804. 99279bb06f (válaszként erre: 7803. - D62762eb79)
2010. okt. 20. 13:31
Sajnállak! Hogy fognak neked hiányozni!!! :(
2010. okt. 20. 12:30
sajnos akármikor elvihetik őket az új helyre...gyűlölöm a helyzetet, de ez van.
7802. 99279bb06f (válaszként erre: 7801. - D62762eb79)
2010. okt. 20. 12:17

:))) .... és nem akart menni? Nahát! :)

Mi lenne, ha összeszoktatnád őket? Látom a kicsik már merészebbek, mint a gazdimami! Már esznek a nagyokkal együtt! Hagyd őket, hogy összeszokjanak. Lesz kis fújás, de meg fogják beszélni egymás közt, hogy vagy összeszokunk, vagy megyünk új helyre! :)

2010. okt. 20. 09:01

üdv!

ma be akartam tuszkolni az egyik nagymacskámat a kicsik közé a szobába, csak azért, mert ugyanolyan a színezete, mint a két kicsinek, és az agyam csak a színegyezést fogta fel, a méretkülönbséget nem. gáz lesz, ha ezek megnőnek. a másik kettő is hasonlít két másik nagyra. bele fogok bolondulni:)

7800. Rozália (válaszként erre: 7794. - Jjhmarta)
2010. okt. 20. 04:20

Az biztos, hogy az enyéimek is ellennének a konvektor tetején... Még, amikor a városban laktunk, volt egy cicánk, az is a radiátoron szeretett legjobban télen. Volt egy kis pléd rárakva neki, a konyhában lévőn szeretett leginkább, mert onnan kilátott az utcára:) Aztán amikor a kisebbik fiamat vártam, mármint, hogy megszülessen:), akkor lett átminősítve falusi cicának, lehoztuk ide, édesanyámékhoz. Eleinte furcsa volt a cicának, hogy itt mindenféle állatok voltak anno, de aztán jól megszokta, megtetszett neki. Édesanyámnak eleinte viszont az nem nagyon tetszett, hogy a cica bement a házba, és felfeküdt az ágyra. De aztán leszokott erről.

Ennek már 26 éve. Faluhelyen nem is igen voltak, vannak szobai cicák. Kivéve amelyik direkt oda való.

2010. okt. 19. 11:21

Szép napsütéses napot kívánok minden Cicának és Gazdijának!

Az összes gyerek dől jobbra-balra, mert jó meleget csinálok a lakásban. Eleget fagyoskodtunk tavaly!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook