A cannellonit hogyan készítitek? (tudásbázis kérdés)
12. mothertiger
2011. márc. 1. 12:04
Segítsetek, légyszi! Ananászos-húsos töltelék receptjét keresem, de sehol nem találom! Ha valaki ismeri, kérem, küldje el priviben! Köszönöm!
11. evus111
2008. dec. 14. 19:01
nem kell előre megfőzni szerintem, már csináltam olyat,és szépen megpuhul a töltelékkel együtt,
darált húsos motyóval meg kell tölteni, sajtos mártással nyakon, aztán be a sütőbe, fini nagyon.
10. edb6c38cef (válaszként erre: 9. - 5529fc88b4)
2008. dec. 14. 13:49
Tökéletes, tényleg így van a receptek szerint. Jövő héten ki is próbálom:)
9. 5529fc88b4
2008. dec. 14. 11:07
Szerintem zöldséges ragukkal, darálthúsos ragukkal, sajtos-sonkás, sonkás-gombás, brokkolis-sajtos számtalanféle variáció létezik. Csak nyomózsákkal kell beletölteni a tölteléket. Aztán szépen nyakonönteni a szafttal, ami lehet főzőtejszín, paradicsomlé, lényeg, hogy a tészta megtudjon szépen főni benne. A tetejére biztosan illik valami finom reszelt sajt, talán parmezán a legjobb.
8. M_Marcsa
2008. dec. 13. 21:44
És pl. mivel szoktátok tölteni?
7. edb6c38cef (válaszként erre: 6. - D@nu)
2008. dec. 13. 13:45
Nagyon köszönöm, igazán rendes vagy:))) Ezek igazi jó gyakorlati tanácsok, így már neki merek állni:))
6. d@nu (válaszként erre: 5. - Edb6c38cef)
2008. dec. 13. 11:26
Hát ha forró mártással borítod nyakon, akkor viszonylag hamar el fog készülni. A forró vízbe dobott tészta is megfő 8-10 perc alatt. A lényeg, hogy a mártás bőven ellepje mindenhol, ilyenkor talán kissé hígabb mártást adnak meg a receptben, hogy elég nedvességet szívjon fel - arra figyelj, hogy jó méretű tálat válassz és elég legyen a mártás, ha nem az, akkor inkább főzz még hozzá pluszban. Én eddig egyszer készítettem ilyet, akkor gond nélkül megpuhult, lasagne már többször volt terítéken, azzal sem szokott gond lenni. :)
5. edb6c38cef
2008. dec. 13. 11:16
Én is úgy olvasom a receptekben, hogy mártással jól nyakon kell önteni, és az megpuhítja. De olyan hihetetlen, ezért is kérdeztem:)))
Másrészt meg ha előre megfőzi az ember, akkor hajladozik, nyeklik mindenelé, nem is lehetne betölteni.
Szóval, főzés nélkül. Lehet, hogy alacsonyabb hőfokon kell sütni, és akkor tovább lehet a sütőben, annyi idő alatt gondolom, csak megpuhul.
4. d@nu
2008. dec. 13. 11:10
Hát ez szerintem függ az elkészítés módjától is. A cannellonit általában megsütik, ilyenkor töltés után paradicsomos vagy besamel mártással nyakonöntik és ez a mártás kellően megpuhítja a tésztát - ugyanúgy, mint mondjuk a lasagne készítésénél.
3. Napra_forgó (válaszként erre: 2. - Edb6c38cef)
2008. dec. 13. 11:02
Én még nem csináltam, de úgy tudom, nem kell...
2. edb6c38cef
2008. dec. 13. 10:54
Leginkább az érdekelne, hogy magukat a hengereket a megtöltés előtt megfőzitek, vagy nem?
1. edb6c38cef
2008. dec. 13. 10:53
A cannellonit hogyan készítitek?