Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A bőrgyógyász látja azt, ha egy anyajegy rosszindulatú? fórum

A bőrgyógyász látja azt, ha egy anyajegy rosszindulatú? (tudásbázis kérdés)


17. Bichi (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 07:06
Semmi ok a sürgősségre, még akkor sem, ha rosszindulatú, mert ez nem úgy nő, hogy 1 hónapon múlna bármi. Ahhoz már elég extrém látható jeleinek kéne lenni...
16. Bichi
aug. 13. 07:03

Nem látja a bőrgyógyász. Nekem most volt egy anyajegy levételem, amire a bőrgyógyász azt mondta, hogy teljesen normális, nem kell levetetni, de ha engem zavar, akkor vetessem le. Én viszont úgy láttam, hogy nem olyan mint a többi (van rajtam bőven), ezért levetettem. Kiderült, hogy rosszindulatú volt, és újra kellett műteni. Még így is szerencse hogy idben levetettem, így csak egy kb 1 cm-es anyajegyből mindössze egy tizenvalahány centis heg maradt.

Szóval ennyit a hozzáértő bőrgyógyászról. Egyébként a sebész már megerősített abban, hogy ez le kéne venni...

aug. 13. 05:43
Igen látja
14. pteri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 05:41
Én is jártam pont így. Azonnal elvágtattam a legközelebbi magánrendelésre. Ott azt mondta a sebész, ki kell vágni szikével, mert elküldi szövettanra. Múlt héten a bőrgyógyász lézerezett le egy hasonlót a hátam közepéről. Nem találta annyira gyanúsnak, nem kellett sebész. És mindkettő nyáron volt. Mégis hogy érne nap a hátam közepét, ha értelmes emberként felfogom, hogy nem napozok és kész.
13. chills
aug. 12. 22:27
Ok-okozatm ne parázz :)
12. chills
aug. 12. 22:27
A kutyámat is kiherélték, nehogy prosztata daganata legyen, elővigyázatosságból, mert hogy javarészt azza alakúl a nagyobbodás. Ok-okozatm ne parázt
11. Channa* (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 12. 21:54
A férjemnek is van sok anyajegye és van amit gyanúsnak talált a doki. Ezeket megvizsgálta, lefotózta és x időnként kontrollra kell mennie a férjemnek, ahol újabb fotókat készít róla és összehasonlítja az előzőekkel...
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Channa*)
aug. 12. 21:50
Azért javasolták mert az “alakja és a színe indokolja “
aug. 12. 21:45

Nincs semmi baj,ha lenne,akkor a bőrgyógyász észreveszi,mert változik az anyajegy alakja,színe,stb...

Nekem is volt olyan anyajegyem,ami nyáron viszketett és hámlott,saját elhatározásomból levetettem.Nekem is a hátam közepén volt.

Én magánban vetettem le,utána elküldte az orvos szövettanira,aminek az eredményéért még visszamentem és a varratszedésre.

De volt olyan anyajegyem is,amivel nem volt semmi gond,de mégis úgy gondoltam,hogy rossz helyen van,hajas fejbőr,azt már állami keretek között vetettem le.Egyébként leveszik nyáron is,ahogy a kisfiamnak hármat távolítottak el egyszerre nyáron.

Nagyon aprók voltak,viszont kissé kiállóak,jobb volt ez így.

Állami rendelés keretében plasztikai sebésszel vetettük le,időpont egyeztetése után nálam és nála is megtörtént.

Szövettanik mindig jók voltak.

aug. 12. 21:41

Nyugi!

Megvizsgáltak ketten is és mindkettő ugyan azt mondta!

Nyáron sosem vesznek le anyajegyet a nap miatt.

Gondolom azért javasolják a levételt, mert rossz helyen van.

7. Pinkhód (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 12. 20:55
Biztos, hogy látta volna, ha azonnal le kellene venni. Nekem is vették le gyanús anyajegyek, de a szövettanról az jött vissza, hogy nem rosszindulatú.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Pinkhód)
aug. 12. 20:50
Amiatt izgulok csak, hogy így hogy azt írta a leletre hogy nem rosszindulatú, csak 1 hónap múlva veszik ki, és nehogy baj legyen ebből az 1 hónapból
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Pinkhód)
aug. 12. 20:49
Igen de ha bármi rosszat lát inkább sürgősséggel írja rá nem? Ha csak gyanús akkor is hogy ne legyen baj
4. Pinkhód (válaszként erre: 3. - Pinkhód)
aug. 12. 20:49
Levètel után megvizsgálják szövettani szempontból.
aug. 12. 20:47
Látja az arra utaló jeleket, de a szövettani vizsgálat erősíti meg .
aug. 12. 20:42
Az asztrológus látja, nem a bőrgyógyász.
aug. 12. 20:21

Rengeteg anyajegyem van. Megnezetem rendszeresen őket. Van egy anyajegyem mely a hátam közepén van és viszket sokszor illetve hámlik.. kb 2 hónapja vettem észre mentem is a koronavirus alatt az sztkba ahol megnézték dermatoskoppal, azt mondták nem látnak rosszindulatot, de azért az

Alakja miatt későbbiekben indokolt Kivenni, de fel év múlva ráér nem sürgős. Megint elkezdett viszketni, nem hagyott nyugodni amit a bőrgyógyász mondott elmentem egy másikhoz egy magán bőrgyógyászhoz aki szinten megvizsgálta dermatoskoppal s ugyan ezeket mondta, bár már határozottabban hogy kivenné mindenképpen, veszélyes, de még nem lát rosszindulatot . Rá is írta az ambuláns lapra h jóindulatú de eltávolítás javasolt. Majd mikor elköszönt rám hozta a parát idézem “volt már olyan betegem akinél semmit nem láttunk egy adott anyajegynél és melanoma volt úgyhogy ne vegye készpénznek amit mondtam inkább menjen kérjen időpontot “ a sebészeten azt mondtak szeptemberben térjek vissza nyáron nem műtenek. Annyira rám hozta a parát a bőrgyógyász de azért csak észrevették volna a rosszindulatot nem, ha 2 hónapon belül többen is nézték??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook