Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » "A baba csak biztos helyre születhet!" fórum

"A baba csak biztos helyre születhet!" (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "A baba csak biztos helyre születhet!"

1 2
28. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 25. - JudyTim)
2011. jan. 5. 14:58
Ne általánosítsunk! Ilyen van férfiban és nőben egyaránt, tovább megyek, egy részük ennek ellenére tudja, hogy hol a határ, ha már családja van. És persze vannak olyanok, akik sosem szeretnek igazán mást magukon kívül...
2011. jan. 5. 14:50

Igen, fiatal vagyok, de az nem jelenti azt, hogy nem éltem meg épp elég dolgot, mert mint tudjuk a tapasztalat nem kor kérdése. Vannak, akik akár tizenévesen hihetetlen életbölcsességel bírnak, míg más 70 évesen se. Mert sajnos ilyen is van... Arról nem beszélve, hogy nyilván mindenki lát sok mindent a környezetében is.

Azt nem tudom miért kell negatív színben feltűntetni a férfiakat? Nagyon sok férfi van, aki nem az izgalmat és a változatosságit keresi, akinek teljesen más dolgok fontosak. Meg ugye az izgalom is mindenkinek mást jelent. Az egyiknek azt, hogy sutyiban mmindig mással kamatyol, a másiknak meg azt, hogy a saját feleségére gerjed és nem idegen nőkre. Tudom, vannak rosszak is, de én valahogy mást látok, mást tapasztalok. Az ilyen sztorikat csak hírből ismerem, nem mindenki forog ugyanolyan társaságban.

Amivel pedig nagyon, de nagyon nem értek (ez ügyben Csernus gyerekneveléses könyvét is ajánlom mindenkinek, mert olyanokat ír, amikat én is mindig hangoztattam), hogy "vállalod a további együttléted a gyermeked érdekében, vagy csak magadra gondolva kilépsz a házasságból vagy a kapcsolatból és a gyermekedet is bünteted". Nos a legrosszabb dolog, ami a gyerekkel történhet ilyen esetben, hogy a szülei együtt vannak. Mert a gyerek nem hülye. A gyerek ha tudni, nem is tud dolgokat, de ÉRZI. És egy gyerek se tud úgy boldog lenni, hogy a szülei ugyan együtt vannak, de egyik se boldog. És ezt a gyerek is tudja vagy legalábbis érzi. Arról nem beszélve, hogy neki lesz bűntudata a tudattól, hogy a szülei miatta vannak együtt. A legjobb, ami egy gyerekkel ilyen esetben történhet, hogy a szülei szétválnak és mind a kettő boldog lesz, akár egyedül, akár valaki mással. És ha a szülei boldogok, akkor a gyerek is az lesz és a legkevésbé se fogja érdekelni, hogy a szülei nincsenek együtt, ha egyszer boldogok.

És még valami: sehol nem írtam, hogy minden férj ilyen. Se azt, hogy mindegyik jó, se azt, hoy mindegyik rossz. Hol olvastál az írásomban ilyet?

26. JudyTim (válaszként erre: 20. - -magnólia-)
2011. jan. 4. 10:12

Folytatom.---

A szomorú a dologban, hogy ezt te tudod meg utoljára, és akkor döntened kell. Van egy gyermeked aki imádja az apját... vállalod a további együttléted a gyermeked érdekében, vagy csak magadra gondolva kilépsz a házasságból vagy a kapcsolatból és a gyermekedet is bünteted ?!

Azzal a kijelentéseddel miszerint minden férj ilyen, hadd ne értsek egyet.

A szüleim például 45 éve együtt vannak, teljes megértésben, szeretetben. Édesanyámnak sikerült változatosnak lennie, hogy édesapám ne unjon rá. Tudott izgalmat csempészni a férje életébe, amiért érdemes volt kitartani egymás mellett. Én nem tudtam miként kell csinálni, csak azt tudtam, hogy mindenki ellenzi a kapcsolatomat és dacból is , ha kell meg akartam mutatni, hogy nincs igazuk.

Lehet, hogy elment 11 év az életemből ami rossz volt, de lehet, hogy a mostani házasságom pont attól jó és harmonikus, mert tanulhattam a hibáimból amiket az előzőben tapasztaltam.

Visszatekintve az életemre, nem bánok semmit. Tudok bánni az emberekkel, de ami a legfontosabb a gyermekeim is tanultak belőle. Csodálatos testvérek lettek. A fiam aki már nagykorúvá vált, nem él kicsapongó életet, mert látta hogy nem éri meg. Boldog családi kapcsolatban élünk és ez mindent megér. :)

25. JudyTim (válaszként erre: 20. - -magnólia-)
2011. jan. 4. 10:00

Kedves magnólia, tényleg fiatal vagy még, és gondolom nagy harmóniában élsz a férjeddel és a gyermekeddel. (még)

De ha nagyon kell figyelned, mert soha sem tudod, hogy mikor jön el az idő, hogy te is unalmassá válsz, ( mert a férfiak a változatosságot és az izgalmat keresik egy nőben)a férjed összejár másokkal, hitelen sokat kell túlóráznia, persze a főnöke kedvéért,mert a fizetésén ez nem látszik meg.

2010. dec. 29. 17:20

Sztem a cím nagyon is passzol a sztorihoz,éppen ezt a közhelyet cáfolja meg,s az anyai erőt,gondoskodást,a női életfeladatot mutatja be.Ha az életünket papíron terveznénk meg,már kihalt volna az emberiség..:))))

A szerelem nem válogat,s azt a bizonyos rózsaszín szemüveget is nagyon nehéz leráncigálni a szemünkről.Mindenki követ el hibákat,de azért vagyunk emberek,h tanuljunk is belőle,s ezáltal fejlődjünk..van,akinek elsőre sikerül,van,akinek több leckére van szüksége,nem vagyunk egyformák...

23. anci28
2010. dec. 29. 08:40

Megjegyzem, nem sok mindenki csinálta volna utánad ezt! Sajnálom, hogy életed legszebb éveit egy ilyen alak mellett kellett eltöltened! Hiába, kutyából nem lesz szalonna...

Remélem, már sínen van az életed!

22. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 20. - -magnólia-)
2010. dec. 28. 23:14

Nyilván azért van, mert nem vagyunk egyformák. Vannak, akiknek sokkal kifinomultabbak az "antennáik", mások azt látják csak, amit látni szeretnének vagy éppen hiszékenyebbek, naívak, esetleg félnek a változásoktól, kudarctól stb.

Megjegyzem, szerintem is korai volt a baba 21 évesen és ezt a történet is igazolta. Valószínűleg gyerekek nélkül 2-3 évet élt volna a kapcsolat és aztán mindkét fél a saját útját járva keresett volna valaki mást, akivel jobban összeillenek...

21. Zitec
2010. dec. 28. 20:03
En is ettol tartok, hogy a ferjem majd el fog hagyni ha megszületik a baba. Bar nekunk van mar ket kis csemetenk is, de sohasem volt az a felhotlen a viszonyunk. Most hogfy ezt olvastam felek. De a kisfiadra buszke lehetsz, mert biztos nem lett/lesz olyan ember mint az apja.
20. -magnólia- (válaszként erre: 1. - JudyTim)
2010. dec. 28. 17:00
Nagyon elgondolkodtató volt a cikked, bár azt gondolom, hogy igazából nem arról volt szó, ami a címe, de ez mindegy. Amit én viszont egyből levágtam, hogy neked nagyon hamar észre kellett volna venned, hogy a férjd ILYEN. Én 25 éves vagyok, van egy pici fiam, de tudod a szüleim által elég sokat láttam. Nem részletezem, a lényeg az, hogy 14 éves se voltam még, mikor anyu úgy döntött, újra megpróbálja az apámmal. Én meg nem értettem, hogy miért???!! Hiszen nem fog megváltozni. Pár év múlva beszélgettünk erről, ő meg teljesen meglepődött, hogy én ezt tudtam, hogy nem fog megváltozni? Én meg rávágtam, hogy persze, egyértelmű volt. Én TUDTAM. És ahogy olvastam az írásod, egyfolytában arra gondoltam, hogy van az, hogy az emberek ennyire nem képesek reálisan látni a dolgokat és észrevenni, felfogni, hogy vannak, akik nem változnak. Soha. És ehhez nem kell sok évnek, évtitedeknek eltelni, hogy az ember rájöjjön. Én általában nagyon hamar észreveszem, hogy valaki milyen. Például egy volt kolléganőm, akiről néhány hét alatt rájöttem, hogy hihetetlenül gonosz és álszent. Mindenki másnak több, mint 1 évbe tellett, mire hitetlenkedve elismerték, hogy igazam van. Nekik miért kellett ennyi idő? Mások tényleg ennyire nem jó emberismerők vagy nem akarnak szembenézni a valósággal?
19. winny
2010. dec. 28. 16:38

Jó a cikked:)

Büszke lehetsz magadra,hogy a legnehezebb helyzetben

se roppantál össze!

18. spinneli (válaszként erre: 13. - Goldfish23)
2010. dec. 28. 15:32

Pont azért...az elejétől fogva nem tűnt semmi sem biztosnak.

Persze menetközben valószínűleg másképpen éli meg az ember, és hinni akar.

2010. dec. 28. 14:57
Nagyon szép cikk. Minden jót Nektek!
16. Kira88 (válaszként erre: 12. - Spinneli)
2010. dec. 28. 14:03

Nekem se egyértelmű:) A címből egész más jellegű cikkre számítottam volna.

Szerintem meg igenis törekedni kell a tökéletesre(persze sosem érjük el)a lehető legbiztosabbra,legjobbra, legtöbbre a leendő gyermekeink számára.

2010. dec. 28. 14:03
Te egy "hős "Vagy jó döntés volt és még fiatal vagy hogy vannak a gyerekek akik ugye már nem azok:-)Neked hogy alakúlt az életed???
14. hemos
2010. dec. 28. 13:54
Nagyon ügyes és bátor voltál!
13. goldfish23 (válaszként erre: 12. - Spinneli)
2010. dec. 28. 12:45
Szerintem arra celoz, hogy ami biztosnak latszik, arrol is kiderulhet, hogy nem az. Ezert nem szabad minden aron a biztosra torekedni, mert mindig tortenhet valami.
12. spinneli (válaszként erre: 1. - JudyTim)
2010. dec. 28. 12:19
Nem tudom összehozni a cikk címét a sztorival.
11. kingi7
2010. dec. 28. 12:18
"A baba csak biztos helyre születhet" ez nem teljesen igaz, de van benne valami, pontosítsunk igyekezni kell a legmegfelelőbb körülményeket megteremteni, társat valamint kell egy fokú érettség, nem kell elkapkodni!
2010. dec. 28. 12:09
Remélem most már sínen vagy a gyerekekkel!!! Sok boldogságot Nektek!
2010. dec. 28. 11:58
Kár, hogy nem hagytad ott előbb ezt a férfit.
2010. dec. 28. 11:33
Az igaz,hogy a kapcsolat kezdetén nem lehet tudni mi lesz később,én sem gondoltam,hogy szülés után romlik meg,amikor a legboldogabb kellene legyek.Persze minden rossznak az okozója a pénz,mert ha nincs állás,nehéz a megélhetés és sok feszültséggel,vitával jár.Jó hogy volt erőd elválni,sok egészséget és boldogságot a továbbiakban.
2010. dec. 28. 11:11
Hát igen.. azt a részt rendesen megkönnyeztem, mikor írtad, hogy segített a kisfiad.. Ő biztos azért érkezett, hogy igazi férfi legyen melletted a nehéz időkben!
2010. dec. 28. 11:09
Nagyon szép volt hogy a kisfiad melletted volt annak ellenére hogy még nagyon pici volt e témához szegénynek hamar felkellett nőnie lelkileg hogy próbáljon a kis lelke szerint neked segíteni szép:)Én is attól félek ha szülök és elhagy majd a párom mi lesz de itt egy példa arra, hogy igen is talpra lehet állni még 2 gyerekkel is gratulálok:D
2010. dec. 28. 10:58
A legmeghatóbb a vége volt! Egy gyerek minden pasinál többet ér! Kis angyalok! Legyél nagyon boldog velük!
2010. dec. 28. 10:57
Nagyon sok boldogságot kívánok a továbbiakban!!!!!
2010. dec. 28. 10:52
Jól tetted,hogy elváltál,remélem most már boldog leszel!
2010. dec. 28. 10:26
Nagyon igaz! Remélem azóta megtaláltad a másik feled! Jó egészséget nektek!
2010. dec. 28. 10:08
"A baba csak biztos helyre születhet!" – mondják sokan, csak azt a biztonságos időt nem szabad kivárni, mert SOHA nem érkezik el. Azt mondják, ha megismersz valakit, akkor tudod, milyen ember, pedig ez egyáltalán nem így van. Az embert az élete során rengeteg olyan tényező változtatja, amit sajnos nem lehet előre látni vagy kiszámítani.

Ugrás a teljes írásra: "A baba csak biztos helyre születhet!"
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook