Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 6 év után ma tudtam meg, hogy az egyetemen... fórum

6 év után ma tudtam meg, hogy az egyetemen... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

tegnapelőtt 11:45
Ráadásul kettő nyelvvizsgát kértek a végére az elején, kettő középfokút. Viszont azt eltörölték idő közben és maradt az egy.
tegnapelőtt 11:43

Annak idején ha jól rémlik kettő képzésre iratkoztam be. Rögtön az elején.

Az egyik tartott x ideig, azt hiszem az volt az alapképzés. Utána még tényleg 2,5 évig tartott a másik.

Azért nem értettem eddig, mert eredetileg én is úgy tudtam, hogy külön van a beiratkozás. Itt együtt volt, rögtön az elején. Az első évben.

tegnapelőtt 10:14

A volt kollegád nekem is furcsának tűnik, de hasonlóan jártam én is.

Okleveles vagyok pontosabban és ez nem a bolognai rendszer szerinti képzés volt tudtommal.

21. fincsi5 (válaszként erre: 20. - Globus)
szept. 2. 16:11
Értelek, de nem tudja, hogy meddig járt és mire?! Ha ment tovább a mesterképzésre, ahhoz külön kellett jelentkezni. 3+2 év.
20. globus (válaszként erre: 16. - Fincsi5)
szept. 2. 14:44
Nem minden a papír.
19. fincsi5 (válaszként erre: 18. - Kacsahercegno)
szept. 2. 14:33
Nem tudom pontosan, hogy mikor kezdődött, de menyem 2004-ben végezte a gimit, ő már az új rendzser szerint végzett. 2 diplomakiosztója volt.
18. Kacsahercegno (válaszként erre: 16. - Fincsi5)
szept. 2. 14:14

2004-ben végzett, akkor még az egyetemeken 5 éves képzések voltak egyben. Akkoriban volt az egyetemi diploma (most alap+mester külön)/főiskolai diploma (szakképesítés) disztinkció, bár ettől függetlenül számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki úgy végezte el az 5 évet (illetve ezek szerint még többet is??), hogy nem tudja hogy diplomát vagy szakképesítést kapott. :D Mondjuk tulajdonképpen nem kapott csak amikor eltörölték a nyelvvizsgát, és amilyen rég volt, ki emlékszik már....

(Volt egyszer egy kollégám, ő FOSZK-t végzett, és mindenkinek azt mondta, CV-be is azt írta stb. hogy alapszakos diplomája van. Majd amikor felvették a munkahelyre és kiderült hogy az nem egészen alapszakos diploma, akkor előadta hogy jaaaa, dehát ő _egyetemre_ járt, nem is tudta, hogy az nem ugyanaz... :DD)

17. birebora (válaszként erre: 16. - Fincsi5)
szept. 2. 14:02
Szerintem is:)
16. fincsi5 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 11:07

Ne idétlenkedj már, hiszen a 3. év után diplomát kellett kapjál. S utána kellett jelentkezni a mesterképzésre.

Nem automatikusan jártál továb. Na ugorj neki újra, vagy hagyd abba.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Birebora)
szept. 2. 10:35

Dehogynem tudom :))

Tudtam eddig is, csak a Master-nél elakadtam, mivel az angol nyelvűn van rajta csak. De már tisztáztam az egészet. Megnéztem a leckekönyvemet is gyorsan :)

szept. 2. 10:26
Gratula, de azért az is megér egy misét, hogy nem tudod milyen diplomád van...
szept. 2. 08:51
Van nyelvvizsgám, kettő is. Csak akkor nem volt még. :)
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 08:32
10 félévnél hosszabb?? Orvosi? 😅 Jaj ezen annyit röhögtünk amikor egyetemen dolgoztam, hogy az emberek 20 éves diplomákat kaptak meg, amikor megszüntették a kötelező nyelvvizsgát. Mármint persze így is kell, ami jár az jár, csak na, már arra sem emlékszel, mire jártál, de legalább most van egy diplomád 🙈
11. papája (válaszként erre: 10. - Papája)
szept. 2. 08:31
2 nyelvvizsga már a főiskolán megvolt.
10. papája (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 08:29
Kb. ugyanez. 4 év főiskola után jelentkezett egyetemre. A jelentkezők bizonyos kiegészítő vizsgák után 2 évet tanultak. Szakdolgozat, államvizsga. A diploma angol nyelvű mellékletében szerepel a mester.
szept. 2. 08:08

Eredetelig 2004-ben végeztem, de nyelvvizsgahiány miatt nem tudtam felvenni a diplomát, később kaptam csak meg.

De, valamiért furcsa volt, hogy tovább tartott, mint 10 félév, akkor nem foglalkoztam ezzel különösebben.

Többet jártam az iskolába, azt hittem módosítottak valamit.

Az angol nyelvű diplomámon tűnt fel a megnevezésnél, azt nézettem meg.

Eddig nem helyezkedtem el vele sehol, de már gondolkozom rajta :)

szept. 2. 01:39
ez oszinten kisse erdekes,hogy vki egyetemet vegzett es nem tudja milyen diplomat kap.
szept. 1. 19:40

?????

Miből tudtad meg?

és miért nem tudtad eddig?

Hol voltál azóta? A Holdon????

Csuda egy emberke vagy!!!!

6. papája (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
szept. 1. 17:32
Lányom talán 23 éve szerezte meg ezt a mestert. Utána szült, hosszú évekig otthon volt, majd egészen más területen helyezkedett el. Néhány éve egy új munkahely kapcsán derült ki, hogy mester diplomája van. Most sem ezen a területen dolgozik.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Papája)
szept. 1. 14:08
Több mint 20 éve van a mostani rendszer, akkortájt még elképzelhető hogy "átváltottak" így diplomákat, de 6 éve?!
szept. 1. 14:00

Lányom is így járt, így lett mester.

Ez még akkor történt, akkor volt ezek szerint lehetséges, amikor még "gyerekcipőben" járt ez a képzés. Nem volt kiforrva a módja.

3. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
szept. 1. 13:20
Mondjuk a képzési idő sem azonos, az sem tűnt fel neki?
szept. 1. 12:26
Ezt nem értem, nem vetted észre, hogy mire jelentkeztél? Soha nem néztél rá az okleveledre? Sosem jelentkeztél egy állásra sem? Vagy ezt hogy hoztad össze? :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook