Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 56 évesen normális dolog a fogamzásgátló szedése? fórum

56 évesen normális dolog a fogamzásgátló szedése? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
szept. 17. 23:07
Én semmiképpen sem vállalnám be ,mert a hormonokat megzavarná.
szept. 17. 23:06
Nem normális.Más módszert kell keresned.Nekem már 40 felé nem írták fel.
64. Elliana (válaszként erre: 30. - Levarosbukta)
szept. 17. 21:14
Fogamzásgátlóra nem adnak javaslatot..
Nem minden család tökéletes
63. VendrinerPiroska (válaszként erre: 46. - Globus)
szept. 16. 21:00
Én is ezt írtam, de más szavakkal. Nem megállapítható, hogy kell-e neki, hogyha szedi őket. Minden esetre érdekelne az a nőgyógyász, aki felírja neki ebben a korban, bár állítólag oda nem jár a FI anyósa, pedig jó lenne, ha megtenné.
62. VendrinerPiroska (válaszként erre: 37. - Selena78)
szept. 16. 20:53

Nekem sajna a menopauzát nem kell bemutatni, viszont te láthatóan nem vagy teljesen tisztában vele, sem a fogamzásgátlók hatásmechanizmusával.

Mind a mai napig nincsen olyan gyógyszer, amivel ki lehetne tolni a nők fogamzásképes korszakát. Lehet próbálkozni ezzel-azzal, de biztos megoldás nincs. Ezt is tanulmányoztam jó ideig, mint érintett.

A fogamzásgátló tabletta nem tolja ki a klimaxot, csak a tüneteit képes elmaszkírozni, valamint rendszeres elvonásos vérzést okoz (amiről sokan azt hiszik, hogy rendes mestruáció), de attól az a háttérben megtörténik, csak, ha abbahagyja, akkor fogja észlelni. A tabletta idején, főleg, ha kombináltat szed, nem valószínű, hogy észleli a petefészek kimerülését - a menopauzát. Sajnos, ismertem olyat, igaz fiatalabbat, aki bizony nem vette észre a tabletta miatt és így maradt le a gyermekvállalásról.

Van, aki kap hormon pótlást a menopauza idején, de ezeknek a hormon tartalma lényegesen alacsonyabb, mint a fogamzásgátló tablettáké. Tehát teljesen feleslegesen bombázza magát extra hormonokkal. Bár kérdéses, hogy egyáltalán ennek van-e értelme, hiszen a hormonpótló terápia hatására a mellrákra, valamint a mélyvénás trombózisra gyakran felvetett problémák.

szept. 16. 20:49
De volt olyan kB 2 éve hogy el felejtette ki íratni és kellet volna a következő adag az ügyeletre fel ment és ott is simán ki írták mondták ami kell az kell.
60. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 53. - Semleges)
szept. 16. 20:48
Házi orvos asszisztense.
59. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 49. - Globus)
szept. 16. 20:47
Stodette a tabletta neve.
58. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Levarosbukta)
szept. 16. 20:41
Ez így valójában igaz.. Jóba van az asszisztensel és ő írja ki neki 3 havonta 36 éve... És nincs szakorvosi vélemény..Hihetetlen de igaz...
szept. 16. 20:40
Onnen te nagyon okos hogy a családom női tagjai járnak évente szűrésre és nekik 40 éves korig írta fel. Utána már nem igazán.. Érted okoska...
56. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Levarosbukta)
szept. 16. 20:38
Úristen... Hagy tudjam már jobban tőled.... Ő hívő... És nem jár érted nem jár.... A gyerekei születése után vissza ment a 6 hetes kontlora és kész azóta sem ez 36 éve volt.. Tuti hogy nem jár...
55. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 16. 19:13
Ritka ,de vannak nők akiknek 50 felett is meg van.Én is ismerek ilyet személyesen.Viszont fogamzásgátlót már nem szed.Anyósod talán a változókort szeretné kitolni.Tőlem páréve kérdezte meg a nődoki,hogy kérek-e hormonpótló gyógyszert?Én nem kértem, a természetre bízom magam.Azt én sem igazán értem miért a háziorvos írja fel neki.
54. Channa* (válaszként erre: 52. - Globus)
szept. 16. 18:53

Ja, hagyjuk a fiatalozást!

Manapság a nők 40 felett szülnek, előtte a minimum 20 évig szedett fogamzásgátló, tuti, hogy nem segíti elő a teherbeesést...

Szénhidrátcsökkentett kenyérliszt
53. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 16. 18:47
Ki írja fel neki a receptet ha nem a nőgyógyász, aki felírhatná.
52. globus (válaszként erre: 51. - Channa*)
szept. 16. 18:34
Erre reagáltam, mert hoztál fiatalos példát : "Honnan ez a sok meddő nő? Hogy lehet az, hogy valaki nagy nehezen teherbe esik és 1-2 hónap múlva elvetél vagy kiderül, hogy súlyos beteg a gyereke?"
51. Channa* (válaszként erre: 48. - Globus)
szept. 16. 18:22

Fiatalokra?

Pont nem egy fiatalról szól a fórum.


Igen, tudom, hogy ezt mondják, de nem tudom elhinni, hogy nem lesznek hosszútávú negatív hatásai a gyerekvállalásra, illetve a rövidtávúval már találkoztam ismerősöknél (hízás, lelassulás, libidó csökkenés, sőt!).


Sajnálom, ha sarkosnak tűnik. Azért írtam, hogy biztos nem túl érett a véleményem, mert én magammal kapcsolatban tini koromban eldöntöttem, hogy amíg nem lesz gyerekem, addig nem szedek fogamzásgátlót. Erre a döntésre azért jutottam, mert láttam, hogy az anyukámmal mit művelt az infekundin és az ovidon. Lehet, hogy rosszul írom a nevüket...

50. Bless the child (válaszként erre: 49. - Globus)
szept. 16. 17:38
Jó kis Bisecurin meg a Rigevidon
49. globus (válaszként erre: 48. - Globus)
szept. 16. 17:36
Ezzel kapcsolatban még felmerül a gondolat, hogy FI anyósa vajon a régi brutál anticoncipienst szedi, vagy modernebbet...
48. globus (válaszként erre: 41. - Channa*)
szept. 16. 17:33
Sarkosan fogalmazol. Tudod, hogy a mai fogamzásgátlókban töredéke hatóanyag sincs, mint a régiekben? Nem kellene mindig vizes lepedőt húzni a fiatalokra.
szept. 16. 17:32
Ja, tök normális. Én már 40 évesen unom a szexet, nem tudom mi lesz 56-ban. 😁
46. globus (válaszként erre: 36. - VendrinerPiroska)
szept. 16. 17:31

Konkrétan ezzel kapcsolatban ezt találtam, egy nőgyógyász véleménye:

"A régi irányelv, mely szerint 40 éves kor felett nem szabad hormonális fogamzásgátlást alkalmazni már olyannyira a múlté, hogy az összes, a témával foglalkozó amerikai tudományos társaság (The Centers for Disease Control and Prevention, American College of Obstetricians and Gynecologists, és a The North American Menopause Society) szerint a fogamzásgátlás a menopauza beálltáig szükséges, ekkor pedig azonnal folytatható hormonpótlással, természetesen a megfelelő feltételek teljesülése esetén. A menopauza beállta sokféleképpen megközelíthető, a legáltalánosabban elfogadott ajánlás alapján akkor következik be, amikor eltelik egy év az utolsó menstruáció után. Természetesen ez például hormonális fogamzásgátló szedése mellett nem egy megbízható paraméter, hiszen a gyógyszer miatt akkor is lesz menstruáció, ha anélkül már nem lenne. Ilyenkor az 55 éves kort vesszük alapul, ez a hormonális fogamzásgátló szedésének a felső határa. 55 éves kor felett jön szóba a hormonpótlásra való átállás, amennyiben ennek a feltételei adottak. A másik lehetőség a hormonális vérvétel, itt az FSH nevű hormon 30 feletti értéke esetén beszélünk menopauzáról. Természetesen hormonális fogamzásgátlás mellett erre sem tudunk hagyatkozni, hiszen a bevitt hormonok alapvetően befolyásolják az FSH szintet. Kombinált hormonális fogamzásgátló szedése esetén legalább 14 napnak el kell telnie az utolsó tabletta bevétele után, hogy értékelhető legyen az FSH szint."


Itt középtájon van a lényeg: tabletta mellett a klimax nem igazán ismerhető fel.

Száz szónak is egy a vége, aki 56 évesen hormonális tablettát szed, menjen el nőgyógyászhoz. Akár anyós, akár nem.

45. selena78 (válaszként erre: 42. - Levarosbukta)
szept. 16. 17:26
Dicsekszik a nyavalya. Csak leírtam az én szemszögemből a dolgot.
44. NomNom (válaszként erre: 42. - Levarosbukta)
szept. 16. 16:31

Igen, ez nem bölcs dolog.

Keresztanyámnak sem volt semmi tünete mikor méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Egyetlen szerencséje, hogy elment szűrésre. Akkor még olyan kezdeti stádiumban volt a dolog, hogy utókezelésre sem volt szüksége. Ha megvárta volna míg panaszai lesznek lehet hogy már nem tudtak volna segíteni rajta.

Unatkozol? Gyere játszani!
43. NomNom (válaszként erre: 40. - Selena78)
szept. 16. 16:29
Szerencsés vagy! Én pár évig szedtem de megszenvedtem utána. Soha többé nem vagyok hajlandó semmilyen hormonális fogamzásgátlást használni.
42. levarosbukta (válaszként erre: 40. - Selena78)
szept. 16. 16:27
Azért én ezzel nem dicsekednék. Ez felelőtlenség!
41. Channa* (válaszként erre: 39. - Aszparagusz)
szept. 16. 16:10

Igen, lehet, hogy nincs sok ismeretem ez ügyben, mert sosem szedtem fogamzásgátlót, de azt gondolom, hogy kb. ennyire vannak a dokik is tisztában azzal, hogy mitől lesz bármilyen baja a babának, a hosszútávú fogamzásgátló szedés hatásáról meg még annyit sem tudnak. Honnan ez a sok meddő nő? Hogy lehet az, hogy valaki nagy nehezen teherbe esik és 1-2 hónap múlva elvetél vagy kiderül, hogy súlyos beteg a gyereke?


Én a véleményemet fenntartom, ami lehet, hogy nem túl érett (hiszen én ezt még gyerekként döntöttem el magammal kapcsolatban), nincs semmi tudományos alapja, stb., mert mint írtam, úgy gondolom, hogy sok orvosnak sincs fogalma arról, hogy a fogamzásgátló szedése mennyiben befolyásolja a női test működését.


Ja, hogy milyen fogamzásgátlás? Nem tudom. Nekem ilyenen nem kellett sosem gondolkodnom. Ismereteim valószínűleg ezért is hiányosak jócskán;)

40. selena78 (válaszként erre: 38. - NomNom)
szept. 16. 15:51

"És vajon mennyire éri meg ezt ilyen módszerrel kitolni?"


Őszintén? Fogalmam nincs. Nekem a klimax nem okozott semmi problemát. Viszont sok barátnőm keményen megszenvedett vele.


Ami viszont idehozott ebbe a topikba, az az, hogy érintettnek éreztem magam.


18 éves koromtól szedtem a tablettát 55 éves koromig. Nagyjából egy év kihagyással, amikor is gyereket szültem. Akkor hagytam abba, amikor egyértelművé vált, hogy klimaxolok. De azért még 55 évesen csináltam egy terhességi tesztet, gyógyszerész barátnőm határozottan jól szórakozott rajta. De ami biztos, az biztos


És nem, nem járok nőgyógyászhoz évente. Akkor megyek orvoshoz, amikor bajom van. Akkor is nehezen. Vagy 3 éve akadt valami apró bajom, akkor elmentem. 35 éves volt akkor a gyerekem. Tehát az utolsó nőgyógyászati vizsgálatom 35 éve volt akkor.

39. aszparagusz (válaszként erre: 33. - Channa*)
szept. 16. 15:15

Aki még nem szült, az ne szedjen fogamzásgátlót?

Mégis mit tegyen? Még mindig ez a legbiztonságosabb védekezési mód.

Az autista és viselkedés zavaros gyerekeket összefüggésbe hozni vele nem vall arra, hogy túl sok helyes ismerettel rendelkeznél róluk.

38. NomNom (válaszként erre: 37. - Selena78)
szept. 16. 15:14

És vajon mennyire éri meg ezt ilyen módszerrel kitolni? Mi történik ha belenyúl az ember egy természetes biológiai folyamatba?

Én azért is dühös vagyok hogy anno tinédzser koromban mikor elmentem az iszonyú erős görcseimmel nőgyógyászhoz annyi volt a megoldás rá, hogy szedjek hormont. Pedig annak is oka volt, attól hogy ideig-óráig elfedte a problémát az még ott volt. Aztán mikor egyszer abbahagytam rosszabb lett.

Van egy olyan érzésem, hogy ennek is meglesz a böjtje a FI anyósánál.

37. selena78 (válaszként erre: 36. - VendrinerPiroska)
szept. 16. 15:01

Azért a menopauza nem olyan vidám állapot, hogy siettetni kellene. Millió gyógyszer létezik, aminek pont az a lényege, hogy késleltessék. Ha pont a fogamzásgátló az, mi a baj vele?


És nem, hiába szedi a tablettát, előbb-utóbb eljut a klimaxig. És, hidd el, észreveszi.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook