50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok, akkor tartsuk ehhez magunkat?? :-)))
Ha a gyaloglás egészséges lenne, a postások örökké élnének.
A bálna úszik egész nap, csak halat eszik, vizet iszik és mégis kövér.
A teknősbéka nem szalad, nem úszik, nem ugrál, nem siet sehova, és 450 évig él.
A nyuszi szalad, ugrál és vegetáriánus, él 5 évet.
. . . . . . Francba a diétával és a sportolással!!!
Na ma rendes kerékvágásba helyeztem az életem, megint nekiveselkedtem a diétámnak.
Lassan már életformámmá válik, csak az a baj, hogy sok a hús benne.
Azonban amikor elérem áhított:):) súlyom, akkor megreformálom a diétát valami húspotló dolgokkal
Na végül is Nagykőrösön voltunk.
Szerencsére én a disznóhúst száműztem az életünkből, bár a húslevesbe húsos csontot szoktam venni és egy évben 2x sütök a férjemnek oldalast-
Biztosan megölik:(
Hát vagy nagy,-vagy Kiskőrösön. Nem tudom, mert nem is nagyon akarok menni, de muszáj
ez egy nagyon jó ötlet:) Mármint az utólagos olaj.
Köszi.
akkor marad a kókuszzsír, most épp libazyírom va.
Nos,kicsit megkésve de válaszolok. Bármit tehet alá, de mivel hőhatásnak lesznek kitéve, ezért jobbak a telített zsírok. Lehet kacsazsír, disznózsír, kókuszzsír. Persze vannak sütésre alkaklmas olajok is, de sajnos ezek hidrogénezéssel vannak sütésállóvá téve....
Én zsíron készítem a kajáimat, ha utána túl száraznak találom, akkor utólag teszek rá hidegen sajtolt olivaolajat, de csak már evés előtt.
A gabonákkal lehetne futni legalább akkor a kört, mint a tejjel.
én megint elkezdtem a 2 hetes diézámat, de úgy néz ki 3 hét lesz belőle, mert péntekre a lányom elcsalt csavarogni, ami ebéddel kezdődik, szombaton meg valami buszos kirándulás keretében Kis, vagy Nagykörösre megyünk dinóölést nézni. Na meg persze enni. Ezzel mondjuk nincs gondom, mert ilyet nem eszem.
Legfeljebb, ha káposztás tésztát is főznek:)
Ugyhogy vasárnap újra kezdem a 2 hetet, de azért hétfő,kedd,szrda,csütörtök azt eszem, ami a diéta.
Őszintén szólva jól is esik a rengeteg salátamix:)
Most gyengén felfógó képességű hangulatban vagyok:(
Akkor mivel is főzzek?
Csak kókuszzsirral?
Nagyon szeretem a wokkos züldségeket, az alá akkor mit is tegyek:
Ma kölest és quinonát készítek köretnek, akkor mint is pirítsam a hagymát a köles alá?
Olivából nem kell sok. A nem extra szűz olaj nem hidegen sajtolással készül. (Sanza) Ezt vegyi eljárással nyerik a hidegen sajtolt hulladékjából, magas hőfokon. Tehát ezt nem éli túl semmilyen antioxidás vitamin stb. Sütni, főzmi sokkal jobbak a telített zsírok, sokkal stabilabbak. Bennük általában nincs ami tönkremenne, ezért nem kár kitenni őket hőhatásnak.
Ha főtt ételt szeretnék "megolajozni", akkor hidegen sajtolt olajat teszek bele, de utólag. Mikor már megfőtt. Kókuszzsír nekem a kamrában van, de ott is úgy kell faragni, mint a gyertyafaggyút :)
Ezek tök jó kaják, egészségedre!
Hetente többször nyers saláta mixet eszem azt hidegen sajtolt olajakkal, van, hogy kendermag olajjal, lemnag, szezámmag, tökmag....stb.
Főzéshez szoktam az olivát (nem a hidegen sajtoltat), de már visszavettem a száműtetésből a kókuszzsírt is.
Igazából sosem száműztem, csak betettem a hűtőbe, ott meg úgy megfagyott, hogy nem tudtam kibányászni a csészéből:), de már kitettem a konyhapultra.
Olvasd még el ezt:
(csak ilyen komersz oldalakat találtam magyarul :((
nem vagyok benne érdekelt, kommersz oldalnak nem akarok reklámot csinálni - ráadásul tiltja is a hoxa szabályzat - de információs értéke van)
Sajnos volt egy olyan trend, mikor mindenkit megpróbáltak átállítani a telítetlen zsírokra, azaz az olajokra. Ez eléggé visszafelé sült el, mert ugye ez többnyire napraforgó olaj volt, csak omega6-ot tartalmaz omega3 nélkül. Sőt még a transzzsírok pusztítása sem volt előre megjósolható. Itt van egy tanulmány róla, hogy emberben fenéken található zsírpárnában mértek 4.7% transzzsír felhalmozódást!
aje.oxfordjournals.org/content/148/11/1085.full.pdf
Ennyit a 20 évvel ezelőtti dogmák következményeiről. Vajon mitől? A hidrogénezett növényi olajtól meg a margarintól.
Még a trópusi országokbna is sokan bedőltek, és a kókuszültetvényeket csak azért nem vágták ki, mert bőrápolásra továbbra is ezt alkalmazták ezekben az országokban (sőt hajápolásra is). Valóban zükség van telítetlen zsírsokra, de nem sokra. Abból elég egy kanálka a salátára öntetnek, vagy levesbe. Nálam ez a lenmagolaj, meg olivaolaj. A kókuszzsír viszont tökéletes energiaforrás. Sőt fogyókúrás étrenbe tökéletesen beilleszthető. (nem hiszek a zsírszegény étrend működőképességében, ingadzozó vércukor mellett minden esetben estére hűtőfelzabálás lett belőle - saját tapasztalat)
Hmmmmm. Ha igaza lenne a dietetikusodnak, akkor az anyatej lenne a legalattomosabb méreg. Ugyanis az anyatejben jelentős mennyiségű (3.6%) laurinsav található. Ez gyakorlatilag kókuszzsír. Az, hogy könnyen emészthető, ez csak előny. Szakirodalom szerint:
"- A rövid láncú zsírsavak (10-12 C atom) az epesókhoz kötődve micellákat képeznek és közvetlenül a vérben szívódnak fel
- A hosszú láncú zsírsavak (12C-nál hosszabbak) kilomikronok (triglicerid+foszfolipid+koleszterin+fehérje) formájában a nyirokkeringésbe jutnak .
"
Felvilágosultabb dokik ajánlják, főleg a pajzsmirigy működés rendezésében van szerepe.
Olivaolaj tökéletes, csak hidegen sajtoltat használj, és ne főzéshez. Főzéskor minden ami értékes tönkre megy benne.
Eddig én is kókuszzsirral főztem,már 3 éve, de egy dietetikus (egy komoly, 20 éve ezzel foglalkozó) azt mondta, azért nem olyan jó a kókuszzsir, mert valamit rövidre zár, kikerül valamilyen fontos szervet a felszívódás során (lehet, hogy a májat, vagy az epét) és ez nem jó hosszú távon.
Ugyhogy most száműztem:( Maradt az olivaolaj
Ha tőlem kérded, fenséges. Jó foghagymásan szeretem. Bár még magába a spenótba is szokott kerülni tojás, egy kanálka zabliszt mellé sűrítésnek. Múltkor pasztenákkal ettem, hasábburgonya szelőn feldarabolva, majd sütőben megsütve. Személyenként egy teáskanál kókuszzsír elég rá.
Jó étvágyat!
:( pedig a túrót szeretem. Persze módjával. Havonta kb 20 dkg, amit megeszem.
A tej -mint már irtam is- 16 éve száműzött.
Még a sajtokkal vagyok bajban, mert azokat nagyon szeretem. Szinte mindennap eszem.
Eltalátlad, a tej volt az első amit kiszúrtam. Nem a tejcukorral van bajom, henem tejfehérjékkel. De ez most teljesen mindegy. Ezekről nyilván hallottál, ezzel semmi újat nem mondok. Szerettem a tejet, és hallod, pasi létemre amennyi túrútortát készítettem, nőket megszégyenített volna.
Nos a tejjel van más gond is. Ami mindenkit érint, nem csak az érzékenyeket. Ugye, köztudott, hogy a szénhidrátok is meg a fehérjék is kiváltanak egy inzulin reakciót. Tejnél ez nincs arányban se a tejcukor se a fehérje mennyiségével.
Mielőtt azt mondanád, hogy ez a Devil meghülyült, idézek egy tanulmányt:
Ebben egy 9 tagú csoporból 4 alanynak 2 deci tej elfogyasztása után egy órával alacsonyabb lett a vércukor szintje, mint ha nem is itta volna meg.
Szóval az alacsony glikémiás indexű tej úgy viselkedik, mint ha magas glikémás indexű és terhelésű kaja lenne. Magyarán mondva előbb éhes leszel. Ebből következik, hogy inzulin rezisztenciát okoz. Lássuk mit mutatnak a kísérletek:
8 éves gyerekeknek tejet adtak, meg ugyanolyan CH és fehérje tartalmú kaját, mint a tej. És lám, a 7 napos kísérlet elég volt hozzá, beállt az inzulin rezisztencia.
Továbbá morfium szerű függőséget okozó peptideket is tartalmaz. (Ezek: beta-casomorphins , alpha-caseïn exorphins, casoxins, beta-casorphin, alpha-lactorphin, beta-lactorphin és lactaferroxin) Ha nem hiszed, járj utána!
Most már tényleg azt hiszed, hogy megőrültem.
De nézzük, mi szerepe van ennyi rossz dolognak egy egészségeshe hitt italban? Ezen a tudmányban is törik a fejüket.
Na de nézzük a valós életben. A tej az elsősorban a csecsemők táplálására szolgál. Nekik pedig turbósítva kell fejlődni. Ezért a nagy inzulinválasz. Serkenti a növekedést, gyarapodás. Szopás után a morfin szerű peptidek mint természetes altató működik, és a függőség garantálja, hogy újból szopni akarjon a csecsemő.
Most én nem érzem magam abban a korban. Nézd meg, akik tejtermékeken élnek, zombik lesznek, mert a morfinok rájuk is hatnak. Állandóan tejet fognak akarni, mert ugye a függőség. Azon kívül mivel valóban letolja a cukorszintet, valóban hamarabb jön meg az étvágy. Ebből csak a ráksejtek járnak jól, a magas inzulinszint nekik kedvez. Ezért tartom képtelenségnek a tej alapú diétás ételeket. Ha fermentálod, akkor ezek a jótevők nagy eséllyel lebomlanak, szóval a kemény sajt már nem biztos, hogy ilyen áldásosan fog hatni.
Rizzsel nincs semmi baj, ami ahsznos benne az a fitinsavak miatt számunkra nem jól hasznosul, ha nem léped túl a napi CH szükségleted, gondot nem okozhat. Vadrizs glikémiás szempontból sem olyan rossz. Ha nem lett volna benne túró, én is bevállaltam volna! Mnyam!
Nos, ezzel az élelmiszer gyártók is tisztában vannak, nem véletlenül nem lehet tej hozzáadása nélkül kaját venni. Függőség, zabálás. Nuku fogyás. De gondolom ezek után már nem meglepő.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin használata mellett mivel lehet fogyni?
- A halántékom felett kikopott a hajam, szerintetek mivel dúsíthatnám vissza?
- Csak csajokban volt szó egy diétáról, amivel havi 10 kg-ot lehet fogyni, melyik lehet az?
- Hogy lehet kitartóan diétázni ha ételallergiám van? Csak mozgással lehet fogyni?
- 2hete rákszürésen voltam.Az eredmény negatív de Candida alb-ot mutatott ki a vizsgálat.Ez ugyanaz a Candida, amivel diétázni kell?
- Klimin - ugye használt már valakinek, és 40 felett is tudott fogyni?