Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » 5 év börtönt kapott a bácsi fórum

5 év börtönt kapott a bácsi (beszélgetés)

1 2
dec. 8. 23:03
nalunk mar vannak allamok ahol lethal/vegzetes,halalt okozo/injekcio engedelyezve van hivatalosan.
39. Érdekes73 (válaszként erre: 26. - Titkos üzenet)
dec. 8. 14:07
Zavaros ez így.
38. Amaunet (válaszként erre: 21. - Nénje)
dec. 8. 13:36
Viszont az esetről csak most írtak, hogy született egy ítélet.
37. Amaunet (válaszként erre: 35. - Kentaurcica)
dec. 8. 12:42

A kulcs "egy fejlett emberi társadalomban".

Van is olyan ország, ahol engedélyezett.

De itt?

36. tien (válaszként erre: 33. - ~ Luna ~)
dec. 8. 08:54
Farfekvéssel.
35. kentaurcica (válaszként erre: 32. - Amaunet)
dec. 8. 08:00
Szerintem egy fejlett emberi társadalomban nem ördögtől való elképzelés, hogy ha az ember nem akar tovább élni, akkor legyen egy szervezet és hely erre, hogy oda bemegy, ellenőrzik, hogy tudatában van a döntésének, segítenek szépen elmenni, majd a testével kapcsolatosan ellátják a további feladatokat.
34. lolita2112 (válaszként erre: 30. - Semleges)
dec. 8. 01:29
ez egy nagyon szomoru tortenet!
33. ~ Luna ~ (válaszként erre: 28. - Oliva2023)
dec. 7. 18:23

Egyetértek veled.

Engem ritkán érintenek meg emberi sorsok, de ez szívszorító és borzalmas.

Nem akarok belegondolni mit érezhetett a bácsi, miután életben maradt.

Aki pedig az ítéletet hozta, 💩jon 🦔t.

32. Amaunet (válaszként erre: 31. - Kentaurcica)
dec. 7. 15:45
Ebben korrupt, kiskapukkal teli országban?
dec. 7. 13:43
Mennyivel szebb megoldás lenne, ha lenne eutanázia saját kérésre.
30. semleges (válaszként erre: 28. - Oliva2023)
dec. 7. 04:45

Egyetértek.

A minap hallottam. Budapest. Egy roma házaspár kapott egy komfort nélküli lakást úgy, hogy fel kellett újítani, se fürdőszoba, se wc. Megcsinálták, szorgalmasan dolgoztak, beletették a kis pénzüket. De határidőre nem lettek kész, (vagy nem tudom mibe kötöttek bele) kiköltöztették őket, a hidegben aludtak. A férj tüdőgyulladást kapott, meghalt. Az asszonyt a szomszédok támogatják, segítik mert kedvelték őket, lépcsőházban alszik. Kértek a polgármestertől, jegyzőtől meghallgatást mindenki csak széttárta a kezét, "hát a törvények"- mondták. Embertelen az egész. Szégyelljék magukat. Mind.

A történetet pontosan nem ismerem csak hallottam. Remélni tudom, hogy megoldódott.

29. Amaunet (válaszként erre: 28. - Oliva2023)
dec. 6. 23:11

Felesleges ilyen indulattal írnod, én nem vagyok törvényalkotó.

A törvénybe nem fér be az empátia. A bíróság nem hozhat empatikus döntéseket. Számukra a bizonyítékok és a tól-ig kiszabható büntetések állnak rendelkezésre az objektív döntésekre. Az újságokból tájékozódunk, nem tudhatjuk, hogy a férj milyen állapotban mit tett és mit nem. Milyen bizonyítékok szólnak mellette és ellene.

Amint korábban is írtam az ítélet nem jogerős és az ügyvéd a minősítést is kezdeményeszte átsorolni.

Valójában itt most csak a fi. egy bulvár sajtóban megjelent olvasmányáról kaptunk hírt, amely részleges információt nyújt.

Karsai Dániel esete egészen más. Mint ahogyan minden eset más. pl. a testvérek öngyilkossága. Nincs két egyforma eset. Márcsak azért sem, mert az ügyekben szereplő emberek is másak.

Bocsáss meg, de én nem fogok erről vitát nyitni. Mindenki a tájékozottságának megfelelően olyan véleményt nyilvánit amilyet akar.

28. Oliva2023 (válaszként erre: 8. - Amaunet)
dec. 6. 22:36

Igen, valóban a jog szerint. De azt akár értékelhetem magánvéleményben kegyetlenségnek. Ha tetszik neked, ha nem. Könyörületről amúgy szó sem volt, humánumról írtam, ami összefüggött Karsai Dániel ügyével.

Nyilvánvaló, hogy itt öngyilkosságról volt szó, két szerencsétlen ember, akik így akarták, hogy vége legyen. Ez már önmagában megrendítő a számomra, mert belém elég sok empátia szorult. Nem ismerem minden mozzanatát az ügynek, de ebben az esetben szó szerint értelmezni a törvényt és gyilkosságért elítélni valakit, meg még pénzbüntetést is kiszabni, miközben gyógyszerre sem volt pénze, szerintem igenis embertelen és etikátlan. Lehet, hogy dönthettek volna úgy is a rendszer kiszolgálói (aka bírók), hogy öngyilkosság, ahogy a levélben állt, és kap mondjuk 1 évet a bácsi, házi őrizetben. Személy szerint azzal sem értenék egyet, de akkor azt mondanám, hogy a jogi kereteken belül humánusan jártak el.

Karsai Dániel ügyében egyébként konkrétan kegyetlen volt minden egyes megnyilvánulásuk jogi oldalról.

Vannak országok, ahol emberségesebb a jogalkalmazás, mit nálunk.

És akkor arra ki sem térek, hogy van, akire vonatkozik a törvény, van, akire nem. Tehát ebből a szempontból úgy is dönthettek volna, hogy rá nem vonatkozik. Milliószor megtették már.

Nem kell egyetértenünk. Tartom az előző véleményemet.

27. c33a6b7aee (válaszként erre: 25. - Globus)
dec. 6. 21:49
Hát ez jó kérdés. Ráadásul sérült is volt.
26. Titkos üzenet (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
dec. 6. 21:46

"A nő nem merte a pengét használni, ezért a férje segített neki, majd egy késsel szívtájékon is megszúrta a feleségét és magát is. Két nappal később találtak rájuk."

Nem is értem!

25. globus
dec. 6. 21:44

"2 nap múlva találtak rájuk".

Csak azon gondolkodom, történt, ami történt és ahogyan, de a férfi mit csinált 2 napig a holttest mellett?

24. c33a6b7aee (válaszként erre: 23. - C33a6b7aee)
dec. 6. 21:37
Az RTL szereti eltúlozni a dolgokat, főleg ha azzal lehet támadni. Visszavonom amit írtam. Egyetemi tanár nyugdíj minimum kettőszáz ezer egy hónapban, de lehet akár ötszáz is. Nem igazságtalan a döntés.
23. c33a6b7aee (válaszként erre: 21. - Nénje)
dec. 6. 21:29

Igazad van, csak most itélték el. Egyetemi tanár volt.

[link]

dec. 6. 21:11

Elolvastam a belinkelt cikket.

Nem támogatom, ha valaki egy másik embert megöl. Mert ő megölte a feleségét még úgy is, ha ő kérte. De az utolsó mondat megütött. Hogyan kérhetnek másfél milliót attól, akinek alig van pénze. Ennyire ne legyen rossz egy végrehajtó rendszer még úgy is, hogy napjainkban csak a pénz körül forog minden.

21. Nénje (válaszként erre: 20. - Amaunet)
dec. 6. 20:52

Talán azért,mert akkoriban történt a dolog,nem megy egyik napról a másikra az ítélethirdetés.

A te általad megosztott linken lévő cikkben is említik az eset dátumát:

"2023. augusztus 23-án P. István búcsúlevelet írt, amelyet feleségével együtt aláírtak, majd a lakásuk fürdőszobájában megpróbáltak véget vetni életüknek."

20. Amaunet (válaszként erre: 18. - Nénje)
dec. 6. 19:09
2023-as eseteket linkelsz.
dec. 6. 19:08
Ha nem volt családjuk, vagy nem látogatták őket, akkor hogy tudták megmenteni a bácsit, ki avatkozott közbe? Vagy végül segítséget kért?
18. Nénje (válaszként erre: 14. - Birebora)
dec. 6. 17:19

[link]

Na,itt meg azt írja,hogy nem volt senki,aki látogatta volna őket.Lehet,hogy egy másik esettel keverem?Elnézést kérek akkor...

17. Nénje (válaszként erre: 12. - Globus)
dec. 6. 17:14

Itt azt írja,hogy hónapok óta készültek rá:

[link]

Emlékszem a híradóra,a fia nyilatkozott,hogy rájuk néz rendszeresen,az eset előtt 1-2 nappal is volt náluk,bevásárolt nekik,de nem vett észre semmi különöset.

De ha a szomszédok tudtak róla,miért nem szóltak valakinek?

16. Egnisz (válaszként erre: 14. - Birebora)
dec. 6. 15:45
Azt írták, hogy betegek voltak, főleg az asszony és nem volt pénzük kezelésre. :(
15. globus (válaszként erre: 14. - Birebora)
dec. 6. 15:14
Nem, csak ennyit írnak.
14. birebora (válaszként erre: 12. - Globus)
dec. 6. 15:10

Van gyerek vagy unoka? Nem olvastam a cikket.

Ha már ittak akkor pár levél altató, vérnyomás csökkentő és átalusszák magukat. Végtelenül sajnálom őket. Brutális az egész. Nem tudom, hogy volt képes a bácsi erre. Lehet tudni mi volt a baj, hogy ennyire elkeseredtek?

13. globus (válaszként erre: 9. - Amaunet)
dec. 6. 14:46
Na meg az elektromosság...
12. globus (válaszként erre: 10. - Amaunet)
dec. 6. 13:46

Az is jó lenne, ha a potenciális örökös észrevenné, hogy nagy baj van. Méltóság megsértése nélkül néha bevásárolna, gyógyszert kiváltana, orvoshoz vinne. Nem tudni, itt hogyan volt. Lassan érett-e, vagy hirtelen elhatározás. Megfigyeltem, a kettős öngyilkosság ritkán sikerül terv szerint.

Tudjuk, hogy nálunk milyen a szociális háló. Legjobb, ha magunkra, családtagokra támaszkodunk.

11. Amaunet (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
dec. 6. 13:37

Hozzátenném: nem jogerősen

"Védője azt kérte, hogy a bíróság legfeljebb öngyilkosságban való közreműködés miatt marasztalja el."

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook