Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 5-6 napos zsömléből csinálhatok fasírtot? fórum

5-6 napos zsömléből csinálhatok fasírtot? (tudásbázis kérdés)


12. 403c839538 (válaszként erre: 11. - Forrest2010)
2017. nov. 10. 01:25
Oké. :)
11. forrest2010 (válaszként erre: 10. - 403c839538)
2017. nov. 9. 07:08
:( máskor inkább szárítsd meg , amíg lehet , v tedd a hűtőbe , van 8 napos zsemlém is a sima hűtőbe , nem a fagyosba , nem lesz semmi baja még ennyi idő alatt se :)
2017. nov. 8. 20:31

Koszi!

Azt nem tudtam meg, amit szerettem volna, de mindegy, mert reggelre megpeneszedtek a zsomlek. :)

2017. nov. 8. 11:43
Több hetesből szoktam. Szárazból.
2017. nov. 8. 11:04
Ha nem mászik, akkor simán 😄
7. forrest2010 (válaszként erre: 1. - 403c839538)
2017. nov. 8. 06:59
....hát persze ! nálunk az öreg zsömléből még akármi is lehet :) leggyakrabban mi v kettévágva megropiztatva a melegszendvics-ütőbe v a pirítos sütőbe v csak a radiátoron télen :) ha megy a fűtés :) de amikor sütök valamit utána a szárítandó zsömlét , kenyeret még szárítom egyet a sütő hőjét kihasználva , mert akkor ropogós lesz a zsömle is , kenyér is , könnyebb összetörni , v ledarálni , v fasirthoz áztatni :)))))))) moccantsd meg a fantáziádat :) rengeteg klassz dolog fog az eszedbejutni :)
2017. nov. 7. 21:45
a megmaradt zsemlét,kiflit tárold papírzacskóban.pl lisztes vagy cukros zacskóban,amiből már kifogyott a tartalma. a zsemléket megóvja a portól és így nem penészesedik meg.fasírtba bármikor beáztatás után felhasználhatod.nagyon sokáig eláll így.
2017. nov. 7. 21:35
igen - leaztatod tejben es kesz
4. syria (válaszként erre: 1. - 403c839538)
2017. nov. 7. 20:58
Abból a legjobb. Legalábbis úgy tanultam, hogy a fasírthoz szikkadt zsemle kell. (De a száraz is jó tejben/vízben áztatás után.)
3. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 2. - 403c839538)
2017. nov. 7. 20:54

Ha szellős helyen van, akkor nem penészedik, hanem szárad.

természetesen készíthetsz belőle fasírtot.

2017. nov. 7. 20:42
Ha pl. hamarosan megpeneszedne, de meg idoben beleteszem fasirtba, ugy mar nem lesz baja?
2017. nov. 7. 20:41
5-6 napos zsömléből csinálhatok fasírtot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook