Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 30 év ülőmunka után fórum

30 év ülőmunka után (beszélgetés)

1 2
39. 55Judit (válaszként erre: 38. - Komor)
nov. 17. 18:38
Örülök! Ügyes vagy!
38. komor (válaszként erre: 37. - 55Judit)
nov. 17. 18:21
Sikerült, köszönöm! :)
37. 55Judit (válaszként erre: 35. - Komor)
nov. 17. 18:12

Elnavigállak, mert általában érdemes a magyarázatokat meghallgatni:

1. Kattints a négyszögletes ikonra, ami fehér lesz, vagy alá van húzva egy piros csíkkal.

2. kattints a fogaskerékre, majd a "Feliratok"-ra.

3. Az új ablakban "Automatikus fordítás"-ra.

4. A nyelvek közül lefelé görgetéssel kiválasztod a magyart.

36. 55Judit (válaszként erre: 35. - Komor)
nov. 17. 18:00
Igen, tévedsz.😉
35. komor (válaszként erre: 34. - 55Judit)
nov. 17. 17:55

Úgy nézem ennél nem lehet, csak angol nyelvű felírat van.

De lehet tévedek...

34. 55Judit (válaszként erre: 33. - Komor)
nov. 17. 17:41
Be lehet állítani a magyar szöveget a legtöbb videónál. Ennél is. Próbáld meg. Ha nem sikerül, segítek.
33. komor (válaszként erre: 32. - 55Judit)
nov. 17. 17:13

Köszi a videókat! Ez a bemelegítő gyakorlat nagyon tetszik, pont valami ilyesmire gondoltam. Kár, hogy a bemutató angolul van, de azért szerintem követhető.

Úgy gondolom mindenből 10-es széria körülit kell csinálni, annyi elég is, meg nem is sok, pont jó lehet.

Persze, érdekelnek a keleti gyakorlatok, fiatal koromban jógáztam egy darabig. Úgy gondoltam idős koromban majd visszatérek rá, de ez elmaradt. Viszont tényleg érzem a rendszeres mozgás hiányát.

Ebben a csikungban tényleg van valami! Köszönöm! :)

32. 55Judit (válaszként erre: 30. - Komor)
nov. 17. 16:42
Ez a kis fiatal orvos a kínai egyetem HKO szakán végzett. Ott sajátította el a csikungot is. Az ott tanultakból láthatsz a csatornáján néhány rövid, de értékes videót. Jól magyaráz. Az ő bemelegítő gyakorlatával kezdem a reggelt: [link]
31. 55Judit (válaszként erre: 30. - Komor)
nov. 17. 16:18

Hagyományos Kínai Orvoslás.

A Tai chi a csikugból jött létre, számtalan ágazata létezik. Valóban nehezebb elsajátítani mint a csikungot. Az élettani hatása annak is rendkívüli, viszont a csikung állítólag hamarabb érezteti hatását.

Örömmel látom hogy érdekel ez téged. ha szeretnél több könnyen elsajátítható gyakorlatot, ajánlom figyelmedbe LuChinnek nem csak azt az 1 videóját, hanem nézzél szét a csatornáján is:

[link] Sok értékes, könnyen megtanulható gyakorlatot, jól érthető magyarázattal találsz. Jó egészséget kívánok neked!😊

30. komor (válaszként erre: 29. - 55Judit)
nov. 17. 16:03

Vagy 5 évvel ezelőtt a Tai chi alapgyakorlatot próbáltam, jó volt, de mintha balettozni akartam volna. Nem egyszerű.

Ez jóval egyszerűbb, követhető.

Mi az a HKO ?

29. 55Judit (válaszként erre: 28. - Komor)
nov. 17. 15:56
Én úgy mondanám, idősek is képesek megcsinálni könnyedén. Egyébként minden korosztályra jó hatású. Legjobb akkor elkezdeni az egészségünkkel való törődést, amíg van. Viszont a csikungot betegek is gyakorolhatják. Vannak minden szervnek megfelelő gyakorlatai, bár ezek főleg egészség megőrzésre használatosak. Viszont a gyakorlók sokasága számol be gyógyulásokról is. Olyan gyakorlat is van, amiben meg sem kell mozdulni, "csak" egy bizonyos testhelyzetben kell állni. Érdekes dolog ez. A HKO évezredek óta nagyon tud valamit.😉
28. komor (válaszként erre: 26. - 55Judit)
nov. 17. 15:41
Köszönöm, átlapoztam, ez tényleg idősebbeknek való!
27. 55Judit (válaszként erre: 25. - Amaunet)
nov. 17. 15:29

Jaj, most hogy írod az ülést jut eszembe, hogy nem rég olvastam, aki ülő munkát végez, álljon fel 50 percenként és végezzen el 10 guggolást. Ez 20 mp. időben. Tényleg így van, kipróbáltam.

Most hogy itthon van fiam és kezd minden baja lenni a sok üléstől, ajánlottam ezt neki is, azonnal ki is próbálta. Mindkettőnknek nagyon tetszik, én szeretettel ajánlom neked is! 20 mp biztos belefér.😉

26. 55Judit (válaszként erre: 24. - Komor)
nov. 17. 15:24

Igen, találkoztam, a csikung ilyen. Bátran belenézhettél volna.

Könnyed, nem megerőltető, bárki által elsajátítható gyakorlatokról van szó.

Egyet mutatok, de szerintem aki képes feladni a keresést 5 videó után és mással kerestet magának gyakorlatokat, nem elég motivált. Másrészt ami nekem az életet jelenti, te lehet hogy csak legyintesz rá. Egyet azért mutatok, egy több ezer éves egészségmegőrző gyakorlatsort. Érdemes a magyarázatára odafigyelni: [link]

Ha nem tetszik, írd be a youtube keresőjébe hogy reggeli csikung gyakorlatok, vagy azt hogy csikung átmozgató gyakorlatok, vagy hasonlót. Az átmozgató keresésre nem fog guggolásos, vagy más erőnléti videókat kiadni.

25. Amaunet (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 17. 15:06

Engem sem sportol és sielni sem tudok.

Viszont energikus ugra-bugra gyerek voltam. Folyton összemértük ez erőnket, gyorsaságunkat az utcabeliekkel, iskolában az osztálytársakkal.

Gimiben már igazolt röplabdás voltam. Katonaságnál évenkénti erőnléti felmérések voltak.

Munka mellett nekem sem volt meg folyamatosan a sport, de néha beiratkoztam egy-egy edzésre. Itt a bérlet hatékony kihasználása, a szabott időpontok nem hagyták, hogy "elfáradjak".

Magam is ülőmunkát végzek, de itt az óránkénti jelzés, hogy fel kell állni az asztaltól.

Persze, soha nem késő elkezdeni, de nagyon vigyázni kell az esetleges sérülésekkel.

24. komor (válaszként erre: 17. - 55Judit)
nov. 17. 14:47

Tudom, hogy nagyon jól szétnéztél a tornagyakorlatok videói között. Írod ezt a csikungot is. Találkoztál már olyannal, amiben szinte nincs is erőelem (pl. guggolás)? Csak átmozgatás, nyújtás van, minimális erőfeszítéssel. Ha van ilyen belinkelnéd azt?

Azért kérlek erre, mert a negyedik-ötödik videó után már nem keresgél az ember gyereke tovább.

Köszönöm előre is! :)

nov. 17. 08:41

Már sétálok, de nem mozgat át eléggé. 3-4 km-t szoktam hetente 2 alkalommal, a lábamnak jó, a felső testemnek nem elég.

Köszönöm a tippeket, átmozgató tornát keresek elsőként a neten.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Amaunet)
nov. 17. 08:40
Nem, nem voltam ""korlátozva"". A tesiórát nem tekintem sportolásnak. A szüleim nem sportoltak, én sem sportoltam, sőt, a baráti társaságon belül senki nem sportolt, néha bicikliztünk és ennyi. Tudod, nem mindenki úgy nőtt fel, hogy sportra hordták hetetne 3x, meg telente síelni. Generációk nőttek így fel, hogy nem volt divat a rendszeres szervezett sport és utána, amikor felnőttként munkába álltak, plusz családot alapítottak, nem volt idő sem pénz sportolni. Más a hobbi séta, meg a kirándulás, de az sem sport.
21. Alnisa
nov. 14. 10:59

A séta egyébként az egyik legjobb mozgásforma.

Pl segít a csontritkulás megelőzésében is.

Kb 20-30 perc alatt lehet 2 km nagyon kényelmesen sétálni, ebben van emelkedő is. Szóval akár több is lehet, ha sikabb terepen laksz.

nov. 14. 09:04
Séta: bár már hideg van de öltözz be 5-10 perc és utána növelheted a távot az időt a tempót is.
19. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 14. 07:24
BurpeeGirlnek nagyon jó videoi vannak. Illetve Olivia Lawson és Growwithjo is nagyon jó. Vannak rövidebb, könnyebb videoik is kezdésnek. Tudsz olyat választani amiben nem gugolnak, nem ugrálnak.
18. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 22:52

Sajna nem tudok segíteni, mert azt a kb 15-20 perces tornagyakorlatot, amit most is szoktam csinálni, ha eszembe jut, vagy érzem a hiányát, nem tudom leírni.

Lényege az, hogy óvatosan a fejed búbjától a lábad ujjáig kell körözni, húzgálni a végtagokat, a testet, viszonylag óvatosan. Vagyis át kell mozgatnod minden porcikádat 10x1 turnusban.

A végén csak 3x guggolással fejezem be, ez a legnehezebb gyakorlat, tehát nem erőltetem magam. Viszont az ízületeket kilazítja, az izmokat, meg jól meghúzza.

Nem is akarnám ebben a korban jobban megerőltetni magam, ahhoz ott a heti 2-3 séta, meg a házimunka.

17. 55Judit (válaszként erre: 14. - Libikóka)
nov. 13. 21:39

Igen. Mindenkinek rá kell érezni a kínálkozó lehetőségek között hogy mi tetszik és jön be neki.

Érdekes hogy én is olyan sokszor belefutottam a csikungba, és évekig nem éreztem hogy legalább egy kis figyelmet szenteljek neki. Egyszer csak mint villámcsapás, éreztem a késztetést hogy nekem ezt muszáj gyakorolni. Fórumnyitó is megtalálja a saját útját idővel.

16. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 20:50
Torna ,nyújtás 5-10 percekkel kezdjed.
15. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 20:17

Azon túl, hogy kattog, recseg itt-ott, vannak-e betegségeid? Súlyfelesleged? Csontsűrüségmérés?

Mikor voltál utoljára orvosnál és teljes körű kivizsgáláson.

Háziorvosnál kezdeném, aki elküld mindenféle szakvizsgálatra.

Én ezzel kezdeném és ehhez képest választanám azt a mozgásformát amit a testem kezdetekben tolerál.

Ha tudsz úszni azt tudom ajánlani láttatlanba, előtte bemelegítéssel. Minden gerinc, vázizom problémára ajánlják.

"Soha nem sportoltam."

Miért nem? Középiskolás korodban sem? Korlátozva voltál a mozgásban?

14. libikóka (válaszként erre: 12. - 55Judit)
nov. 13. 20:05

Ezt sem vitatom.

Mint sok másban itt is az a jó ha rálel ami neki megfelelő ,,,ez nem is olyan könnyű.

A lényeg a fokozatosság,, hogy ne ártson.

13. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 16:51

Először el kell menni gyógytornászhoz, és nagyon-nagyon begyakorolni, mert otthon nincs aki rád szóljon, hogy nem jó, még tovább, stb.

Saját tapasztalat, óvodai kisszékeknek köszönhetően.

12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Libikóka)
nov. 13. 16:46
Persze! Biztos hogy van olyan is, mert ha nem lenne, nem tartanák fenn. De ha valaki a saját bőrén azt érzi hogy árt neki az akitől a segítséget kéne kapnia, annak igen kellemetlen és nem tudja dicsérni.
11. 55Judit (válaszként erre: 9. - Judebyjude)
nov. 13. 16:44

Akkor nem csak nekem vannak rossz tapasztalataim gyógytornásszal?

50 évesen már bottal jártam, annyira romlott a gerincem és a csípőm állapota. Tömték belém a gyógyszart, járnom kellett gyógytornára ahol a kínok kínját éltem át és utána is.

Kb. 55 éves korom óta van számítógépem. Megszállottként bújtam az internetet segítséget keresve mert majd meg őrültem a mozgásért miközben egyre nehezebben ment és nem tudtam rendesen. Már csak a régi leletek árulkodnak arról mekkora bajban voltam. Folyamatosan dolgozok magamon és hiába szapulják sokan az internetet (persze ők is használják), nekem nagyon sokat segít a mai napig.

10. libikóka (válaszként erre: 9. - Judebyjude)
nov. 13. 16:30

Azt megértem ha kevésbé jó tapasztalat alapján ez a véleményed.

Viszont vannak sokan akiknek meg segít,segített.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook