Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 3 napja tartó, 152/90-es vérnyomásnál normális tünet a bal kéz zsibbadása? fórum

3 napja tartó, 152/90-es vérnyomásnál normális tünet a bal kéz zsibbadása? (tudásbázis kérdés)


1 2
45. last
2012. jan. 17. 17:01

Nem tudom mikor jutok el a dokihoz ezzel,amit nem találtam a net-en az az hogy mi a Gran# ?

Mert az kevés.

A másik 2 az vmi epe,máj dolog,azok többek.

44. last
2012. jan. 17. 16:45

Adtok nekem tanácsot a leletemhez?

3 csillagot kaptam 3 különböző helyen.

43. last (válaszként erre: 39. - C05e9990da)
2012. jan. 12. 10:01

26 vagyok,de ez már vagy 2éve volt

Bell-féle bénulásnak hívták,azt hiszem faciális paresis vagy valami ilyesmi,2hónapig kezeltek ilyen áramos cuccal,de a mai napig meg vannak a nyomai.

pl.:mikor ráncolom a homlokom,az egyik oldalt nem úgy áll,..érted?

2012. jan. 11. 21:07
Vannak olyan paroxyxmusos ritmuszavarok, amik 24 óránál lényegesen ritkábban jelentkeznek.
41. Várhegyi Márton (válaszként erre: 40. - C05e9990da)
2012. jan. 11. 21:06

24 órás EKG-val abban az esetben lehet nagy valószínűséggel kizárni a paroxysmusos tachycardia oki szerepét, ha az illetőnek jelentkezik a típusos panasza, de a panasz ideje alatt nincs ritmuszavar.


Ha nincs panasz és nincs ritmuszavar a 24 óra alatt, akkor továbbra sem lehet kizárni.

40. c05e9990da (válaszként erre: 36. - Pici Manócska)
2012. jan. 11. 20:04
24 órás EKG során a paroximális tachycardia utolérhető vagy kizárható.
39. c05e9990da (válaszként erre: 29. - Last)
2012. jan. 11. 19:58

Nagy-vonalakban néztem át a reflektálásokat.

Még egy gondolat:


"Mikor 2éve félre húzodott a szám,akkor bezzeg mindenki csak legyintett,mire a dokihoz értem vele már elég előre haladott arcidegbénulásom volt."

Perifériás és centrális típusú arcidegbénulás van.


Az előző általában az infekciót követően kb. 4-6 héttel jön létre és 2-3 hét alatt nyomtalanul elmúlik, nyilván megfelelő kezelés mellett.

A másik az agyi jellegű, gyógyulhat nyomtalanul, de lehet egyfajta figyelmeztető jel is.


Egyébként -ha nem gond- hány éves is vagy ?

38. c05e9990da (válaszként erre: 37. - Last)
2012. jan. 11. 19:48

A bal kéz zsibbadása, lehet nyakigerinc eredetű azaz helyi jellegű probléma, nyomási tünet.

Nyaki RTG tájékoztató jelleggel kizárhatja vagy megerősítheti azt.


A bal kéz zsibbadása és az esetleges kisujjszéli részébe történő kisugárzása és a kissé emelkedett vérnyomásod miatt érdemes jobban körbejárni a témát.Az emelkedett vérnyomás nem az általa okozott tarkó vagy fejtető vagy az u.nevezett abroncsszerű fejfájás, feszültség miatt érdemes karban tartani, hanem a stroke veszélye miatt.

37. last
2012. jan. 11. 10:43
Ma voltam vérvételen,néha még zsibbad igen,mától elkezdek gerinc tornát csinálni,hátha jobb lesz...
2012. jan. 9. 20:15

engem is érdekel...

hátha tudok mondani vmit...ápoló nő a szakmám...

meg hát magam is küzdök 100-110-es pulzussal és tahikardiás rohamokkal...

35. Várhegyi Márton (válaszként erre: 34. - Last)
2012. jan. 9. 19:57
Részleteznéd, mi nem tetszett a szívritmusodban? Érdekel:-)
34. last
2012. jan. 9. 19:00
Fel-le szaladgál,de ha ő azt mondja ne aggódjak,akkor ennyi.Ő az orvos,nem 40éves,csak tudja...
2012. jan. 9. 15:20
menny a pulzusod közben???
32. dkitti (válaszként erre: 29. - Last)
2012. jan. 9. 15:14

A dokid nem vmi szimpi az olvasottak alapján.

Örülök h semmi komoly gond nincs!:)

Azért egy vérvétel nem árt sosem,de persze Te tudod.


Jobban vagy már?

31. Várhegyi Márton (válaszként erre: 29. - Last)
2012. jan. 4. 19:02

"Nekem adta a papírt,szerintem érdekes a ritmus,szerinte jó."


Érdekes? Ezt kifejtenéd?

30. 6b006fc769 (válaszként erre: 29. - Last)
2012. jan. 4. 18:06

ez nem rossz eredmény, ne keseredj el.

tudom, hogy hülyén hangzik, de érdemes lenne bukfencezned (nyújtja a gerincet) hátizom-erősítő gyakorlatokat csinálnod

29. last
2012. jan. 4. 17:59

Lecseszett a doki hogy minek kéne nekem EKG ez nem valami bolt ahol lehet vizsgálatokat rendelni...

Miért hallgatok én másokra...

Kaptam az ívet rendesen tőle,de mivel valamit csak hallott a szívemnél,csinált EKG-t.

Nekem adta a papírt,szerintem érdekes a ritmus,szerinte jó.Felírt vmi cseppet,xilox-ot de nem tudom mi célból.

Össze vissza hajtogatta a karom,hiába mondtam neki hogy nem ütöttem be,nem fáj,hanem zsibbad.Azt mondta attól van hogy nem vagyok egyenes és ez nyomja az idegeket.

Megyek vérvételre jövő7en,ennyi.

Tapasztalat:nem megyek amíg nem leszek a halálomon!


Mikor 2éve félre húzodott a szám,akkor bezzeg mindenki csak legyintett,mire a dokihoz értem vele már elég előre haladott arcidegbénulásom volt.

Szóval mikor kell menni és mikor nem!???!

28. Várhegyi Márton (válaszként erre: 4. - Last)
2012. jan. 4. 09:18

"csak riogatnak mindennel."


Ezért nem kell sokat beszélni ilyenről laikusokkal...Nyugi, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!:-)

27. Várhegyi Márton (válaszként erre: 20. - Kisj)
2012. jan. 4. 09:16

"Ez valószínűleg pszichés eredetű.

A doki semmit sem fog tudni tenni."


Ezt innen senki nem tudja megmondani.

26. Várhegyi Márton (válaszként erre: 19. - Last)
2012. jan. 4. 09:14
Mindent mondj el, még akkor is, ha nem kérdez rá!
2012. jan. 4. 09:13
Ha meg nem vérnyomáskiugrásról van szó, hanem tartósan ennyi a vérnyomásod, akkor azt feltétlenül ki kell vizsgálni, és kezelni kell.
24. Várhegyi Márton (válaszként erre: 1. - Last)
2012. jan. 4. 09:12

Szia!


A vérnyomáskiugrás okozhat neurológiai tüneteket, akár zsibbadást és egyéb érzészavarokat is. A 152/92 (mekkora pulzusszám társult ehhez?) ugyanakkor nem egy olyan nagy érték, de ha neked egyébébként alacsony a vérnyomásod (Mennyi szokott lenni [pulzusszámmal együtt]?), akkor elképzelhetőnek tartom, hogy ez a tünetek oka.


De a zsibbadás hátterében más is állhat, és természetesen maga a vérnyomáskiugrás sem normális (okozhatja fronthatás vagy valamilyen pszichés tényező, de más is).


Javaslom, hogy keresd föl a körzeti orvosod, ő majd a szükséges helyre irányít, ha indokolt.

23. 6b006fc769 (válaszként erre: 21. - Last)
2012. jan. 3. 21:27
nekem általában a tornáztatás bejön
22. Dócy
2012. jan. 3. 19:16
A 152-es vérnyomás az már magas, és kezelendő.Én úgy tudom, h már 140-től számít magasnak.
21. last
2012. jan. 3. 19:06
És hogy segítsek a karom zsibbadásán?
20. kisj
2012. jan. 3. 17:00

Ez valószínűleg pszichés eredetű.

A doki semmit sem fog tudni tenni.

Meg kellene tanulnod magadon segíteni.

19. last
2012. jan. 3. 15:53
Mondjam a dokinak hogy néha nem csak én érzem magamon,hanem a vérny.mérő is jelzi hogy "félre kalapál" a szívem?
18. dkitti (válaszként erre: 16. - Last)
2012. jan. 3. 15:45

Az is lehet.

Megmaradsz,persze!:)

Esetleg igyál citromfűlevél teát,vagy szedj magnéziumot.Nekem ezek is segítenek.

17. dkitti (válaszként erre: 13. - Bnedora)
2012. jan. 3. 15:43

Igen,akár az is lehet,jól mondod!


A dokim azt mondta meg kell szüntetnem a veszély forrását.Én tudom mi az,illetve ki az konkrétan.Nos,kaptam lájtos nyugtatót az ilyen napokra és ha tudom h lesz alkalom arra h felbosszantson az a személy,akkor beveszem a nyugtatót.Azóta nem voltam rosszul.

16. last
2012. jan. 3. 15:40
Szoktam olyat érezni.Mintha belül marna valami percről percre és bárkit szét tudnék ütni ok nélkül is.De most ez sincs.Talán ennek az ünnepi "láznak" az utóhatása.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook