3 gyermek, azaz főállású anyaság... (beszélgetés)
Szia!
És mennyi az adókedvezmény? Mert úgy tudom, hogy régen teljesen adómentes volt az egyik szülő.
javítok, mert vacak a billentyűm:
2. oviba csak délig lehet a gyerek
akkor mondanám :)
marha keveset kapunk, havi 25ezret ad állam bácsi. persze mellé fizeti a TB-t, szal azzal nincs gond.
1. 4 órában mehetsz mellette dolgozni cak!
2. az oviba csak dlig járhat a másik gyerek
3. bölcsire nem vagy jogosult
4. adókedvezményt megkapod 3 gyerek után (vagy a párod)
5. én is számoltam a harmadik előtt, hogy megéri e... nekem megérte, pedig marha szarul állunk anyagilag :)
6. sok sikert a harmadikhoz :)
Szia
Én ugy tudom hogy meg maradt a fö állásu anyaság.
3 gyerköcöm van és a kicsi most jan 30-án tölti a 3 évet és hétfön megyek intézem a papirokat remélem nem esek pofára.
És megyek tanulni mert most az a legreálisabb ebbe az országba.szóval amint tudok valamit irok
Hát, ha a főállású anyaság miatt vállalnál még egy gyereket csak, akkor inkább menj dolgozni.
Főállású anya a gyes után lehet valaki, ha három gyerek van, és addig jár, amíg a lekisebb eléri a 8 éves kort. Az összeg a gyes összegével egyenlő, és max 4 órában lehet mellette melózni, kivéve, ha otthon melózol, mert akkor korlátlanul.
Most még van, aztán ki tudja, hogy mi lesz holnap? Itt napról napra változik minden.
Szóval nekem azért fura, hogy ezért szülnél, de nem az én dolgom.
Ez engem is érdekel, mert júliusban tölti be a kisfiam a 3-at. Mondjuk én tudok tovább maradni gyesen a kislányommal, mert tartósan beteg :(((( Nem tudom melyik a "jobb" anyagilag, a hosszított gyes vagy a főállású anyaság.....
Mondjuk tervbe van még egy bébi, de még nem most. Anyagilag helyre kellene rázódnunk, meg nagyobb lakás vagyis ház kellene.... :))))
Sziasztok!
Szeretnék többet tudni arról,hogy három gyermek után hogyan működik a főállású anyaság.
Milyen kedvezmények vannak.
Érinti e témát az év eleji törvény módosítások?
Csak tisztán látás végett,dolgozni menjek,vagy jöhet a 3.-ik baby.
Bizonytalan vagyok.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat.
További ajánlott fórumok:
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Főállású anyaság... ki mit tud róla?
- Főállású anyaság 2011
- Mit gondoltok a főállású anyaságról?
- Főállású anyaság: Ha a munkahelyemen határozatlan időre szóló szerződésem van, ez megoldható?
- GYET, azaz főállású anyasággal kapcsolatban kérdeznék, segítenétek?