Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3 évesen kötelező óvoda - milyen esetekben menthet fel a jegyző vajon? fórum

3 évesen kötelező óvoda - milyen esetekben menthet fel a jegyző vajon? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
86. simple
2011. dec. 19. 09:53
85. timycat (válaszként erre: 83. - Zebracsikó)
2011. dec. 16. 13:37

Sok igazság van ebben. Én is pont most gondolkodtam el azon, hogy hova raknám a gyereket pl a téli szünetben. Most épp nincs munkám, de nagyon szenvedek itthon, a gyerek oviba jár, mert megszokta már 1 éve, hogy közösségbe járjon.


Nálunk a bölcsi felüdülés volt a gyereknek, mert nekem szülés után 2hónappal vissza "kellett" mennem dolgozni, az iroda teljesen bababarát volt é a meló kb 80%-át itthonról is meg tudtam oldani, de nem nagyon volt egy fix napirendünk. Szóval én intézmény-párti vagyok, nagyon sok minden van, amit én itthon nem, vagy nem úgy tudnék megtanítani a gyereknek, mint ahogy a szakképzett és hivatásukat szerető pedagógusok tudják.

A jelenlegi ovival tényleg csak az a gond, hogy sokan vannak a csoportban, így pl rengeteg a betegség is, nehéz a gyerekeket foglalkoztatni, de az óvónő előtt le a kalappal; én már rég megkattantam volna.

Néhány hete filózok azon, hogy magánoviba írassam, az azért más világ; a magánbölcsiben nagyon frankó programok voltak (pl heti 1 uszoda, lovaglás; vagy télen a korizás) És nem is olyan veszett drága nálunk.

Na csak oda akartam kilyukadni, hogy biztos, hogy nem tartanám itthon a gyerekemet, hiába vagyok most épp munka nélkül, rettentően igénylik a korukbeliek társaságát.

84. barcabo (válaszként erre: 81. - Ggotamota)
2011. dec. 16. 13:35
Nézd biztos egyéne embere é főleg gyereke válogatja hogy és miképp éli meg.Én pl 6 hónaposan mentem bölcsibe mert anyu E.Ü.s és nem volt más lehetősége vissza kellett menni.Lehet ezért élnek talán intenzívebben bennem olyan emlékek mint amikre más halványan emlékszik.Rengetegek nyaraltunk kirándultunk stb.igaz csak hétvégén és szünetekben.NAgyanyám a hátára kötve ment kapálni a földükre :D akkor még ovi se volt :D "parasztok"közt is születtek művelt emberek :DDDD
83. zebracsikó (válaszként erre: 82. - Ggotamota)
2011. dec. 16. 13:14

szerintem az anyjuktól elszakított kicsiket nem lehet összehasonlítani a bölcsődébe járó gyerekekkel.


Megértem, amit mondasz, abszolút megértem az álláspontod, nekem nincs is bajom vele, csak arra a tényre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy néhány fórum azért indul, mert a szülő zokon veszi, hogy a gyermekére hamarosan nevelési intézmény vigyáz, a másikféle fórum meg azért indul mert kikérik maguknak a nyári 3 hetes zárást (festésre, átalakításra, fertőtlenítésre), kikérik maguknak az összevont csoportokat, ha bármi szakmaidolguk van aznap az óvónőknek, kikérik maguknak a nevelés nélküli munkanapokat, és sorolhatnám...

82. ggotamota (válaszként erre: 80. - Zebracsikó)
2011. dec. 16. 12:57

"lelkibeteg lesz"

Nem biztos, de az én gyerekem tuti nem viselni jól, és megkockáztatom, hogy az lenne.


Persze, nem összehasonlítható, de megfigyelték, hogy az anyjuktól csecsemőként elszakított kicsik sok esetben megálltak a normális fejlődésben, növekedésben, kedvtelenek, depressziósak lettek.


Szélsőséges eset, nem ovira gondolok, de van ilyesmi is...

2011. dec. 16. 12:55

Én világosan leírtam, mit miért gondolok, és miért látok valamit optimálisnak vagy miért nem.

Nem arról van szó, hogy van zsé, nem számít semmi, csak arra van lehetőségem, hogy úgy alakítsam, ahogy szeretném.


barcabo:

persze, álljon a saját lábára, de ehhez minél több alapot én szeretnék megadni és megtanítani neki

Azzal én nem értek egyet, hogy nem magamnak szülöm, ezt nem abban az értelemben írtam, hanem abban, hogy én szeretnék vele foglalkozni minél többet, és gondoskodni róla, vele lenni, amennyit csak lehet. De természetesen értem az írónő gondolatát, de más síkon beszél erről, mint amilyen értelemben én írtam.


Igen, biztos lenne magánovi 80 000.-ért, ahol már azt mondom talán, hogy jó, de egyrészt ennyi pénzt minek áldozzak rá, akkor rámegy kb. a fizetés, amit keresek azzal, hogy dolgozom, amíg a gyere ovizik.


Megint visszatérnék oda, hogy inkább én akarom Őt formálni és tanítani, amíg csak lehet. Ezzel tán mindenki így van, kérdés, kinek meddig van lehetősége rá.


Ha a gyerekem könyörögni fog az oviért, nem fogom tiltani én sem. :)

2011. dec. 16. 12:15

Kétféle szülő van:


aki könnyedén megél egy pénzből és anyuka otthon maradhat és otthon is akar maradni a gyerekkel, amíg csak lehetséges, mert maga akarja nevelni, ráér az a gyerek az élet farkastörvényeit megtanulni, stb. Örülök, hogy ilyen is van, tapasztalatom szerint is nagyon sok család jól megvan Apuka fizetéséből (hál Istennek)


A másikfajta szülő az, aki dolgozni akar, kell is neki, be is kell adja bölcsibe-oviba a gyereket, s iylenkor általában arról megy a sopánkodás, hogy nincs elég férőhely, elutasították, ő meg nem tud így visszamenni dolgozni. Vagy ha mégis felveszik a gyereket, dolgozik is anya, akkor meg azért van háború, mert nem tudja kire hagyni ha beteg, vagy ha az óvodában szünet van, nevelés nélküli nap, vagy bezár 3 hétre a felújítás-fertőtlenítés-szabadságolás miatt.


Élethelyzet (és anyagi helyzet) és gondolkodásmód válogatja, hogy ki hogy viszonyul a dologhoz.


Itt Magyarországon (szinte egyedülálló módon!) létezik a 3 éves gyed-gyes dolog, ebben szocializálódtunk, de a legtöbb országban pár hónap a szülési szabadság, ott meg se fordul a szülők fejében, hogy évekig nem dolgoznak, de az sem, hogy lelkibeteg lesz a gyerek, ha 1 éves korától intézményes ellátásba kerül.

2011. dec. 16. 11:57

Nem tudom mi ez a felháborodás;az én gyerekem cirka 2,5 éves korától járt bölcsibe (oké magánba); majd most szeptembertől (3,5 éves kortól) oviba; imádta/imádja mindkettőt; neki az lenne a büntetés ha nem mehetne


A bölcsiben rengeteget fejlődött, tanult; ugye az magán volt; 6an voltak össz-vissz; az ovi nekem már annyira nem szimpi, mert 28an vannak egy óvónőre, ami nem éppen jó, de a gyerek szereti

78. barcabo (válaszként erre: 77. - Ggotamota)
2011. dec. 16. 11:11

Szerintem mindenki elfogadja más döntését szíve joga.De majd figyeld meg!NEked sokkal nehezebb lesz a "leválás"a gyerekedről mint neki...ami ugye elkerülhetetlen folyamat minden szülő életében!De ha megengedsz és ne vedd bántásnak egyik mondatoddal nem értek egyet! "én akarok megtanítani neki, magamnak szültem a gyereket"van egy írónő gyermek pszihológus olvasd csak el a szavait!:


"Gyermekünk valóban csak vendég nálunk! Jó esetben hosszú éveken át a segítségünkre, támogatásunkra szorul, de végül (ez lenne a cél!) a saját lábára áll, önálló életet kezd élni. Gyermeket nem magunknak szülünk, nem azért jön a világra, hogy a mi hibáinkat helyrehozza, a mi meg nem valósított álmainkat beváltsa,hanem hogy támaszt nyújtson életünk során.


Én azt mondom örülj neki hogy tényleg jók ak ilátásaid de ne légy negatív olyan dolgok iránt ami másnak a menedék ill a kiút!TE légy hálás amiért az életed olyan hogy nem kell követned majd ezt az utat.

77. barcabo (válaszként erre: 77. - Ggotamota)
2011. dec. 16. 10:58
Nézd több lehetőség is van ám.Pl nekünk 4 ovink van a faluban,sőt a mellettünk lévő településekről is behozzk a mi ovinkba a gyerekeket pont a te érveid miatt mert zsúfolt nem megfelelő stb.Mert pl.a te szavaiddal élve megtehetik hogy jobb körülmények közé helyzzék el a gyerekeiket.Felétek ilyen lehetőség sincs?!Mert megmondom frankón az én gyerekem mindkettő egyházi oviba járt-és a kicsi most jár.És egyházi iskolába jár a nagyobbik és a kicsi is oda fog,mert nem vagyok hajlandó csőcselék közé engedni egyiket sem és nem vagyok rasszista és stb.DE nem mindegy hogy egy iskolában van 800 gyerek vagy van 100,és igen van minden féle "fajta"és itt nem a nem idén barnult egységekre hanem a bűnöző félék gyerekei stb.gondolok csak hanem az sem mindegy hogy 20 gyerekre van egy tanár vagy 35re egy szűkül a figyelem és nő a linkség is!Mondhatod nyugodtan szerencsésnek megad hogy vannak lehetőségeid rokonaid akik besegítenek.
76. babszibobó (válaszként erre: 71. - Zebracsikó)
2011. dec. 14. 14:59

Sajnos tényleg olyan szinten nincs pénze az oviknak, hogy mi szülők most folyamatosan gyűjtjük a tejes és gyümileves dobozokat és hordjuk be, mert az ovi ennek fejében kap egy cégtől tisztítószereket.

Valamint a hypot is mi visszük (ezt nem kérték konkrétan, csak utaltak rá, bár a tejes doboz mizéria után nyilvánvaló volt).


Tényleg nem nagy összeg egy havi tisztasági csomag havonta (bár ez is nézőpont kérdése), és hivatalosan nem is kérhetnék (tavaly még az Önkormányzat ki is íratta az oviba, hogy ez szabálytalan), de persze pénzt nem adnak, hogy megvegyék azt.....


Én személy szerint azokhoz csatlakozom akik azt mondják 3 évesen kell a közösség egy fixebb rendszer a gyermek életébe.

Az ovinkban a legtöbb probléma azokkal van, akik most az utolsó kötelező évet kezdték el...közösség bontók, zavarják a foglalkozásokat és még sorolhatnám, pedig már eltelt lassan 4 hónap....

75. 587bdae269 (válaszként erre: 74. - Simple)
2011. dec. 14. 10:49
Így legyen.
74. simple (válaszként erre: 73. - 587bdae269)
2011. dec. 14. 10:45
Nos majd elválik. Lehet visszacsinálják az egészet mert ki fog derülni hogy képtelenség. Vagy megteremtik hozzá a feltételeket.
73. 587bdae269 (válaszként erre: 72. - Simple)
2011. dec. 14. 10:42
Lehet. De nem mindegy milyen körülmények között. Kevés az óvónő, sok lesz a gyerek, nem tudnak a gyerekekre rendesen vigyázni sem, nemhogy foglalkozni velük. Ha 2014-re ez rendeződik, akkor azt mondom, rendben. De kötve hiszem. Miért pont erre lenne pénz, ha másra sincs?
72. simple
2011. dec. 14. 10:27
Még mindig nem értem ez miért probléma. Egy 3 éves gyereknek már igenis szüksége van arra hogy társaságba járjon, és nagyon szeretni szokták az ovit.
71. zebracsikó (válaszként erre: 69. - E28c748947)
2011. dec. 13. 22:41

éppen ezért nem kell komolyan venni a dolgot.

Se épület, se üres csoportszoba nincs sehol. Pénz meg pláne,.

70. zebracsikó (válaszként erre: 68. - Szilvi7272)
2011. dec. 13. 22:40

nincs gyermekem, de oviban (is) dolgozom.


Ha felvettek olyan körzetes gyereket, akinél anyuka otthon volt, és elutasítottak olyat, aki ment volna vissza dolgozni, akkor az nyilván ronda dolog.

Kicsit oda kell pirítani az óvodavezetőnek, mert sanjos, itt is, mint minden más szakmában vannak "előnyt élvezől" , vagy "csókosok"

69. e28c748947 (válaszként erre: 68. - Szilvi7272)
2011. dec. 13. 22:22

A helyzetet én sem értem, nem tudom mire jó?Mikor sok helyen romos az ovi,stb, stb.Ráadásul 40fős csoportok lesznek, v mi?????

Erre most pláne nincs pénze az állambácsinak.....

68. szilvi7272 (válaszként erre: 27. - Zebracsikó)
2011. dec. 13. 22:14

valamit félreértettél vagy félreolvastál:)

Nem azt mondtam ,hogy tegyék ki azokat a gyerekeket akinek jön majd a kistesó!!!

Gondolom ha hozzászóltál a témához Te is akkor ovodáskorú gyereked van .

Volt felvételi lap amin volt olyan kérdés is hány tesója van (a beíratni kívánt gyereknek)és a korukat is oda kellet írni.

Akinek van kisebb tesója az is fel van tüntetve és gondolom ezt a felvételi lapokat átolvassa valaki.És ezt nem tartom fernek ,hogy azokat utastják el akik betöltötték a 3 évet és a szülő menne vissza dolgozni.

A tanköteles gyerekeket nem kiscsoportba rakják.

Az oviba 50 gyereket vettek fel ,előszőr nyilván az idősebbeket ,és a maradék helyre a többit.

Ahova Én irttam be a gyereket abba az oviba 2 kiscsoport indult ,abból akiket ismerek játszóról és a lakótelepről 9 olyan gyereket vettek fel az 50 -ből akinek kistesója volt.Aki ha otthon marad akkor sincs gond mert anyuka úgyse dolgozik.És nagyon sok gyereket sajnos elutasítottak.

Na mindegy nem is vitatkozni jöttem ,csak a témához szóltam hozzá.De szerintem erről megoszlanak a vélemények.És akkor se akarom ezt a helyzetet megérteni.

67. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 62. - Vicus1117)
2011. dec. 13. 21:23
Na, majd kapsz a fejedre :D Amúgy teljesen egyetértek. Kár, hogy nincs elég ovis hely :(
66. barcabo (válaszként erre: 22. - Zsazsanéni)
2011. dec. 13. 21:21
Ez ma is az alapkérdések közé tartozik!!!"Hány évet járt oviba"?iskolai beíratkozási lapon.
2011. dec. 13. 21:18
Nos nekem mennem kell....további szép estét mindenkinek!!!! Sziasztok! :))
64. Vicus1117 (válaszként erre: 63. - Barcabo)
2011. dec. 13. 21:17
:))))
63. barcabo (válaszként erre: 61. - 57aa4ea1e8)
2011. dec. 13. 21:13
Nekem a lányom aki a nagyobbik gyermekem 17 hónaposan bölcsis lett,mert nem volt sok választás-sajnos!Gondoltam az elején .kb.2 napig :D 2 hét alatt szobatiszta lett,mindent megevett :D és olyan gyönyörűségesen mondt a a verseket mondókákat,öröm visszanézni a felvételeket!ÉS majd annó neki is az lesz :D
62. Vicus1117 (válaszként erre: 61. - 57aa4ea1e8)
2011. dec. 13. 21:12
Igen is tegyék kötelezővé 3 éves kortól az ovit! Kell nekik! Ne magunkat nézzük hanem őket! Nekik mi a jó! És nekik ez a jó! Ezt azoknak üzenem akik fel vannak azon háborodva hogy kötelezővé akarják tenni! TEGYÉK IS! :D
61. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 59. - Vicus1117)
2011. dec. 13. 21:08
sztem totál mindegy, ki mit mond :) Nem kell vele foglalkozni. Én is otthon voltam, ok, hogy dolgoztam, de az összes gyerekem volt bölcsis, és ovis. 1. nem tudtam őket lekötni 0-24-ben, 2. tudom, hogy mind a kettő nagyon jó intézmény, és hálás is vagyok mind a bölcsis, mind az ovis nevelőknek.
60. Vicus1117 (válaszként erre: 56. - 57aa4ea1e8)
2011. dec. 13. 21:07
Teljesen egyetértek !!! :))
59. Vicus1117 (válaszként erre: 49. - Zebracsikó)
2011. dec. 13. 21:06
Lehet félreértettem vmit....de azt nem hogy vannak olyan hölgyemények akiknek a szemében az vagyok! Én ha megtehetném hogy otthon üljek a gyerekemmel 5vagy 6 vagy akárhány éves koráig ...akkor sem tenném , mert KELL nekik a "más" a más környezet,emberek,gyerekek,meg minden ami nem csak otthon van!És Imádom a gyerekeimet! :DDD
58. zebracsikó (válaszként erre: 55. - Vicus1117)
2011. dec. 13. 21:05
én is imádtam bölcsibe meg oviba járni!
57. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 55. - Vicus1117)
2011. dec. 13. 21:04
Nekem az összes imádta a bölcsit, és az ovit is. Gyereknek gyerek a barátja.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook