2023 tavaszi babák (beszélgetés)
Sinsayt nezni szoktam neten.. de hihetetlen áremelkedes lett ott.. meg ott sose tudom a meretem eltalalni :/
Lildlibe eddig lecsusztam a kismama ruhakrol :/ pedig regen mikor nem voltam terhes lattam sokat 😃
Én is arra gondoltam. Vannak direkt ilyen pulcsiruhák, abból szerintem elég ha az ember pár számmal nagyobbat vesz, de lehet venni H&M meg Sinsayben is direkt kismama pulcsiruhákat.
Sajnos a lidl-ben most volt, másnap venni akartam előre de ki volt fosztva már teljesen. Azért figyelgetem nem-e lesz újra, majd próbálok gyorsabban odaérni.
H&M és Brendon amiről tudok csak ezek 3x drágábbak, mint a Lidl kismamanadrág.
Harisnyara gondoltam en is telen valami vastag kotott pulcsival akar ha megyek valamerre..
Most cicanacit hordok meg van ket darabom ami nem kinyult stb es hasznalhato de pocakba egy honap mulva sztem szuk lesz :/
Esetleg harisnya + fekete cicanadrág egy bő, hosszú felsővel? Én nagyon szeretem pl az ingruhákat is ősszel is, mert nagyon elegánsak egy cicanacival aláöltözve 🥰
Tudtok abba segiteni hol erdemes nadragot venni? Kezdem kihizni azokat amik vannak (hasba ) vettem aldiba ezt a mamalegginset de az meg hatalmas a legkisebb meret is :/
Fejfajas nekem is volt az elejen
Elviselhetetlen volt.. mar sirtam annyira fajt :( olyankor bementem sotet szobaba elfekudni es van levendulas kremem , parom a nyakam azzal masszirozta meg es enyhult a fajdalom
Babavárás hétről hétre. Dr. Jane MacDougal. Egy kis naptárszerű. Úgy szereztem valakitől, boltban nem láttam.
Egyébként egyetlen egy passzol mindhárom terhességem alatt, a több hetes fejfájás. Halljátok, engem kikészít, 2 hete mindennap fáj a fejem. És ez 3-4 hétig tartott mindkét korábbi terhességem alatt is. Bár a fiacskámmal később kezdődött a 2. trimeszterben, de a kislányommal kb ugyanígy.
Másnak ilyesmi?
Én nemrég szoktam le erről. Bár igaz ami igaz, 7 hetesen épp kezdtem magam elengedni, mikor kezdődött a barna szóval para kezdődött előről és mióta dokinál voltam a múlt héten, már nem nézem félve a tisztaságit sem.
És igen a menziszerű görcs normális, magnéziumot szoktak rá javasolni
Alig várom már 😍 első baba, de már most lenyűgöz, hogy én táplálom, és fejlődik szépen (vagyis remélem). Alig telnek a napok az első uh-ig. De bízok, hogy minden rendben van 🙏
Várd ki, amikor majd már mozog.
Nekem az a kedvenc részem.
Mikor megszületett a harmadik, mondtam is a férjemnek, hogy az a része fog a legjobban hiányozni. Mert ahhoz fogható nincs, azt semmi más nem tudja.
Őt egyébként már a 14.héten éreztem. Volt egy póz, amiben ha feküdtem (hason, egyik lábam felhúzva), szabályosan tiltakozott ellene :D
Valóban fantasztikus érzés amúgy, amellett, hogy félelmetes is, hogy vajon minden rendben van-e. Lenyűgöző az emberi test, de komolyan, minden aspektusában 🙏
Mi annak a könyvnek a címe? Érdekelne 😊
Normális, igen. Nekem volt olyan érzésem is az első trimeszterben, amikor izomláz volt a hasában, pedig semmit nem csináltam. 😅 Vagy a derekam iszonyúan fájt, azt mondták, nyúlik szét a csípőm.
Érdekes ezeket érezni, és felfogni, mi is történik odabent. :)
Nekem van egy ilyen könyvem, ami hetekre lebontja, mikor mi történik a testünkkel, szeretem lapozgatni. :) De nyilván nem minden van benne leírva. :)
Még agyazodik, csinálja a jó kis helyét, ne aggódj :)
Ez az alhasi mensis görcs és feszítő érzés normális? Nem nagyon fáj, de azért érzem és kellemetlen :/ meg folyton olyan, mintha folyna valami, mindig rohanok a wc-re, hogy ugye nem??? De persze sehol semmi. Meddig lesz ez így? 🙈
Én se dolgoztam első terhességem alatt, fizikai munka volt, sokat hánytam stb.
Később azért nem, mert kismamamunka alkalmából visszafokoztak volna és rosszabbul kerestem volna, mint táppénzen. A csed meg így sokkal jobb volt.
Most is home office-ban nyomom 3 hete. Kis iroda, a többiek szeme láttára nem akarok napi többször hányni menni a WC-re :D
Ja a nátha nem árt hálistennek.
Nekem az volt a rossz hogy tudtam hamarosan nem fogok dolgozni de “elbucsuzni” sem tudtam.. mert ugy voltam vele megyek dolgozni de aztan bekoszontott a rosszullet ami megakadalyozott.. 3 het tappenz utan mar tobbnek gyanus volt hol vagyok ennyi ideig :) olyan aranyosak voltak irtak keresstek..
Elhiszem, nekem is hiányoznának, remélem nekem nem lesznek rosszulléteim, mert akkor nekem is el kell jönnöm :(
Bar nagyon hianyoznak a munkatarsaim :(
Amugy pl en kiirattam magam haziorvossal
Ket ok miatt is. Sokat hanytam.. es en soron dolgozom gyarba mivel nem akartam hogy kideruljon a dolog hulyen jott volna ki hogy folyamat rohangalok wc re :/ ami amugy vagy 5 percre van a munkaallomasomtol es addigra haromszor hanytam volna. Illetve elegge zsiros olajos helyen is dolgoztam.. es folyamat hajolgattam ladakat toltam :/ jobbnak lattam ha nem dolgozom tovabb..
Az orrom eszre vettem hogy fujjom a terheseg eeleje ota. De most rendesen nathas vagyok :/ ejjel lehet volt hoemelkedesem mert picit ereztem eg a testem
Ja meg azt hozzáteszem, hogy a terhesség elején az orrnyálkahártya duzzanata is természetes, én ilyet is olvastam, mint "kezdő tünet" :)
Én ma vagyok 4+5, nekem hét elején bazira fájt a torkom/mandulám, meg tüsszögök, folyik az orrom. Ne aggódj, amíg nincs lázad, addig semmi baja nem lesz ettől a magzatnak 😊
Reggel arra keltem picit nathas vagyok.. ez a babára nem ártalmas ugye? Semmi extra folyik az orrom picit gyengebbnek erzem magam a szokasosnal.. csak mar itt itthon egybol haziorvoshoz kuldenenek.. akihez alapbol mennek szerdan kontrollra
Pedig vizsgálati szinten picit túl is van lihegve a terhesgondozás szerintem, régebben nem kellett vedőnőhöz menni csak amikor már meg volt a baba,nyilván nem volt ennyi ultrahang,meg szívhangfigyelő otthon,mint most. Szóval fejlődött az orvostudomány ez tény,de nekem kb 15 vérvételem volt alsó hangon 9 hónap alatt, meg ez a minden trimeszterben meghatározzák a vércsoportot egy vicc🤣 mintha változna. Egyébként az anyagi része totál átláhatatlan, csed gyed meg gyed extra meg gyet meg még kitudja mi,anyasági támogatás családi adókedvezmény és társai. Nekem mondjuk jó fej volt a munkahelyem és intézte a csedet de nem irigylem akinek magának kell utána járnia.
Az első trimeszterben vigyázz nagyon magadra emelés szempontból,illetve legvégén mert akkor beindulhat a szülés előbb. De tényleg ahogy írták,minden terhesség más. Én az első trimesztert kompletten nem tudtam hogy terhes vagyok és ugyan úgy bevásároltam,pakoltam minden majd volt egy vérzés és utána derült ki hogy ikerterhességem volt. (Ilyen is van,az egyik baba nem maradt meg,de nem az emelés miatt valószinű) egyébként végig sporoltam az egész terhességet,úgy hogy 7 hónaposan még vídáman füvet nyirtam,mert jól esett a mozgás a 38.hétben pedig padlót suroltam,mert szerettem volna már szülni. (40.hétre jött,pöccre ahogy kiszámolták mellesleg,természetes uton) végig cipeltem,költöztünk a terhesség alatt és 36.hétig dolgoztam. Hozzáteszem fogytam a terhesség alatt,Blanka viszont a kislányom 3250el született 48 cmmel teljesen egészségesen. Szóval szerencse kérdése szerintem mint hogy jó helyre tapad a palcenta meg normális orvosokat/ nővéreket fogsz ki. Az én védőnőm egy 10 évvel volt nálam fiatalabb( ,31 leszek és eübe jártam) tök cuki volt csak teljesen tapasztalatan,de ettől független jókat beszélgettünk. Az orvosaim viszont full gázak voltak,még magánban is 🤷♀️ következő babánál jobban megnézem a dokit meg hova megyek stb. Cukorterhelésről pl összevesztem orvossal is meg nővérrel is, ir es vagyok 12 éve nem mellesleg. Egyébként a kiskönyvben trimeszterenként lebontva vannak leírva a vizsgálatok mikor hányadik héten mi a helyzet. Illetve ha izgulsz vannak szülésfelkészitők tanfolyam,érdemes elmenni mert légzéstől kezdve mindent megtanítanak+nagyon tudom javasolni Szent János Kórház csinál online felkészitőt tök ingyen videókat,sok hasznos infó van benne ha úgy érzed érdekel nézd meg 😊
[link]
Én megértelek, még a problémákhoz annyit fűznék hozzá, hogy sokszor ellentétes dolgokat is olvas az ember interneten.
Szóval nem egyszerű az egész az biztos.
Igyekeztem mindig mindenből az arany középutat választani egyébként.
További ajánlott fórumok: