Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2023 tavaszi babák fórum

2023 tavaszi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
714. Mermancs (válaszként erre: 708. - HDiana90)
2022. dec. 2. 08:36
Én tegnap voltam 22 hetesen
713. Torika93 (válaszként erre: 704. - Plankton’94)
2022. dec. 2. 08:18

En is ez a sokszor keveset eszek tipus vagyok

Mindig piszkalnak keveset merek de azt nem nezik hogy en napi tobbszor eszek 😀

2022. dec. 1. 20:31
Na de ha ő mondja hogy nem ér rá, akkor azon egyrészt meglepődnék, másrészt mindenképp megoldom.
711. HDiana90 (válaszként erre: 710. - SsueB)
2022. dec. 1. 20:30

Gondoltam szedem csak 1x nem ittam rá elég gyorsan a vizet és rossz íze volt, 1 óra múlva visszajött majd hetekig nem szedtem.

Hát dokihoz hamarabb megyek, mint védőnőhöz és utóbbit nem is ismerem, először megyek hozzá, nemrég költöztünk. Angyal meg tuti azt mondja majd ráérek 😁

710. ssueB (válaszként erre: 708. - HDiana90)
2022. dec. 1. 18:30

rábeszélt? vagy minek vetted meg? :D :D

sztem a védőnőt kérdezd inkább, őt hamarabb el tudod érni telefonon is, mint a dokit :)

amúgy azt írják 24-28 között ideális.

NEkem a harmadikkal mennem kellett már az első trimeszter végén, qva korán, mert a másodikkal jártam a cukorgondozóba, és ki kellett szűrni már a legelején, hogy problémás eset leszek-e megint, de végig nem volt gond szerencsére.

Azt a tortúrát nem csinálnám végig még egyszer... ott ülni feleslegesen (jó, biztos nem mindenkinek felesleges) 2 hetente... ááá borzalom

709. HDiana90 (válaszként erre: 698. - Plankton’94)
2022. dec. 1. 17:47

Nekem a béres csepp okozta az 50-es vasat de sokáig szedtem, vagy 6 üveggel megittam belőle. Vashiányom nem volt, más miatt kezdtem. Azóta sem mertem hozzányúlni.

De amúgy elszínezte a fogam, utólag derült ki, hogy a magas vastartalom okozta. Amíg nincs ilyen, gond nem lehet nálam legalábbis.

2022. dec. 1. 17:42

Egyébként kb 40 szemem van a 60 szemes 6 hetesen megvett trimeszter kismamavitaminból, napi 2 szemet kellene bevenni 😅

D vitamint jelenleg szedek, folsavat sokáig szedtem, aztan itt a magnézium és most még C vitamint. Kb ennyi.. sok zöldséget és gyümit eszek, nem aggódom emiatt én sem.

A vasra kíváncsi leszek.

Amúgy ti mind 24 hetesen mentetek/mentek cukorterhelésre? Nekem 2 ünnep közé esik talán, vagy január első hete most pont nem tudom, de a gyerekeknek téliszünet, 25-26 hetesen mennék. Dokitól mondjuk megkérdem majd mi legyen, 22 vagy 26 a jobb-e vagy oldjam meg valahogy a 24-et ha muszáj, 15-én megyek a hónapban oda is.

707. HDiana90 (válaszként erre: 693. - Torika93)
2022. dec. 1. 17:37
Nem, én csak a vas miatt kérdeztem, mert azokban is van. De ha nem szedsz, akkor egyedül a felírt vast viszed be, úgy nem lehet sok de szerintem akkor sem árt 2-3 hét múlva a vérvétel, ha oda eljutsz.
706. Plankton’94 (válaszként erre: 705. - MissKam)
2022. dec. 1. 16:36

Igen, sokat számít a csontozat is, meg mindenkin másként oszlik el a súly. Mondjuk csak a számok alapján tényleg kevésnek tűnhetett a 42-43kg. Engem régen 174 centivel és 54 kilóval piszkáltak, hogy nem ártana hízni.

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora pocakom lesz. Most már azért látszik, és érzem is, hogy van pocim, de nem túl nagy. Hátfájásom még szerencsére nincs. Inkább a szeméremcsontom nyomódik olykor.

Engem is. :( Sosem volt gondom az emésztésemmel, eddig szikla gyomrom volt. 😃

705. MissKam (válaszként erre: 704. - Plankton’94)
2022. dec. 1. 16:27

Én 166 cm. De ahhoz képest, hogy tavalyig világ életemben 42, max. 43 kg voltam, ez így most szuper nálam. :D De remélhetőleg kellően gyarapodni fogok. :) Azért mondjuk a csontozatom elég vékony, a hátam is gyenge, így jó lenne, ha még elviselhető mértékű lenne a pocakgyarapodás. :D

Jaja, a puffadás nekem is szokatlan. A nehéz kaják is jobban megviselnek.

704. Plankton’94 (válaszként erre: 703. - MissKam)
2022. dec. 1. 16:22

Én 58kg voltam, amikor teherbe estem, most 57, de magas vagyok, így bőven jöhetne még rám pár kiló.

Te milyen magas vagy?

Egyébként én is sokszor keveset eszek, néha még az ebédemet is ketté osztom. Ráadásul újabban az emésztésem sem akar szót fogadni, mert néha egy fél zsömlétől képes vagyok felpuffadni.

703. MissKam
2022. dec. 1. 16:13
Hú, hát erre a hízás dologra nagyon kíváncsi vagyok, mennyi lesz. :D Én is alapból nem tudok hízni, teherbe esés előtt híztam picit - lehet, a Merckformin, lehet, a vitaminok vagy csak öregszem. :D Egyelőre tartom súlyt, de igaz, hogy most már nem megy le az ingadozás 47 kg alá - előtte közvetlenül 46-48 voltam. Elvileg a vékonyaknak 12-18 kg a "kívánt" hízás, de szerintem ez tök egyéni, sokaktól többet, sokaktól kevesebbet hallottam. :) Azért mostanság nem mindig van sok étvágyam, amikor elkezdek enni - előtte igen :D -, illetve a gyomromnak nem mindig tetszik a kicsinél több kaja. Úgyhogy, gondolom, a gyakoribb keveset evés marad... No meg kíváncsi leszek a terhelés eredményére, 16 hetesen megyek. :(
702. Plankton’94 (válaszként erre: 701. - Torika93)
2022. dec. 1. 15:38

A túl nagy hízás nem egészséges. 10-12kg a normális, az lenne a “minta” és még a vége felé fogsz felszedni. Nyilván ez függ a kezdő súlytól is. Aki 50 kilóval kezd, annál ha ez túlszalad sem gond, de egy 100 kilós kismaminál már probléma lehet. A túlzott, túl gyors hízás jele lehet a terhességi cukornak is.

Én sem híztam, sőt most egy kilóval kevesebb vagyok, mint amennyivel kezdtem. -3 lement az elején, azóta feljött 2.

701. Torika93 (válaszként erre: 700. - Plankton’94)
2022. dec. 1. 15:32

Nekem regen semmi etvagyam nem volt. Meg elegge beteges voltam. Sokszor gyenge. Es a beres cseppet ajanlottak

Egybol etvagyat csinalt hiztam tole kb 10 kilot. Aztan sikerult tartanom a sulyt. Es abba hagytam a beres csepp szedeset.

Viszont lehet most megint elkezdem mert hizni megint nem hizok amugy.. :/

Tudom hulyen hangzik de a tevekbe is ahogy eloadjak hogy terhesen mennyire meghizik az ember stb.. hat en ugy erzem kivetel vagyok 🤔

Alapbol en az elejen fogytam es nem sikerult visszaszednem azt amit akkor leadtam.. :(

700. Plankton’94 (válaszként erre: 699. - Torika93)
2022. dec. 1. 15:19
Szedheted, legalábbis nekem eddig mindenki zöld utat adott hozzá. Én minden télen szedem, de még sosem híztam. Pedig most nem ártana, ha lenne végre egy kis étvágyam.
699. Torika93 (válaszként erre: 698. - Plankton’94)
2022. dec. 1. 15:13

Na a beres cseppet nem tudtam hogy terhesen szedhetem e.. de akkor ezekszerint igen

Regen en attol hiztam 😂 azert szedtem mert etvagyat csinalt..

2022. dec. 1. 15:10
Illetve Béres cseppet szedek, ami tartalmaz vasat is, de nem szállhat úgy fel tőle, mint bizonyos terhesvitaminoktól, vagy a vaspótlástól.
697. Plankton’94 (válaszként erre: 695. - Plankton’94)
2022. dec. 1. 15:00
Én egyébként csak D vitamint szedek most a magnézium mellett. Teherbeesés előtt és az első trimeszterben szedtem GAL babavàrót, de én is folyamatosan kihánytam és valahogy elmaradt. A vérképem az jó szerencsére. Terhesség előtt pár hónappal volt egy nagylaborom, ott a felső határértéken volt a vasam, majdnem több volt, mint ami normális. Nem tudom mennyi volt, mert van orvos a családban, ő nézte a leleteimet. Most az utolsó vérvételemen azonban rendben volt, pedig nem szedek vaspótlást.
696. MissKam (válaszként erre: 695. - Plankton’94)
2022. dec. 1. 14:58
Igen, a baba elveszi, ami kell neki, itt inkább az a lényeg, hogy nekünk ne legyen nagy hiányunk semmiből. :) Pl. könnyebben romlanak a fogak, ha nem viszünk be elég kalciumot, D-vitamint
695. Plankton’94 (válaszként erre: 693. - Torika93)
2022. dec. 1. 14:50
Nem okozol bajt, a babának biztosan nem. Régen sem voltak vitaminok. Az sokkal rosszabb, ha meghánytat.
694. MissKam (válaszként erre: 693. - Torika93)
2022. dec. 1. 14:45
Hát, igazából a folsavat ajánlják mindenkinek az első trimeszterben, a többi opcionális. Bár a legtöbb magyar ember D-vitamin hiányos, azt is szinte mindenkinek ajánlják. Szóval nem KELL terhesvitamint szedni, csak ajánlott megelőzésképp, főleg, mert sokan nem táplálkoznak kellő változatossággal vagy épp visznek mbe kellő mennyiséget bizonyos vitaminokból, nyomelemelkből. :) Vitaminhiány bármiből lehet, általában nem lesz baj belőle, de a változatos táplálkozás segít ezt elkerülni, azt jól csinálod. :) Amúgy a folsav újabb kutatások szerint a 3. trimeszter végéig előnyös hatással jár a babára nézve - a hüvelyesek, a tojás, a magok, a brokkoli, az avokádó, a citrusok, a cékla tartalmaz több folsavat. Amúgy a D-vitamin szedését ajánlom, a kalcium felszívódását is segíti a baba csontjainak, és az immunrendszerre is jó hatással van - a doki konkrétan ha felírja, 600 Ft egy 100 db-os doboz. :)
693. Torika93 (válaszként erre: 691. - SsueB)
2022. dec. 1. 13:15

Pont tegnap vettem kivit mert megkivantam :D

Amugy nem szedek terhesvitamint.. az elejen mivel vegig hanytam alapbol semmi se maradt meg bennem.. bevettem kihanytam..

aztan igy valahogy elmaradt a masodik trimeszterben..

erdeklodtem tobb embernel hogy szednek/szedtek e és a többség azt mondta nem szed/szedett ..

ezzel nem okozok bajt nem?

Gyumolcsot sokat eszek.

Anyos is mindig kuldi a gyumolcsot parom meg mindennap hoz valamit :)

692. MissKam (válaszként erre: 691. - SsueB)
2022. dec. 1. 12:50
Aztaaa nem is tudtam! 😅 Köszi a tippet! Szerencsére most a terhesvitaminban lévő vassal nincs ilyen gondom.
691. ssueB (válaszként erre: 684. - MissKam)
2022. dec. 1. 12:47

Kiwi

Harmadik terhesség és normális doki kellett ahhoz, hogy azt mondja, az felszivja a felesleges vasat, és nem lesz szorulas :)

Nem is volt olyan problémám, mint a másodikkal...

Most is majd minden nap eszem, hogy ne legyen gond, amit lehet, megelozunk.

690. MissKam (válaszként erre: 686. - Torika93)
2022. dec. 1. 12:43

Igen, sajnos mind más véleményen vannak sokszor... Szerintem amíg házi orvoshoz eljutsz, szedd, ahogy mondták, aztán ő kiír úgyis egy vasellenőrzést, és ha úgy adódik, csökkent az adagon. 😊

Én eddig amúgy úgy láttam, a GAL-on kívül az összes terhesvitaminban van vas. De, gondolom, kevesebb, mint egy vaskészítményben.

689. MissKam (válaszként erre: 687. - HDiana90)
2022. dec. 1. 12:38
És 80-nál se KELL, csak ha az illető nagyon rosszul viseli. 😕 Pl. Krónikus vérszegények durván alacsony hemoglobinnal is jól vannak.
688. HDiana90 (válaszként erre: 686. - Torika93)
2022. dec. 1. 12:37
Kismamavitamint amúgy szedsz? Ha annak van 30-as a vastartalma és tényleg szeretnéd a vasat szedni, napi kettővel én nem tolnám, de persze te tudod.
687. HDiana90 (válaszként erre: 685. - MissKam)
2022. dec. 1. 12:36
Pontosan, én úgy tudom 80-as hemoglobin felett nincs is vérátömlesztés, az pedig már nagyon durva vérszegénység.
2022. dec. 1. 12:34

En ilyenkor nagyon tanacstalan vagyok. Elso terhesseg es nekem minden uj. Nem tudom mivel teszek jot es mivel rosszat. Mert neha az az erzesem a haziorvosom a nogyogyasz es a vedono is mas mas velemenyen van.. aztan osszezavarnak. Most szedem a gyogyszert addig mig nem megyek haziorvoshoz aztan ha o azt mondja hagyjam abba nem szedem.

Magneziumot alapbol szedem.

685. MissKam (válaszként erre: 684. - MissKam)
2022. dec. 1. 12:30
Amúgy terhesség alatt most nekem is a megszokottnál kicsit alacsonyabb volt a hemoglobin, vörösvértest meg a hematokrit, igazi, nem érte el még az alsó határt, de nagyon sokaknak ilyenkor enyhén alacsonyabb a baba miatt, ez természetes. 😊 A vérátömlesztés mindig kockázatos, főleg ha nem első, így, amíg lehetséges, próbálják elkerülni szülés után is, szerencsére. Csak durva tünetekkel adnak, így általában marad a vaspótlás, a pihenés, az infúzió.
❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook