2023 tavaszi babák (beszélgetés)
En is ez a sokszor keveset eszek tipus vagyok
Mindig piszkalnak keveset merek de azt nem nezik hogy en napi tobbszor eszek 😀
Gondoltam szedem csak 1x nem ittam rá elég gyorsan a vizet és rossz íze volt, 1 óra múlva visszajött majd hetekig nem szedtem.
Hát dokihoz hamarabb megyek, mint védőnőhöz és utóbbit nem is ismerem, először megyek hozzá, nemrég költöztünk. Angyal meg tuti azt mondja majd ráérek 😁
rábeszélt? vagy minek vetted meg? :D :D
sztem a védőnőt kérdezd inkább, őt hamarabb el tudod érni telefonon is, mint a dokit :)
amúgy azt írják 24-28 között ideális.
NEkem a harmadikkal mennem kellett már az első trimeszter végén, qva korán, mert a másodikkal jártam a cukorgondozóba, és ki kellett szűrni már a legelején, hogy problémás eset leszek-e megint, de végig nem volt gond szerencsére.
Azt a tortúrát nem csinálnám végig még egyszer... ott ülni feleslegesen (jó, biztos nem mindenkinek felesleges) 2 hetente... ááá borzalom
Nekem a béres csepp okozta az 50-es vasat de sokáig szedtem, vagy 6 üveggel megittam belőle. Vashiányom nem volt, más miatt kezdtem. Azóta sem mertem hozzányúlni.
De amúgy elszínezte a fogam, utólag derült ki, hogy a magas vastartalom okozta. Amíg nincs ilyen, gond nem lehet nálam legalábbis.
Egyébként kb 40 szemem van a 60 szemes 6 hetesen megvett trimeszter kismamavitaminból, napi 2 szemet kellene bevenni 😅
D vitamint jelenleg szedek, folsavat sokáig szedtem, aztan itt a magnézium és most még C vitamint. Kb ennyi.. sok zöldséget és gyümit eszek, nem aggódom emiatt én sem.
A vasra kíváncsi leszek.
Amúgy ti mind 24 hetesen mentetek/mentek cukorterhelésre? Nekem 2 ünnep közé esik talán, vagy január első hete most pont nem tudom, de a gyerekeknek téliszünet, 25-26 hetesen mennék. Dokitól mondjuk megkérdem majd mi legyen, 22 vagy 26 a jobb-e vagy oldjam meg valahogy a 24-et ha muszáj, 15-én megyek a hónapban oda is.
Igen, sokat számít a csontozat is, meg mindenkin másként oszlik el a súly. Mondjuk csak a számok alapján tényleg kevésnek tűnhetett a 42-43kg. Engem régen 174 centivel és 54 kilóval piszkáltak, hogy nem ártana hízni.
Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora pocakom lesz. Most már azért látszik, és érzem is, hogy van pocim, de nem túl nagy. Hátfájásom még szerencsére nincs. Inkább a szeméremcsontom nyomódik olykor.
Engem is. :( Sosem volt gondom az emésztésemmel, eddig szikla gyomrom volt. 😃
Én 166 cm. De ahhoz képest, hogy tavalyig világ életemben 42, max. 43 kg voltam, ez így most szuper nálam. :D De remélhetőleg kellően gyarapodni fogok. :) Azért mondjuk a csontozatom elég vékony, a hátam is gyenge, így jó lenne, ha még elviselhető mértékű lenne a pocakgyarapodás. :D
Jaja, a puffadás nekem is szokatlan. A nehéz kaják is jobban megviselnek.
Én 58kg voltam, amikor teherbe estem, most 57, de magas vagyok, így bőven jöhetne még rám pár kiló.
Te milyen magas vagy?
Egyébként én is sokszor keveset eszek, néha még az ebédemet is ketté osztom. Ráadásul újabban az emésztésem sem akar szót fogadni, mert néha egy fél zsömlétől képes vagyok felpuffadni.
A túl nagy hízás nem egészséges. 10-12kg a normális, az lenne a “minta” és még a vége felé fogsz felszedni. Nyilván ez függ a kezdő súlytól is. Aki 50 kilóval kezd, annál ha ez túlszalad sem gond, de egy 100 kilós kismaminál már probléma lehet. A túlzott, túl gyors hízás jele lehet a terhességi cukornak is.
Én sem híztam, sőt most egy kilóval kevesebb vagyok, mint amennyivel kezdtem. -3 lement az elején, azóta feljött 2.
Nekem regen semmi etvagyam nem volt. Meg elegge beteges voltam. Sokszor gyenge. Es a beres cseppet ajanlottak
Egybol etvagyat csinalt hiztam tole kb 10 kilot. Aztan sikerult tartanom a sulyt. Es abba hagytam a beres csepp szedeset.
Viszont lehet most megint elkezdem mert hizni megint nem hizok amugy.. :/
Tudom hulyen hangzik de a tevekbe is ahogy eloadjak hogy terhesen mennyire meghizik az ember stb.. hat en ugy erzem kivetel vagyok 🤔
Alapbol en az elejen fogytam es nem sikerult visszaszednem azt amit akkor leadtam.. :(
Na a beres cseppet nem tudtam hogy terhesen szedhetem e.. de akkor ezekszerint igen
Regen en attol hiztam 😂 azert szedtem mert etvagyat csinalt..
Pont tegnap vettem kivit mert megkivantam :D
Amugy nem szedek terhesvitamint.. az elejen mivel vegig hanytam alapbol semmi se maradt meg bennem.. bevettem kihanytam..
aztan igy valahogy elmaradt a masodik trimeszterben..
erdeklodtem tobb embernel hogy szednek/szedtek e és a többség azt mondta nem szed/szedett ..
ezzel nem okozok bajt nem?
Gyumolcsot sokat eszek.
Anyos is mindig kuldi a gyumolcsot parom meg mindennap hoz valamit :)
Kiwi
Harmadik terhesség és normális doki kellett ahhoz, hogy azt mondja, az felszivja a felesleges vasat, és nem lesz szorulas :)
Nem is volt olyan problémám, mint a másodikkal...
Most is majd minden nap eszem, hogy ne legyen gond, amit lehet, megelozunk.
Igen, sajnos mind más véleményen vannak sokszor... Szerintem amíg házi orvoshoz eljutsz, szedd, ahogy mondták, aztán ő kiír úgyis egy vasellenőrzést, és ha úgy adódik, csökkent az adagon. 😊
Én eddig amúgy úgy láttam, a GAL-on kívül az összes terhesvitaminban van vas. De, gondolom, kevesebb, mint egy vaskészítményben.
En ilyenkor nagyon tanacstalan vagyok. Elso terhesseg es nekem minden uj. Nem tudom mivel teszek jot es mivel rosszat. Mert neha az az erzesem a haziorvosom a nogyogyasz es a vedono is mas mas velemenyen van.. aztan osszezavarnak. Most szedem a gyogyszert addig mig nem megyek haziorvoshoz aztan ha o azt mondja hagyjam abba nem szedem.
Magneziumot alapbol szedem.