Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2023 tavaszi babák fórum

2023 tavaszi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
954. HDiana90 (válaszként erre: 950. - SsueB)
2023. jan. 15. 22:19

Erről tudok, igen. Testvérem tavaly február elején szült.

Őszintén, ez a 2 ágyas történet nekem tetszik. Barátibb, mint az 5-6 ágyas baba-mama szobák :D ott képtelenség volt pihenni. Mindkétszer ugyanabban a szobában voltam. :)

2023. jan. 15. 20:38
Ez tényleg mindenhol más... Ausztriában semmit sem kell vinni. Se magadnak se a babának, viszont itt is végig az anya mellett vannak a kicsik és ha jól emlékszem 3-4nap után engednek haza, hacsak nem kervenyezte az anyuka a "gyors hazamenetelt",akkor 2 nap.
952. gomboc7
2023. jan. 15. 18:58

Én leszek az első, aki nemsokára megy szülni közülünk, majd szólok, mi kellett. 😅

Egyébként a kórházból függ. Nagyon sok különbség van. Én 3 táskát pakoltam be, még pár használati cikk nincs benne. Nekem az is új, hogy a kisbabák mellettünk vannak 0-24-ben, és 2 nap után haza is engednek, ha délelőtt szülsz. Elvileg nem látják el, hanem nekem kell majd, de biztosan segítenek. Nálunk nem lesz fotózás, de vinni kell neki mindent, kisruhák, pelenkák (textil, eldobható), nekünk hálóing, melltartó, és még sorolhatnám.

951. obietero (válaszként erre: 942. - Torika93)
2023. jan. 15. 18:13

Ez elég kórház függő, ha gondolod, írd be ide, milyen listát kaptál.

Nálunk pl nem adnak pelenkát, vinni kell mindet, nincs napi 5, amit adnak. Ruhát nem kell vinni a kicsinek, mert adnak, és csak elkeverik a sajátot. Ha akarsz bent fotózást, akkor egy cuki ruhát bevihetsz, mi pl nem fotózkodtunk.

Magadnak enni-innivalót érdemes, ha megéheznél a kórházi menü mellett.

Nekünk kellett köldökcsonk ápoláshoz is vinni cuccokat, de ha nincs, addig adnak. Cumisüveg nem árthat, de tápszert adtak bent, azt nem kell vinni, ha mégis kellene.

Nekem a bimbóvédő jött nagyon jól, bár szoptatás guruk elítélnének érte, de a gyerek csak úgy tudott rákapni a cicire, nélküle nem ment neki, azzal viszont sikerült, és végül 2 évig szoptattam sikerrel, pedig az első napokban nagyon kétségbe voltam esve, míg nem javasolta a védőt az egyik csecsemős.

Nálunk volt bent mellszívó, amit el lehetett kérni, nem akkora gáz, ha nem viszel, pedig sok listára felkerül.

Táskából nálunk csak kettőbe kell pakolni, egy megy a szülőszobára velem, a másikat csak a csecsemős osztályra, vagy hogy hívják, szülés utánra.

950. ssueB (válaszként erre: 949. - HDiana90)
2023. jan. 15. 17:44

Meg ki tudja azóta még mennyi.

De majd áprilisban ha megtapasztalod, okosabbak leszünk :)

Mikor a kicsi született akkor volt a nagy felújítás éppen.

Vip szoba már nincs, 2-2 ágyas legkondis, saját fürdős szobák vannak csak.

949. HDiana90 (válaszként erre: 947. - SsueB)
2023. jan. 15. 17:41
Akkor sokminden változott ezek szerint...
948. ssueB (válaszként erre: 946. - Torika93)
2023. jan. 15. 17:32

Mert 1 a babanak, 1 neked szuloszobara, 1 másik az osztályra. Gondolom én :)

Praktikusan pakolj, meg ha vmi hiányzik, apa majd beviszi. Csak tudja hol találja meg otthon :D

947. ssueB (válaszként erre: 945. - HDiana90)
2023. jan. 15. 17:31

Lehetsz saját haloingben már :)

És koldokapolas a kórházban képzeld nincs...

Mikor 2017 szültem még kellett, 2020 már nem.. ekkor már fürdetés sem volt, csak egyszer mosdattak szuleteskor.

946. Torika93 (válaszként erre: 943. - SsueB)
2023. jan. 15. 17:17

Nagyabol ezek vannak irva amiket irtal de bejelolve hogy 1-es taska 2-es taska.. 4 kulonbozo taska

4 reszre szedve a dolgok 🤔ezert zavarodtam ossze

945. HDiana90 (válaszként erre: 942. - Torika93)
2023. jan. 15. 17:13

Kórházfüggő is mit biztosítanak. Ésszerűen érdemes, tehát pl amit otthon naponta használsz, az mind legyen (tusfürdő, sampon, dezodor, fogkefe fogkrém stb)

Hálóing már kórházfüggő, mi pl nem is viselhetünk sajátot, csak a kórházit.

Törcsi, 2 papucs, egyik zuhanyzóba, másik ott mászkálni. Köntöst is érdemes.

Fehérnemű és betét kell természetesen.

Ha olvasol, az aktuális könyved is beviheted :)

Egyszer telefontöltő maradt otthon, hamar hiányzott :D

Babának nagyon kórházfüggő, nekünk ruhát max fotózásra. Köldökápoláshoz biztosítanak mindent, de pelenkát csak napi 5-öt, így ezen felül kell vinni + törlő és popsikrém.

Mindenképpen legyen bimbóvédő krém! Nyilván meglehetsz nélküle, viszont eleinte szokatlan lehet a szoptatás és jól jön, ha be tudod kenni! Eleinte nagyon nagyon sokat szopnak.

Ezért van aki máhilyán égetne el engem de cumit én fogok berakni. Első babával menet közben hozta be apa, másodikkal már a csomagban volt jó előre.

Én egyébként 2. szülésem előtt vettem ülőpárnát, lyukas a közepe, olyan jó ülni rajta a váróban, mikor nagyon kemény a szék, varrattal nélküle elég nehéz leülni. Enélkül is el lehet lenni de tényleg segítség lehet, ha van. Nekem még megvan, biztos nálam lesz.

944. HDiana90 (válaszként erre: 941. - SsueB)
2023. jan. 15. 17:05
Igen, könnyebb lesz, kb 5 perc gyalog a suli, max 7-8 perc. :)
943. ssueB (válaszként erre: 942. - Torika93)
2023. jan. 15. 16:23

Azok a listák általában jók szoktak lenni, csak lehet kell szelektálni róla :)

Egyik ismerősömmel beszéltünk nemrég erről, átküldte a saját 4 oldalas kis listáját amit vinni akar/összepakolt.

Hát néhol csak pislogtam nagyokat :D

ilyenek, hogy körömvágó olló a babának, meg cumisüveg melegítő. Ugyan, minek?

Nem sok csoportban vagyok fb-on, de egy helyi babásba beléptem, na ami ott megy... egyik anyuka felveti a kérdést, a többi meg írja rá a sok hülyeséget - már elnézést, ha Ti is terveztek ilyet :) Szóval hogy vigyen tápszert, mert a kicsi éhezni fog a kórházban.

Mi az, ami elbizonytalanít a kapott listával?

Nálunk a babának adnak mindent, mármint ruhát, napi talán 5-6 pelenkát is, ebből biztonság kedvéért legkisebb méretet berakhatsz párat, meg nedves kendőt, popsikrémet. Neki igazán másra nem lesz szüksége. Kiskesztyűt rakhatsz oda, a nevetek mindenben legyen beleírva, mert azt hiszik benti :D cumit, ha akarsz neki adni már. Ruha kórházi fotózáshoz. A hazavivős cuccot apa ráér bevinni a hazaengedés napján, túl sok helyed úgysem lesz tárolni a dolgokat.

Magadnak hálóinget (ha nem akarsz a kórháziban lenni 3 napig, amúgy minden nap adnak tisztát, és kötelező is átöltözni, a szennyest naponta összeszedik), fehérnemű. Kisebb és nagyobb törölköző, tisztálkodó szerek, betét, vagy az a speckó eldobható bugyi.

Tegyél rágcsát, innivalót, szalvéta, pohár, evőeszköz, kézfertőtlenítő, papucs, szoptatós melltartó+betét, bimbóvédő.

hát, gyorsan talán ennyi a lényeg :D

ja, meg iratok, arról is biztos van lista, hogy mi kell, ha nincs oltás covid teszt, maszk sem árt.

apás szüléshez ha kérnek felkészítőről igazolás (egyébként törvény szerint 1 személy választásod szerint veled lehet bent vajúdás alatt)

2023. jan. 15. 15:14

Még arébb van de ki mit pakol a korhazi taskajaba? Vagy pakolt (hisz van akinek nem az elso baba jon)

Osszepakolnam mar hogy inkabb meglegyen elfer szekrenybe.

Kaptam egy listat vedonotol de nem igazodok ki rajta 🤔

941. ssueB (válaszként erre: 940. - HDiana90)
2023. jan. 15. 10:59
Helyben könnyebb lesz, főleg ha közel lenne a suli, és járhat gyalog, esetleg ott lakó iskolatarssal. :)
940. HDiana90 (válaszként erre: 939. - SsueB)
2023. jan. 13. 20:40

Köszi!

2 éve vezetek és 5 éves a kicsi, szóval ez a kérdés nekem teljesen új még. Férjemnek nincs jogsija és pont a suli miatt kérdeztem. Oviból még ki is kérhetném a gyereket néhány hétre is akár, de az iskola más, meg kell oldanunk.

Néhány napig esetleg a tömegközlekedés is opció, megoldja a férjem úgy, csak a gyereknek is csak kényelmesebb az autó.

Szeptembertől pedig ide járnak Kállóba, én úgy is már csak 6 órában fogok dolgozni, ha visszamegyek.

939. ssueB (válaszként erre: 938. - HDiana90)
2023. jan. 13. 20:27

Az utolsó kettőnél nagyon nagy szerencsém volt a gátvédelemmel, másnap már szaladgáltam :D

Neked április, nyilván még iskola, meg óvoda is lesz 2 hónapig, szóval hacsak a férjed nem tudja megoldani hogy szállítsa a kicsiket, szerintem gond nélkül tudod majd intézni, ha a picinek beáll a napirendje a nagyokéhoz.

2023. jan. 13. 20:13
Ssue, szüléseid után mennyivel tudtál autót vezetni?
937. 437ba44269 (válaszként erre: 936. - SsueB)
2023. jan. 13. 19:11
Igen, nem vetettem még el, csak először rosszul esett, hogy nem nézi ki belőlem, hogy el tudom látni a kislányomat. Barátnőimnek sem volt ott segítség első hetekben, és mégis megoldották. De való igaz, ez is személyiség függő, én is elég sértődékeny vagyok, és "csak azért is megmutatom" tipus, de szerintem mire ott tartok, elfogadok majd mindent, mert belátom, hogy nincs ebben szégyellnivaló,ha az ember kér/kap segítséget, sőt örülni kell neki, van akinek kellene, de nem kap sehonnan. Csak hát igen, le kell tisztázni a határokat, szabályokat 😁
936. ssueB (válaszként erre: 934. - 437ba44269)
2023. jan. 13. 18:24

De valakinek csak meg kell mutatnia, hogy furdesd, nem?

A kórházban nem furdetik a babákat, csak születéskor mosdatják meg. Néhány óra múlva meg oda fogják adni, hogy innentől a te reszortod ellatni.

Itt általában úgy osztják a szobákat, hogy kezdő anyukát nem kezdő mellé raknak, nálatok mi a szokás?

Én mielőtt szulok, anya nálunk van.

Legutóbb ez 2 hetesre nyúlt, olyan josloim voltak, hogy többször majdnem kórház lett a vége, azta mégis 41+5 indítani kellett :D

Tul sok volt a víz, nem engedte a fajasokat 6 percesnel jobban rendezodni.

Nyilván ha csak a férjed van otthon, el lesz egyedül, de nálunk is van akkor 2, most már 3 gyerek, férj vagy dolgozik, vagy mos, főz, takarít, gyerekkel van. Elkél a segítség.

Mi pl ezt az új 10 napot biztos nem fogjuk igénybe venni.. csak az eddigi ötöt.

A többit nem éri meg.

Szóval nálunk úgy néz ki, hogy anya jön várható szülés előtt, hogy ha menni kell, ne kelljen még akkor 2 órát a pesztrára várni.

Míg kórházban vagyok itt van, meg utána kb 2 hetet.

Csak utána a férjem.

A második gyerekkel olyan lazgorcseim voltak tejbelovelleskor, hogy sokszor magamról nem tudtam. Na azt ne éljétek át:)

Úgyhogy gondoljátok át tényleg jól, mert hasznos lehet a segítség az első héten :)

Csak tisztázni kell a feltételeket, mint a beleszolas mértéke :D

2023. jan. 13. 17:56

Én teljesen egyetértek veletek. Én is 36 hetesen hallgattam végig rokon nem túl szerencsés szüléstörténetét, nem tudom nem-e gondolt bele, hogy akarom-e hallani, de mindegy.

A beszólogatást sose hagyják abba, de ti megszokjátok, egyik fületeken be, a másikon pedig ki. :) nekem anyósom azóta is azzal kezd, hogy "tudom nem érdekel, de.." vagy "nem akarok beleszólni, de.." és 7 éves a fiam... anyámmal könnyebb dolgom van, de anyósom sértődékeny, szerencsére nem találkozunk túl gyakran, picit odébb élnek. Csak kb 50 km de akkor is.

2023. jan. 13. 17:14

Miért kell rémtörténetekkel traktálni ilyenkor a kismamákat? Úgy látom, ez mániája mindenkinek, vagy feltétlenül meg kell osztania mindenkinek a magában rekedt gondolatokat 🤣 Nekem főnököm tegnap azt mesélte el, hogy ahol én tervezek szülni, ott pár éve úgy született egy csecsemő, hogy csak rezidens orvos volt, szegény döntésképtelen volt, nem császároztatott meg egy anyukát időben, túl nagy volt a baba, elakadt a szülőcsatornában, agyvérzést kapott és 3 hónapos korában meghalt...Sajnálom, vannak ilyenek. Igyekszem ezeket hárítani is magamtól, hogy velünk ilyen nem fog megtörténni 🙏 Sok ilyen sztori van, de tényleg akkor jut eszébe ezeket elmesélni az embereknek, amikor meglát egy kismamát, különösen ha szülés előtt van pár héttel? 🤔

A beleszólás meg...hát nem tudom én is hogy fogom ezt kezelni. Én alapvetően úgy tervezem, hogy az első 2 hetet szeretnék itthon lenni hármasban a férjemmel és a kislányommal, hogy összeszokjunk. De anya már ilyeneket mond, hogy ő már itt lesz mire hazaérünk, vagy hogy majd segít megmutatni, hogy hogy kell fürdetni meg hogy egyáltalán jól fogom-e. Lehet ez az első gyerekem, de miért kell ennyire bizalmatlannak lenni? Rajta meglepődtem, ő nem szokott beleszólni a dolgaimba, meg tudom hogy várja az első unokát, de azért ne tartson már életképtelennek :( Aztán persze lehet jól esik a segítség majd, de most úgy érzem magam, mint akiből azt se nézi ki, hogy életben tartom azt a szegény párát 🤣 Plusz ma már más nevelési elvek vannak, barátnőméknél nincs csokievészet, anyós meg a boltban a síró gyerek kezébe nyomja a bolti szaloncukrot, aztán ezt nem engedte és telefonon zaklatta a férjét, hogy ennek a szegény kislánynak nincs megengedve semmi, milyen gyerekkora lesz neki, hogy nem ehet édességet (1 éves 😅). Tvt se nézhet, anyósa azzal kezdi a lekötést, hogy bekapcsolja neki a mesét, aztán ha barátnőm rászól, megint kioktatja. Nem tudom miért nem lehet elfogadni, ha valaki máshogy akarja nevelni a gyerekét, mint ahogy 30-50 éve csinálták a mai nagyszülők...

933. Torika93 (válaszként erre: 932. - Plankton’94)
2023. jan. 13. 16:42

Nekem anyos ilyen..

mar nem is szivesen megyek at hozza..

parommat is allandoan hivogatja es mondja neki hogy o nem akar bele szolni de ez meg az meg amaz..

mar mondtam paromnak ha haza hozzuk a picit nem szeretnem ha beleszolna anyos majd ha kerdezzek elakadok es kell segitseg oke.. de amugy meg ne piszkaljon

Anyukammal lakunk o nem zaklat minket most sem semmivel. Mondta is hogy ha kell segitseg szoljak itt lesz, de kulonosebben nem szol bele semmibe

2023. jan. 13. 16:35

Amúgy engem úgy bosszant néhány rokon kéretlen beszólása, vagy sztorizgatása.

Ma anyukám arról tartott előadást, hogy neki az első szülésénél milyen rondán elfertőződött a gátsebe, fekete váladék folyt belőle, nem tudott ülni se, mert valami varratot bent hagytak, amit nem kellett volna.

Egy másik, idősebb női rokon meg tegnap járt nálunk is azt ecsetelte, hogy az ő idejükben babonából még nem is vettek meg előre semmit a babának, csak amit nagyon szükséges.

Ezekkel a hülyeségekkel teljesen ki lehet akasztani engem.

Ne haragudjatok, hogy ide írom a sérelmeimet, csak gondolom hasonló helyzetben megértitek.

931. Plankton’94 (válaszként erre: 927. - 437ba44269)
2023. jan. 13. 16:31

Nálunk is nagyobb volt a combcsont. :) vagy azért, mert hosszú baba lesz, vagy nem teljesen pontosan mértek, ahogyan HDiana is mondja :)

Gratulálok a kiscsajhoz! A kezdeti pasiuralmat kezdik átvenni a lányok. :D

930. HDiana90 (válaszként erre: 927. - 437ba44269)
2023. jan. 13. 09:55

Gratulálok :) örülök, hogy minden rendben.

Ezek a mérések nem 100% pontosak, emiatt ne aggódj.

929. HDiana90 (válaszként erre: 918. - Torika93)
2023. jan. 13. 09:54
Na de tényleg ne aggódj. Első babával volt kevesebb a magzatvíz, nem okoz gondot.
928. HDiana90 (válaszként erre: 916. - SsueB)
2023. jan. 13. 09:52

Tegnap mentem volna de még múlt héten hívtak, hogy nem lesz rendelés, de 24-én már tudok menni.

Sajnálom a Prenát, várakozhatsz megint :(

2023. jan. 12. 18:33

Kislányunk lesz 🥰 kínai naptár is azt jósolt, úgyhogy nálunk is bevált 😅

Fejvégű, 341 grammra becsülte a gép, tartja a 20 hetes méreteit, a combcsontját kivéve, ami 21 hetes 😅 a feje meg 19 hetes, azon kicsit elkezdtem aggódni, de nem jelzett végülis a doki semmit, hogy az baj lenne 😊

Méhnyakam is le lett mérve hüvelyi uh-val, 4,9 cm, méhszáj zárt 🥰

926. 437ba44269 (válaszként erre: 925. - SsueB)
2023. jan. 12. 16:00
Hát szerintem ez is inkább ritkább :D biztosan minden rendben lesz 2. alkalommal 😊
925. ssueB (válaszként erre: 924. - 437ba44269)
2023. jan. 12. 13:13

múlthét hétfőn a doki 12 hetet írt az uh papírra.

Napot nem tudtam.

Vérvétel csütörtökön, akkor az a doki megnézte a papírokat, a 66-os crl miatt azt mondta, hogy hétfőn 12+5 voltam, vagyis a vérvétel napján az adatkérőre 13+1 lett írva.

Ebből kiindulva ma vagyok 14+1, kedden lesz 14+6.

Meglátjuk, ez a másfél hét az eredményben mit jelent majd.

Másodszor díjmentesen megismétlik a tesztet, több ilyen nem lesz.

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook