Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2020 őszi babák fórum

2020 őszi babák (beszélgetős fórum)


15. anett095 (válaszként erre: 14. - Nycky93)
2020. márc. 19. 20:51
2020. októberi babák csoport van
2020. márc. 13. 23:43
Sziasztok! Van a fórumnak privát folytatása, ahol aktívak a tagok? Szívesen csatlakoznék én is.
2020. febr. 17. 18:09

Sziasztok!

Ha nem gond én is követem a fòrumot, bár még nincs pozitív tesztem. 5 napja màr erôs alhasi görcseim vannak, hőemelkedésem, nagyon bízom benne, 2 nap múlva kellene megjönnie, ma amit csináltam teszt negatív lett, de remélem csak türelmetlen voltam! :) 🙏🏻

2020. febr. 16. 09:42
Sziasztok, én is csatlakoznék hozzatok: január 12-én volt az utolsó menzeszem, egy hete volt pozitív a teszt meg azóta még kétszer is teszteltem pozitívat a héten, pontosan öt hetes lehetek, dokihoz majd jövő hét után megyek. Annyi az előzmény hogy előző hónapban ugyanígy indultam, de még az orvosi időpontom előtt elindult a vérzés magától, azt mondta a doki hogy spontán vetélés és elcsúszott a menstruációm és egyből próbálkozhatunk, szerencsére egyből összejött megint, hát nyilván nagyon izgulok, várom hogy mit fog mondani a doki. Tüneteim viszonylag erősek, folyamatosan szurkál a hasam, a mellem meg van feszülve, nagyon fáradt vagyok, szinte este kilenckor elalszom minden nap. Egyelőre nálam ennyi, szorítok mindenkinek!
2020. febr. 15. 14:48

Nem vagyok egy sírós, nyavalygós típus, de ma nagyon rámtört. Szerintem már agyamra megy ez a sok olvasgatás. Rettegek attól, hogy megint a műtöben kötök ki. Éjszaka azt álmodtam, hogy megyek az orvoshoz, és közli, hogy baj van. Ugyanúgy, mint november végén....

Borzasztó ez a mindennapos véralvadásgátló injekció, de szúrom, és közben arra gondolok, a babám miatt kell. Remélem nem felesleges az egész.

Közbe szembejönnek ilyen cikkek, hogy a gócos gyulladás vetélést okozhat. Mi okoz ilyet? Pl. a félig kinőtt bölcsességfog, ami néha begyullad, nehéz takarítani, baktériumos tasak lesz körülötte, ami miatt bacik jutnak a vérbe. Hát nekem pont két ilyen fogam van. Kedden megyek is a fogorvoshoz.

A másik sztori, hogy a férfival volt gond. Nem a kis katonák mennyiségével, nem is a mozgásukkal, csak a minőséggükkel.

Nekünk mindkét terhesség első gondolatra összejött, de mégis jönnek a rossz ondolatok, hogy mi van, ha genetikai összeférhetetlenség van, vagy ilyesmi.

Pedig tudom, a pozitív gondolatok kellenének...

Mire orvoshoz jutok, lehet megbolondulok. Azt tuti, előtte két napig nem fogok aludni.

2020. febr. 15. 11:23

Sziasztok! Én is csatlakoznék hozzátok :)

Én 02.12-én voltam az első ultrahangon, 6+4-nek mérték és van szívhang, minden rendben. Tavaly szeptemberben volt egy missed ab műszeres befejezés az uh szerinti 7.héten, amikor megszűnt a szívhang. Most jön az a kritikus hét, amitől kicsit félek, de most minden rendben lesz. Nekem előző terhességnél nem igen voltak tünetek, most erősebben vannak. De ugye ez nem jelent semmit. Megerősítésként kaptam progeszteront, ma kezdtem el szedni. Boldog babavárást kívánok mindannyiunknak! :)

2020. febr. 15. 07:55
Sziasztok kedves kismamák! A tünetek hiánya ne aggasszon senkit, én a 4. terhességnél voltam a legrosszabbul és azt veszítettem el. Mindenkinek kívánok boldog várandósságot és égészséges kisbabát.
2020. febr. 15. 06:34

Sziasztok! Én is csatlakoznék hozzátok ☺️ Nekem január 8-án volt az utolsó menzeszem. (Szóval ma 5+3) Március 10-re van csak időpontom dokihoz, de pont azon őrlődök, hogy azt azért egy kicsit előrébb kéne hozni 😀

Egy másfél éves Bendegúzunk már van. Úgy szerettük volna, hogy két év legyen köztük. De csak most, a 7. hónapra jött össze. (Pedig Bendi rögtön.) Mondjuk 2 év 2 hónap lesz, szóval azért sikerült ☺️

Egyébként nekem sincs semmi tünetem kb 😀 Vagyis a cicijeim keményebbek és kicsit álomszuszék vagyok, de ennyi 🤷🏻‍♀️

7. anett095 (válaszként erre: 6. - NomNom)
2020. febr. 14. 23:13

Persze, nem is azt kívánom, hogy reggel-este hányjak, csak hogy érezzem, hogy most más mint a vetélésnél. És az egyik a rosszullét lenne.

Nagyon rossz ez a várakozás... Mintha nem haladnék sehova. Ősszel vártam, hogy először orvoshoz menjek. Akkor ő azt mondta minden rendben, bár a baba kisebb volt a számított kortól (7+3 helyett 6. hét elejére mondta a doki). Nem voltam nyugodt, de vártam a 2 héttel későbbi ultrahangot. Akkor derült ki, hogy már csak az üres petezsák van, műtét lesz belőle. És most megint kezdődik előlről ez a várakozás. Jó lenne már ott tartani, ahol te, az azt jelentené, hogy már kb. 80 injekciót beadtam, annyival előrébb vagyok.

6. NomNom (válaszként erre: 3. - Anett095)
2020. febr. 14. 22:50

Szia! Ne aggódj a tünetek "hiánya" miatt!

Nekem tavaly nyáron volt egy vetélésem 6. héten. Akkor émelygés volt, nem bírtam semmi édeset enni mert rosszul lettem tőle, bizonyos illatoktól, szagoktól szintén.

Azóta újra teherbe estem, most vagyok a 16. hétben, szinte semmi jel nem volt most azon kívül, hogy nem jött meg és a melleim nőttek egy méretet pár hét alatt.:)

5. anett095 (válaszként erre: 4. - Keva81)
2020. febr. 14. 22:44
Nincs még gyerek. Igen, 24 éves vagyok.
2020. febr. 14. 22:25

Hihetetlen, de mintha az én gondolataimat írnád. Pont ezt mondtam a héten a barátnőmnek, hogy már nagyon szeretném, ha lennének tünetek. Hányinger, émelygés nem számít, de megnyugtatna. Tavaly a 7. héten derült ki, hogy nincs szívhang. Addig sem igazán voltak erősek a tünetek, de a vizsgálat után szinte 2-3 napon belül azok is elmúltak. A fáradtság nekem is megvan, néha pici émelygés, de a korábbi terhességeimnél úgy emlékszem, intenzívebben éreztem. Persze minden terhesség más és más, ezzel biztatom magam.

Nálatok van már gyerkőc? A 95 a születési éved? :-)

3. anett095 (válaszként erre: 2. - Keva81)
2020. febr. 14. 21:47

Nekem is akkor kéne menni. Most keddre volt időpontom nőgyógyászhoz (több, mint egy hónapot csúszott a műtét utáni kontroll), és előtte 2 nappal lett pozi a teszt. Még nem látott semmit, hisz nem is láthatott, annyira korai volt a dolog. Lehet beszélek vele, hogy március első hetében menjek, hisz akkor ha minden rendben, tuti lesz szívhang. A február 24 még igencsak határeset.

Lehet hülyén hangzik, de akkor leszek picit nyugodtabb, ha lesz valami terhességi tünet. Ősszel az 5. héten volt egy hányinger, másnap egy enyhébb, és többet semmi. Csak a fáradságot lehet a terhességre fogni, bár munka szempontjból is húzós időszak volt. A statisztikák szerint akinél jelentkezik a rosszullét, az erősebb terhesség. Nyilván elvetél az is, aki egész nap émelyeg, míg másnak semmi baja, és egészséges babája lesz. Nem is emiatt várom a jeleket, hanem akkor tudnám, hogy ez más mint az előző.

2020. febr. 14. 21:30

Szia! Néhány napja én is gondolkodom egy őszi babavárós fórum indításán. Beelőztél! :-)

Nagyon hasonló az én történetem is. Én tavaly augusztusban veszítettem el egy babát, szintén a 9. héten műtöttek. Novemberben kezdhettünk újra próbálkozni, most úgy tűnik ismét sikerült. :-) Ma vagyok 5+3 hetes. Február 24-én megyek majd az első vizsgálatra.

Nagyon drukkolok magunknak, hogy ezúttal minden rendben legyen! :-)

2020. febr. 14. 18:35

Sziasztok! Gondoltam nyitok egy fórumot azoknak, akik őszre várnak babát. Most még friss a dolog, mert olyanok leszünk itt, akik a napokban vagy az elmúlt hetekben teszteltek pozitívat. Jó lenne izgulni egymásért, tapasztalatokat megosztani, kivel mi történik.

Az én történetem röviden: tavaly ősszel terhes lettem, de sajnos elvesztettem a babát, a 9. héten műtöttek. Bő 2 hónap telt el, és újra pozitív a teszt. Viszonylag sok idő, míg az orvos konkrét dolgokat lát, mert még csak a 4. hétben vagyok. Várom is az alkalmat, meg rettegek is tőle az előzmények miatt... Egyébként vérhígítót kell szúrni öröklött véralvadási hajlam miatt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook