Főoldal » Klubok » 2020 Novemberi Babák klub

2020 Novemberi Babák (nyílt klub)


Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6
54. 2291f982af (válaszként erre: 53. - SarahMina)
2020. ápr. 10. 16:55
Budapesten.
53. SarahMina (válaszként erre: 52. - 2291f982af)
2020. ápr. 10. 15:51

Szia, gratulalok, udv koztunk!


Merre laksz?

2020. ápr. 10. 14:00

Sziasztok! Köszönöm a befogadást!


Én ma vagyok kereken 7 hetes, első babámat várom. Sajnos orvoshoz még nem jutottam el, a doki, ahova jelentkeztem, azt mondta, hogy a vírus miatt célszerű a 10. hétig tolni az első vizsgálatot, így türelmetlenül várok rá... :( Eddig szerencsére egész jól voltam, nincs hányingerem, csak semmilyen ételt nem kívánok, ami nagyon furcsa, mert mindig jó evő voltam.


Amúgy home office-ban vagyok én is, férjem is itthon van, amit próbálunk mi nagyon pozitívan felfogni a sok rossz dolog közepette is.


Kellemes Húsvétot mindenkinek! :)

51. unik
2020. ápr. 10. 10:24

Sziasztok!


Igen, ez a rémhír- olvasás nem

egyszerű, főleg, hogy amióta pár témára rákerestem a neten terhes témában mindenhol az ilyen-olyan (sokszor szörnyű dolgokat is tartalmazó) infók ugranak elő :/ dehát muszáj valamennyire függetlenedni tőlük, főleg, hogy az ember nem tudja tényleg, mi igaz és mi nem...


Az ukrán erdőtűznek én is kicsit jobban utánanéztem, és én azt találtam, hogy van, de hogy még a közvetlen környékre sem jelent hatványozottan veszélyt, nemhogy ránk, plusz nem is az első erdőtűz volt ez már a katasztrófa óta a környéken, csak most a média különösen mindent felfúj. Szóval en jelenleg emiatt nem izgulok... :)


Én a SOTE II. - n tervezek majd szülni, ottani orvoshoz járok magánrendelésre. Vérvételen még nem voltam, elvileg 2 hét múlva találkozom a védőnővel (már kellett volna, de a vírus miatt akkor azt mondta, kizárt a személyes találkozó és megbeszéltünk egy távolabbi időpontot) aztán elvileg utána kell mennem a háziorvoshoz, aki megírja rá a beutalót... de én is kicsit tartok tőle, hogy hogy lesz, és azon gondolkodom, felhívom a háziorvost/védőnőt, hogy nem lehet-e valahogy egy magánlaborban intézni mindent, egyszerre, hogy minél kevesebb helyen kelljen minél kevesebb időt tölteni...


Fogorvost nekem az orvos nem is mondta, és bár én intéztem magamtól, viszont sajnos az is lemondásra került...


A 12. heti uh-t ti hol csináltatjátok?


Amúgy igen, erre nem is gondoltam, hogy aki dolgozik, annak reggel fel is kell kelni időben :D mert a reggeli kelés nekem is elég nehezen megy, ezen kívül nálam továbbra is a hányinger dominál (ami azért is “fantasztikus”, mert ugye most a home office alatt minden nap én főzök :D...) A múlt hétvégén pár napig enyhült és nagyon fura is volt így normálisnak lenni :D aztán kicsit meg is ijedtem, hogy nem jelent-e rosszat, de aztán kb 2x olyan rossz azóta :) szóval remélem minden ok...


Ja, és ami még újdonság nekem az a székrekedés és hasmenés különös kombója :D olvastam, hogy a székrekedés jellemző, úgyhogy igyekszem úgy enni, hogy megelőzzem- ami meg időnként úgy tűnik, túl jól működik... :D valahogy most teljesen másképp megy minden, mint amit eddig megszoktam.


oh, és nekem eddig a reggeli tejeskávé volt a mindenem, de tényleg- és most rá sem tudok nézni :D


A körülményekhez képest nagyon szép hétvégét és jó húsvétolást kívánok nektek! :)

50. Nenda (válaszként erre: 47. - Csöppp)
2020. ápr. 9. 17:46

Köszönöm kérdésedet jól vagyok/vagyunk.

Én a János kórházban fogok szülni, amúgy a Kútvölgyibe járok gondozásra magánban. Az első vérvétel már nekem is megvolt. A fogorvos nekem is elmarad egyelőre, aztán majd ahogy alakul. Én nem szívesen hagynám ki.

49. Nenda (válaszként erre: 46. - Csöppp)
2020. ápr. 9. 17:39
Most már tényleg nem fogok én sem, elegem van a sok rossz hírből. ☹️ Igyekszem mindenfélével elterelni a figyelmemet, elhatároztam, hogy holnap pl. őszibarackot fogok sütni. Mindketten nagyon szeretjük. Húsvétra rendeltünk egyébként sütiket cukrászdából, de ezt mindig én csinálom. Jó kis pepecselős munka, legalább addig sem foglalkozom mással. 😁
2020. ápr. 9. 16:53
Én az első babámat a SOTE 1-en szültem, most is ott tervezek. Voltam már vérvételen is. De menni kell meg egyszer, mert kiderült, hogy a vércsoport vizsgálatot, ellenanyag szűréshez csak csütörtökön vesznek vért, jelen helyzetben csak akkor fogadja a mintákat az a labor, ami ezt csinálja. En meg pont nem csütörtökön tévedtem arra :(
2020. ápr. 9. 16:38

Amúgy Sziasztok! :)


Tudjátok már hol szeretnétek majd szülni? :) Ki mikor megy első vérvételre? Én most inkább attól tartok, valamint nekem azt mondta a dokim, hogy most hagyjam ki a fogorvosi vizitet.


Én az Uzsokiban terveztem szülni.


Ki hogy érzi magát? :)

46. Csöppp (válaszként erre: 45. - Nenda)
2020. ápr. 9. 16:36

Micsoda? :O Na, látjátok, ezért nem olvasok híreket meg semmit, mert csak pánikolok mindenen, pedig én elötte sosem voltam egy nagy paragép :D


Ne stresszeljetek! Inkább ne nézzetek híreket csak a párjaitok, nekik elég.

45. Nenda
2020. ápr. 9. 08:56
Sziasztok! Szép jó reggelt! Már amennyire lehet, nem elég, hogy itt ez a vírus, még valaki felgyújtott egy radioaktív erdőt, állítólag a közelében 16-szoros a sugárzás. Így is pánikoltam, most meg ..... na mindegy. Azért legyen szép napotok.
44. Maja2009 (válaszként erre: 43. - Nenda)
2020. ápr. 8. 14:58
Jelenlegi helyzetben a legjobb döntést hoztad. Nekem ennyiből jó hogy szinte teljesen magam vagyok. Néha a főnök bejön és ennyi. De általában senki sincs bent. Viszont ezt a 4 napot most nagyon várom mert a reggeli kelés a legnehezebb.
43. Nenda
2020. ápr. 8. 14:41
Én is táppénzen vagyok már, mert én meg gyógyszertárban dolgozom. Nem akartam tovább kockáztatni, főleg a mostani helyzetben, meg az a roham, amit átéltünk az utóbbi napokban-hetekben, hát piszokul elfáradtam/elfáradtunk. Mivel kórházi patika vagyunk, előfordult, hogy még a nyitvatartás lejárta után sem zártunk be, annyian voltak. Én mondjuk 16,00-kor eljöhettem volna, de nem akartam a kolléganőket ott hagyni, csak jöttek és jöttek pedig 3 ablakos patika vagyunk. Úgy, hogy megmondtam, hogy terhes vagyok és eljöttem táppénzre, jobb így nekem és a babának is.
42. Maja2009 (válaszként erre: 41. - Nycky93)
2020. ápr. 8. 13:52
Az az igazság szerintem így is úgy is hamar kiderülne mert ma is sem kellett sok hogy kirakjam a reggelit mire beértem. Első gyerkőc él sem bírtam az autót és most is felkavarodik a gyomrom. Ha régebb óta itt lennék még én sem szólnék de a jövő hetet még mindenképp megvárom. Aztán elődöntik. De betudom jelenteni magam máshol ha úgy döntenék így nem alkalmaznak de majd meglátjuk. :)
41. nycky93 (válaszként erre: 34. - Nenda)
2020. ápr. 8. 13:06
Én eljöttem táppénzre rögtön, mert erős vegyszerekkel dolgoztam laborban, de elég nehéz visszaállni az itthonlétre. Maja, én az első gyerkőcnél voltam úgy mint te most, de én nem mertem csak 17 hetesen elmondani, akkor járt le a próbaidőm. Hátha nem küldenek el, végülis még egy bő fél évet simán tudsz dolgozni, és most munkáltatóként is necces új munkaerőt keresni.
40. Maja2009 (válaszként erre: 39. - Csöppp)
2020. ápr. 8. 06:34
Hát igen nem jár le. De nem hiszem hogy elküldene. De ha mégis akkor is azért van megoldás csak persze ez lenne az egyszerűbb. Meg azért ez olyan munka amit ha nincs gond végig lehet csinálni. Az első babánál táppenzés voltam de ott röntgenbe dolgoztam. Most jó lenne ha októberig tudnék dolgozni. De majd az élet úgyis rendezi :)
39. Csöppp (válaszként erre: 37. - Maja2009)
2020. ápr. 7. 20:57

Fuhhh, hallod kitartás!

Drukkolok, nehogy elküldjenek!

Gondolom addigra még nem telik le a próbaidő?

2020. ápr. 7. 20:56

Sziasztok Mindenki! :) Kicsit sok lett az új infó, próbàlok mindent feldolgozni én is! :)

Mindenkinek Gratula! Akinél van még egy tesó azoknak minden elismerésem! :D


Bocsi, hogy nem vagyok túl aktív a tagok beengedését illetően, az elmúlt pár napot szinte végig ágyban töltöttem annyira felerősödtek a rosszullétek.

Még jó, hogy nyilvánosra állítottam a csoportot! ;)


Mi ma voltunk dokinàl, 7hét 2 nap, minden rendben volt, nálunk is volt már szívhang, olyan jó volt rendesebben is látni végre ezt a kis 1 centis mazsolát :)


Én alapbol nem vagyok nagy parázós típus de az utóbbi idő nekem is betett! Le is töröltem a fcbook alkalmazást....mert annyi xart olvastam kezdtem teljesen bepánikolni!


Javaslom Nektek is! Ne olvassatok semmit a vírusról se szülési vagy terhességi problémákrol! (Én sajna ilyen forumokat is olvastam)


Azóta sokkal nyugodtabb vagyok!

Minden rendben lesz! No para! ;)

37. Maja2009 (válaszként erre: 34. - Nenda)
2020. ápr. 7. 15:54
Én bejárok. Fuvarozó cégnél vagyok gabonát viszünk így az megy most is. De általában csak én vagyok bent. Azért a papír fogdosás után mindig fertőtlenítés. Sajna postára kell mennem mert még nem mondtam el hogy baba van. Próba időn vagyok, a jövő heti UH ig nem akarok szólni. De utána úgy tartom fairnek ha szólok. Aztán meglátjuk a folytatást.
36. Nenda (válaszként erre: 35. - Unik)
2020. ápr. 7. 14:11
Én is ebben bízom :)
35. unik (válaszként erre: 33. - Nenda)
2020. ápr. 7. 14:03
Igen! Pont így nekem is :) mondta a doki, hogy hívjam, ha gáz van, de amúgy... és én is elég parázós vagyok alapból is ... :) de a vírus is... dehát reméljük minden rendben lesz mindenkivel! :)
34. Nenda
2020. ápr. 7. 13:37
Dolgozik valaki úgy közületek, hogy be kell járni a munkahelyére?
33. Nenda (válaszként erre: 30. - Unik)
2020. ápr. 7. 13:35
Szia! Örülök, hogy itt vagy! Nálam is első baba lesz, és ugyanúgy, mint nálad majd csak 12 hetesen lesz újra UH és vizsgálat. A dokim azt mondta, ha esetleg valami gáz lenne, akkor hívjam és megvizsgál, de remélem nem lesz semmi. Inkább kivárom, csak minden rendben legyen, csak nagyon hosszú így. Én normál helyzetben is paráznék, ebben a vírusos időben meg pláne. :(
32. Nenda (válaszként erre: 31. - Maja2009)
2020. ápr. 7. 13:33

Remélem Neked is be fog válni a rudi. Mondjuk én egyébként is szeretem :)

Igen nálunk első baba.

Egyébként köztem meg a nővérem között is 10 év van, őt 24 évesen, engem 34 évesen szült az anyukám. :)

31. Maja2009 (válaszként erre: 29. - Nenda)
2020. ápr. 7. 13:22

Szia.

Hát érdekesen kezdődött ez a hónap az biztos. :)

Második babát várjuk, van egy lassan 9 éves fiam úgyhogy jó sokat vártunk a másodikra.

Loptam tőled a túró rudi ötletet úgyhogy ma már én is vettem :)

Nálatok első baba?

30. unik
2020. ápr. 7. 12:07

Sziasztok! Köszönöm én is a befogadást :). Én két hete voltam dokinál, akkor voltam 7 hét 5 napos, szóval most már ha minden igaz, a 9. hétben járok... most kicsit nehéznek érzem, hogy ilyen sok idő telik el a vizsgálatok között (ha minden jól megy, a legközelebbi nekem a 12. heti UH lesz), mert néha úgy elbizonytalanodom, hogy most tényleg várandós vagyok - e... :) Mondjuk, bár hányni én sem hánytam még, hányingerem masszívan van (nekem, ha minden kötél szakad, pár korty hideg kóla segít kicsit) és teljesen megváltoztak az alvási szokásaim, meg kicsit mindig olyan enervált vagyok- szóval azért bízom benne, hogy minden rendben... :).


Én itthonról dolgozom, amit most egyszerre érzek áldásnak és átoknak... áldás, mert azért könnyebbség, hogy magamnak osztom be az időmet, meg bármikor le tudok dőlni kicsit, ha úgy van, de közben meg ez az egész, ami történik velünk, hát elég félelmetes...lombikbaba egyébként, hát, mikor belekezdtünk, még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz... de azért persze nagyon örülünk a sikernek :).


Kitartást mindenkinek! Azt amúgy el sem bírom képzelni, aki mellett még van esetleg egy másik kis manó is, hogy bírja energiával! Úgyhogy minden elismerésem! :)

29. Nenda (válaszként erre: 28. - Maja2009)
2020. ápr. 7. 09:05
Szia! Én is gratulálok! (Neked és persze mindenkinek:) ) Örülök, hogy minden rendben a babucival. Jól rátok járt a rúd akkor az elmúlt időben, de a lényeg, hogy túl vagytok rajta. Első baba?
2020. ápr. 6. 20:19

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a babóhoz :) Kicsit lemaradtak de most elolvastam mindent :D

Mi ma voltunk dokinál 12 mm és petezsak jó helyen de a babo még nem látszik rendesen vagyis azt mondta látja de jövő hét csütörtökön menjek vissza hogy már szívhangot is lássunk. Meg hogy valószínűleg nem a hónap elején fogan, mondtam hogy az tuti mert marc 12 én jöhetett össze. Előtte nem volt bujás mert én elkaptam a jó kis hasmenés vírust apának pedig elindultak a vesekövei úgyhogy kicsit ki volt a banda :).

De azért nagyon örülök hogy láttam és várjuk a jövő heti vizsgálatot. :)

27. SarahMina (válaszként erre: 26. - Nenda)
2020. ápr. 6. 16:22

:D :D


Koszi a tippet😁

26. Nenda (válaszként erre: 25. - SarahMina)
2020. ápr. 6. 12:59
Reggelente én is émelygéssel küzdök, hányni még nem hánytam. De már rájöttem, hogy ha betolok egy túró rudit, akkor elmúlik. Eleinte azt hittem visszajön, de érdekes módon elmúlt tőle. A szomszédom javasolta, és nekem is bevált. Úgy, hogy nálunk nem liszt meg cukor felvásárlás van, hanem túró rudi. :D :D :D
25. SarahMina (válaszként erre: 22. - Nenda)
2020. ápr. 6. 11:31
Nalam sok emelyges..es Te?
1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook