Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
2019. febr. 12. 09:01
Ti tapasztaltatok olyat, hogy mióta beadtam az első adag konakiont a babának, a bőréből, leheletéből annak a szaga érződik ki elég erőteljesen? Teljesen elnyomja a finom babaillatot. :( Szörnyű íze lehet amúgy a cuccnak, legalábbis a szaga alapján.
1438. Zokniszörny (válaszként erre: 1436. - Schann)
2019. febr. 5. 16:37
Egyébként igen, úgymond hagyom sírni (közben próbálom büfiztetni, sétálgatok vele, csekkolgatom a pelust, masszírozom a pocakját, tehát mindent megteszek, hogy ami miatt sírhat, az ne bántsa), de csak azért mert sír, automatikusan nem teszem mellre! Nekem is szörnyű volt elsőre hallgatni, sz*r anyának éreztem magam, úgy éreztem, kínozzuk, aztán mikor elhallgatott és vigyorogva nézett szét, akkor jöttem rá, hogy valószínűleg kicsit túlreagálom a dolgot...
1437. Zokniszörny (válaszként erre: 1436. - Schann)
2019. febr. 5. 16:23
Írtam üzenetet, mert elég hosszú lett.
1436. schann (válaszként erre: 1435. - Zokniszörny)
2019. febr. 5. 13:33

Hogyan sikerult elerni, hogy kevesebbet akarjon mellen lenni? Hogy nez most ki a napotok? Mennyi idonkent eszik?

En valahogy nem tudom, hogy mukodik ez nem igeny szerint. Pedig erdekelne 😀 hagyjam, hogy sirjon, hogy kitoljuk a nappali etetest 2-3 orara? Vagy mas hogyan csinalja?

1435. Zokniszörny (válaszként erre: 1432. - Schann)
2019. febr. 5. 12:45
En is ezt csináltam kb 10 napig, total kimerültem a végére, úgyhogy ha már nem hallom, hogy nyel, max 5 percig hagyom komfortcumizni, utána nem, mert nekem bizony kieebesítette a bimbómat a sok cuclival. A mellgyulladás is jó lecke volt, sokkal hatékonyabban szopik, ha nincs örökké mellen. Én is nagyon akartam volna ezt az igény szerintiséget, hogy amikor csak a gyerek szeretné, hadd legyen mellen, de 2 órás alvásokkal nem lehet létezni, meg én már wc-re se tudtam kimenni mellőle, mert egyből ordított. Most kicsit keretek közt zajlik a dolog, de sokkal nyugodtabbak vagyunk.
2019. febr. 4. 22:43

Sziasztok!A büfi és puki gondok nálunk is jelen vannak.Most kezdődött a pocakfájás 3 hetesen.Infacolt vettünk tegnap,és úgy vettem észre,hogy a pukikat meghozza.Szoptatás vége felé is tekereg a gyerek,felhúzza a kis lábait.Masszíroztuk,tornáztattuk nem használt csak 10 percig kb,aztán jött az ordítás.

Remélem mostmár jobb lesz neki,rossz volt látni ahogy kínlódott.

Szoptatás nálunk is 15 percig tart,aztán ha cuppog még visszateszem cicire.

Levegőztetéssel hogy álltok?

2019. febr. 4. 19:04

Magamon nevettem nagyon, hogy az elején teljesen be voltam parázva, hogy lesz-e elég tej, ehhez képest beindult rendesen a dolog :) nagyon tud már időnként feszíteni.


Nálunk amúgy az etetés egész jól megy olyan szempontból, hogy igazából ritkán van az, hogy ő méltatlankodik már a kajáért, jellemzően inkább az van, hogy nagyban alszik, és nekem kell felkeltenem, amikor itt az evésidő. Este meg nem is figyelem az időt, akkor hagyom ténylegesen hogy ő keljen, ez olyan 3 és fél, 4 óránként szokott lenni.


Egy etetésnél pedig kb 10 perc alatt bekajál, ritkán tart tovább, ha mégis, az már többnyire csak nyammogás.


3030 grammal született, és most kilenc naposan már 3200 grammot nyom.


A köldökápolásban viszont nagyon bénának érzem magamat, tisztítgattam én, de kiderült, hogy nem elég bátran, a gyerekorvos szerencsére rendesen kezelésbe vette. Szóval nincs gond, de sokkal hamarabb is leeshetett volna akár, ha bátrabban csinálom.

1432. schann
2019. febr. 4. 10:24

Sziasztok!

Latom sokan egy cipoben jarunk. Nalunk nappal masfel orankent keri magat mellre, ejjel 2-3 orankent. Sokszor egy orat elnyammog, tobbszor pihen/bealszik kozben. Szinte egesz nap szoptatok 😀Mar nagyon halvany emlekkent elnek bennem a baba elotti ejjelek 😀

Bufi nalunk is szinte mindig bent marad, a szelek meg gyotrik. Kiprobaltunk mindenfele cseppet, nekunk semmi nem valt be. Szoptatasi tanacsado javaslatara eloszor 10-20 ml tejet kifejek, mert abban van a legtobb laktoz es az bantja a pocakot. De egyebkent ebben a korban normalis h minden pukira felebrednek vagy sirnak. A gyermekagy vegere hozzaszoknak.

Kitartast mindenkinek!

1431. csakazertis2010 (válaszként erre: 1429. - Silverfox91)
2019. febr. 4. 02:01

Pukigond itt is van... Bufi is marha nehezkes alig jon.Mi Espumisant szedunk napi 25 csepp keg reszletben kiskanallal es Biogaia babyt nap 5 csepp. Mindkettot szopi elott kapja kiskanallal.


Legzesfigyelo nekunk Angelcare ami bebiorrel van egyben. De mi csak a bebiort hasznaljuk belole. A fiamnal a legzesfigyelo reszt is hasznaltuk, nem riasztott orrba szajba.

1430. Zerika
2019. febr. 3. 22:45
Akik légzésfigyelőt használtok, milyet használtok? Nekünk Tommiee Tippees van és állandóan hamis riasztást csinál. Már az első éjszakán 7szer riasztott be. Akkor annyira kiborultam tőle, hogy másnap zokogtam és kértem a párom, hogy vegyünk egy másikat. Hozott egy mobil légzésfigyelőt, egy Snuza Picot. Azóta nyugisabb vagyok, de mivel az első éjszaka így jártunk 2 hétig teljesen rá voltam görcsölve, hogy vesz-e a gyerek levegőt. Amúgy utána már figyeltük a párommal, hogy úgy riaszt a gép, hogy veszi a gyerek a levegőt. Arra abba kellett volna hagynia a visítást. Ráadásul pár napja rátettem a mobil légzésfigyelőt is és bekapcsoltam a másikat is. A mobil 15 mp mulva rezeg ha a gyerek nem vesz levegőt, és 5mp mulva riaszt. A másik 20 mp mulva riaszt, úgyhogy a mobil rezgése miatt, ha baj is lett volna,akkor is csak később szólalhatott volna meg, de így is össze-vissza jelzett. Már volt, hogy az ágya mellett álltam és úgy jelzett, pedig látható volt, hogy vesz levegőt. A mobil légzésfigyelő mellé éjszakára szertnék egy ágyba rakhatót is, mert ha már forogni fog a gyerek éjszaka, akkor az is adhat téves riasztást. A Baby Controlt és a Babysenset láttam, hogy orvostechnikai eszközök. Van valakinek esetleg ez? Mik a tapasztalatok?
2019. febr. 3. 20:11
Nálunk a szelek okoznak némi problémát, szegényen gyakran látjuk, hogy erőlködik, hogy megszabaduljon tőlük, aztán amikor nagyon nem megy, akkor jön a sírás. Van valami tuti tippetek esetleg erre? Próbálom tornáztatni ilyenkor, de nem nagyon tűnik működőképesnek :(
2019. febr. 3. 07:58

Igen, egy ismerős mondta, hogy ne törődjek a kezével, csak a tarkóját nézzem, de úgy tüsszög is, ha betakarom, azonnal abbamarad.

Nálunk még csak védőnő volt, mert a gyermekorvos beteg, jövő kedden jön ki.

1427. Zokniszörny (válaszként erre: 1426. - Babocak000)
2019. febr. 2. 15:28

Igen, ezt én is így tudom. Nálunk csak egy body + takaró vagy hálózsák van rajta.

Amberwaves, én átérzem teljesen, nálunk nagyjából ugyanez megy. Nekem azt mondták, hogy ha elengedte a melledet, akkor kb még 20 perc, hogy mély álomba kerüljön, próbáld meg akkor lerakni. (Általában én se bírom kivárni.)

1426. babocak000 (válaszként erre: 1424. - Amberwaves)
2019. febr. 2. 14:53
Nálunk is egy body és egy plüss rugdalózó van rajta,és egy pléddel betakarom éjszakára.Sztem elég.A nyakánál,tarkójánál nézd,hogy hideg e,vagy meleg neki,a keze melegsége nem mérvadó még ilyenkor,nekem ezt mondták.
1425. Silverfox91 (válaszként erre: 1424. - Amberwaves)
2019. febr. 2. 14:07

Nálunk egyelőre jól megy az éjszaka. Van rajta egy body meg egy vastagabb rugdalózó, ezen kívül a takaró.


Előtte amúgy nagyon beöltöztettük, meg felfűtöttük a szobát, de aztán a védőnő meg a gyerekorvos is mondta, hogy nem kell ennyire beöltöztetni, meg ilyen meleg se. Napközben a gyerekorvos tanácsára csak egy body meg egy nadrág van rajta, meg azért amikor alszik, betakarom.

2019. febr. 2. 07:24

Az elavás egyre nehezebben megy, ma háromig fent voltunk, folyton cicit kért, ahogy leraktam, ordít. Idáig aludt.


Nálatok miben alszik a baba? Hálózsákot nagyon szereti, védőnővel plusz egy takaróban maradtunk (body és rugi van rajta) de ez kevésnek bizonyult, tüsszög és hideg keze-orra.

2019. febr. 2. 06:54
A kislányomnál megfordult az éjszaka-nappal, úgyhogy az éjszakáink minimum kimerítőek. Eleve az elején kb 2 óránként kelt szopizni, ehhez éjszaka még mindig tartja magát. Elaludni is egyelőre csak szopi közben tud, ami azért nagy kihívás, mert 30-40 percig simán elmajszolgat. Sajnos mellgyulladásom is lett, most antibiotikumot szedek, úgyhogy nekünk egyelőre a gyerekágy nem egy leányálom.
1422. babocak000 (válaszként erre: 1421. - Amberwaves)
2019. febr. 1. 10:18
A csuklás nálunk is minden napos.Azt mondták ez nem gond.Cicire teszem a legtöbbször,és elmúlik.De magától is abba marad,csak én sajnálom.
1421. Amberwaves (válaszként erre: 1418. - Maba)
2019. febr. 1. 09:00

Gratulálok, jó egészséget!


Én is kaptam oxitocint, epidurálist is, de alig csökkentette a fájdalmat, két és fél óra múlvára már rég nem volt sehol.

Szülésznővel megbeszéltük másnap, hogy maga a szülés teljesen rendben volt, pár perccel utána a méhlepény kirángatása miatt volt nálam a hatalmas vérveszteség, amit utána vissza kellett pótolni, hogy el tudjam látni a babát.


Emma ügyesen eszik, alvás első napokban álom volt, 5-6 órákat aludt éjjel, két napja ez elromlott, remélem visszaáll :)

Az egyetlen probléma, hogy túl sokat csuklik, akárhogy forgatom, büfiztetem, csak akkor múlik el, ha ráetetek vagy sír. Különben vagy húsz percet csuklik folyamatosan.

1420. Silverfox91 (válaszként erre: 1418. - Maba)
2019. febr. 1. 08:40

Gratulálok! Mielőbbi felépülést!


Luca nagyon rendes baba, az éjszakák is egész jók. Gyanús, hogy a szoptatós tea amit iszok, nem tesz jót neki. Az én hasam is eléggé fel van fújódva tőle, legalabbis szerintem ez okozza, neki meg végképp nem tesz jót, hallani ahogy a kis pocakja mocorog, és alig győz pukizni. Csak hát neki az még nem megy annyira jól, szóval amikor épp beragadni neki néhány puki, attól nagyon szenved szegény. Szóval erről teáról leállok, aztán meglátjuk.

1419. babocak000 (válaszként erre: 1418. - Maba)
2019. jan. 31. 20:53

Gratulálok és jó egészséget kívánok nektek!

Igen,az oxitocinról én is tudnék mesélni...brutális másfél órám volt vele,fájdalom csillapítás nélkül szültem.

Kislányom szépen nő,sokat eszik és egy tündér😍😊

Nem sír sokat,2 hetes elmúlt,imádom😄

1418. Maba
2019. jan. 31. 17:48

Sziasztok! Január 28-án 40+5-re megszületett Alíz, 3400 grammal és 55 cm-rel. Reggel 8-kor indítottak, végül több komplikáció is fellépett, így 5 órányi vajúdás és már toló fájások közepette sürgősségi császár lett a vége. Az utolsó 3 órája a vajúdásnak nagyon kegyetlen volt a sok oxitocintól, a császár alatt már nem is voltam magamnál, de minden perce megérte, hatalmas a szerelem. :)

Friss anyukák, kisbabák, hogy vagytok? Hogy telnek az első napok, hetek?

1417. Silverfox91 (válaszként erre: 1416. - Zokniszörny)
2019. jan. 30. 10:13
Igen, én is abszolút meg vagyok elégedve minden kórházi dolgozóval, tényleg mindenki nagyon kedves volt :)
1416. Zokniszörny (válaszként erre: 1415. - Silverfox91)
2019. jan. 27. 15:55
Nálam is volt burokrepesztés, illetve szintén kaptam egy kevés oxitocint, de nem siettettek semmit. Nekem összességében pozitív szülésélményem volt, nagyon segítőkész volt mindenki.
2019. jan. 26. 23:35

Sziasztok!

Ma 11:47-kor megszületett Luca 3030 grammal, és 51 cm-rel. Előző este indultak a fájások, kórházba ötpercesekkel fél négy körül mentünk be. Egy nagyon kicsi oxitocint kaptam menet közben, meg a burkot is meg kellett repeszteni, de különben egész jól ment minden a maga útján. Utána volt egy kis gond a méhösszehúzódással, de most már úgy néz ki, az is rendben van.

1414. SZIMI91 (válaszként erre: 1388. - Titanilla1)
2019. jan. 26. 12:58
Köszönöm! Nekem is be kellett volna, de terhesen tartottam ilyesmi oltástól...
2019. jan. 25. 23:11

Köszönöm a gratulációkat, kitartás a még várakozóknak!


Emma szíve szerencsére idekint nem produkál furcsa hangokat, én pedig kaptam jó sok vért, talán egyenesbe jövünk.

1412. Zokniszörny (válaszként erre: 1411. - Silverfox91)
2019. jan. 25. 13:08
Nekem is pont aznap indult be, szóval hajrá! ;)
1411. Silverfox91 (válaszként erre: 1410. - Nikoletta93)
2019. jan. 25. 11:02

Nagyon cuki 😊


Hát tényleg remélem hogy nincs sok hátra, tegnap este volt pár pillanat, amikor már azt hittem, hogy kezdődik, de aztán elmúltak a görcsölgetések. De azért már biztató, remélhetőleg ez már azt jelezte, hogy nagyon közel van az idő. :)

2019. jan. 25. 10:43

Gratulálok nektek Zokniszörny és Amberwaves! :)

Töltöttem fel képet a babáról, ha esetleg valakit érdekli.

Többieknek kitartás, nincs sok hátra! :)

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook