2017 május-júniusi babák! (beszélgetés)
Mikor simán fekszem nem fáj, de amikor át kell fordulni az ágyban, vagy felülni, magyarul, amikor terhelődik az a csont/ideg, akkor sírni tudnék, reggelre enyhül, de napközben vagy este pokoli. Meg persze járás közben fáj, de az változó intenzitású, általában sántikálok. :(
Azt mondta a szülésznő, hogy mikor megszületik, akkor a medencecsontok és a gerinc is lassan visszarendeződik és talán megszűnnek a panaszok.
Hű, Ti már rendesen izgultok :) de megértem. Tegnap filmezés közben rànéztem a férjemre és bennem is tudatosult, hogy nemsokára hárman szuszogunk a lakásban...megfoghatatlan érzésnek tűnt.
Esetleg van valami bevállt módszeretek hàtfájásra? 3. napja küzdök vele és reggelre csúcsosodik. Borzasztó fáradt vagyok és màr a reggeli kavarós kv sem segít rajtam :( a sz.rnak egy pofon...kb. csak feküdnék, de akkor még rosszabb.
Ma megyek az uccsó Uh-ra, remélem minden rendben lesz. kíváncsi vagyok mekkora Babóka :)
Előtte ctg.
Kéne oda egy csomagmegőrző. :D Első nap felbattyogok vele, aztán szüléskor már csak előkapnánk. :D
Jó azért az én szülőszobásom nem annyira vészes, egy nagyméretű strandválltáska, de ebbe csak ruhanemű és tisztálkodószerek, papucsok vannak, ezt viszem csak magammal, meg egy kevés vizet, csokit, szőlőcukrot, de ez is elég, sőt még magamat felvonszolni is elég. :D
Az enni-innivaló egy külön táskában van, a gyerekágyas cuccom meg a kicsi pelusa-popsitörlője egy gurulós bőröndbe. A pelenkázótáskába pedig majd bepakolom a hazajövős cuccát, de azt még nem találtam ki, meg hogy fotózásra mit adok rá.
Azt nem tudom, hogy ez is hetente kétszer lesz-e nekem, de gondolom. Egyenlőre csak sima NST van szerencsére.
POSE/OTT-nál állítólag nagyon kevés szülés indul meg, de egy pécsi kismamás csoportban egy rakás nő írt, hogy nekik beindult tőle. :/
Én nagyon szeretném, ha spontán menne ez a dolog. Jobban tartok az indítástól, mint a császártól. Azt az infot kaptam, hogy ez csak túlhordásnál van már Pécsen is, de ezek szerint nem. Meg lehet tagadni a vizsgálatot, de...
Nekem is rengetegnek tűnik, de az megnyugtatott, hogy a szülőszobán van szekrény pakolni :D
Én egy hatalmas sporttáskát viszek, a babának egy picit, apának meg egy kisebb táskát, amiben a közvetlen a szülőszobán kellő dolgok lesznek (apának papucs, vizek, keksz, szőlőcukor). De ez a három is egy fél szoba egymás mellett...
Erről az oxis ctgről most hallok először...döbbenet.
Mi értelme van ennek? Tesztelik hogyan fog reagálni a baba a fájások megindulására vagy mi?
És hetente kétszer kell menned ráadásul?
én se, de igazából az alap cuccok sokak ... ami egy napra is kéne ...
Én úgy pakoltam a gyereknek, h lehet a dm-be kapni ezeket az önzáródó(vagy nem tudom hogy hívják, mintha "zipzár" lenne rajta") minden zacsi egy nap, és akkor ott nem kell gondolkodnom h mit is adjak rá, és van még tartalék rugi+body zacsi, meg a sapi zokni zacsi, tehát ha csak pl 2 nap lenne akkor kb csak két zacsival lenne kevesebb ... a többi cucc amúgy is kell.
Igen,nem kell befeküdni csak keveset adnak elvileg és úgy nézik, hogy mi történik.
Ez a kórházi cucc nekem is sok lett,pedig nem szándékozom sok időt ott eltölteni :)
uhhhh... elképzelem magam a kórházi pakkal, sztem már annak a cipelésétől megindulna a szülés :DDDD
Ez nem hangzik túl jól , remélem nálunk nincs így ...
Pont Rád gondoltam h hogy is vagy, mert mostanában nem írtál :)
Örülök h megvagytok :)
Nem kell elvileg befeküdni, ugyanaz mint az NST csak adnak hozzá mellé egy kis oxit. Sokaknál megindul tőle a szülés. Itt Pécsen előszeretettel alkalmazzák.
Azt mondta a szülésznőm, hogy minden NST-re vigyem magammal a kis csomagom, mert ha olyan az eredmény már nem jöhetek haza... ráadásul délelőtt, amikor az egész család dolgozik, távolsági és helyi busszal, aztán 20 perc (nem terhesen 5 perc :D ) gyaloglás dombon fel, heti kétszer.
most főzöm ki a cuccokat ... és akkor teljes menetkészek leszünk... el se hiszem.
Annyi cuccom lett, két sport táska nagyobb enyém, kisebb a gyereké. Plusz a babakocsi pelenkatatyója, és a neszeszerem már sehova se fért. És majd Apa hozza nekem a hazamenős ruhámat :D Meg még egy papucsot be kell szuszakolni vhova.. majd a fülemre akasztom :DDDD
Ennyi cuccal máskor két hétre utazunk Apával :DDDDDDDDDD
nem az ijedelem a legjobb szó... rettegek :(
Én is 5évesen ha voltam kórházba mandula műtéttel egyébként sose semmi ...
Nagyon várom, hogy Feliz jelentkezzen :) olyan izgi.
Titeket nem ijeszt meg a tudat, hogy nem tízperces fájdalomról van szó, hanem hosszabb a program? :( Még sosem volt semmilyen mutétem, el sem tudom képzelni, milyen ez a dolog.
Néha?! Folyamatosan...:D magától az eseménytol is, de még inkább az egész élethelyzetváltozástól. Hárman leszünk :o
Olyan fura így találkozni a tesókkal, annak idején én is teljesen meg voltam illetodve, mikor a nôvérem babát várt, ès tudtam, hogy ez az utolsó, mikor csak testvéri minôségben találkozunk, legközelebb már anyuka lesz.
Nekem kéthetente van nogyógyászati vizit, hetente NST (egy ott, egy a kórházban a szülésznovel). Holnap még egy szemészet, mert romlott a szemem fél dioptriát, ami eléggé a császár irányába lendíti a dolgokat :(