Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 május-júniusi babák! fórum

2017 május-júniusi babák! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
1893. Humor Helga (válaszként erre: 1891. - Feliz)
2017. máj. 17. 10:11

de jó h így leírtad, nagyon ügyesek voltatok Bencebabával :)))


na igen a gát varrás ... attól is rettegek, akkor miért adnak fájdalom csillapítót?

1892. Humor Helga (válaszként erre: 1889. - Feliz)
2017. máj. 17. 10:06

Naaaaa GRATULÁLOK Neked/Nektek is :)))


Ügyes voltál, igen én pánikolok rendesen .. :D


Örülök h minden jól ment :)

1891. Feliz
2017. máj. 17. 10:05

Ezt pedig nem tudom, hogy mennyire ajánlatos elolvasni, ha még nem szültetek... :)


Indítottak, mert nem akartak jönni a jó fájások, és nem tágultam... már eltelt 6 óra a magzatvíz elfolyása óta, kaptam antibiotikumot. Persze voltak fájasaim, meg én úgy éreztem, hogy azért erősödnek azok... ( igen, igen.. akkor még nem tudtam, hogy milyenek lesznek az egypercesek, és amikor már összefolyik az egész, és becsatlakoznak a tolófájások is, na ahhoz képest ezek tényleg lepkefingok voltak, még az is amit én személy szerint már erősnek véltem )

Azt mondta az orvos, hogy várhatnánk is, de ez akár napokba is telhet, az osztályra kéne befeküdnöm, mert ugye a magzatvíz elfolyt...

De úgy voltam vele, hogy inkább szeretnék túl lenni rajta, még ha fájdalmasabb is...


Infúzióra kötöttek, elkezdett csordogálni az oxi...jött néhány fájás, amire már azt mondtam, hogy huu... aztán pedig az eddigieknél erősebb is, és nem akart lecsengeni, tovább tartott, mint egy perc... a ctg gép elkezdett csipogni, a baba szívhangja leesett. Annyira megijedtem... Szaladtak oda hozzám, nem is emlékszem arra, hogy az oldalamra rántottak, nem igazán voltam magamnál, nagyon féltem, és annyi azért még ebben a kissé öntudatlan állapotban is lejött, hogy baj van. :( Anyukámat kiküldték, néztem rá, és Ő is annyira kétségbeesetten nézett.. ott volt vagy 5 ember, mondták, hogy azonnal szóljanak az orvosomnak.

Az oxit leállították, én is kaptam valamit... a fájás abbamaradt és a pici szívhangja is visszajött. Azt mondta az egyik hölgy, hogy valószínű, hogy a pici besokkolt az erős méhösszehúzódás miatt. Előfordul, de hát sose lehet tudni..

Óriási kő esett le a szívünkről... aztán most ahogy nézem a picikém, még mindig könnybe lábad a szemem, hogyha arra gondolok, hogy mi lett volna ha...

Ennek a fájásnak köszönhetően viszont sikerült további 1 ujjnyit tágulnom (így már 2 megvolt), szülőszobára mentünk.

Kaptam egy hordozható ctg-t, sétálgattam a folyosón, még egy gumilabdát is kipróbáltam, aztán azon poénkodtam Amyukámnak, hogy milyen durva lenne, ha begurulnék vele a szobába. :D Itt már a fájásoknál meg kellett állnom, de mivel volt még idő arra, hogy pihenjek közöttük, egész elviselhető volt. Viszont sajnos csak kb. fél órát idétlenkedhettem, mert le kellett feküdnöm, mert hogy ahogy sétáltam, elmozdult a ctg, a babát pedig muszáj volt látniuk ilyen előzmények után...


Nagyon szenvedős volt így fekve... szerettem volna zuhanyozni is, utoljára reggel voltam, mikor indultunk a kórházba (5 körül már ott voltunk, negyed 4 -kor kezdett el folyni a víz), a végén már a lepedőt markolásztam... váltakoztak a 2-3-4 perces fájások.

Jött a doktornő, megnézett... még mindig nem volt odalent rendben a helyzet, mondta, hogy kapok egy kis oxit, hogy jöjjenek az erősebb fájások... Itt gondoltam magamban, atya ég...tehát lesz ez még rosszabb is?

Elment a doktornő, és szerintem talán fél óra telhetett el, de jönnie kellett...

Miután újra kaptam az oxit, nagyon felgyorsultak az események. Nem lehet azt szavakkal leírni, hogy milyenek az a fájások a végén... mondta Anyukám, hogy nyugodtan sírjak... de egy hang nem jött ki a torkomon, és könny se, döbbenetes.


A szülést megelőzően én attól az egy dologtól paráztam, hogy jajj, de mi lesz ha bekakilok majd? Mert itt nem adnak beöntést...

A fájások közben éreztem, hogy kell... pisilnem is kellett, mondtam Anyukámnak, hogy muszáj elmennem. Gondoltam szuper gyorsan majd 2 fájás között..

Mondta, hogy kiszól valakinek ( neki már gyanús volt... ki kisért a wc-re, sajnos már nem értem ki, ott a wc-n jött egy újabb fájás... Anyukám mondta, hogy ne nyomjak, mert ez nem biztos, hogy az... nyilván nem tudtam nem nyomni...:D)


Jött a szülésznő, kérdezte, hogy nem érzek székelési ingert?

Mondtam, hogy de... Jött az orvosom, megvizsgált, annyira meglepődőtt, mert a méhszáj már eltűnt, ez meg ugye azt jelenti, hogy szabad a pálya. Az ágyat gyorsan átvarázsolták szülésre...


Kaptam az instrukciókat, hogy hogyan vegyem a levegőt, mikor jön a fájás akkor erősen nyomjak rá a székelési ingerre... ( jeee, és nem kakiltam be! :D )

Először az oldalamra fordulva kellett nyomni, aztán úgy volt, hogy majd fordulni kell. Már látszott, hogy Bence hajasbaba... nem kellett átfordulnom a másik oldalra, mert egész jól álltunk. Háton fekve, térdeket felhúzva jött a többi...

Az volt nagyon rossz, mikor a feje már majdnem kint volt, de a fájás abbamaradt, mintha szét akarnék szakadni...

Szerintem kb. negyed óra alatt kint volt a picike.


Kis csodám!


Azt hittem, hogy túl vagyok a nehezén, de nem...

Megvizsgált a doktornő, csinált szülés közben egy kis gátmetszést. Az magában nem lett volna sok, de a pici nagyon felsértette belül a hüvelyem. 4 ember kellett hozzá, hogy összevarrjanak... Az valami kegyetlen volt... több ideig tartott, mint a babát megszülni. Nem bírnám ki mégegyszer... Még azt is megkockáztatom, hogy rosszabb volt mint a szülés, pedig aztán az sem piskóta, és amnyira igaz, hogy lehetetlen felkészülni rá, és van amikor azt érzed, hogy már nem bírod tovább, aztán valahonnan mégis erőt szerzel. :)


A szülés után alig bírtam magamba erőszakolni valami kaját, de mindenki mondogatta, hogy muszáj. Nagyon nem kívántam semmit...

Még 3 órát ott voltam a szülőszobában, bejött hozzám Öcsém is. Próbáltam felülni, de nem ment... mint akin átment egy úthenger.

Mikor próbáltam felállni, akkor pedig rosszul lettem, elájultam, akkor is Anyukám támasztott meg. Vettek tőlem vért, meg egy kicsit visszafeküdtem, 3. próbálkozásra már sikerült. Kérdeztem az egyik nagyon kedves és segítőkész szülésznő tanonctól, hogy más is így kikészül? Normális, hogy ennyire gyenge vagyok? Azt mondta, hogy persze, és hogy sok vért is vesztettem.

(Már azóta eltelt egy hét, de még mindig úgy gondolom, hogy én odalent használhatatlan lettem. :D de már azért határozottan jobb a helyzet, mint az első napokban. )


Felvittek az osztályra, 10 óra után mentem a kicsiért. Azt mondták a többiek a szobában (első babások), hogy milyen bátor vagyok, mert ők első éjszaka nem merték kihozni. De jó volt ez így... aztán azóta sülve főve együtt vagyunk.


Nem gondoltam volna, hogy ilyen mély érzéseket hoz majd elő belőlem. Legalábbis nem ilyen rövid idő után.

Egyik nap mentem érte a kórházban a fürdetés után, és olyan keservesen sírt, és folytak a könnyei, hát akkor is majdnem elbőgtem magam...


Megért minden fájdalmat! És bár sem a terhességet, sem a szülést nem tartom egy csodás élménynek, de Őt viszont igen! ❤

1890. Feliz
2017. máj. 17. 10:01
Edina, Móni, gratulálok Nektek! :)
1889. Feliz
2017. máj. 17. 10:01

Sziasztok Lányok! Múlthét szerdán megszületett az én Bencém is, 13.39-kor, 3400grammal :)


Jól vagyunk mindketten, már itthon, most éppen itt durmol a picike rajtam. :)


Annyira furcsa, mert egyáltalán nem féltem, nem voltam gyomorgörcsös mikor bementünk a klinikára.

Összességében szerintem nem panaszkodhatok, bár ez annyira szubjektív... hamar meglett a baba. És a lényeg, hogy egészséges, jól van!


Azt kiemelném, hogy mindenképp vigyetek magatokkal egy olyan embert, akiben megbíztok, aki előtt nem ciki, hogy a lehető legkiszolgáltatottabb helyzetben lát. A puszta jelenlétével is sokat tud segíteni, nekem ez a személy Anyukám volt, a vajúdás és a szülés alatt végig velem volt, wc-re kísért, a bugyimat segített felhúzni...stb le a kalappal előtte.


Helga, emlékszem, hogy Te nagyon féltél a szülestől. Ne félj, menni fog és ügyes leszel, aztán pedig úgyis úgy leszel vele, hogy minden fájdalmat megér a kismanó!

2017. máj. 17. 09:58

Sziasztok,

Edina, Móni GRATULÁLOK :))) örülök h írtatok :))


Mi már a 38hétbe vagyunk, kövi ctg vasárnap lesz.

Tegnap is volt minden rendben volt a Manóval :)

1887. gümi1988 (válaszként erre: 1886. - Révész Mónika)
2017. máj. 17. 08:18
Hát igen. Remélem hamar túl lesztek a hasfájós időszakon.
1886. Révész Mónika (válaszként erre: 1885. - gümi1988)
2017. máj. 17. 08:16
ismerős... :) én sem alszom,bár én más miatt most már :) hasfájás..... uhhh éjjel kb két órát aludtunk, szakaszokban.....de e van,ki kell várni türelemmel......
1885. gümi1988 (válaszként erre: 1883. - Révész Mónika)
2017. máj. 17. 07:36

Gratulálok. :)


Mi még "szenvedünk". :D

Én remélem, hogy még egy darabig azért egyben leszek, csak 35 hetes vagyok. Mai éjszakám szörnyű volt, kb. fél éjjel fenn voltam, sehogy se volt jó, baba folyamatosan kinyomja magát, folyamatos pisilés, kb. 3 csepp....

1884. Révész Mónika (válaszként erre: 1853. - Edina070)
2017. máj. 17. 06:37
gratulálok :)
2017. máj. 17. 06:35
sziasztok :) rég jártam itt,mert a 37.héten bent tartottak magas vérnyomás miatt, és a 38.héten meg is született a kisfiam Nimród,2900 grammal 52 cm-el :) április 18-án. A hazahozatali sulya 2760 gr volt, nehezen indult be a szopizás,de az 1 hós státuszunkon már 3480 gr volt :) minden rendben velünk, a hasfájástól eltekintve, de az elmúlik védőnő szerint 3 hós korára :) Veletek mi van Csajok?
1882. zsofiacskm (válaszként erre: 1879. - ildesz27)
2017. máj. 16. 22:06
Remélem minden rendben van, inkább ok nélkül tartsanak bent, mint okkal :) fô a biztonság. Kitartást!
1881. gümi1988 (válaszként erre: 1880. - gümi1988)
2017. máj. 16. 21:30
*késni fog
1880. gümi1988 (válaszként erre: 1879. - ildesz27)
2017. máj. 16. 21:30

9-re volt időpontom, 9:10 körül bekerültem, kb. fél órát voltam + beszéltem fenn pár szót a szülésznőmmel.

Akkor te voltál az aki telefonált a Veress Endréből, hogy laborra vár és késik fog valószínűleg, Ildikónak hívták? Ennyit hallottam.

Remélem minden ok lesz? Dokik mit mondanak?

1879. ildesz27 (válaszként erre: 1875. - gümi1988)
2017. máj. 16. 21:08

Hánykor voltál?Én is ma voltam kb fél 11-re értem oda.Lehet láttuk is egymást :)

Sajnos az estét már a kórházban töltöm,mert a májértékeim megemelkedtek.Most megfigyelés alatt vagyok.Élvezzétek a napokat otthon! :)

1878. gümi1988 (válaszként erre: 1876. - zsofiacskm)
2017. máj. 16. 17:25

Nálunk igen. De gondolom ez is, mint sok más, területenként változó. Végülis nem baj, ha találkozok vele előtte és megismerem. Szerencsére van külön idő erre is tanácsadás néven és nem rendelési időben kell menni, biztos összeszednék egy-két masszív ovis vírust. :D


Pénteken megyek legközelebb, aztán jövőhéten hétfőn és csütörtökön. Heti kettő lesz terminusig.

Jövőhét sűrű lesz, betöltöm a 36. hetet, lesz nőgyógyász, védőnő, 2 NST, labor, UH, háziorvos. Azt hiszem 1 olyan nap lesz, hogy nem kell mennem sehova. :)

2017. máj. 16. 16:58
Mindenkinek, aki rosszul alszik: pont olvastam egy cikket, hogy felejtsük el az éjszakai alvást a vége felé, de ne menjünk 5 méternél fekvôhelytôl messzebb, hogy minden alkalmat megragadhassunk, hátha lesbôl támad az álmosság :D háát...hajrá :D
1876. zsofiacskm (válaszként erre: 1875. - gümi1988)
2017. máj. 16. 16:55

Elôre el kell hozzá menni? A miénk elvileg csak szülés után jön ki, a védono értesíti azt hiszem. Remélem nem lesz vele sok dolgunk, mert állítólag orületesen túlterheltek errefelé.


Innentôl hány naponta lesz NST-d?

1875. gümi1988
2017. máj. 16. 16:35

Én is pont azt terveztem, hogy az utolsó hetekben majd nagyokat alszok és lustálkodok. :D Kb. a 30. hét óta nem aludtam egy igazán jót.

Amúgy nekem is mehetnékem van folyton, de ha megyek, akkor meg totál kifáradok, szóval nehéz ügy. :D Kezdem sajnálni, hogy elfogytak a beszerzendő cuccok. Szombaton lila mécsestartóért mászkáltunk fél napot. :D Szerencsére apa partner a dologban.


Most épp nem fáj a forgóm, olyan jó. :) De előbb-utóbb tuti előjön nálam is valami.


Ma megvolt az első NST-m. Emese baba nagyon aktív volt, persze benyomtam előtte jó pár fornettit és egy kis narancslét, rögtön felébredt. :D Azt mondták minden ok, jól érzi magát, jól működik még a lepény is.


Holnap megyek a gyerekdokihoz "bejelentkezni". :) Pénteken újra NST.

1874. Carfiol (válaszként erre: 1872. - Manovaro:))
2017. máj. 16. 14:58

Én is azt terveztem, hogy kialszom magam a baba érkezése előtt! :D Erre a 24. hét óta nincs példa :D

1-2 hete vánszorognak a napok nálam is.


Remélem sikerült neki befordulnia az éjszakai ramazurik alatt ;) Húú...36. hét...már várom :)

1873. Carfiol
2017. máj. 16. 14:53
34 hetesen normális ugye a keresztcsonti fájdalom...volt már korábban is 1-2 napig aztán elmúlt. Arra gondolok lazulnak az ízületek, azért fájok most mindig máshol. Szerintetek? Nálatok is volt/van ilyen? Meg gondolom a baba is növöget és csinálja a helyet magának.
1872. Manovaro:) (válaszként erre: 1869. - Carfiol)
2017. máj. 16. 12:36

Hetek ota nem aludtam egy jot. Altalaban 3-4 ora korul alszom el...de mar 5-6-kor ebren vagyok. Sehogy se kenyelmes, hol a hatam, hol a derekam faj, ha ep egyik se akkor egesz ejszaka bulizik anya pocakjaban a Babo. :D Nem erre szamitottam megmondom oszinten. :D azt gondoltam jokat fogok aludni, kipihenem magam a szulesre... :D

Holnap megyek uh-ra...betoltom a 36. hetet, mar alig varom...ez a honap nagyon lassan telt. Kiderul milyen pozban van a picur...remelem befordult mar, bar nem ereztem jelet. Aztan csutortokon mennem kell az elso NST-re...vert is es kenetet is vesznek majd. Ma pedig vedononel voltam, ez a het remelem igy gyorsan eltellik majd.

Tegnap nagyon gorcsolt a jobb oldalam vese kornyeken...a vedono szerint ez is mar jele lehet a kozeledo szulesnek.

2017. máj. 16. 09:14
*szervem helyét
1870. zsofiacskm (válaszként erre: 1869. - Carfiol)
2017. máj. 16. 09:13

Én nem is tudok megülni otthon, attól mindig olyan rettenetesen fáradt és terhes leszek nap végére. Úgyhogy igyekszem 2-3-ig jönni-menni, így nem is olyan rémesen lassú a várakozás. Rájöttem, hogy lehet, az a baj, hogy nem a szülési szabim terhére vagyok otthon, hanem az éves rendes szabi maradék napjait koptatom és a szervezetem tiltakozik, hogy pakolásra fordítsam, pedig tudom, hogy lesz még vagy ezer napom mielott visszatérek :)


Aludni most egész jól, bár egy hajnali 2-4 közötti pisilést ritkán úszok meg. A párna a térdek közé + lapos párna a pocak alá módszer egész kényelmes, csak nem szabad forogni, mert akkor átmuti az összes létezo szere helyét a kislányom...

1869. Carfiol
2017. máj. 16. 07:46
Köszi a tippeket, támogatást. Nem vettem be, mert adtam még egy esélyt, hogy reggelre "kialszom". A fejem már nem, cserébe ma reggelre a hátam fájdult meg újra :D Szerintem az a baj, ha nem mozdulok ki itthonról, csak ugye itthon is csinálni kell a dolgokat, nem mellesleg a rossz alvás miatt néha erőm nincs. Állandóan nagyon fáradt vagyok. Ti tudtok aludni éjjel? Én óránként kelek :(
1868. gaby82 (válaszként erre: 1861. - Carfiol)
2017. máj. 15. 23:31
Kék panadolt vettem be én is ma,annyira fájt a fejem..bár engem elkapott a takonykór attól van..A patikába is rögtön ezt adta a gyógyszerész.35+1h km
1867. gaby82 (válaszként erre: 1853. - Edina070)
2017. máj. 15. 23:30

Gratulálok,jó babázást,sok örömet a picihez.

Kicsit irigyellek😊

1866. Manovaro:) (válaszként erre: 1865. - Carfiol)
2017. máj. 15. 21:21
Ha kibirhato a fajdalom, akkor szerintem ne vedd be!
1865. Carfiol
2017. máj. 15. 21:13
Ez van nekem is, de 3. trimeszterben is be lehet venni? Nem akarom, hogy bármi baja legyen a babának...
1864. gümi1988
2017. máj. 15. 21:10

Sziasztok!

Amikor a 20. héten lázam volt nekem is a Panadolt ajánlotta a nőgyógyászom. Patikustól direkt úgy kértem, hogy amit kismamák is szedhetnek (mert több fajta van, nem mindegyik jó). Ilyen az enyém: [link]

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook