2016 novemberi babák (beszélgetés)
Csak 6 óra a fekvés császár után?
Szolnokon barátnőm 24 óráig, Kecskeméten uncsitesóm min.12 óráig fel se kelhetett, oldalra se fordulhatott.
Én már minden babaruhát kimostam, vasaltam, és betettem a komódba méret szerint. Címéket is tettem oda, hogy melyik pl. hosszú ujjú body, melyik a röövid, meliyk a rugi.
Ha a férjemnek kellene még behozni, könnyen megtalálja.
Nálunk a nem fizetősön 4 ágyas szobák vannak, mindben fürdő, WC külön.
Sima szülés után egy darabig hármasban lehetnek apukával és már aznap estétől végig anyukával van a baba.
Császárnál amíg anyukát összevarrják apukára teszik testkontaktusra a babát. Anyukának 6 óra fekvés az érzéstelenítő után. Közben ráteszik segítséggel szopizni a babát.
6 óra után fel kell kelni, fürödni és lehet szopival próbálkozni.
A császárosok aznap este beadhatják a babát, de másnaptól velük van.
Csak a reggeli vizitkor kell beadni a babákat meg 2 naponta van fürdetés este.
Nálunk velünk van a baba ha esetleg valaki akarja vagy ejjel pihenni szeretne oda adhatja a csecsemősöknek de én sosem adtam le örültem hogy velünk van :) masnap van a fürdetés jön külön a csecsemős és együtt megfürdetjük ha kell segitség nővérhívó és jönnek. Reggel 9kor jön neonatologus vizitre a szobába.
Igen nagyon szuper hogy van ilyen családi szoba bár ennek igen borsos ára van de mi erre gyűjtöttünk mimd3 gyereknél.
Nánlunk is reggeltöl estig kinn vannak a babák, csak vizitkor kell bevinni őket, amikor a gyerekorvos megnézi mindegyik babát.
Éjjel benn vannak, akkor fürdetik őket este.
Itt is 2-3 ágyas szobák vannak, igaz nem csilivili modernek. Mosdó, fürdő egy nagy van az osztályon. A 2 császáros szobában van benn szobán belül a mosdó és fürdő.
Jaj,de jó Neked, hogy van csalàdi szoba. Főleg császár utàn nagyon nagy segítség lehet. És Apukára ilyenkor aztàn duplàn szükség van.
Nàlunk császár utàn 2-3 óràval már hoztàk a babàkat szoptatni.Leteszik melléd es szevasz, kezdjél vele, amit tudsz. Én ettöl félek a legjobban.
Nemrég új helyre költözött a szülészet nàlunk, csilli-villi minden és kétàgyas szobàk vannak. egy hátrànya van: nekünk kell fürdetni is a babàkat és nem viszik el éjszakára. A másik kettőnél fél 10-től reggel fél 6-ig pihi volt, akkor a csecsemősök voltak velük, ök is fürdették. Nàlatok ( mindenki) hogy van ez?
Kittyna1990 - csuda klassz ez a családi szoba, itt Pécsen is van ilyen ,de nem lehet semmit lefoglalni csak akkor amikor bent vagy és szülni készülsz. Ebben a kórházban nem kell ruhát vinni a babának. Ma mostam ki egy adag ruhát,aztán majd majd a következőt. van kevés 50es,több 56 és 62-es, végülis inkább nagy legyen rá mint szoros.
Engem is egyre jobban foglalkoztat a szülés. Mostani hetekben beszéltem egy szülésznővel ,hogy legyen ott mert ugye a dokim nem biztos ,hogy jelent tud lenni. Mennyit szokás fizetni egy szülésznőnek?
Stresszt azt tényleg kerülni kéne, mondom én, aki szintén szoktam. Nekünk is mondták anyósék költözzünk hozzájuk, de kihagytuk, jó pár éve vettünk egy lakást és most még mindig azt újítjuk. Így sem tuti, hogy kész lesz az előszoba, folyosó. Hála már tegnap óta lett fűtés, melegvíz,kész lett a két szoba és a fürdő, félkész a konyha.. nem egyszerű most nekünk sem az élet. Csajok 2016 -ra a tervem a jogsi volt amit januárban megkaptam, aztán a nyelvvizsga.Márciusban aztán egy terhességi teszt mindent megváltoztatott:D Házasság, lakás, gyerek. Sosem hittem volna ezt :D
Nekem minden holmi bepakolva ami kell.
Dórinak ruhái, holmijai kimosva. Ami olyan lefertőtleníltve (cumi, c.üveg, mellszívó és poharai...)
Lehet.
Most már utthon van mindenki. Apu duzzog, párim kicsit spiccesen jött haza, lefeküdt kis beszélgetés után s alszik.
Mindkettőnk amit kap abból tudunk eltenni egyforma összeget hogy majd 2 év alatt összegyűlik X összeg s jó lesz a házhoz.
De ameddig gyesen leszek a picivel, nem fogok dolgozni, így addigd marad a gyűjtés, mert a banknál az ő fizujt néznék, az enyémet viszot nem.
De mondtam neki h nem akarom addig is h ez menjen, mert az idegeim pattanásig feszültek lassan, s késősbb a paicinek sincs erre szüksége ha munka után este hazaér.
Én még. Nem pakoltam be sőt még a baba ruhákat sem mostam ki hetfo kedd meg van vendégem aztán neki allok.
Nálunk családi szoba van férjem én baba együtt vagyunk ott 3 napig. Babanak csak haza hozós ruha kell.férjemnek kell fehér nemű kényelmes öltözet.
Na,a babaruhákat még nem készítettem össze,de itt majd Apának kell behozni haza induláskor.
Ha nem messze laktok a kórháztól,és a párod úgyis bemegy minden nap,akkor neked se muszáj egyszerre mind bepakolni,nem?
Nyugi!
Most próbáld kizárni a külvilágot, te és a Baba vagytok a legfontosabb.
Biztos a többiek is kicsit idegesebbek a közelgő időpont miatt. Szerintem beszélj velük külön külön, de ne közvetíts.
Én ma kezdtem el összekészíteni. Jó sok cucc lesz..
Babaruhából ki mennyit, milyen méretet rak el? Nálunk vinni kell a babaruhát minden napra
Nagyjából már mindenkinek táskában a kórházi cucca?Én múlt hétfőn pakoltam be,azóta itt áll a szobában,már azt se tudom mit melyik részében,zsebében találok...
Én mostanában már állandóan csak a szülésre gondolok.Nem tudom,hogy a közelgő időpont vagy az unalom miatt?Ti hogy vagytok ezzel?
Ma pár órája már nekem is sokat keményedik,picit talán görcsölget is a hasam.Pedig jól indult!
Probald meg most mimdenkit kizarni mond meg hagyjanak nem vagy jol. Oldjak meg a gondjukat maguk. Simogasd a hasad es kapcsold ki az agyad most. Megnyugszol utana megbeszelitek.
Kesőbb sem lesz jobb ha így stresszelnek. Valoban az lenne a legjobb ha eltudnatok kulon menni. Persze amennyiben lehetoseg van ra. Ha nincs lekell ulni es megbeszelni a problemakat
Jaj, nem tesz ez jót, valahogy meg kellene oldani.
Nagyon rossz lehet a párodnak így. Esetleg ha van rá kilátás a jövőben hogy elköltöztök, említsd meg neki, lehet már attól jobban fogja magát érezni hogy te is azt szeretnéd hogy elköltözzetek és reménykedhet. Hátha jobban viseli a kritikát ha tudja hogy már nem kell nagyon sokáig kibírni.
Neked meg most főleg pihenni kellene és senkivel nem foglalkozni. Mi lenne, ha csak úgy befeküdnél az ágyba, vagy leülnél egy fotelbe és modanád nekik hogy most nem érzed jól magad, mindenki hagyjon békén.
Meg kell érteniük egy kimamánál.
Most ott járunk h apu elment itthonról h rohadjatok meg mindannyian. Párom elvitt párzsákot a kukához, kb 2 óra telt el azót.
Előtte párom elkezdte pakolni a szerszámait az alsóépületben h hazaviszi anyjához ha már itt nincs helye.
ahogy bementem anya letamadott h vigyek reggelit, teát, gyogyszert is adjam oda. De könyörgöm, rajtam kívül 2 másik ember is megtudná ezt tenni, csak mindig én...
Szivem szerint úgy elmennék h senki ne tudja hol vagyok. Az idegeim totálisan kivannak.
Ott járok h semminek nem tudok örülni. A pici is érzi, mert ma még nem éreztem mocorogni, csak azt érzem h fáj s görcsölget a hasamg.
Sziasztok!Mindig ámulok-bámulok reggel,hogy Ti hajnalban itt cseverésztek!:)) Viccet félretéve tényleg ilyenkor már nehezek az éjszakák,bár én még nem panaszkodhatok.A lányomat júli közepén szültem,s emlékszem,hogy már rettegtem az éjszakáktól,annyira nem volt jó sehogy,nem kaptam levegőt,kánikula volt,stb.
Tegnap este mi is összevesztünk.Szerintem én meg már a fekvést nem birom,és attól vagyok ingerült,de ha én itthon nem csinálok semmit,nem mondok semmit,akkor lebénul a család és minden szétesik.A férjem aztán a füle botját se mozgatja,nemhogy irányítgatná egy kicsit a gyerekeket.Na,mindegy.Elhatároztam,ma jobb napom lesz.
Ha mi a szülőkkel együtt laknánk,annak tuti rossz vége lenne,de pl.barátnőméknél ebből soha nincs konfliktus.Ember és tolerancia függő!
Átérzem. Mi is együtt lakunk :/
Első unoka lesz, parázok is rendesen, hogy mi lesz.
Jó reggelt!
Együtt lakni nagyon nem könnyű, nagyon sok kompromisszummal jàr. Mi csak 1 évig laktunk a szüleimnél anno, még az esküvő előtt, spórolàs miatt, de elég is volt. Mindkettőnket gyerekként kezeltek (mondjuk kicsit még azok is voltunk 24-25 évesen), de mivel az ő hàzuk volt, alkalmazkodnunk kellett.
Nem tudnàtok különköltözni? Eladni a hàzat és venni 2 kisebbet? Pàrodnak sem lehet könnyű, ha érzi a szüleiden az ellenkezést vele szemben. Szerintem ne közvetíts, mert annak sosem lesz vége, hanem üljetek le és beszéljétek meg, hogy kit mi bànt vagy idegesít, mert csak úgy lehet nyugodtan egymàs mellett élni. A generációs különbség sztem nagyon nagy a szüleink és közöttünk.
Próbálok.
Csak mikor anya, ,apa, párom mind nekem mondják a magukét (egyfajta "közvetítőnek" érzem magam), s fiam kamaszkori kitörései is ott vannak; mintha nekem kellene mindent megoldani h utána béke legyen. A fejem felett ienkor mintha viharfelhők lennének úgy érzem. Sokszor a sírás kerülget. Mindegyiknek részben igaza van, de miért nekem kell a mondandóikat nemtetszéseiket hallgatni, s világmegváltóként oldani meg a problémákat.
Mellesleg az anyu állandó magyarázásait pátom ellen fiam is hallgatja, s ez elég h ellene hangolja a gyereket a nevelőapja ellen, s mindig olyanokat tegyen vele szemben ami állandó ellentéteket szül közöttük.
Tegnap pl egyik vitatárgy az volt h van 2 autó amik az udvaron dekkol 2 éve, mert apu a sok lomját képtelen elpakolni h legyen hely a kocsinak a garázsban, másiknak a szín alatt, pedig régen mindig volt hely.
No meg h apuval megértessem h ne járkáljon cipővel a házba, mert ánllandóan takaríthatom a sarat, koszt folyosón,konyhába...de mintha nem is mondanám.
Hát most ez nagyon nem tesz jót. Kerűld a vitát a stresszt. Elhiszem hogy nehéz csak most inkább a babára gondolj:(
Én nem tudom hogy fogom a végéig bírni :( megimt fel3 tól fenn vagyok most a jobb vesém fáj bal felemen tudok csak feküdni nagy nehezen a fajdalomtól elaludtam győzött a fáradtság. De most arra keltem tiszta viz vagyok lüktet a balfelem elzaibbadva elgemberedve a jobb felen a vesém görcsöl. Uh lassan állva fogok már aludni .:( komolyan már annyira szeretnék rendesen aludni egy éjszakát nem tudom hogy fogom ig a végéig birni