2014 októberi babák (beszélgetés)
Ne is mondd, tegnap a férjem előttem nyitotta ki az olajos lében ázó nemtom milyen ecetes paprikáját, nem tudom, hogy lehetett ilyen meggondolatlan :), de majdnem eleresztettem egy kis gyomorsavat. :)
De még tartom magam és nem hánytam, de kezdem azt gondolni, hogy ez az állandó inger rá még rosszabb...
Olyan kíváncsi vagyok, vannak iker tanítványaim...hát izgalmas dolog! :)))))
A tonhal nagyon egészséges. :)
Cuki ezek a nevek. :) Én Piczőnek szoktam néha hívni. Korábban konkrét elképzelésem volt arról, hogy mi lesz majd a neve, és amíg még nem volt a pocakomban, ha rá gondoltam, hogy vágytam rá, mindig a nevén neveztem. A férjem pedig ettől teljesen besokallt, azt mondta, hogy szerinte nem helyes a nevén szólítani, és már nem is tetszik neki az a név... Úgyhogy a Nándi csak a vágyott kisfiúnk neve lesz. :)
Ellégé kívánom az édeset sajna...
Plusz tegnap a tonhalat kívántam meg :D
Borsocska, igen, én is úgy tudom, hogy az a legvalószínűbb, ha két generációval feljebb van ikerpár. Nálunk a bátyámék ikrek, illetve a Férjem nagymamájának a testvérei között volt iker, illetve a Apósom unokatesói között van hármasiker.
Én is nagyon nagy kávés voltam. A pozitív tesztem óte egészen múlt péntekig nem ittam egyáltalán, de borzasztóan fájt a fejem. Azt olvastam, hogy koffeinmegvonástól is lehet, ezért a pénteket egy laza tejeskávéval kezdtem, ami nagyon jólesett, és a fejfájásom is elmúlt akkor. Azóta minden reggel iszom egy lájtos kávét, de többet nem.
Igen, elég kívánós vagyok. A párolt züldséget, a gyümölcsöt és a joghurtot kívánom nagyon, a savanyú gondolatától viszont rosszul vagyok.
Nálunk a kislányom borsócskának nevezte, azért is adtam magamnak ezt a nevet. :) Így köszöntette apumat a kórházban, hogy ,,anyának borsó van a hasában!" Hát nagyon aranyos volt. :) De ez a Zsákocska is nagyon cuki. A telós programom azt írta, hogy a 7. héten akkora a baba mint egy tik-tak és olyan nehéz mint egy szempilla. Hát köszi! :)
Strandi Manó, úgy tudom a legvalószínűbb, hogy az ikerterhesség két generációnként ,,örökletes", mintha egyszer ezt olvastam volna, tehát akkor a legvalószínűbb, ha a nagymamai ágadon is vannak. :) Elsőre én örültem volna ikreknek, de azt hiszem így hogy már ketten vannak, ikrek... enyhén megijednék! :)
Köszi, még kicsit messzinek tűnik a 2. trimeszter, én ma töltöttem a 7. hetet! :)
Babuci, én is úgymond csak kávés tejet ittam, de én sem kívánom egyáltalán mióta babát várok.
Egyébként kívánósak vagytok? Nekem itt van anyósom, -mert ugye úgy volt tegnap dokihoz megyek és szegény vidékről jött fel, úgyhogy most marad péntekig- és vadast kértem tőle, hogy főzzön. És olyan jól esett. :-)
Ttiki, örülök, hogy erősödik a babás érzés benned! :)
Idősebb terhességnél nagy galibát tud okozni sajna.... :o( Van egy ismim,neki az anyukája tanárnő volt,3-4 hónapos terhesen kapta el,a srác ami napig nem egészséges.
Zsákocska, de édes :) Mi Szederkének becézgettük a múlt hétig, de már nem ilyen alakú, most olyan kis névtelen lett szegény! Kéne valami állandó:) Bevettem a Duphastont, jön a kóma hamarosan mellékhatásként....
Azt hiszem itt nálunk is a kávé fog lebuktatni. Eddig két rendeset ittam most meg alig felet.
Én mióta tudok Zsákocskáról, nem ittam egy kortyot sem. Mondjuk eddig is csak kávés tejet ittam. :)
Ilyenkor lenne jó a kávé - én már csak reggel bírok inni 1 kis adagot, azzal semmi bajom, de később már undorít a szaga is:)Gyanakodnak is a munkahelyen mert relatív nagy kávés voltam.
Én aludtam egyet ebédszünetben. :) Nekem 5ig tart.
Aki még nem volt himlős, annál vetélést okozHAT...
Én így tudom...
Ez tényleg elég nehéz a terhesség alatt. - mármint a borzasztó álmosság, fáradékonyság a munkahelyen. A 3 óra már mindjárt itt van, sétálj egyet!
Nekem elég ramaty a munkarendem: fél 9től 5-ig, vagy 10-től fél 7ig. :( Este már annyira fáradt vagyok, hogy csak úgy vonszolom magamat haza, és bent a munkahelyen is nehezen tudok ébren maradni. Ráadásul amíg nem lehet elmondani bent, nagyon nehéz azt mutatni, hogy minden olyan, mint régen. :/
Az előző babavárásnál nekem is automatik ráírta a doki a papírra,hogy veszélyeztetett terhesség,pedig minden rendben volt,és minden alkalommal megkérdezte,hogy táppénzre jogosító papírt írjon-e. Aztán sajna a 20.héttől már tényleg veszélyeztetett lettem.
Mi a különbség a két kód között?!
A táppénzes papír jobb felső szélén van egy 8-as szám amit a házi orvos irt be! az lehet?!
Én is mindjárt ledőlök a székről. 3-ig tart a munkaidő. Hogy fogom én azt kibirni? :(
Csütörtökön megyek, rákérdezek, de szerintem ha eddig nem írt kiés jól vagyok, márpedig jól vagyok:) akkor nem fog már. Mondjuk annyiban jó lenne, hogy legalább aludhatnék, most is használhatatlan vagyok itt, meg általában gyakran.....
Hát nekem barnázás miatt volt. Szerintem ha indokolt lenne hogy otthpn maradj biztos szólt volna a doki. de azért meg kellene kérdezned.
2 vetélésem volt már, és a 2.után túl gyorsan jött a baba:)
Hu, pont este jutott eszembe, hogy a gyerekeim még nem voltak himlősek és ha most hazahozzák oviból? Mit mondott a doki, milyen veszélye van?
Sziasztok! hu de sokat írtatok...
Anicska... talán másik doki után kéne nézned...
Én fokozatosan érzem, hogy babát várok. Picit több, de még enyhe hányinger, szédülés, álmosság, ilyesmik.
Hát nálam kötelező ágynyugalom volt 2 hétig. Tehát csak pisilni kelhettem fel. Neked miért van rajta?
Húúúúú minden papíromon rajt van a fenyegető vetélés, magándokim van, de meg se említette, hogy ne dolgozzak....
Én a fenyegető vetélés miatt vagyok itthon már 2 hete és az új papíromra is ráírta a nőgyógyász, hogy így itthon tudjak maradni. Csak nem tudtuk hogy még a munkáltatónak kell fizetnie ( aki nálunk a férjem :D ) vagy egyből az államtól kell igényelni. De ma a könyvelőt is megkérdezzük, csak gondoltam hátha tudjátok. Én 9es kóddal vagyok itthon. Korina te 8as vagy 9es kódot kaptál?
Én a pozitív teszt óta nem voltam dolgozni ;-)
Óvónő vagyok...
Most épp Bárányhimlő járvány van a csoportomban.
Háziorvos rögtön kiírt táppénzre, a terhes kismamáknak külön kódjuk van, amit a táppénzes papíron jelölnek.
Ha olyanok a munkakörülmények, akkor azonnal kiírnak szó nélkül. Ha viszont nem indokolt sem orvosilag, sem máshogy, akkor egy nagyon jó dokit kell szerezned, aki ki fog írni már most.
Igaz nekem még ninsc gyerekem, de úgy tudom, hogy egyből elmehetsz táppénzre.Egyik ismerősöm 8 hetes korától elment táppénzre, mert a rendőrségen dolgozik, és elég idegörlő munka, nem akart kockáztatni.És úgy tudom, hogy ő előtte nem volt szabin.Szerintem ez az orvoson múlik, hogy kiír e?De mások hátha jobban tudják..
Lányok, azokat szeretném kérdezni akiknek már van babájuk, hogy mivel én már 2 hete itthon vagyok beteg szabin gondoltam hogy a héten letelik a 15 nap és onnantól leszek táppénzre jogosult. De ma azt olvastam, hogy ha babát vársz akkor azonnal táppénzre vagy jogosult, nem kell 15 napig a munkáltatónak fizetnie. Ez igaz?
További ajánlott fórumok: