2014 áprilisi babák (beszélgetés)
Köszönöm szépen :) Én is gratulálok minden kismamának :) ezt az "Én meg sajna már 33..." dolgot nem is láttam ;) :)
Kérdés : Magnézium + B6-ot vettem tegnap. Folsavat és terhesvitamint viszont ma szeretnék. Szerintetek melyik a legjobb? Elevit, Gravida...?
Én sem vagyok éhes, nem eszem többet mint eddig, sőt. Talán kicsit kevesebbet. Nem is esik jól :(
Egyébként mindenhol azt írják, hogy minimálissal több kalória kell a kismamának, szóval azért figyeljetek oda az evésre, nehogy kóros elhízás legyen belőle.
Gratulálok! :) vigyázz magadra! Én sajna már 33..
Én ugyanannyit eszek,mint eddig,nem vagyok éhes, van kismamáknak szóló étrend, azt nézd meg, lényege,h sokszor keveset és akkor nem kell a szervezetednek egyszerre mindent megemészteni.
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni :) tegnap és tegnap előtt teszteltem 5 nap késés után, mindkét teszt erős pzitív. Dokihoz csak jövőhéten tudok menni, mert egész héten dolgozok, szombat-vasárnap is :S Egyébként 23 éves vagyok és ez lesz az első baba :)
Sziasztok! Hogy vagytok?
Tőlem konkrétan unokatesóm kérdezte,bekamuztam,h semmi nincs, szedem a pajzsmir.-re a gyógyszert(ami igaz) stb.meg eltereltem a szót. Én a 12. hétig, de legalább a köv. uh-ig várni akarok, ami még 3 hét!
a croissant, a bukta és az ananász gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz (így gyorsan megéhezik az ember utána), és nem túl egészséges.
...és akkor a vizsgálatokra is rákérdeznék... vagy inkább ne aggódjak...és várjak még 5 hetet? :(
Az nálam is furcsa, hogy a múltkori ultrahang után nem kaptam beutalót sehova, csak azt mondta a doki, hogy a 12. heti ultrahangon találkozunk. 6 hetet kell várnom (már csak 5-öt), közben egy ellenőrzés sem lesz...és vizsgálatok sem... Szerintetek, ha már nagyon idegeskedek, kb 2 hét múlva, megkérhetem, hogy nézze meg a picúrt?
A fiamnál 3 héttel később voltam. Szívem szerint csak a következő orvosi vizságlat után metnem volna csak. Védőnőhöz se megyek a 12. hétig, bár előtte egyszer fogunk találkozni, akkor majd említem neki....
Jó neked... nekem még mindig nincs beutalóm se.
Majd szeptember közepén. Amikor már több mint 10 hetes leszek :(
Ma voltam az első vérvételen. Szerencsére olyan gyorsan megvolt. Így szeretném mindig.
Köszönöm a biztatást :) akkor nem aggódok tovább a ciszta miatt. Mi az orvosi vizsgálat után mondtuk el a párom szüleinek, de nem nagyon repestek az örömtől, vagy csak nem tudták feldolgozni még, nem tudom...A munkahelyemen kénytelen vagyok elmondani, mert a védőnőknél jelentkeznem kell a kiskönyv miatt, és egy kisvárosban élek, ha látnak megjelenni a védőnőknél, szerintem már akkor fogja tudni mindenki. Egyébként nekem is azt tanácsolták, hogy ne titkoljam, babona ide vagy oda, mégis egy életről van szó. Megpróbálom pozitívan felfogni és úgy gondolkodni, hogy minden rendben lesz. :)
Ja és néha 2 falattól úgy érzem tök jól laktam, néha meg megehetek egy lovat is, akkor is éhes vagyok még:(((((
Én is sokszor éhen akarok halni.
Regge rossz, illetve este. Napközben nem annyira.És ha eszem vacsira valamait kb. 7 körül este 20-21 között tuti megint éhes vagyok. Tegnap ugyan ez volt:((((
Ja és tegnap és tegnap előtt is arra keltem elalvás után 1 órával, hogy nem esett jól, amit ettem:(
Nekem, olyan hirtelen jön rám az éhség érzet, mint ha nem is tudom egész nap nem ettem volna.
Neked is???
Ha valaki rákérdez, akkor én nem tagadom. Azt mondta egy barátnőm nagymamája, hogy nem szabad letagadni :) De világgá azért én sem kürtölöm.
Ti sokat esztek? Egész nap úgy érzem, hogy éhen halok; pedig rengeteget eszem, annyit amin én is meglepődöm, hogy hogy fér ennyi kaja belém. Kb. 1 óràja ettem egy sajtos sonkàs Croassont+1túros buktàt, 1 nagy tànyér rakott karfiolt, és egy kevés ananàszt..Most meg azt érzem, hogy hányni kell (nem tudok ugyebár) és éhen halok, mint aki egész nap nem evett semmit. Ez szörnyű érzés:-(
Meddig tart ez még? ! Hogy fogok így holnap dolgozni? !
Nekem két barátnőm kérdezte meg, hogy megjött-e, Ők tudták, hgoy próbálkozunk, mások nem tudják. De nekik is azt modntam, hogy igen..., pedig nem. A múlt heti orvosi vizsgálat után mondtam el nekik.
Meg apukámnak és a tesómnak, nekik 1 héttel előbb. Mert tesóm elutazott közben Hollandiában és úgy gondoltam, azért jobb ha tudja.
Másnak még nem áll szándékomban elmondani, de nem is kérdezik.
Nekem nincs ilyen még CRL.
D 0,6 cm ez van rajta
Nálam még senki sem kérdezett rá. De nagyon óvatosan fogalmazok mindig. Vigyázok rá, hogy ne említsek semmi erre utalót. Nem szeretném egyelőre még világgá kürtölni. Egyelőre a nagyszülők sem tudnak a dologról. A párommal ketten örömködünk. Vagyis ő örömködik én meg leginkább rosszul vagyok :P
Ha valaki rákérdez, hogy babát vártok-e, akkor eláruljátok vagy letagadjátok? Mert normálisan én sem kürtölöm ki, de vannak sokan, akik rákérdeznek.... olyankor ne foglalkozzak a "babonával", ugye? (Úgy is minden rendben lesz mindannyiunknál :))
Minipötyke! Neked mekkora volt a pocaklakó a legutóbbi ultrahangon? (CRL méret) Nálam 3.8 mm, csak nem tudom eldönteni, hogy picike vagy óriás? :)
Nekem is azt írták rá: sárgatestnek imponáló képlet". Megtudtam, hogy ez ciszta, de megkerestem a régi uh papírjaimat, és az előző két babámnál is volt. Nem is emlékeztem rá! És minden rendben lett a szülésre. Ne aggódj!
Nekem is volt 2 cisztám is, egy 3 és egy 6 cm és a babával mindig növekedett egy picit. Úgy tudom a hormonváltozás miatt alakulhat ki. A kisfiam születése utáni kontrollon már nem volt látható, felszívódott a szülést követően. :)
hát igen, határeset...
egyelőre egy petezsák látszott 4+6-kor, de lehetnek ketten is :) hátha! :)
Nekem nem volt, de barátnőmnél volt és már több helyről is hallottam. Tényleg fel szokott szívódni.
Azért kérdeztem, mert akkor még szívhangot sem biztos, hogy fognak találni.
Amúgy nálad 1 baba van?
Ma voltam az első UH-n a pici kb 5-6 hetes, szívhang még sajnos nem volt, két hét múlva kontroll. Szülés várható időpontja 2014.április 18. Van egy sárgatest cisztám is sajnos, ami kicsit aggaszt, de a doki azt mondja felszívódik...remélem így lesz. Járt már így valaki közületek? És ha igen, akkor tényleg nem volt vele semmi gond? Egyáltalán mitől alakul ki?
ez megnyugtató!
igen, mensi szt lesz 6+1 pénteken.
További ajánlott fórumok: