2013 májusi babák (beszélgetés)
Titeket nem borit ki az anyatok? Velem van a baj, ha azt szeretnem hogy ideszoljon mielott atjon hozzank? Ha ugy dont hogy jon egyszeruen csak betoppan, aztan amikor.munka utan hazajon a parom meg haza is viteri magat vele kocsival. 20 perc alatt megjarjak de akkor is. Regebben ideszolt ha jott es neha meg.busszal is hazament. Mostanabqn nem es.kulonosen ha van nalam rokonlatogatoban valaki amirol eamirol o persze tud akkor.jon at eluralni a dolgokat es.nem nagyon hagyja a gyerekhez nyulni a rokont mert akkor.o babusgatja meg ha beszelgetnek en is vegre a rokonnal akkor abba is folyton beleszol. Tegnap is beallitott, meer tudta hog itt lesz... Megkertem hogy legyen kedves szoljon mar mielott idejon. Meg vitaztunk egy darabig aztan verig.sertodott.es hazament
3oata nem tudok aludni -pedig a babocatol lehetne -mert ezen vekengek mertk iborit amit csinal. :-(
raadasul azzal kezdtem nala hogy epp telefonalni akartam neki hogy penteken azaz ma at jonne-e munka utan. Segiteni jon mondja o es persze hagyom babazni de amikor alszik a gyerek sem segit abban amiben igazan kene... Regwbben atjott felugyelni a gyrekre hogy tudjak pihenni de ha elaludt a gerek akkor is csak dolt.belole.a szo amitol nem tudtam pihenni vagy aludni semennyit. Elkepeszto hogy most is elintezi hogy ne aludjak...
Olyan fura h meg sajat szuleitek idls offolnak :( nekem apum pont azert szolt mert eleg hamar lement...azt hitte dieta.hat nem.
Lane:legalabb vegre ok minden :) mondtam h nektek is olyan tapszer kell mint nekunk.mar az elejen is ugyanaz volt a gondunk.
Viszont nekunk 1-2 hete zold a kakink.azt mondtak amig jokedelyu addig nem gaz.hm.erdekes.ja es feherlik az inye tobb helyen is.de nem alul hanem igy szembol.
Lányok, akinél már meg volt a 3. hónapos oltás!
Alexander tegnap kapta meg és ma olyan aluszékony lett délutántól. Nálatok volt hasonló? Kezdek aggódni. 1-kor elmentünk itthonról, őt is vittük, babahordozóban az autóba. Hazajöttünk 3-ra, fél négykor evett, azóta alszik. A fél hetes kajcsira nem kelt fel, hát fél nyolckor felkeltettem, egyen. Aludt, miközben ezerrel betolta a kajáját, aztán azonnal visszaaludt. Most is alszik, megpróbáltam felkelteni, de nem könnyű. Erőszakos meg nem akarok lenni. Aggódom.
Nem semmi... magyar eü.
Még szerencse, hogy nem lett nagyobb gond. Habár így is 1 hónapot kínlódni, mire végre valaki hajlandó segíteni nektek. Komolyan mondom hihetetlen, hogy egyre több ilyen eset van, egyszerűen tojnak a munkájukra!
Vaky:
Jól teszed :D
Muszáj nekem is durvábbnak lennem ezekkel az emberekkel, mert szép és diplomatikus válaszokat nem értenek meg, bezzeg ha kemény vagyok és durva, de igazi alpári módon, az már eljut az agyukig... :D Néha az ők "nyelvükön" kell kommunikálni, azt felfogják...
Engem anyám baszogatott a depresszióval. Hát az első 2 hétben tényleg ki voltam nagyon a nem alvástól, meg minden, hogy éjjel is kelni alig aludtam 1-2 órát. Mondtam is neki ahelyett, hogy játszod a lélekgyógyászt inkább segíts és mosogass el, mosd ki a szennyest és pucold ki a budit, na egyből másképp állt a szája és inkább haza ment.
:D Azóta azért észbe kapott, hogy mielőtt beszól, gondolja át mi az amivel vissza is csapok.
Biztos neki meg két segge van, vagy egy szál kóró, esetleg több a füle, mint a foga, netalán irigyli a boldogságod vagy szar az élete és a hülye azt hiszi, jobb lesz, ha másokba beletapos. Szard le és nézz át rajta.
Nekem a párom jött a minap felháborodva haza, hogy az egyik ismerősünkkel találkozott, aki kérdezősködött a baba felől és minden áron azt a mondatot akarta a páromból kihúzni, hogy én terhességi depresszióban szenvedek és idegileg kivagyok. A párom többször elmondta, hogy persze, fáradtak vagyunk, sok a teendő, de hál isten minden ok, nagy öröm egy baba. A csaj nem volt hajlandó lekócolni a páromról és mindenhogy visszakanyarodott a saját gondolatához, a depresszióhoz. A párom végül otthagyta.
Erre az egészre pedig azt mondta akkor a párom, hogy ő 70 kg-val is ugyanúgy szeretett mint most a 62-vel és az se nagyon érdekelné ha visszamennék 74-re mint a szülés előtt pár nappal.
Apám meg csak nagy szemekkel nézett, hogy most ez mit is jelent?
Anyám szokása kézzel méregetni, hogy jéé még van egy kis húsi a derekadon meg hasonlók.
Kb úgy viselkedik ő is velem, mintha minimum Naomi Campbell és Claudia Schiffer keveréke lenne...
:S Basszus, hogy mindenhol vannak ilyen bunkók! Nem értem ezeket az embereket, miért kell a terhes kismamákon és a nem rég szült anyukákon fenni a késüket, hogy ők jobbnak tűnjenek...
Engem is nem 1 szomszéd és ismerős is hasonlóképpen dagadtnak és jéé még van rajtad pár kg...
Mikor 62 kg vagyok, ennyi talán 5 éve voltam legutóbb. Ezek nem tudom mit gondolnak, hogy egyből le van dobva minden deka? Amúgy meg apám is azt hiszi, elkezdi nekem maradj ennyi, mert sosem mész férjhez. Mondom mi? Na ő a másik véglet, azt mondta diétázzak, mert nem fogok kelleni a páromnak. Na mondom kösz, akkor még volt tejem, én is ezt mondtam neki, persze, így is napi 1x tudok enni a sok teendő mellett, és akkor még azt a napi 1x-i kaját is sajnáljátok tőlem??
Annyira idióták tudnak lenni az emberek, nem is tudják mik mennek végbe ilyenkor a női szervezetben, és 9 hónap alatt alakult át minden, most kell szintén 9 hónap, hogy visszaálljon a rend nagyjából olyanra amilyen volt. Ezek abban a hitben élnek, hogy mindenki olyan mint a sztárok, hogy 2 hétre rá lapos hassal, csíkok nélkül bikinibe pózolnak a tengerparton. Nem tudom hol élnek ezek... De nyugi mindenhol vannak ilyen emberek, akiknek ennyi dolguk van, hogy másokat baszogassanak.
Én mindegyiket elküldöm a büdösbe, és nem 1 meg is haragudott, de nem érdekelnek.
Sziasztok csajok!
Hogy ma mi történt velem..egyébként is alacsonyan álló önbizalom-mutatómat ma az egyik roppant kedves szomszéd totál nullára taszította. Utánam szól az utcán,hogy hogy vagyok,odajön és közli: hu,azért szedtél magadra rendesen..jól meghíztál..terhesség alatt is,azért jócskán...nem is fogytál azóta semmit,az arcodon is látszik..Csak néztem rá,mint egy ufóra,több okból is.Először is,honnan a büdös fenéből szedi a bátorságot,hogy így minősítsen?? Másodsorban ,neki mi köze ahhoz,hogy én hogy nézek ki?? Harmadjára:még csak igaza sincs a bunkó parasztjának..kb.8 kiló van még rajtam,közöltem vele,és fogytam is már,egyébként meg a pici szopizik és semmiféle diétába nem kezdek addig,amíg van tejem! Akinek nem tetszik,nem néz rám! Elköszöntem és húztam is hazafelé,mielőtt kitekertem volna a nyakát. Nagyon felhúzott ez a bunkóság.Honnan veszik ezek,hogy 2 hónappal a szülés után úgy kell kinéznünk,mint a modelleknek? És ha most még van rajtam pár kiló??? Nem vagyok igénytelen,sem ocsmány,sem rohadtul elhízott..csak fontosabb a gyerekemnek a tej,mint a saját hiúságom.Így is nehéz azért,hogy most még így nézek ki,de próbálom magam elfogadni addig is,amíg nem kezdhetek újra edzeni és diétázni..erre jön ez a hüe paraszt...:((((((((((
Én egyben intéztem postán keresztül, a gyest, családi pótlékot és az anyaságit. Rá következő hónapban júniusban megkaptam mind májusra visszamenőleg, igaz hiányosan az összegeket, de le lett rendezve.
Mihamarabb csináld meg, mert azt hiszem valamennyi nap áll rendelkezésre, addig lehet igényelni, de nem tudom mi a határidő max.