Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... ❯❯
8574. Durciful (válaszként erre: 8570. - Klaudia910402)
2013. aug. 2. 10:32
Nekunk a doktorneni azt mondta a 3 honapos vizsgalaton hogy job Alexander foga. En nem latom meg, de nekem nincs is ebben tapasztalatom. Egyebkent lehet hogy vannak olyan bababak akiknel a fogacska tobb honapig dolgozik az inyben mig kibujik.
8573. picurka01
2013. aug. 2. 08:18
Máté baba 3 hete átalussza az éjszakát,9 körül fekszünk - 6 körül, vagy után ébredünk. :D Meglepő, de az utóbbi 5-6 évben nem aludtam én is ekkorákat, lévén reggel 6-ra jártam dolgozni.800-1000 ml között eszünk, ami nem kis mennyiség. 1 liter tej az kb. egy 6,5 kg gyerek tejmennyisége. Máté most olyan 5,5 kg körül van. Majd jövő héten megyünk mérőcködni.
8572. Gotta (válaszként erre: 8571. - Alma416)
2013. aug. 2. 07:42
De, engem is kiborít... Szerencsére engem nem a jelenlétével, mert messze lakik, csak az okoskodásaival. Már nem szeretem felhívni telefonon. Mindig órákat papol, hogy mit hogyan csináljak és ha nem úgy teszek, szar ember vagyok. Mintha gyerekápolói végzettséggel nem tudnám mit hogyan kell csinálni egy gyereken... :) Már nem szeretem felhívni telefonon, mert akkor mindig órákat papol szinte a semmiről. Bár annak örülök, hogy nem lóg a nyakamon, attól tuti beőrülnék. Inkább elvagyok itthon egyedül a picivel, nem alszok, meg egyedül csinálom a házimunkát :)
8571. Alma416
2013. aug. 2. 05:04

Titeket nem borit ki az anyatok? Velem van a baj, ha azt szeretnem hogy ideszoljon mielott atjon hozzank? Ha ugy dont hogy jon egyszeruen csak betoppan, aztan amikor.munka utan hazajon a parom meg haza is viteri magat vele kocsival. 20 perc alatt megjarjak de akkor is. Regebben ideszolt ha jott es neha meg.busszal is hazament. Mostanabqn nem es.kulonosen ha van nalam rokonlatogatoban valaki amirol eamirol o persze tud akkor.jon at eluralni a dolgokat es.nem nagyon hagyja a gyerekhez nyulni a rokont mert akkor.o babusgatja meg ha beszelgetnek en is vegre a rokonnal akkor abba is folyton beleszol. Tegnap is beallitott, meer tudta hog itt lesz... Megkertem hogy legyen kedves szoljon mar mielott idejon. Meg vitaztunk egy darabig aztan verig.sertodott.es hazament

3oata nem tudok aludni -pedig a babocatol lehetne -mert ezen vekengek mertk iborit amit csinal. :-(

raadasul azzal kezdtem nala hogy epp telefonalni akartam neki hogy penteken azaz ma at jonne-e munka utan. Segiteni jon mondja o es persze hagyom babazni de amikor alszik a gyerek sem segit abban amiben igazan kene... Regwbben atjott felugyelni a gyrekre hogy tudjak pihenni de ha elaludt a gerek akkor is csak dolt.belole.a szo amitol nem tudtam pihenni vagy aludni semennyit. Elkepeszto hogy most is elintezi hogy ne aludjak...

2013. aug. 1. 23:02

Olyan fura h meg sajat szuleitek idls offolnak :( nekem apum pont azert szolt mert eleg hamar lement...azt hitte dieta.hat nem.

Lane:legalabb vegre ok minden :) mondtam h nektek is olyan tapszer kell mint nekunk.mar az elejen is ugyanaz volt a gondunk.

Viszont nekunk 1-2 hete zold a kakink.azt mondtak amig jokedelyu addig nem gaz.hm.erdekes.ja es feherlik az inye tobb helyen is.de nem alul hanem igy szembol.

8569. Durciful
2013. aug. 1. 21:30

Lányok, akinél már meg volt a 3. hónapos oltás!

Alexander tegnap kapta meg és ma olyan aluszékony lett délutántól. Nálatok volt hasonló? Kezdek aggódni. 1-kor elmentünk itthonról, őt is vittük, babahordozóban az autóba. Hazajöttünk 3-ra, fél négykor evett, azóta alszik. A fél hetes kajcsira nem kelt fel, hát fél nyolckor felkeltettem, egyen. Aludt, miközben ezerrel betolta a kajáját, aztán azonnal visszaaludt. Most is alszik, megpróbáltam felkelteni, de nem könnyű. Erőszakos meg nem akarok lenni. Aggódom.

8568. 55875e9863 (válaszként erre: 8567. - Lane01)
2013. aug. 1. 21:15

Nem semmi... magyar eü.

Még szerencse, hogy nem lett nagyobb gond. Habár így is 1 hónapot kínlódni, mire végre valaki hajlandó segíteni nektek. Komolyan mondom hihetetlen, hogy egyre több ilyen eset van, egyszerűen tojnak a munkájukra!

Vaky:

Jól teszed :D

Muszáj nekem is durvábbnak lennem ezekkel az emberekkel, mert szép és diplomatikus válaszokat nem értenek meg, bezzeg ha kemény vagyok és durva, de igazi alpári módon, az már eljut az agyukig... :D Néha az ők "nyelvükön" kell kommunikálni, azt felfogják...

8567. lane01
2013. aug. 1. 19:49
Sziasztok! Képzeljétek hogy jártunk! Lórinak a széklete már vagy 4 hete nem volt jó. Bűzös volt, fekete, zöldes-szürke, fehér darabokkal, hol székrekedése volt, hol hasmenése, kis vér is volt benne. Volt széklettenyésztésünk is, az negatív lett. Viszont a gyerekorvosunk szabadságon van és elmentünk a helyetteséhez, akiről kiderült, hogy igazából ő lenne a mi kirendelt dokink. És elkezdett faggtózni, hogy miért mentünk a másik dokihoz, én meg mondtam neki, hogy a védőnőnk azt mondta, hogy szabad orvosválasztás van. Tegnap telefonon tanácsot akartam tőle kérni, erre odavágta, hogy kérjek probiotikumot a gyógyszertárban. Kérdeztem, hogy milyen, azt mondta, hogy majd a gyógyszerész ad valamit. Vagy kérjem ki a védőnő véleményét, az úgy is nagyon jó tanácsokat tud adni. Magyarul lekoptatott, eközben pedig a gyerek étkezés után mindent kikakilt 10 perc alatt három részletben, semmi nem maradt meg benne. Megelégeltem, bementünk az ügyeletre, kaptunk mára beutalót a gyerekosztályra, vettek tőle vért, megnézték, kaptunk egy hidrolizált tápszert tejfehérje érzékenységre, megitta, és a következő kakija már gyönyörű sárga lett, nem büdi, nem csomós. Erre négy hetet kellett várnunk.
8566. 9e315ae72e (válaszként erre: 8563. - Durciful)
2013. aug. 1. 19:23
Legközelebb,ha összefutunk,a legszebb mosolyommal fogom megkérdezni tőle: na,mi lett veled,hogy felszedtél pár kilót? Nagyon látszik rajtad,hallod...hogy összekaptad magad! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2013. aug. 1. 19:20
:DDDD Köszi csajok,nagyon jókat nevettem :))) Aranyosak vagytok :)) Persze,,holnap az első dolgom lesz befizetni egy zsírleszívásra,fel- és levarratásra,gyomorgyűrűre,botoxra...és parádézok a szomszédok elött :)))) Ja,hozzáteszem,hogy van olyan ismerősöm,aki kis tip-top volt a szülés után nem sokkal(genetika..),na,őt is megszólták,hogy na nézd már,hogy néz ki a madam,erre van ideje,cicoma ide-oda,meg milyen sovány,persze,a diéta volt neki a legfontosabb,akinek ennyi ideje van magára,az tuti carik a gyerekre,meg szalad a lakása....stb,stb...a rosszindulatúságnak nincs határa,sajnos. Mindegy milyen vagy,mekkora és hogy nézel ki,az TUTI NEM JÓ ! Tényleg teszek rá :))
8564. 55875e9863 (válaszként erre: 8563. - Durciful)
2013. aug. 1. 18:44

Engem anyám baszogatott a depresszióval. Hát az első 2 hétben tényleg ki voltam nagyon a nem alvástól, meg minden, hogy éjjel is kelni alig aludtam 1-2 órát. Mondtam is neki ahelyett, hogy játszod a lélekgyógyászt inkább segíts és mosogass el, mosd ki a szennyest és pucold ki a budit, na egyből másképp állt a szája és inkább haza ment.

:D Azóta azért észbe kapott, hogy mielőtt beszól, gondolja át mi az amivel vissza is csapok.

8563. Durciful (válaszként erre: 8557. - 9e315ae72e)
2013. aug. 1. 17:44

Biztos neki meg két segge van, vagy egy szál kóró, esetleg több a füle, mint a foga, netalán irigyli a boldogságod vagy szar az élete és a hülye azt hiszi, jobb lesz, ha másokba beletapos. Szard le és nézz át rajta.

Nekem a párom jött a minap felháborodva haza, hogy az egyik ismerősünkkel találkozott, aki kérdezősködött a baba felől és minden áron azt a mondatot akarta a páromból kihúzni, hogy én terhességi depresszióban szenvedek és idegileg kivagyok. A párom többször elmondta, hogy persze, fáradtak vagyunk, sok a teendő, de hál isten minden ok, nagy öröm egy baba. A csaj nem volt hajlandó lekócolni a páromról és mindenhogy visszakanyarodott a saját gondolatához, a depresszióhoz. A párom végül otthagyta.

8562. Kittyna1990 (válaszként erre: 8561. - 55875e9863)
2013. aug. 1. 17:43
:D
8561. 55875e9863 (válaszként erre: 8560. - 55875e9863)
2013. aug. 1. 17:32

Erre az egészre pedig azt mondta akkor a párom, hogy ő 70 kg-val is ugyanúgy szeretett mint most a 62-vel és az se nagyon érdekelné ha visszamennék 74-re mint a szülés előtt pár nappal.

Apám meg csak nagy szemekkel nézett, hogy most ez mit is jelent?

Anyám szokása kézzel méregetni, hogy jéé még van egy kis húsi a derekadon meg hasonlók.

Kb úgy viselkedik ő is velem, mintha minimum Naomi Campbell és Claudia Schiffer keveréke lenne...

8560. 55875e9863 (válaszként erre: 8557. - 9e315ae72e)
2013. aug. 1. 17:28

:S Basszus, hogy mindenhol vannak ilyen bunkók! Nem értem ezeket az embereket, miért kell a terhes kismamákon és a nem rég szült anyukákon fenni a késüket, hogy ők jobbnak tűnjenek...

Engem is nem 1 szomszéd és ismerős is hasonlóképpen dagadtnak és jéé még van rajtad pár kg...

Mikor 62 kg vagyok, ennyi talán 5 éve voltam legutóbb. Ezek nem tudom mit gondolnak, hogy egyből le van dobva minden deka? Amúgy meg apám is azt hiszi, elkezdi nekem maradj ennyi, mert sosem mész férjhez. Mondom mi? Na ő a másik véglet, azt mondta diétázzak, mert nem fogok kelleni a páromnak. Na mondom kösz, akkor még volt tejem, én is ezt mondtam neki, persze, így is napi 1x tudok enni a sok teendő mellett, és akkor még azt a napi 1x-i kaját is sajnáljátok tőlem??

Annyira idióták tudnak lenni az emberek, nem is tudják mik mennek végbe ilyenkor a női szervezetben, és 9 hónap alatt alakult át minden, most kell szintén 9 hónap, hogy visszaálljon a rend nagyjából olyanra amilyen volt. Ezek abban a hitben élnek, hogy mindenki olyan mint a sztárok, hogy 2 hétre rá lapos hassal, csíkok nélkül bikinibe pózolnak a tengerparton. Nem tudom hol élnek ezek... De nyugi mindenhol vannak ilyen emberek, akiknek ennyi dolguk van, hogy másokat baszogassanak.

Én mindegyiket elküldöm a büdösbe, és nem 1 meg is haragudott, de nem érdekelnek.

8559. Kittyna1990 (válaszként erre: 8557. - 9e315ae72e)
2013. aug. 1. 16:55
Istenem bírom ezeket a bunkó parasztokat...Valószínűleg foggalma sincs mivel jár egy terhesség meg egy szoptatás.Nekem multkor az egyik rokon szolt be hogy hát azért nem vagy 50kilo mondom még jó vízből meg almából nem lesz tápláló tej.Pont nem izgat mennyi fölösleg van rajtam az a fontos hogy tejem legyen és tápláló de nyílván azok a példa értékűek akik terhesen is és szülés után is nádszálak.persze nem kell agyon hízni magad terhesség alatt de a normál tartományba van 5-10 kiló. ne foglalkozz velük legyél rá nagyon nagyon büszke hogy csinos kismama vagy és attol mert itt ott gömböly dedeb attol még ugyan olyan csini és szexi vagy nem divat már a léc test
8558. 9e315ae72e (válaszként erre: 8557. - 9e315ae72e)
2013. aug. 1. 16:17
Ja és amikor mondtam neki,hogy szopizik a kicsi,akkor a reakciója,eltátott szájjal: Jaaaaaaa...???? Szopik??? (nem,töltött káposztával etetem meg parasztkolbásszal...) :((
2013. aug. 1. 16:15

Sziasztok csajok!

Hogy ma mi történt velem..egyébként is alacsonyan álló önbizalom-mutatómat ma az egyik roppant kedves szomszéd totál nullára taszította. Utánam szól az utcán,hogy hogy vagyok,odajön és közli: hu,azért szedtél magadra rendesen..jól meghíztál..terhesség alatt is,azért jócskán...nem is fogytál azóta semmit,az arcodon is látszik..Csak néztem rá,mint egy ufóra,több okból is.Először is,honnan a büdös fenéből szedi a bátorságot,hogy így minősítsen?? Másodsorban ,neki mi köze ahhoz,hogy én hogy nézek ki?? Harmadjára:még csak igaza sincs a bunkó parasztjának..kb.8 kiló van még rajtam,közöltem vele,és fogytam is már,egyébként meg a pici szopizik és semmiféle diétába nem kezdek addig,amíg van tejem! Akinek nem tetszik,nem néz rám! Elköszöntem és húztam is hazafelé,mielőtt kitekertem volna a nyakát. Nagyon felhúzott ez a bunkóság.Honnan veszik ezek,hogy 2 hónappal a szülés után úgy kell kinéznünk,mint a modelleknek? És ha most még van rajtam pár kiló??? Nem vagyok igénytelen,sem ocsmány,sem rohadtul elhízott..csak fontosabb a gyerekemnek a tej,mint a saját hiúságom.Így is nehéz azért,hogy most még így nézek ki,de próbálom magam elfogadni addig is,amíg nem kezdhetek újra edzeni és diétázni..erre jön ez a hüe paraszt...:((((((((((

8556. Gotta
2013. júl. 31. 22:24
Én is a héten kaptam meg a babakötvényes papírt. Az adókártyát meg elvileg automatikusan küldik pár hónapon belül. Legalábbis ezt olvastam :)
8555. Klaudia910402 (válaszként erre: 8554. - MeliLewi)
2013. júl. 31. 21:51
Drukkolok.hogy derult ki h vmi nem ok es kell vervetel?
8554. MeliLewi
2013. júl. 31. 21:43
Ma voltunk 3hós tanácsadáson. Nagyon jól viselte szerencsére. Alig pityergett, pedig 2 szurit is kapott. Holnap meg vérvétel, mert ellenőrzik, hogy javult-e a vérképe. Remélem jó lesz.
8553. 55875e9863 (válaszként erre: 8550. - 9e315ae72e)
2013. júl. 31. 19:55
a babakötvényről semmit se kaptunk
8552. Klaudia910402 (válaszként erre: 8536. - 55875e9863)
2013. júl. 31. 19:02
Hat nem hiszem el de ugyanigy volt...vigyorgott nagyon aztan jott a szuri es sirt kb 3 mp-ig :P felvettem utana minden ok...
8551. Kittyna1990 (válaszként erre: 8550. - 9e315ae72e)
2013. júl. 31. 18:24
én is tegnap kaptam meg
8550. 9e315ae72e (válaszként erre: 8549. - Durciful)
2013. júl. 31. 17:50
Nem :) a tb kártyát megkaptuk az anyakönyvvel együtt és a lakcímkártyáját is,postázták mindegyiket.Hanem,valamelyik nap,be volt dobva egy levél az államkincstártól,amiben a babakötvényről volt szó. Ott írták,hogy mi a kicsi adószáma.Ha most igénylem a kártyáját,azzal a papírral menjek...stb. A babakötvényről kapott még valaki papírt?
8549. Durciful (válaszként erre: 8538. - 9e315ae72e)
2013. júl. 31. 17:07
Adókártya? Kéne intézni a babának adókártyát? Nem a tb kártyára gondolsz?
8548. Gotta
2013. júl. 31. 16:46
Bennem ma tudatosult, hogy az anyaságihoz nem kell a pici adókártyája. Ugyanis a kh-ban még azt mondta a néni, aki a születési anyakönyvi kivonatát adta a zpicinek, hogy csak akkor kapjuk meg, ha már megvan az adókártyája. Úgyh ma küldtem el postán a papírokat hozzá. Nekem a tgyást a munkahelyem intézte, a családihoz a papírt meg csak július elején volt erőm feladni. Automatikusan megkapom visszamenőleg az összeget?
8547. czero001 (válaszként erre: 8546. - 55875e9863)
2013. júl. 31. 16:24
Igen, igyekszem, mondjuk nekem a tgyás, gyed stb, a könyvelő intézi, és azt hittem hogy ezt is, de nem. Úgyhogy nemrég derült ki hogy ez még nincs intézve...de én is postán fogom szerintem.
8546. 55875e9863 (válaszként erre: 8541. - Czero001)
2013. júl. 31. 15:44

Én egyben intéztem postán keresztül, a gyest, családi pótlékot és az anyaságit. Rá következő hónapban júniusban megkaptam mind májusra visszamenőleg, igaz hiányosan az összegeket, de le lett rendezve.

Mihamarabb csináld meg, mert azt hiszem valamennyi nap áll rendelkezésre, addig lehet igényelni, de nem tudom mi a határidő max.

8545. Kittyna1990 (válaszként erre: 8543. - Durciful)
2013. júl. 31. 15:44
Ha hiszed ha nem az én Andrém is ilyen :) Mindenkit levesz a lábáról és pillanatok alatt ő a középpont bárhol :) Úgy látszik akkor ehhez a névhez ilyen természet dukál :)Nem lesz gondja a beilleszkedéssel sehol az biztos:)
❮❮ ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook