2013 februári babák (beszélgetés)
Sziasztok! Van akinek farfekvéses esetleg a babája? Esetleg az előző terhességeknél??....szeretnék természetes úton szülni, de így, nem tudom hogy lesz, 36 hetet betöltöm holnap....
nekünk meg a paradicsommal gyűlt meg a bajunk :(
Bizony, még sokkal jobban oda kell figyelni, mint terhesen :(
Csak tudnám mit fogok enni terhességi cukrosan. Aztán majd csodálkozok, hogy nincs tejem.
Szőlő, eper ezt sem szabad :( Nekem egy szem szőlőtől két napig sírt a fiam :(
Igen jól telnek.Majd figyeljetek oda mit esztek szoptatás alatt.Tojás,hagyma,tej,kávé,narancs,banán,bab félék,karalábé,szénsavas,gulyás leves,zsírosabb ételek,szigoruan tilos.Hasfájós lesz a baba tőle,és még fel is ömölhet a teste.
Ezeket lehet:
Rizs,krupli,sülthús,zöldség leves,húsleves,májkrém,tea,szénsavmentes víz.
Meg készítsetek folyadékot a szülésután legyen.
Hát ennél közelebb nem lehetünk a nagy pillanathoz:-))). Remélem jól telnek babás napjaitok:-).
Köszi.Nemsokára ti is túl lesztek a szülésen.Sok sikert,mindenkinek.
Na megyek készülődni, most végre megtudjuk mi volt az elmúlt hét nagy forgolódásai miatt, bár az én érzéseim szerint még mindig a bubója van felül, nem éreztem drasztikus fordulást odabenn:-))), bár mostanság olyan izgága. Na meglátjuk. Csinálnak nst is, kíváncsi vagyok mit mutat majd.
Ezek olyan furi dolgok. A gép alapján mért adatok sokszor 2 héttel nagyobbnak mérik a babát(a feje és a combcsontjai is elég nagy-a pocakja viszont a korának megfelelő), ezzel ellentétben mindig a mensi kort veszik alapul. De ahogy olvasom a véleményeket ezt is orvosa válogatja. Az tuti hogy hiába felel meg néhány mérete mondjuk egy 37 hetes baba méreteivel, ha most születne meg 35 hetes lenne és tuti koraszülöttnek számítana, még akkor is ha a súlya 2500 g felett van.
mensi szerint nekem is 18, de a doki valami miatt 22-re tette a terminust. hogy miért nem tudom, mert semmi nem indokolta.
Nekem is mindig hasonlókat mondott a dokim, hogy a gép szerinti időpontokra ne is figyeljek, elég a számítás szerintit figyelembe venni. :-) Az kórházi uh. és a dokim szerinti is különbözőket mond ugyanabban az időpontban, tehát én tényleg a számítást veszem alapul.
Nekem sem változtattak sohasem az időponton. Kezdettől február 18. Egyébként kb 1 hónapja a dokitól kérdeztem az ultrahangon, hogy még mindig él-e ez az időpont, erre azt válaszolta, hogy azt ne is nézzük, mert semmi értelme nincs... Akkor most mizu??? Hát majd jön amikor ő úgy érzi jönnie kell:-).
Egyébként én is azt kéem hogy még 2 hetet bírjunk ki, mert akkor betöltjük a 37. hetet, na meg jövő pénteken államvizsgázom:-(, jó lenne azon is túllenni, utána már nehezebb lenne...tehát még két hetet kérek minimum a kisfiunktól, utána jöhet:-)))!
Édesem milyen picike volt...de erősek nagyon az újszülöttek. Láttam 3 napja egy kisfilmet a Spektrumon, kifejezetten problémás szülésekről szólt(3 baba, különböző problémák) és valami hihetetlen küzdelem van bennük az életben maradásért. Picik és törékenyek, de mégis nagyon erősek. Szerintem a beszéd, járás, kúszás-mászás mind egyéni, ezért ne aggódj ezért. Teljesen egészséges és ez a lényeg. Rokonomék unokája 4 évesen kezdett el beszélni, addig csak épp hogy pár szó volt ami elhagyta a kis száját, na azóta olyan dumás, hogy akkor is beszél amikor nem kellene:-))).
Gratulálok a kislányhoz,nagyon szép baba!
Ági!Gratulálok én is a babához!Nálunk is az utolsó mensi határozza meg a kiírt dátumot,a méretek alapján nem változtat a kiírt időponton.A körnaptáron állítja be a mensit és így mond időpontot.Bár nekem kettőt is írt be,mert azt mondta,hogy mivel nincs benne a teljes február,ami ugye rövid hónap,így kb. 2-3 nappal van a valódi kiírt időpont.
1280 grammal és 41 cm-rel született. Szerencsére már utolérte magát, most inkább az aggaszt egy kicsit hogy nem nagyon akar még beszélni, csak szavakat mond. Remélem a mostani terhességemmel kihúzom odáig, hogy ne legyen a baba koraszülött, és akkor nekem is odaadhatják mint más anyukának szülés után!
Igen, ezt én is hallottam, hogy a 12-13. heti uh változtathatja meg az időpontot, mert addig közel egyforma mértékben nőnek a babák, utána már sok az eltérés köztük (hisz különböző mérettel születnek :-)). Nekem az orvosom nem változtatta meg a kiskönyvben az időpontot az alapján sem. Aszerint 4 nappal előbb jönne a baba. De majd úgyis ő dönti el, mikor jön :-D!
Gratulálok! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok! :)
Igen még onnan változhathatnak a dolgok, mert odáig elméletileg minden baba azonosan fejlődik...
A 30. hétre milyen súllyal született a kislányod, meddig voltatok kórházban? Aranyosan tudják várni a kistesót:-). Szerencsére minden rendben volt a terhességem alatt, most sem érzem sokkal nehezebbnek, szerintem inkább csak türelmetlenebb vagyok, mert várom már a nagy találkozást! Valszínűleg én is császárral szülök, mert a picifiú lusta és nam akar megfordulni. Van még pár "gond" de összességében nem vészesek... Szeretem ezt az állapotot. Éneklem neki:-), mesélek. Most is énekeltem, azóta alig mozog(bealudt), hát szerintem ez mindent elmond a hangomról:-)))!
Szia!
Én úgy tudtam eddig, hogy a 12. uh-ig változtatnak a mensi szerinti számításon, utána már olyan különböző mértékben fejlődnek a babák, hogy nem.
Én ezt nem értettem, mert az egyik ismerősömmel először egyszerre voltunk kiírva, most a végére ő már febr. 14.-i kiírásnál tart, mert neki az orvos és a védőnő az ultrahang szerinti kort számítja.
De akkor végülis elvileg ha a menstruáció alapján számítják akkor azt mondták, hogy pénteken van hétfordulóm a 35. hétbe akkor lépek, és február 26-ra vagyok kiírva. A 30 hetes uh-on a bpd-je 79 mm volt, és arra azt mondták a táblázat alapján hogy 2 héttel nagyobb.
Nem mondanám magam rutinosabbnak szülés szempontjábl, a lányom 30. hétre született sürgősségi császárral, mert terhességi toxémiám volt. Valószínűleg most is császárral fogok szülni, mert magas a vérnyomásom. A lányom várja már nagyon a babát, szokta mindig simogatni a hasam és puszit ad a babának, olyan aranyos! Olyan érzésem volt végig a terhességem alatt mintha még most lennék először terhes, olyan fura az egész!
Könnyű terhességed volt? Vagy így a vége felé már te is érzed hogy nehezebb?
Nekem is az utolsó menstruáció alapján számolják, és azóta nem írták át a kis könyvemben, pedig az uh-ok néha előbbre mondják. 20.-ra vagyok kiírva, szerdán leszek 35 hetes.
Igen, ő lesz az első baba:-), már nagyon várjuk... Akkor te már sokkal rutinosabb vagy:-). Hogy áll a nagylány a kisöcsihez? Várja már?
Kisfiú, de már van egy 2,5 éves lányom is! Neked az első lesz?
Mi február 18-ra várjuk a kisfiunkat:-). Elméletileg, de majd meglátjuk meddig marad odabenn... Holnap megyünk a Doktor bácsihoz, kíváncsi vagyok mit mond majd. Neked fiú, vagy lány a babó?
Mikorra vagy kiírva? Kisfiút vagy kislányt vársz?
További ajánlott fórumok: