Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 novemberi babák fórum

2012 novemberi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
6013. lucka (válaszként erre: 6011. - Arobot)
2013. szept. 12. 12:05
kiflicsücsök, kölesgolyó, buláta, banán darabkák, barack darabkák, sárgadinnye, görögdinnye, tészta, sajt, sonka darabkák, illetve bármi ami érdekli és nem illegális és az én reggelim, ebédem vacsorám része :) a saját ebédjét én is pépesítem még mert csak így eszik nagyobb mennyiséget. Én örülök ha normálisan eszik, nálunk az evés eléggé mumus, néha bepróbálom a darabosabbat hogy hátha az jobban megy, de eddig nem jött be.
2013. szept. 12. 10:25

Sziasztok, Megtennétek hogy akinek már volt terhessége (vagy épp az : ) megosztja velünk a tapasztalatait ennél a szavazásnál?


Tehesség esetén mikor jelentkeztek nálad az első „terhességi tünetek”? (Mellfeszülés hányinger stb.)

6011. Arobot
2013. szept. 12. 09:50

Sziasztok!

Én olyan félős vagyok az új hamik bevezetésével, hogy az elmondhatatlan, de most szeretnék kicsit leállni azzal hogy mindent pürésítek, mégiscsak van már 5 foga, ideje lenne intenzíven rágcsálni. Nóri a pépeken kívül kukoricagolyót, kenyérhéjat, bébirépát eszik csak.

A Ti babátok milyen szilárdat eszik már?

6010. _Lina_
2013. szept. 11. 18:50

Én rendes ciőt adok rá nem pedig ilyen minden féle szupináltat meg mitom én milyet -.-


Tényleg ez is csak reklám fogás xal...

6009. lucka
2013. szept. 11. 12:37
én úgy tudom hogy a szupinált cipő kifejezetten árt ha úgy adod rá hogy nem szükséges. Mint ahogy a lúdtalpbetét is csak lúdtalpasoknak használ, egészséges embernek egyáltalán nem kényelmes. Már bocsánat de a védőnők tiszta bolondok, én már semmiben nem hiszek nekik mert folyamatosan ellentmondanak egymásnak. Az ortopédust kérdezzétek meg ha mentek majd, szerintem max az ő szava mérvadó.
6008. _Lina_
2013. szept. 11. 10:59

Nekem is azt mondta a védőnőkh hogy szupinált ciő kell.

Mi kaptunk rengeteg baba cipőt, van is olyan ami már jó is Karolin lábára, meg vannak olyanok is amik majd csak 2-4 éves korától lesznek rá jók.


De amúgy cipő cipő...

Mondjuk a védőnőm azt mondta ha szeretnénk még egy babát akkor drágább ciőt kell venünk hogy tartos legyen.

De honnan tudjam hogy a kövi gyerek lány vagy fiú lesz.. :D


Nekünk most egy benti mamusz kell még meg egy kiscsizma és ennyi :)


A Bébim már nagyon szépen megy előre ha fogom a kezét meg ugrál is nagyon vicces :D

Tegnap pl a cicák után ugrált meg ha kaja van a kezébe és azt mondjuk neki hogy ááá akkor odanyujtja és ad belőle kis édes :)


Bár a cicák meg nem mondják neki hogy á csak nézik ő meg elöszeretettel ledobál nekik enni.. :D

6007. rinike (válaszként erre: 6006. - Lucka)
2013. szept. 8. 21:10
A védőnőnk szerint minden gyereknek szupinált cipő kell. Pénteken voltam egy boltban, ahol árultak ilyent, és "természetesen" egyet értettek a védőnőnkkel. Néhány házzal arréb volt egy nagy gyerekcipőbolt, de nem árultak szupinált cipőt, és "természetesen" azt mondták, hogy rosszat teszek a gyereknek a szupinált cipővel, és kifejezetten tilos azt adni rá.
6006. lucka (válaszként erre: 6005. - Rinike)
2013. szept. 8. 20:42
én egyelőre nem. Holnap kérek időpontot ortopédiára, mert nagyon úgy néz ki, hogy Karesz hamarosan már önállóan fog járni. Már nagyon sokat megy, nem csak bútortól bútorig, és néha szalad is, persze még a mászás a fő közlekedési forma, de egyre kevésbé domináns. Szerintem mire bejutunk ortopédiára, addigra már rég rendesen fog járni. És majd ott megmondják, kell-e bármilyen gyógycipő vagy sem. Addig is nagyon sokat van mezítláb, és kintre meg veszek neki valami használt, olcsó cipőt, de olyat ami amúgy jó, tartja a lábát, nem túl puha vagy túl kemény talpú. Én nem hiszek abban hogy az a 2-3 alkalom amikor utcára viszem egy használt cipőben, végzetes hatással lesz a lábára :) Aztán meg az is lehet hogy az ortopédián is azt mondják hogy szépen áll, és nyugodtan adhatok rá használtat.
6005. rinike (válaszként erre: 5999. - Rinike)
2013. szept. 7. 19:27
Nekem már nem csak az a bajom az első cipőcskével, hogy hányas legyen, hanem hogy szupinált legyen-e vagy sem. Ti szupináltat vesztek?
6004. zsocicc
2013. szept. 7. 11:17
Fügyülni még nem próbált. :)
6003. zsocicc
2013. szept. 7. 11:16

Lucka, Lea is pont olyasmiket csinál, mint Karesz, kivéve, hogy ő nem óóó-zik a neki tetsző dolgok (állatok) láttán, hanem sikongat. Tom, a macskánk a nagy kedvenc, a Tom szót, mát tuti megérti, mert ha kimondom, egyből tekergeti a fejét és keresi. Remélem nem Tom lesz az eslő szava. :D Az tálcáján lévő kekszet ő is felveszi, ha már nem kell neki, ledobálja, és jól meglepődik, ha esés közben elkapom és nem koppan a keksz. A fogak közül az alső 2 nőtt ki eddig.

Már nagyon szépen fel tud állni, ő is kapaszkodik mindenhová. Mászni viszont egy picit furán mászik, a jobb lábát kiteszi oldalra, mintha azzal lépni akarna. Voltunk koduktornál kedden, azt mondta, hogy nincs semmi baj, csak az egyik csípője egy picit lazább lehet a másiknál, tegyük vissza a lábát minden alkalommal, amikor ezt csinálja. Egyébként nagyon ügyes. :)

6002. _Lina_
2013. szept. 2. 14:05

Sziasztok figyeljetek csak az én babám ad ki fügyülő hangokat, vagy másé is? O.o

Tökre mint ha fügyülne de csak néha jön neki össze de olyan aranyos :p

6001. lucka
2013. aug. 31. 11:31

Na az én fiam nem utánoz, nem pápázik, nem tapsol, nem ütöget össze tárgyakat sem. Azt tudja, hol a lámpa, azt is tudja, hol van apa, és biztos vagyok benne hogy a gyerek és a nem szavakat érti, ja meg a cumit. bababa szótagokat ismétli néha. Nagyon szeret mászni, lerámolni magasan lévő dolgokat, felkapaszkodni ismeretlen helyekre, minden érdekli, ami nem játék (ami játék, az már kevésbé). Hangos, lelkes óóóóóó sóhajtással üdvözli, ha valami számára tetsző dolgot lát meg, pl. az ablakon keresztül a galambokat a szomszéd házon. De nem mutat rá ujjal semmire. Ha az etetőszékben van és ételt teszek a tálcájára, azt felveszi és ügyesen megeszi (feltéve, hogy nem játszani van inkább kedve, mert akkor csak játszik vele). A zenélős játékokon tudja, hogy meg kell nyomni a gombokat a zenéhez, és aktívan gyakorolja is, ha épp olyanja van.


Rinike, nekem van egy aldis katalógusból kivágott lábmérőm, rá kell tenni a gyerek lábát és mutatja hogy hányas kell, megnézem neked ha felébredt, hogy a 10 cm-re hanyas cipőt ír. Nekünk jelenleg 19-es kell, de bent mezítláb jár, kint meg csak babakocsiban van egyelőre, így még nem vettem. Egy 20-as téli bakancsot vettem eddig, az szerintem pont jó lesz.

6000. lucka
2013. aug. 31. 11:27

4 fog :) most bújt ki az alsó kettő :)


én meg pont azt veszem észre hogy a bkv-n senki nem mosolyog vissza rá, bezzeg itt vidéken még az utcán is megállítanak a nénik, hogy milyen aranyos.

5999. rinike
2013. aug. 30. 13:38
Timi még nem utazott sem buszon, sem vonaton, sőt autózni is utál. 5 foga van már, szépen mászik, és mindenbe belekapaszkodik, hogy felálljon, de nem lépeget még. Pogácsát süt (=tapsol), pápát int, és végre nem csak a bababa a gagyogása, hanem más hangokat is próbálgat. Gondolkodom az első cipőcske megvételén, de nem tudom hányast vegyek. 10 cm hosszú a lába, de ahányas méretet ekkora lábacskára írnak, az hatalmas neki. Még várok, gondolom, hogy úgyis csak 1 hónap múlva adnám majd rá, mikor elkezd lépegetni is.
5998. _Lina_
2013. aug. 30. 10:22

Ha mi buszon utazunk Manitó is nézelődik és mosolyog meg beszélget :)

Háll istennek nálunk nincs BKV csak Volán :D


Kinek hány fogacskája van? O_O

Nekünk már 6 tegnap vettem észre reggel hogy kint van a 2 felső első fog (na ezt jól megmondtam XD)

5997. zsocicc
2013. aug. 29. 16:21
Lea imád a buszon nézelődni. :) Van ott egy csomó ismeretlen arc, akikre lehet mosolyogni, meg persze a sok ismeretlen arc is mosolyog rá. Ő szerencsére még nem tudja, hogy a BKV-t "nemszeretni" kell. ;)
5996. lucka
2013. aug. 28. 11:48
tegnap voltunk csavarogni budapesten babakocsival, és nagyon jól sikerült :) Karesz remekül viselte, pedig reggel 8-tól délután fél 1-ig nem voltunk itthon. Kicsit volt csak nyűgös amikor sikerült dugóba kerülni a buszon és még tömeg is volt, de az sem volt vészes. Ha nem esik, megyünk ma is :)
5995. zsocicc
2013. aug. 24. 18:07
Nekünk egyelőre bevált a szék szerencsére Lea még nem szeretne kimászni belőle.Püfölni ugyan püföli ezerrel,de csak a műanyag evőeszközökkel,így még nem tett benne nagy kárt.Csak azok a kopások vannak rajta,amik már akkor is megvoltak,amikor megérkezett.Így egyelőre még elégedett vagyok vele.Remélem így is marad;)Ha elmegyünk itthonról,csak leterítek egy plédet,leültetem,és úgy etetem. ez is tökéletesen bevált.Persze csak nyáron alkalmazható...legalábbis kültéren:)
5994. _Lina_
2013. aug. 24. 11:13

Hát én ezért sem veszek etető széket, amit meg kaptunk vissza is adtuk mert nem kell meg nem a legjobbak XD


2 napja mi isd megtettük az első lépéseket kapaszkodva :)

Mi 8860gramm és 74cm-resek vagyunk :)

Bár én nehezebnek érzem de hát majd még késöbb milyen nehéz lesz :D


Mi nem fürcsiztünk idén vízes helyeken mert félek a fertőzés veszély végett.

De kint a nagy medencében már rengeteget és imádja is :D

De úgy néz ki a nyárnak lassan vége :(

5993. lucka
2013. aug. 23. 15:41
Mi még nem utaztunk sehova, 3 hét múlva megyünk 4 napra Balatonfüredre, kíváncsi vagyok, milyen lesz :)
5992. lucka
2013. aug. 23. 15:39

örülök hogy visszatért ide az élet :) éjszaka még nálunk is van szopi. Karesznak 3 foga van, de lehet hogy már a 4. is kijött, nem engedi megnézni, a 3. is tegnapelőtt tört át. Két napja bababázik, a mozgásfejlődése neki hihetetlen gyors, már megtesz 1-2 métert lábon, amúgy mászik mint a villám, pakol, rámol, rosszalkodik ezerrel :)


Luditta, én is most sakkozom az autósülést, én nagyon a Maxi Cosi Milofix mellett vagyok, szeretném még menetiránynak háttal bekötni, amíg csak bírja, és egyelőre nem tiltakozik.


Zsocicc, nektek az etetőszék hogy vált be? Én egyre jobban utálom. Kopik, a gyerekem rágja, ki tud belőle jönni és sajnos ki is akar, lehet, hogy eladom és veszek egy műanyagot..

5991. zsocicc (válaszként erre: 5984. - 4eea4e8001)
2013. aug. 22. 14:31

Szia nikike1990! Én nem mertem terhesen a Balcsiban fürdeni, de csak mert tudtam, ha esetleg mégis elkapok valamit, nagyon okolnám magamat.


Egyébként elvileg ameddig a méhszájad zárva van, a terhesség ilyen korai szakaszában nincs veszély.

5990. zsocicc
2013. aug. 22. 14:29

Na végre van egy kis mozgás a fórumon. :) Leának most nő az első foga, picit nyűgösebb az átlagnál de még mindig nagyon nyugodt baba. Már nagyon szépen ül. Felül, feltérdel, és kb 1 hete kapaszkodva feláll. Ennek persze az eredménye is látszik, megvan az első monoklija. Nekivágódott egy széklábnak a hétvégén. Szerencséree csak a szemhéján van egy pici folt, kb. 2 percen belül meg is tudtam nyugtatni az esés után. Még mindig reggel-este szopizik, a többi étkezést kiváltottuk. Ő éjszaka szerencsére nem ébred fel, de ennek meg is van az eredménye, nagyon keveset hízik, most éppen 7150 gramm, 70 cm. (és nem 7150 kiló ;) ) Pedig végre rendes mennyiségeket eszik, közel 150-200 grammot étkezésenként, gyümit, zöldséget, husit, gabonát, túrót és joghurtot is. A védőnő szerint ez nagyon kevés, pedig a széklete rendszeres és normális állagú és ő szép hurkás, nem vézna baba. Végre a száját is tátja, ha kanalat lát, ami nálunk nagy előrelépés. Egy hónapja visszajöttem dolgozni, azóta a férjem van otthon vele, úgy tűnik, hogy nagyon jól kijönnek, azóta rendesebben is eszik.

A hosszú hétvégét Kecskeméten töltöttük, kb 80 km-t autóztunk. Odafelé volt egy pici balhé, de visszafelé végigaludta az utat. Egyébként fürdött már a Balatonban, a Velencei tóban és több medencés strandon is, egyelőre nem kapott el soha semmit, ebben a szopi gondolom sokat segít...

5989. luditta (válaszként erre: 5988. - Rinike)
2013. aug. 20. 08:22
Deee, persze, az éjszakai 1-2 ráfordulás még megvan. Mondjuk, este 8-fél9 körül alszik el, és úgy hajnal 1-2ig sokszor meg se moccan. Utána viszont a mélyalvások közt már általában mgébred, és sokszor cickón alszik vissza. :)
5988. rinike (válaszként erre: 5987. - Luditta)
2013. aug. 19. 22:18
Éjszaka már nem szopizik? Nekünk délben már nincs szopi, viszont éjszaka még 3-szor van.
5987. luditta
2013. aug. 19. 19:54

Szia Mindenki! Gondolom, nyaralás zajlik ezerrel, Ti mekkora utat váéllaltatok be? Mi kb. 2 hetente utazunk nagyikhoz (80 km), és most hosszúhétvégéztünk a régi melóhelyem városában, bemutattuk a Kisherceget a kollégáknak :)

Nagyon jól viseli az utazást, a hordozót átcseréltük egy igazi autósülésre (9-18 kgig, Römer King Plus (nagyon jó, bazi sokat jártam utána, míg sikerült kisakkozni, kb. mi az, ami jól szerepelt az ADAc teszten,jól is néz ki, és nem érzi benne úgy magát a gyerek, mint egy ólomgolyóban).

Kis vigyori, folyamatos dumával (Dádádádádá, bübübübü, bebebebe, stb...), és tankönyv szerint megjelent a "mutatóujj önálló életre kel" fejezet. Rengeteg mindent megért, ha rákérdezek egy-egy tárgyra, odanéz, és egyre többször rá is mutat. Ha valaki elindul, integet, érti a tapsi-tapsit is. :) 7 foga van, most jön valahol a nyolcadik. Önállóan felül, hátrafelé "tolat", és négykézláb hintázik. Egyszer-egyszer már fel is húzta magát állásba, s mindezt egy hete csinálja. Akkorát lódult a mozgásfejlődése, hogy magam is alig hinném, ha nem a két szememmel látnám. Ezzle párhuzamosan, a fóka-alakja is csinosodik, most kicsit áll a súlya (9,4 kg), de rengeteget nyúlt (76 cm). Sokat cicil még, a reggeli és a vacsi kizárólag anyatej, mellé napközban is legalább 2-4x szopizik. A tízóórai, ebéd és uzsi ár pépes, és rágicsál a kis fogakkal babakekszet (néha akkora darabokat harap le, hogy attól félek, megfullad...de szépen elnyamizza). Imádja a gyümölcsöket, és a tejes pépeket, babadesszerteket is.

5986. _Lina_
2013. aug. 19. 18:41

Sziasztok :)

Hát mostanság igen csak kihalt a forúm, de én is remélem hogy csak nyaralások zajlanak :)


Nálunk minden rendben van holnap 9 hónapos a babusom.

4 fogunk van gondtalanul jöttek ki.


Mászik, térdel, és már áll is a kicsim :)

Nagyon ügyes babus :3

És a baba iletve az apa szó teljessen érthetően megy neki :)

Olyan büszke vagyok rá :3

De kébzeljétek hogy lakk alergiás a kicsim így most a kiságyat hanyagoljuk, de majd lecsiszoljuk és remélhetőleg jobb lesz :)

5985. rinike (válaszként erre: 5984. - 4eea4e8001)
2013. aug. 19. 09:54
Én mikor fiatalon voltam terhes, fürödtem a Balatonban (nem lett semmi bajom, sem nekem, sem a babának). Most, mikor nagy nehézségek után végre terhes lettem, annyira féltettem, hogy inkább kihagytam Balatont, uszodát, mindent. Szerintem egy esetleges fertőzés lehetősége benne lehet ezekben, az esélye azonban minimális. A kérdés, mennyit akarsz kockáztatni...
2013. aug. 19. 08:51
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 10 hetes terhes vagyok. Azt szeretném kérdezni,hogy a balatonba fürödhetek ilyenkor vagy inkább hanyagoljam?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook