2012 januári babák (beszélgetés)
Gribedli,még emlékszem hogy Olaszba vagy.Az elején még adtál tanácsokat terhesruha ügyben :)
Az ellenőrzés itt is így van.Lehet erről is írtunk akkoriba.Hát nem jobb az otthoni rendszer?Vagy több aggódásra ad okot?
Ki tornázott vagy tornázik még?Vagy mostmár mindenki inkább pihenget?
Szülésfelkészítőn volt mindenki?
Vizesedés?Azt hallottam ha nagyon vizesednek a végtagok,akkor már csak pár nap van hátra.
Mi a párommal még mindig nem jutunk megegyezőre név ügyben.Szörnyű!Mindkettőnknek csak egy favorit van.Nekem az övé,neki pedig az enyém nem tetszik.
Stupsi, én Olaszországban szülök (3.baba), és nálunk sincs ekkora felhajtás, úgy értem, voltam a 34.hét végén és most szülésig nem találkozom a dokival, vagyis, közben megcsinálom a vérvételeket, keneteket és telefonon beszélek vele, a szívhangot is csak a szülés napjának lejártával kezdjük (ez a praxis), úgy értem mikor lejárt az időm, bemegyek és 2 naponta mérik a mozgásokat, szívhangokat, és minden ilyen mérés után van egy vizsgálat, hogy a méhszáj milyen:)
NE aggódj, minden rendben lesz. Bár nekem nem volt fertőzés egyik terhességnél sem, de ha neked van is, nem indokolja a császárt (sőt, sztem örülj, ha megúszod hüvelyivel, úgy értem, más, ha faros baba meg ilyenek, de egy gomba miatt császározni túlzás), egyébként pevaryl-t terhesség alatt is használhatsz (attól függetlenül, hogy a papíron azt írják, hogy csak orvosi tanácsra) és ezt vény nélkül is adnak a patikában:)
Apropó vérnyomás, nekem azt mondta a doki már 2 hónapja, hogy itthon ellenőrizgessem, ha van vérnyomásmérőm (naponta), ha nincs, akkor gyógyszrtárban, és emiatt nem kell megvárnom a szokásos havi időpontot.
Köszönöm Klauka!
Bárcsak több ilyen nyugtatást hallanék :)
Azt is jó tudni hogy nem vagyok a ,,tapasztalatlansággal" egyedül.Az ösztön :),anyukám is ezt mondja.
fél éjszaka fent voltunk induljunk-neinduljunk:-)
Ma 11 pihentem, keményedek és alul fájdogálok nem túl erősen de azért fáj.Fogalmam sincs lesz e valami a napokban?!De nagyon jó lenne már a karomban tartani a KISLÁNyOMat!
Az a flowmetria. :) Áramlásvizsgálat más néven.
A buksijában jó volt nekünk, a hasi aortánál volt kimaradás.
Tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy legyek összepakolva, mert valószínű hamarabb fog jönni.
Annyira izgi.
Mit raktatok pontosan a csomagba???????
Nekem is megvan már, de mi van ha kifelejtettem valamit.
Leírjátok???????
köszi
A nyakdugo utan nekem sokan mondtak, hogy kb 2-3 nappal utana indul a szules, nekem is igy volt az elsovel. De hallottam olyat, ahol meg 2 hetig is egyben voltak!
Lanyok hogy vagytok? Tegnap este tuti volt valami front, mert nyilalgattam, gorcsolgettem picit en is, de nem volt veszes.
Szia Cili!
Na mi újság, hogy telt az éjszaka?
:))))
Igen-igen, így lesz, bár én azt sem tudom, hogy kell egy babát megfogni :) Majd belejövünk biztosan.
Gratulálok a már babázó kismamiknak! :))
De aktív lett a fórum! Én is izgulok mindenkivel. Annyira, hogy ma újra összerámoltam a kórházi pakkot, pedig még csak ma töltöttük a 36. hetet. :)
A mai nap nekünk is nagyon keményedős volt, bár szerintem az időjárás sem kímélt bennünket.
Ja, és ne félj!!!
Ügyesen szülünk és ügyesen babázunk majd, mondom én, aki még pelust sem fogtam a mai napig :))) segítenek majd az ösztönök!!!
Szia
Az utolsó hetekben itthon hetente 1-szer vagy kétszer kell NST-re járni, ami a baba szívhangját és a méhösszehúzódásokat figyeli, de nem sokszor hallottam olyat, hogy valakit, akinek semmi panasza nem volt, ezután a vizsgálat után egyből kórházba küldtek. Ha készülődik a baba kifelé, akkor azt úgyis tudatja :)
Ezekről a fertőzés kezelésekről nem tudok semmit, szerencsére mi eddig megúsztuk. Általában a vége felé csinálnak hüvelyváladék tenyésztést, mert valóban megfertőződhet a baba szülés közben, de ezek a fertőzések tudomásom szerint 1 hét alatt elmúlnak.
Cilit most biztosan sikerült elbizonytalanítanod, bár ha jól tudom, akkor többedik szülésnél nem távozik sokkal előbb a nyákdugó, max 1-2 nap.
Sziasztok!
Nagyon gratulálok a mamáknak,babáknak! (de jó nekik,túlvannak rajta)
A barátnőmnek 3 héttel a szülés előtt ment el a nyákdugó(első baba).
37. hét végén vagyok,gombát és hugyuti fertőzést kaptam :( Az dokim azt mondta ha marad szülésig penicilint kapok.Nem kellene ilyenkor császárral szülni?
Itt Ausztriába annyira más.Negyede annyit ellenőriznek mint otthon.Én most voltam utoljára dokinál,legközelebb a szülésnél találkozunk.A vérnyomás mérésen,ultra hangon,hüvelyi vizsgálaton kívül semmi mást nem néztek.Persze azt megállapította hogy a baba jól érzi magát.Én még csak azt se tudom most hány gramm vagy cm :(
Annyit mondott hogy lentvan már,fixen nem illeszkedett még be(a fejét vissza lehet nyomni).
Én mindentől félek,még az első otthoni hetektől is.Első baba :D
Szia
Én is ma voltam UH-n, és a keringési adatom nekem is rosszabb lett, mint 1 hónapja.
Neked milyen adataid vannak?
Az enyém:
arteria umbilicalison PI: 0,84 RI: 0,56
arteria cerebri median PI: 1,00 RI: 0,61
1 hónappal ezelőtt a második sor 1,99 és 0,83 volt.
Igen hallottam erről a vizsgálatról. 9 napot feküdtem a kórházban mielőtt megszültem anno a kisfiamat és mondták, hogy akit a professzor megvizsgált azoknak beindult a szülés!!!
Én megúsztam, csak a dokim vizsgált meg.
Reménykedem hamar túl leszünk rajta.
Nagyon szoritok neked! Magzatviz?
Ha elmegy a nyákdugó akkor általában 1-2 nap és a célba érsz!!!
Gratulálokk az Anyukáknak!!!
Hajrá cili80!!! :)
Én ma voltam CTG-n, jó lett az eredmény, de vasárnap megint menni kell, mert az UH-on a keringés nem volt 100%-os. Úgy tűnik 3 naponta jelenésem lesz a kórházban.