2012 januári babák (beszélgetés)
Mi most koltozunk fel a hegyekbe, ha ugy adodna hogy nem erek el a kocsiig, inkabb visszafordulok:)
Persze van egy szuleszno ismerosom aki szinten mar csak konzulenskent dolgozik es meselte hogy egyik anyuka a 3. babat varta es kozben nyaralni voltak fent a hegyekben. A szuleszno adott neki egy ilyen kis csomagot amiben volt minden szuleshez valo egyszerhasznalatos steril dolog es elmagyarazta hogy mit kellene csinalni amig nem er oda a mento.
Pl a koldokzsinort el kell csipeszelni mielott elvagjuk stb stb es veletlenul a csajszi tenyleg ugy volt hogy jottek a fajasok, de nem birt elmenni a kocsiig sem mert mar jott a baba is. Es frankon a ferjevel egyedul szult mig oda nem ert a mento mar meg is volt minden es kapora jottek a tanacsok is:)
Szoval felkeszulok minden eshetosegre;)
Mi most koltozunk fel a hegyekbe, ha ugy adodna hogy nem erek el a kocsiig, inkabb visszafordulok:)
Persze van egy szuleszno ismerosom aki szinten mar csak konzulenskent dolgozik es meselte hogy egyik anyuka a 3. babat varta es kozben nyaralni voltak fent a hegyekben. A szuleszno adott nek
Nálunk Apa be akart jönni, én nem akartam, de a lehetőséget nem tagadtam volna meg tőle. Rábíztam a döntést. Végül mégsem jött be(nem bírja a vért:D), és ennek én örültem a legjobban.
Ha velem lett volna tuti hisztirohamot kaptam volna... Így az orvosom fogta a kezem, így jobb volt. Nekem legalábbis, na meg a dokimnak is, nem szereti a férjemet...
jajajjajaja
értem
akkor bocsi:)
persze, tudom! :)
bennem több dolog miatt fogalmazódott ez meg.
az egyik, hogy hihetetlenül gyűlölöm a kórházakat, és nem bízom az orvosokban...
a másik, hogy otthon nincs más csak az akit én beengedek... szerintem ennél meghittebb dolog a világon nincs...
vannak viszont félelmeim... mert ugye lehetnek komplikációk, amihez lehet, hogy kevés a bába. és bár valóban nem bízom az orvosokban, a modern technikában annál inkább...
nem magamat félteném, hanem a babát.
attól függetlenül, hogy elgondolkodtató számomra, nem hiszem, h ezt fogom választani, inkább maradok a kórháznál...
Persze
nem is azért mondtam, hogy ne mond el, örülök neki, hogy elmondtad, hogy ezen gondolkodsz, érdekel, hogy mi az amiért ezt választanád?
ja, hogy megindítja az orvos a szülést?
igen, az senkinek sem jó ha az ünnepeket kórházban kell tölteni:(
mármint a varrás lett csudajó?
Hú
hát 1. babát nem mernék otthonszülni
Pont ezért kérdeztem Tőle, hogy nem e gondolkodott e már el az otthonszülésen mert a 3. babáját szüli, már hatalmas gyakorlata és tapasztalata van.
Ti tényleg gondolkodtok rajta?
Remélen Nekem is ilyen csodás szülésben lesz részem:)
Így van ez nálunk is, ha megindul a szülés akkor a doki ott terem ha karácsonyi vacsorán van, ha éjszaka van akkor is.
Én nem fogok mindenféle alkesz dokinál szülni:(
Kicsit félre értettük egymást. Én nem azt mondtam, hogyha Te szülsz akkor Ő hagyjon ott szülést császárt mindent. Hanem azt, hogyha nincs ügyeletben, mert gondolom, hogy nem tölti minden napjának minden percét a kórházban akkor ha nem akarsz egy idegen orvosnál szülni akkor Őt behívni és nála szülhetnél.
Ez az amikor orvost fogadsz a szüléshez.
Persze ha Ő bent van akkor szerencséd van, és remélhetőleg nem fognak sokan akkor szülni nála.
És sosem szabad előre fizetni se a dokinak se a szülésznőnek.
Nezd, ha o az ugyeletes es van egy csaszar akkor mennie kell, szakmai kotelessegbol. Nem mondhatja hogy bocsika de itt a beteg adott egy boritekot:)))
Masreszt eddig mindig megvizsgalt tok ingyen es soronkivul, nem hiszem, hogy a penz valtoztat. Inkabb ha epp ott van akkor persze hogy jon, ha meg mas dolga van, akkor amugy sem.
De itt nagyon az a praxis hogy a varrasig be sem neznek, mindent a szuleszno bonyolit, o az igazi fonok:)
Persze, lesz virag es ajandek mindkettonek, esetleg boritek ha nem utasitjak vissza de elore nem fizetek, 3. babo, sztem egyedul is meg tudnam szulni, annyi lesz a feladat hogy tartsak a kezuket nehogy a foldre essen:DDDD (remelem hogy ilyen konnyu lesz)
Bizony drága pénz a szülés
Én 2 hét múlva beszélem meg a dokimmal a piszkos anyagiakat, nem tudom mennyit mond.
Hát gondolom az ne járjon hozzá.
És a másik fele minden egyes vizsgálat 8.000 Ft.
De hát én úgy vagyok vele,hogy ott volt mikor kellett és holt normális volt a szülés alatt végig.Nem akarok lutrizni,hogy csak bemegyek aztán lesz,aki lesz.
szegény.(
Nagyon meg van bonyolítva:(
Aki most van, dokineni a korhazban az nagyonlelkiismeretes, remelem hogy nem lesz se csaszarja se semmi es ugyeletes lesz:)
A magandokim meg egy nagyon fiatal dokibacsi, tok aranyos, kar hogy nem szulhetek nala de vegulis azt mondta hogy ebben a dokineniben o vakon megbizik:)