2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)
Gratulálok! :))
Lányok, köszönöm a sok őssejtes hozzászólást! :)
Asszem mi is levetetjük! Nem merek kockáztatni, inkább legyen meg, mert ha valami baj lesz (bár soha ne legyen) akkor tudunk mihez nyúlni!
Megnéztem ezt a terhességi súlytáblázatot! Basszus!!! nekem nagyon kell vigyáznom magamra, már 4 kg-al túlléptem a maximumot! :(( Mondjuk tegnaptól apával intenzív sétába kezdtünk, heti 2xes alkalommal, remélem ez segíteni fog!
sziasztok!
látom, a súly a téma :) én 68-69ről kezdtem, és pont most mértem basszus, 75 vagyok... :oI
nem eszem többet, csak szerintem másképpen dolgozom fel :)
hát evvan. de azért most figyelni fogom. az előző babánkkal 27kilót híztam, igaz, ott az utolsó havi vizesedés szerintem sokat sokat nyomott. most nem szeretnék ennyit. igaz, hamar visszafogytam, 8hónappal a baba után újra 67voltam.
de azért nem akarom megvárni most ezt az állapotot, annál is inkább, mivel nem vagyok egy nagy sportember sajnos, és h aminden gyerek után csak 3kiló marad... :)
hogy vagytok?
(végül elmentem a tanácsadásra, de mivel a vérvételeredményeim szuperek,úgy döntöttünk, h nem szúratok, hiába mondják, h 36...)
Én már rá sem merek állni a mérlegre.Már a múlt héten 60 kg-t mértem.Szerintem már vagy 62 vagyok.52-ről indultam...És még csak az elején tartok.
Csak az esküvőmig ne hízzak annyira,azon izgulok.Nehogy tehén legyek a menyasszonyi ruhában!
köszönöm mindenkinek
PöttömPanna
én is az elsönél igy hiztam.vigyázz nehogy nagyon megszaladjon
Köszi, megnéztem. Be kell írni a kiindulási, és mostani súlyt, a magasságot, és a terhességi hetet.
Ezek alapján ez jött ki:
20. hét:
minimum: 65.56 kg
Normál: 66.53 kg
Maximum: 67.51 kg
Hát végül is így szemlélve nem rossz a 65 kg-m, de ez a hirtelen hízás aggaszt, hogy nehogy így folytatódjon, mert akkor mangalica leszek.
:((((( Csajok, ez szerintetek normális, hogy ápr. 1.-jén a terhesgondozóban mért súlyom 62,5 volt, ápr. 14.-én 64,5 a védőnőnél, és ma pedig 65 a terhesgondozóban??? Mi ez a hirtelen súlygyarapodás??????
(most a 20. hétben vagyok)
Sziasztok!! na ahogy igertem vegre itt vagyok :D
probalok kicsit lajtosabban dolgozni ami nem megy, ezert latvanyosan bedugtam a fulembe a fulhallgatot, igaz igy is jonnek az emberek a bujukkal-bajukkal, de kevesebbet :)
Koszi szepen Betti >) mar en is nagyon varom hogy megtudjuk a babak nemet! meg nagyon varom hogy megmozduljanak, egyenlore meg mindig semmi >)
Nikocska, hat igen en is ezt gondoltam hogy a napi-ketnapi egyoras erolkodes tuti nem jo! Megnezem max holnap a kupot amit irtatok hatha! Vettem tegnap aszaltszilvat is, jo puha es fini, es holnaptol v ma estetol ramegyek a napi 1 pohar sima tejre :D hatha! De megertem teljesen amin atmentek mert en is majdhogynem orditok a fajdalomtol :*(
A sargas folyashoz annyit tudok hozzatenni h emlekszem Tinellel egyszerre volt fertozesunk. Nekem a sargasodas enyhe volt, de egy hetre ra hogy lattam a tisztasagin, kiderult hogy gombi fertozesem volt, amit utana 3 hetbe kerult kikezelni.. szoval nem mondom h a sargas az gombi, a gombi akkor gombi ha nagyon sok (4 tisztasagi kb /nap) a mennyiseg, nagyon bo, es ilyen aludtej-szeru. Nem budi! A bakteriumos fertozes a budi, az allitolag halszagu.
A gombis lehet feher folyas, lehet sargas is, de enyhen darabos, vagy olyan tejfol allagu. Na akkor erdemes ramenni a 3 napos canesten kurara, nekem egyedul ez segitett, pedig meg antibiotikumos kupot is kaptam.
Remelem ezzel segitek. Persze a legjobb ha a doki megnez hogy az-e, mert ha gombi, latja belulrol a kis tukorrel.
Igazabol en is lattam kivulrol, mert ilyen /bocsanat/ feher lepedekszerut lattam meg kivul is, ami furdes utan sem jott le teljesen. Szoval akkor van gond. De szerencsere a gombis nem olyan nagy gaz azt mondjak, es nem feltetlenul viszket! en akkor viszkettem amikor a canesten hatasara elkezdett gyogyulni es urulni a cucc.
Mi van meg... ez az ossejt dolog tulkepp egy mondatban mire jo? azt ertem h a vert elteszik, vagy a placentat (???) de aztan mivan vele? ha barmilyen betegseg van onnan szereznek egeszseges vert?? Koszi elore is :D
PUszi nektek, kesobb meg leszek!
Sziasztok!
Tök jó,már teljesen jól vagyok!
Mi már nagyon sokat beszéltünk az őssejtlevételről,hogy szeretnénk,és kaptunk is egy nagyon jó ajánlatot,részletbe is lehet kamatmentesen fizetni!De még azért utánanézünk!Én úgy tudom,hogy itthon is használják,leutóbb is Miskolcon egy kisgyereken a testvére őssejtjéből!Én mindenképp szeretnék mert soha nem bocsájtanám meg magamnak ha v.mi történne,persze függ attól is,hogy letudják-e venni rendesen,mert ha v.mi komplikáció történne(ne legyen)akkor nem ezzel fog a doki foglalkozni,hogy mennyit tud levenni belőle!Ez is fontos,hogy megfelelő mennyiség legyen!Ha hitelre is de mi mindenképp levesszük!
köszi :)
én is pont így vagyok, kora délután cserélem mindig :)))
és tegnapelőtt bekentem picit canestennel, ma még nem jött semmi
azért lehet rácsörgök a dokira, biztos mai biztos...
az őssejtlevételen mi is nagyon gondolkodunk, de még nem rágtuk át magunkat a témán, szeretnék előtte alaposan utánaolvasni....
Szia!
Hát Én is elgondolkodtam rajta, utána is jártam már, nekem egyetlen egy gondom van vele, hogy sok-sok pénz kell hozzá :( ha lesz annyi pénzem mire megszülök szó nélkül levetetem, de ha nem akkor buktam....szerintem egyébként nagyon jó dolog és aki megteheti mindenképp vetesse le, különböző csomagok vannak ,de sztem az alap nem éri meg, ami igazán tényleg hasznos lehet az életünk során az meg rettentően horibilis összegű :( de meglátjuk mi lesz szülésig :)
De sztem jó dolog!
Lányok, Ti mit gondoltok az őssejt levételről? nekem most mondta a védőnő! A férjem úgy hallotta, hogy még nem tudják hasznosítani, de én meg szeretném, mert nálunk a családban volt leukémiás és nem bíznám a véletlenre! Állítólag a baba testvérének 80%-ban a szülőknek 60%-ban hasznosul, de a lényeg, ha valami gond lenne később, akkor lehet mihez nyúlni!
Kíváncsi lennék a véleményetekre!
Sziasztok!
Kókusz, nekem is kicsit sárgásabb és nekem is 2 adagban jön! :) Én néha azért kenem magam canestennel, tuti ami fix, de 1 hónapban max 2x! Akkor lenne gond, ha sötétebb sárga lenne! Szerintem nincs baj!
Egyébként én napi 2 tisztaságit használok el, ezzel is megelőzve a bajokat! Végül is soha nem lehet tudni! A baba is a tiszta pelust szereti! :)))))))
jó reggelt,én is nagyon szenvedek a székrekedéssel nekem az aszalt szilva sem segit.
nekem is van pici folyásom de átlátszó,szerintem ha nem viszked nem fáj nincs baj.
jó reggelt. na az elmúlt napokban én is megszenvedtem a székrekedéssel, de most visszaállok az aszaltszilvára és a kefírre. meg ittam meleg vizet este és reggel, lehet az segített. de nem egyszerű....
És azt vettem észre hogy az eddigi fehér-átlátszó folyásom, (mondjuk nincs sok) kicsit sárgás lett. (egyéb tünet viszketés, égő érzés stb. nincs) csak már látszik a tisztaságin hogy sárgásfehér színű. nagyon kevés, délelött jön egy pici meg délután, de szerintetek ez gond? menjek dokihoz? (múlt héten a vizeletemben nem volt semmi)
Nektek van vmi folyás?
köszi
Sziasztok csajok! Igenigen annyira hianyoztok! egyszeruenm kizsigerel ez a munka! most raadasul metudtam hogy a biztositasom mellett az "allami" biztositorendszerben is paralel be kell jelentkeznem kulonben nem fizeti az allam a 3 honap tavolletet(tudjatok, masfel elotte, masfel utana es pont). raadasul annyira bonyolult es allitolag iszonyu bunkok az allami korhazakban. 5x kene menni, nekem meg kb 4 honapom van hatra.. szoval ez nagyon gaz, most teljesen ra kell alljak hogy ezt intezzem.
Draga Tinellem, hat igen.. en is szegyellem " a arcomat" de egyszeruen a munkatempo es mennyiseg miatt minden este remegve jottem haza..marmint a faradtsagtol, es bent nem volt lehetosegem semmi mast csinalni, csak dolgozni.. aggodom is emiat. jovo hettol alaposan visszaveszek. ha kell, megmondom a fonoknek hogy nem birom a tempot. de ezt nem szeretnem.. ugyhogy majd megprobalok sunyulni!
Koszi a glicerines kup tippet megprobalom itt beszerezni, csak van! es gondolom akkor terheseknek is lehet! vegulis a glicerinben nincs semmi csak glicerin :)))
Akkor jo, ha a has nodogelhet furan.. mar semmi nem jon ram, de meg mindig nem volt 5 percem hogy egyaltalan korulnezzek vegyek vmit.. meg 2 het es itt a parom, vele majd..
nagyon koszi a tippeket :)
Draga Nikocska, hat nagyon koszonom Neked is!
oszintenszolva mar el sem kezdem kremezes nelkul :D es igy sem. hat gondolom akkor ez az er mar rendesen keszen van.. a baj hogy iszonyu kemeny a cucc ami kijon. a vitamin az Elevit de mar vagy masgfel hete nem vettem be pon t emiatt.. felek hogy a ketnapi egyoras erolkodes miatt a babaknak baja lesz. vagy ok tenyleg nem erzik ezt mert lebegnek¿ Ki tudja ¿
Mindegy, tovabbra is nyomom a kremet (sima krem=) es 2 het es itt a jo magyar aranyer-elleni..
Sildu :) hat kerlek ugye mexikoban eleg kukoricat ettem mar, tapasztalat hogy ugyanugy gazosit mint a bab! :))) hagyma, brokkoli szinten. Ugyhogy ezekt en kihagyom! Remelem mar jobban vagy!
Sulawesy gratulalok Emmahoz :D nagyon szep neve van, en is gondolkodtam rajta ha lanyok lennenek :) igazabol szeretnenk egy spanyol es egy magyar nevet adni nekik de a magyar nem lehet komplikalt mert nem akarjuk h csufoljak oket stb.
Vedina, de jo neked! Nektek! En meg mindig nem erzek semmit, szerdan toltjuk a 17. hetet, mar nagyon orulnek neki pedig! neha erzek ilyen pukkanasokat de valoszinuleg meg mindig csak a belek szorakoznak :D
na megint johosszu lett.
Holnaptol nagyon fogok igyekezni konnyebben venni a melot.. es igy tobbet lenni. vegtere is mar relative a felen tulvagyunk, es szeretnek minel tobbet veletek egyutt a babakra koncentralni! :) Puszi nektek!
Szia!
Most már jobban vagyok,de sokáig fájt a hasam,a pisi is könnyebb már!De nagyon megvoltam ijedve mert babuci du.fele kezdett el csak mozogni,addig semmi!Jó érzés amikor a babánk megmozdul,de amikor már tudjuk milyen,egész nap azt figyeljük mikor mozdul már meg,aztán amikor nem,akkor ránk hozza a frászt nem?
Sziasztok!
Kissé fáradtan egy hajtós hétvége után.
Hangu: Igen a glicerines kúp segít, ha baj van.
Nekem a vádli görcs eddig elmaradt, ellenben a bal oldali csípőm úgy fáj, hogy néha esténként rá sem tudok állni. Sírni tudnék néha a fájdalomtól. Artúrral ez a 7 . hónaptól volt így.
A héten megmondták a babám nemét, én meg ide csak annyit írok, hogy Emmának fogják hívni.
További kellemes babavárást! :D Jó éjt!
Szia! Sajna a babos cuccokkal vigyázni kell! Nekem a köménymagos tojásleves tett be valamelyik nap. Olyan szinten felpuffasztott, hogy már nem tudtam, hogy feküdjek! Egyébként ilyenkor nagyon hasznos az espumisan, én is azt vettem be. 1 óra múlva sokkal jobb volt! na és persze ezt a levest mellékelem asszem!
A vádli görcsre tényleg jó a magnézium! Én magneb6-ot szedek, de nagyon jó a magnerot is!
Meglátjuk még ma,hogy viselem!
De már tényleg nem tudom,hogy mi van mert most 2x voltam wc-én,és most eléggé megkönnyebültem!
Van bajom mi?????