2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)
Igen pont amitt hogy elkerüljék az alkalmazkodási nehéséget ami aidának is volt. Ugyan án is kaptam oxitocint, de pl 3. császárnál már tilos adni ilyeneket , ill tilos szülést inditani.
A méhösszehúzódás során átélt stressz segiti a babát alkalmazkodni, il a méhösszehúzódás kipréseli a tüdejéből a vizet, ami ha elmarad felléphet a vizenyős tüdő, ami légzési nehézséget okoz.
talán most is fogok kapni egy picit de nem sokat azt mondta a dok, csakhogy mégis érezze a pici h készüljön. Az is több mint a semmi, márha nem indul meg magától.
De nem úgy van, hogy programzott császárnál is beindtják a szülést, ill. a fájásokat? Mert én úgy hallottam, hogy a babának szüksége van rá, meg termel valamit ilyenkor a szervezet, ami felkészíti őt a külvilágra. (bocs, nem tudtam jobban leírni).
Mintha ezt hallottam volna valahol, de lehet hogy nem jól emlékszem...
én is így vagyok :)
abszolút eszembe se jut a császár, pedig lehet, hogy lelkiekben arra is fel kellene készülni
én pont fordítva gondolom.:)
annyit készültem a szülésre,mindent elolvastam róla amit csak lehetett...de ha netalántán császározni kellene közben biztos betojnék a félelemtől hisz arra nem készülök nem olvasok róla...:)
Nem hiszem,hogy valamit érezni fogok a vajúdásból.Még egyáltalán jele sincs,semmi görcs,jósló fájás.Egy hét múlva meg már túl leszek rajta.Hát ezért jó a tervezett császár.Nincs bizonytalanság,nincs szevedés napokon keresztül.
Na,nem akarok senkit sem rá beszélni!:)
Hát, nekem fájt... Én az elsőnél egyből tudtam hogy ez lesz az. Pedig előtte nem voltak jósló fájásaim.
Most meg úgy vagyok vele, hogy legszívesebben már szülnék, de ha belegondolom a fájásokba, háááát, akkor már nem is annyira :S
Sziasztok!
Nektek is vannak már jósló fájásaitok? wanduh, pont téged olvastalak az előbb! Nekem éjszaka is van, hogy 2-3x arra ébredek, hogy keményedik a hasam és kicsit olyan görcs szerű érzés van egész lent. Igazából úgy érzem, mintha satuba fognák a pocim! Folyamatosan halad lefelé a fájdalom! Mondjuk nagyon nem fáj! Komoly, hogy ezektől már nyílhat a méhszáj? Még jó, hogy hétfőn megnéz a doki!
Én nem tudom, de egyre közelebbinek érzem ezt a szülést, tuti nem bírjuk szept. 4-ig!
csajok:) kicsit vicces. vasalom a textilpelusokat éppen közben youtubon hallgatjuk apát :)
mondom a kicsimnek. na Lili hallgassuk még apát vagy anya nyomjon be valami mást mert már apád uncsi?! ha apucit szeretnéd adj valami jelet:) tök véletlenül éppen kidugta oldalra a kis kezét :) bár tudom,hogy csak véletlen egybeesés de mondtam neki,hogy akkor közkívánatra jöjjön még apuci :) angyalkám de szeretem
Sziasztok! Pfff.... Annyit írtok, hogy vissza sem tudom olvasni...
Én most vagyok 36(+1) hetes, mostantól hetente UH és NST. Doki 2 hetente néz meg. Nekem már a 29. héttől 2110-es a méhszájam, de eddig havonta nézték csak. Ja, és sztk-ra járok. Csak a szülésre fogadtam dokit, a héten beszéltem vele. Ő is csak 2 hét múlva néz majd meg újra.
Nem értem miért nem ultrahangoznak titeket. Nálam is kimondottan a köldökzsinór áramlását, a méhlepényt nézték, meg persze a baba méreteit is.
wanduh: hogy állsz, azóta nem jelentkeztek a fájások? Egyébként én is egyre többet kelek arra éjszaka, hogy fájdogálok. Csak hát félálomban nem tudom eldönteni hogy most hol is fáj meg hogy hogyan... :S
dóri1985: kitartás, nemsokára együtt lesztek! És a varratok sem zavarnak majd már! Drukkolok!