2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)
Jesszus,ez tényleg horror!:(((
Te ott fogsz szülni??????
Én szerintem eltörném a doki kezét, ha így megkínozna.
Mire való akkor a burokrepesztés és az oxitocin?!
Te jóóóóóó ég!!!! Ez nagyon durva!!!!
Mondjuk a 41. hét már necces, de ez akkor is brutál! Máshogy is meg lehet indítani egy szülést, kínzások nélkül!
Megint itt vagyok,túléltem a vásárlást,de itt nálunk is nagyon sokan voltak mindenhol!
Most nem tudom eldönteni,hogy görcsölgetek,vagy méh összehúzódásaim vannak komolyan,fáj fáj de kibírható még!A hasam az nem kemény,viszont nagyon feszeng bent Zoé!
Ú ne is mond.......
Imádtam.
Amit ott helyben kiderítettem, meg most a netről, annyi, hogy a bemutatás gyakorlatilag egy konzílium akar lenni a 40. hetet betöltött kismamáknál. Van ahol több orvos nézelődik, itt tegnap csak egy volt.
Behívják a kismamákat és megnézik a méhszáj állapotát (nyitva, zárva érett elsimult meg mindenfélék lehetnek) meg ált. ultrahang is van és ez alapján eldöntik, hogy várnak még vagy indítják vagy császár lesz a vége, és azt is eldöntik, hogy utóbbiakat mikor. (pl. tegnap 2 anyukát másnap reggel 6-ra hívtak vissza császárra, ha addig nem lesz semmi).
Ez alatt a méhszájvizsgálat alatt úgy látszik nem csak "vizsgálódnak" itt nálunk, hanem komolyan próbálják beindítani a szülést, és magasról lesz@ják, hogy az mennyire fáj, és hogy nem is biztosan kellene siettetni, mert semmi sem indokolja. Tegnap az egyik ilyen kismamánál pl. jó volt az áramlás, a placenta sem túlérett, a baba mozog, de már 41 hetes, és még majdnem teljesen zárt. Vizsgálat után csak állt egy oszlopnak támaszkodva, kicsit előrehajolva és folytak a könnyei.
Bocs a horrorért, temélem máshol humánusabban bánnak veletek.
:-)akkor raktam neked meglepit a naplómba!!!!
még a kesztyűd és a fátylad is gyanús!!!!!
a ruhám innen volt nekem is amit írtál a Ligeti házból!!!!:-)kicsi a világ!!!!
Én sem értem, de itt tuti szefósok az emberek ilyenkor (meg máskor is :))
Megszokták a jót és most besz..ak, ha a tecó bezár egy napra...
És mi volt több évvel ezelőtt, amikor nem voltak hipermarketek, csak a kisboltok és nem voltak nyitva szombat déltől hétfő reggel! érdekes, akkor kibírták az emberek!
Mi lett ezzel a világgal?
sziszatok csajok! mi is gratulalunk pumuklicsnak!!!":)))
helmina hivott, h jonnek ide lelle melle ma, vasarnapig maradnak, szoval megis talizunk!! :) hetfon meg megyunk dokihoz. marmint egyutt, depersze kulon :)
a kislanyunk ma megint meutatott par gyakorlatot, nem mertem-tudtam megmozdulni, mert amint elfordultam, olyan kenyelmetlen lett, h csak na :)
na megyek napozni az erkelyre, mert a tegnapi feloras napozas is meglatszik, hatha nem hullaszinuen kell a korhazba mennem :)
wanduh, ne hulyulj mar!!! figyelj, te nem vagy kicsit tul rovid porazon? :))) jo ,bocs, hulye vicc, de a babatok a pocakodban, mindjart anyuka leszel, mire-kire feltekeny az embered ennyire?vagy te vagy az:))))
Nekem küldjed azonnal és postázom a meleget!!! húú de irigyke vagyok 18-19 fok, ahhh megváltás lenne
Annyi jó csajok h azért éjszaka már kellemes a levegő, nyitott ablaknál . Én is szédelfek gyenge vagyok és ha mougok nagyon feszit lent a drágám és a derekam is fáj. szóval nem túl jó ma a közérzetem, ja és spórolnom kell az ásvány vizzel mert félüveg van, nem hoztam, azt hittem még van, de én má nem megyek sehova. Remélem apa siet haza, elment reggel 5 kor. persze az ő munkahelyén is most kezd fennforgás lenni. Nincs forgalom, tegnap 3 embernek fel kellett mondjon, az helyettese me magától megy el, igy faca mert neki kell ott lenni munkakezdésre.
Sziasztok! :)
Először is hatalmas gratula az új babákhoz Tikkynek, Bettinek és Ircsinek. A legjobbakat nekik :)
Nagyjából kész lett a babaszoba (kivéve a dekort), aztán takarítottam 1000-rel, mert jött a védőnő. Szerencsére a baba hazahozatalának napján esze ágában sincs kijönni, majd csak másnap, de legkésőbb harmadnap. Én is így gondoltam :)
Voltam tegnap NST-n, továbbra sem mérik az összehúzódásokat. Itt nem szokás. Érdekes.
Kicsit korábban keltem és később mentem 12:03-kor értem oda, így az én babám az egy helyben maratoni-futását már letudta mire gépre kerültünk. Az első 5-8 percben meg se moccant, alig bírtam rávenni egy is edzésre. A görbén láttam, hogy szépen reagál, de féltem, hogy vissza fognak hívni ha nem lesz elég jelecském.
12:39-kor kész voltam, a rendelés délután 2-ig tart, de 13:46-kor a dokinő, aki ellenőrzi az NST-ket elhúzott. Kérdeztem egy nővért mi @ van, mert egy órája már senki nem volt bent. Mondta nyugi, szólítani fognak. Ok...
14:00-ig nem jött senki vissza. Már ott tartottam, hogy kiverem a hisztit, visszakérem a kiskönyvem és elhúzok a @ba.
14:03-kor jött egy doki, azt hittem a váltás. De nem, ő valami fődoki lehetett mert hirtelen sokan lettunk a váróban, és kiderült, hogy ők "bemutatásra" jöttek.
Nem értettem mit keresek én a 37 hetemmel a 40 hetesek között.
14:23-ig kb 4-5 kismama volt bent. Befele még ha nem is vidáman, de jó hangulatban mentek be, kifele volt aki járni is alig tudott, ketten elsírták magukat mert annyira fájt a vizsgálat. Gondolom kézzel akartak rásegíteni a tágulásra, ill. a szülés beindítására.
Teljesen bepánikoltam hova kerültem, és már ott tartottam, hogy az eü. törvény ide vonatkozó szakasza alpján megtagadom a vizsgálatot, ha nekem is "bemutatást" akarnak csinálni.
Szerencsére pont arra járt a dokim, észrevett a folyosón, kihozta a papíromat aláírta és csütörtök helyett keddet írt a köv. NST-s kontrollra. (Remélem azért mert akkor ő is ott lesz, és nem csak véletlenül.)
Szerdán megyek a saját dokimhoz, rá fogok kérdezni erre a kézzel tágításos bemutatás dologra, ha ez itt bevett szokás én tényleg viszem kinyomtatva az eü. törvényt és nem hagyom magam kínozni. (Ha nem vagyunk közvetlen életveszélyben megtehetem, hogy nemet mondok, és fogok is.)
Bocs, hogy hosszú lettem, de még mindig meg vagyok döbbenve mi folyik itt a fehérvári sintértelepen.
Egesz jol hangzanak amiket irtatok, most ugy van kedvem fozni, mert eddig csak gyors osszedobott kajakat ettunk. Lehet en is valami csirkehusit csinalok, bar fozeleket is ennek... Ja es desszerttel tuti meglepem magam az edes nem maradhat ki a menubol;-)... Meg van egy kis idom addig kitalalom.
Latom sokan nehezen viselitek az idojarast, nagyon szivesen kuldenek nektek egy kis huvoset innen(max. 18-19`C) kis napocskaert cserebe.;-)
Sziasztok!
Gratulálok Pumuklicsnak a pici babához! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nekik!
Úgy látom egyre többen szenvednek. Azt hittem csak én vagyok nyügike. De a nem alvás az agyamra megy. Éjszakánként rengeteg a jóslóm. Szóval sanszos egy esti szülés.
Sulawesy: egyáltalán nem látszik rajtad a 30 kiló. Szerintem nagyon csinos kismami vagy!
Az emberek itt is megőrültek, csak már 7-kor km-es sorok kígyóztak. Ki vásárol egy nap miatt 20ezerért? Betegek... A járdán majdnem ránk tolattak. És még felháborodott, hogy szóltam.
Lehet a meleg ment az agyukra.
A lábfejem már nekem is dagad, tök vicces :)
Hmm, ez jól hangzik! :) Én most megint rá vagyok izgulva a főzelékekre! krumplifőzelék fasírttal, vagy ennék már almaszószt párolt husival, esetleg répafőzit fasírttal! :)
De ma rendeltem kajcsit, a férjem azt mondta ne csináljak semmit hanem rendeljek, úgy hogy szót fogadtam! :) Ma halacskát ebédelünk. :)
Én semmit:) Megyek délre a férjemmel ebédelni. Sokszor így oldjuk meg, hogy napközben találkozzunk.
Holnap fogok paradicsomos-gombás csirkemellet sütni.
Sütőben, vékonyra szeletelt, kiklopfolt csirkemell, rá párolt gomba, paradicsomkarika, tejföl, sajt. Egész ehető, a férjem szerint isteni, de én terhesség előtt 14 évig vegetáriánus voltam. Hát..most már eszem néha csirkemellet és van egy-két ehető elkészítési mód, köztük ez is.
Majd tejfölös káposztafőzeléket is akarok csinálni. Tegnap jutott eszembe, nem ettem már gyerekkorom óta, anyukám csinált sokszor, aztán elfelejtődött, pedig olyan finom:)