Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 Októberi babák fórum

2011 Októberi babák (beszélgetés)

4883. gavirubi
2011. ápr. 11. 09:37
Nálunk a tozopazmózist nézik a vérben 4-6 hetente, ha az első vérvételkor negatív volt
4882. zjudit (válaszként erre: 4879. - Titánia83)
2011. ápr. 11. 09:36
Nekem megcsinálták rutinból én át is estem már rajta,úgyhogy én is és a baba is védve van.Sajnos ezt külön kell kérni általában állítólag a rutinban nincs benne.Érdemes,kérd te is!
4881. zjudit (válaszként erre: 4880. - Gavirubi)
2011. ápr. 11. 09:35

Szivesen,nem akartam túl hosszú se lenni,de én a 4. gyereknél is tanultam.

Jól vagy? Hogy telt a hétvégéd?

4880. gavirubi (válaszként erre: 4878. - Zjudit)
2011. ápr. 11. 09:34
Ügyes kis étkezési felvilágosítást tartottál nekünk, köszönjük szépen, szerintem mindenki talált magának hasznos tanácsot.
2011. ápr. 11. 09:29

Ti felétek csinálnak toxoplazmózisra vérvételt?

Nálunk úgy kell kérni, és ezért ki is vagyok akadva. :S Kérni is fogom, hogy az afp-vel együtt vegyék le.

Bár végigmacskáztam az életemet, mégis azt olvasom mindenfelé, hogy aki macskákkal együtt is aludt, meg puszilgatta is, pont ők nem esnek át a babavárásig ezen a hülye fertőzésen. :(

4878. zjudit
2011. ápr. 11. 09:29

Péntek du. voltam dietetikai előadáson,még soha nem voltam ilyenen,de jó volt.Leírok pár dolgot,hátha nektek is tudok ezzel újat,jót adni.Az első harmadba napi plusz 150 kcal kell a gyerekőc fejlődéséhez.Ezen azért már mindannyian túl vagyunk. :-) A másodikban napi plusz 300 kcal szükséges ebből a rost 30 gr. kell legyen! Hányinger esetén jégbe hűtött cola,hideg tej,gyömbéres víz és kevesebb mennyiségű többször elfogyasztott étel ami segíthet.

A cukor mennyiségét nagyon kell figyelni,ami helyette nagyon-nagyon jól használható,csak nem reklámozzák(hisz a cukorbetegség nagy üzlet),az a stevia nevű bioboltokban kapható trópusi növény különböző változata.Lehet kapni magát a növényt is(a hölgy az országos dietetikai kp.-ban dolgozik és azt mondja,hogy egy levelecske elrágása is olyan édes érzetet kelt,hogy teljesen kielégíti az édesség iránti vágyat),lehet cseppek és por formájában (mint a cukor).Ja! És a legfontosabb,hogy hihetetlen,de TEJESEN ENERGIAMENTES! Ami nem energiamentes,de még mindig jobb mint a cukor, az a csümölcscukor,vagy a xilit.

Ha lehet a lisztet legalább 10 %-ban helyettesítjük teljes kiőrlésű,vagy graham liszttel( habarásnál,palacsintánál...),és ilyenkor nem is lehet nagyon az ízén megérezni,de mégis élettanilag nagyon jó!

Főzzünk durum tésztát inkább a megszokott helyett.

Füstölt dolgot lehetőleg mellőzzünk!

Erős fűszerek helyett használjunk inkább zöld fűszereket!

Napi két kávénál több a vas felszívódás miatt nem javasolt!

Tea helyett inkább igyunk Roibos "teát" ami igazából nem is tea csak a nevében,de nincs benne koffein!

Remélem tudtam vmit segíteni.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

4877. gavirubi
2011. ápr. 11. 09:28
Én is péntek óta nem voltam itt, de elolvastam a hozzászólásokat és drukk a héten orvoshoz menőknek. Szebb álmokat a rossz alvóknak!
4876. zsani82 (válaszként erre: 4806. - Katoosh)
2011. ápr. 11. 09:27

Nagyon örülök hogy minden eredményed szuper!!

Jaj micsoda megnyugvás!!

4875. Titánia83 (válaszként erre: 4872. - Nana22)
2011. ápr. 11. 09:27
Talán pont fiú lesz, ezért súgott csak fiú nevet. :D
4874. Titánia83 (válaszként erre: 4871. - Nana22)
2011. ápr. 11. 09:26

Sajnos ezzel nem értek egyet, hogy ha elmondjuk nem valósul meg. Ez csak babona. Igaz még gyermekkori történet, és nem akarok senkit elszomorítani vele. Sajnos nekem volt már pár jósálmom.

Én is megálmodtam a kétcsíkos tesztet, és elmondtam a naplóolvasóimnak. :D 50-60 ember olvasott, és meg is valósult. :D Szóval Te is csak megosztottad jó pár emberrel. :) Legalább jó irányban is igaz. :)

4873. zsani82 (válaszként erre: 4805. - Aszija)
2011. ápr. 11. 09:26

Szia Drága!!

Vártam már hogy jelentkezz!!

Örülök neki hogy jól döntöttél....énis elégedett voltam a kórházzal:)

További szép napot!

4872. Nana22
2011. ápr. 11. 09:21

Tudjátok már a babáitok nevét?Gondolkoztatok rajta?

Nálunk a fiú név megvan Alexander lesz az apja után mert ő Sándor,meg a nagyapja is Sándor,meg a dédöregapja is Sándor volt...

De kislány neveken annyit gondolkozok...nem tudom h a hosszú név a divat v a rövid név...?Fogalmam sincs...

4871. Nana22
2011. ápr. 11. 09:15

Én naponta 2x szedem a MagneB6-ot reggel-este és nekem nagyon jó...

Azt mondják h az álmokat ha elmondják v kikotyogják ak nem valósul meg...

Valamikor izgultam a 2csikos tesztért és álmomba megjelent és nem mondtam el senkinek cs a naplómba irtam le,és beteljesült...:)

4870. zjudit
2011. ápr. 11. 09:13
Sziasztok! Nem voltam itt péntek óta,visszaolvastam a hozzászólásokat,remélem mindenkinek minél hamarabb elmúlnak a rossz álmi.Állítólag langyos tej nyugtatólag hat a rossz álmokra.Egy próbát talán megér!
4869. kutykurutty3 (válaszként erre: 4860. - Kiralylany1018)
2011. ápr. 11. 06:41

Szia királylány!

Semmi baj nincs az álmokkal ne félj tőlük annyira. Nem véletlenen álmodod őket, és nem fogod tudni elhessegetni. Nyilván jelentenek valamit, azért jön ki belőled álom formájában.

Azért tűnök ilyen nagy okosnak, mert nekem a terhesség elejéig mindennap voltak, durvák is, és nagyon mozgalmasak. Jártam szakemberhez, és többek között az álmaim visszafejtése volt az egyik fő szál, amin dolgoztunk, ezért tudok róluk picit.

Szóval próbáld értelmezni a magad szintjén, ha a testvér ezt teszi a te álmodban, akkor nyilván attól félsz, hogy ha majd megszületik, nem fogod tudni kezelni a testvér-félténykenységet, vagy valami ilyesmi....nem tudom milyen álmaid vannak még, de az biztos, hogy az elmédet ezek a dolgok foglalkoztatják, és ez normális, ha elgondolkodsz rajta, megpróbálod megfejteni, akkor fejlődni fognak az álmaid, és egyszer csak elmúlik, vagy fokozatosan egyre jobbakká válnak.

Bocs, kicsit hosszú lett.

4868. vanessza90 (válaszként erre: 4867. - Titánia83)
2011. ápr. 10. 18:49
Köszönöm a segítséget. A magnerotrol sok jokat mondtak. Akkor holnap megprobálom..
4867. Titánia83 (válaszként erre: 4864. - Vanessza90)
2011. ápr. 10. 18:40
Szerintem vegyél magnerotot, vagy van még a magnesii citrici. Nekem több ismerősöm az előzőt szedte, és nekik sem vált be a magnebé, de ez igen. Ez utóbbiról is mondtak jókat.
4866. Titánia83 (válaszként erre: 4863. - Szuszuek)
2011. ápr. 10. 18:37
Én szeretnék. Vagy jógára, vagy az aviva terhestornájára. De még azért meg akarom várni a betöltött 14. hetet, valahol azt olvastam, hogy ezután már érdemes járni.
4865. Titánia83 (válaszként erre: 4862. - Kiralylany1018)
2011. ápr. 10. 18:36

Én abból is gondoltam, hogy front, mert amikor több magnéziumra van szükségem, utána mindig jön valami veszett hideg idő, vagy vihar. Ráadásul olvasom a naplókban, hogy a szülés előtt álló kismamáknak meg fájásaik, pocakkeményedéseik vannak.

És ilyen keményebb napokon én is kapkodtam korábban a magneb-t.

A magnerot az viszont jó, ha nincs front, napi 2-3 is elegendő.

2011. ápr. 10. 18:29
a magne b6 tol nekem jobban fáj a hasam mint szokott néha. ... tegnap bevettem 1 et mer kicsit hányingerem volt és nagyon elkezdett szurodni a hasam elsönek a köldököm elett utána lejjebb mindig ez van mikor beveszem a magne b6 ot de muszáj hogy ne legyen anyira hányingerem... de remélem nem lesz a babámnak baja a sok hasfájdalomtol....az van irva a gyogyszer dobozára hogy mellékhatása hasfájdalom is lehet...nem tudom mitöl lehet ettöl....szerintetek??? mennyek dokihoz??? kicsit aggodok...
4863. szuszuek
2011. ápr. 10. 17:40

ti jártok terhes tornára?

vagy esetleg fogtok?

2011. ápr. 10. 17:25

köszi a megnyugtató szavakat!hát nem is a rémálmoktól tartok a legjobban,csak kellemetlen,mert minden alkalommal a születendő kicsivel kapcsolatos,és ez az ami nagyon aggaszt,mert minden éjjel rettenetes félelemmel,és gőzmozdony szívveréssel kelek fel,ami nem jó se nekem,se a kicsinek!na mindegy,majd próbálom elhessegetni!pedig én voltam aki korábban írta,hogy nincsenek rossz álmaim,meg hogy az álomcsapda,talán,és hogy sikerül őket elkerülni stb,de engem is utólértek,és álomcsapda ide vagy oda nem tünnek el!

nem mintha hinnék annyira benne,csak a páromtól kaptam első terhességemnél,hogy ne legyenek rossz álmok,és eddig nem is voltak!na de most!

hát egyébként nekem a magneb6 semmit sem segít,talán én is kipróbálom a magnerotot!

és ha nem javul a helyzet megyek a dokihoz!

arra gondoltam,lehet csak a front miatt fáj a pocim!sokaktól hallottam mostanság,és én is frontérzékeny vagyok!

4861. Titánia83 (válaszként erre: 4860. - Kiralylany1018)
2011. ápr. 10. 16:16

Remélem nálatok is minden rendben lesz. Azért ha jobban megnyugodnál, inkább menj el egy orvoshoz.

Pocakfájdalomra szedj magnéziumot. Ha a magnebé6 kevés, akkor Magnerotot. Nekem ezutóbbi jobban bejön.

Én éjjel tömegkarambolról álmodtam, igaz este az ment a híradóban is. :S De azt mondom, hogy a rémálom a legkisebb probléma, annál nagyobb ne legyen. A Húgom annó állandóan azt álmodta, hogy meg fog halni, meg koporsókkal álmodott. Aztán most meg van egy 2 éves kiegyensúlyozott, nyugis, na jó csak kicsit hisztis kisfia. :)

2011. ápr. 10. 14:24

sziasztok!mostanában nem sokat tudok jönni,mert sok dolgom van,meg nem is vagyok túl jól,fájdogál a hasam,próbálok pihenni,de manócskától nem sokat lehet,még délben sem,mert mostanában nem akar délben aludni,aztán délután bealszik,este felkel,és pocsék az éjszaka,mert nem akar aludni!

holnap 15 hetes vagyok,de mostanában nem sokat érzem manócskát,félek hogy baj lenne!pár napja fiacskám ráugrott a hasamra!nem véreztem,csak fájt,de nem merek orvoshoz menni,bízok benne nem lesz baj!én kislányt érzek,és szoktak rémes álmaim lenni:pl fürdettem,és egy percre elfordultam,amit egyébként nem tennék,és bencus elkezdte a kishugát a vízbe nyomkodni én meg kikaptam a vízből és üvöltöttem,aztán felkeltem,és nagyon sírtam!mostanában miden napos rémálmaim vannak,ehhez hasonlók!szerintem a hormonok teszik,és a túlzott aggodalom,hogy minden rendben van-e,és mi lesz majd két kicsivel itthon!?remélem ez egyszer elmúlik,mert útálok minden éjjel sírva felriadni!na mindegy,majd elmúlik egyszer.....remélem!

nem tudom mikor írok legközelebb,próbálok mihamarabb,addig is kívánok mindenkinek problémamentes babavárást,és az enyémtől kellemesebb álmokat!

4859. Titánia83 (válaszként erre: 4858. - Nana22)
2011. ápr. 10. 13:36

Érdekes, hogy ilyet éreztél.

Nekem még csak olyan simogató érzés volt belülről. :)

4858. Nana22
2011. ápr. 10. 13:28

Én is szoktam álmodni a babámról...

Egyszer azt álmodtam h fogom a kezembe és kék rugdalódzó volt rajta és valami mondogattam neki és a lényeg h mondtam h kistökös v és visszaszólt a baba h nem vagyok én kistökös hanem...és erre már nem emlékeztem h mit mondott,utána egy kislányt szoptattam azt sem tudtam h kell cs forgattam a kezembe a babát és ő meg éhes volt és erővel a cicijeimet akart és végül feladtam,na az szép álom volt,ma meg azt álmodtam h kicsike a baba teste és a talpa meg nagyon nagy volt és fogtam a kezembe nézegettem és mondom jól van nem sokára kifogsz fejlődni teljesen...hát furák ezek az álmok...

Ma sétáltunk,voltunk vásárba és 3x 4x is olyan furcsa volt a hasam alja hirtelen mintha belémrúgtak volna,de gondolom h badarság m még nagyon picike lehet...v?úgy összerántotta a hasamat hirtelen valami de 1-2másodperc múlva elis múlt...

4857. epresfank76 (válaszként erre: 4845. - Szuszuek)
2011. ápr. 10. 13:02

Köszönöm,igyexem,dem még nem jobb:(

sokat pihenek,megyek most is lefexek kicsit.

4856. Titánia83 (válaszként erre: 4852. - Szuszuek)
2011. ápr. 10. 12:33
Nekem a pozitív teszt előtt ikres álmaim voltak, sőt, ikerlányokkal is álmodtam. Aztán az első hetekben már egy kislánnyal álmodtam, és a Párom is. De pont azért, hogy ne korlátozzunk be semmit, így ha a nemekről van szó, mi a szokásos szöveget mondjuk, hogy mindegy, csak egészséges legyen. Ezért a legutóbbi álmomban már nem jelent meg a neme, pedig még pelenkáztam is. Szóval majd ha megmondják a 16. hetin a nemét a 4D-n, és esetleg még a 18. heti genetiakin rá is erősítenek, akkortól meg is kapja majd a nevét, ami még titok, csak a Párommal ketten tudjuk, na meg Babácska. :)
4855. Titánia83 (válaszként erre: 4854. - Chrissy26)
2011. ápr. 10. 12:30
Szerintem 14-16. héten már meg tudják mondani a nemét 4D-vel. A Húgomat a 16. hétig abban a hiszemben tartották, hogy kislányt vár. Én már tudtam, hogy a doki téved, mert megálmodtam, hogy fiút vár, és hogy hogyan fog kinézni. És úgy is lett minden. :D
4854. Chrissy26
2011. ápr. 10. 10:43
már álmodtam fiú babával, lánnyal is, de lányos megérzésem van...ki tudja:-) Holnap szerintem nem lesz szerencsém a dokimnál,mert ugysem fog látszódni, meg gondolm amúgysem a legmodernebb a gépe. Ezért is szeretnék 4D-t otthon. Azon azért már látszódnia kell a nemének, vagy nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook