2011 Októberi babák (beszélgetés)
Ezt tuti egy lakberendező írta. :D
Szerintem logikusabb, ami a babás újságban van.
Pl. Piros:
"Mégha keményen tartja is magát a hit, hogy a csecsemők színvakok, ez nem igaz! Már közvetlenül a születés után is érzékelik a színeket. Dr. Anna Franklin, a Surrey Baby Lab kutatója munkatársaival 250 újszülöttön végzett színteszteket, aminek a legmeglepőbb eredménye, hogy a csecsemők nem csupán érzékelik a színeket, de kedvencük is van már ebben a korban. Méghozzá a piros. A kutatók szerint azért éppen ez, mert ismerős számukra az anya hasfalából, hiszen a vérrel ellátott hasfalon mint egy nagy piros függönyön keresztül világít be a fény. Manapság egyre elterjedtebb, hogy egyes magánklinikákon születés után nem fehér, hanem piros pólyába tekerik az újszülötteket. Sok szülész és bába szerint a megszokott szín hatására a kicsik sokkal nyugodtabbak és keveset sírnak."
Begépeltem, csak itt, csak most és csak nektek. Megpróbálom a többit is.
van holstenek van nagyon fini sörei!
de most van a gössernek is alkoholmentes citromos söre!
na ezt akarom én is kipróbálni!
Uff... ez most fájt. Szoptatás párti vagyok, és cigi-ellenes. És amúgy meg A BABA LENNE A LEGFONTOSABB. De akaratgyenge az ilyen ember. Inkább a cigi vazeeeeeeee....:(((
Bocsi, Szuszuek, ez a sztorinak szólt!
Most én is inkább így vagyok. Tényleg többször, keveset, inkább gyümölcsöt és inkább vizet. Néha azért valami édes löttyöt is megkívánok. Olvasom egy szeptemberi kismaminál, hogy alkoholmentes ízesített sört iszik. Soha nem szerettem a sört, de ez úgy izgatja a fantáziámat. Amit ő iszik, valami mangós, meg almás. És tényleg 0%-os.
Na meg ma a kölyökpezsgőt kívántam meg. :D
És most nagyon ég a gyomrom. :(
és egy másik:
babák és a gyerekek még nem igazán fogékonyak a finom, halvány árnyalatokra. Ők az élénk, erőteljes színeket szeretik. Túlságosan élénk és harsány szobában a baba nem tud pihenni, nyűgös és ideges lehet. A túlságosan halvány és jellegtelen környezet nem nyújt elég érdekességet számára.
én meg pont ma olvastam az ellentettjét!
bemásolom?:
Halvány színeket alkalmazzunk!
A babaszoba falainak színezésénél tartózkodjunk az éles, harsány színektől, mert ez nyugtalanná teheti az arra hajlamos kisbabákat, ráadásul kötöttebbé teszi a bútor-, függöny- és szőnyegválasztást. A kicsik alvására jó hatással vannak a halvány, pasztel színű falak. Ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy egy kisfiú szobájában minden csak kék, egy kislányéban pedig minden csak rózsaszín lehet. Keressünk egy uralkodó színt, amely megadja a szoba hangulatát, de az apró részletek legyenek színesek. Ettől lesz igazán vidám a babaszobánk.
Ez így van, az élénk színek nagyon jók a babáknak. Pont előttem van egy fittmama újság, és abban a piros, a lila és narancs színeket preferálják. Mindről leírják, hogy miért jó a babának.
Még mellesleg megjegyzik, hogy a babák szeretik a fekete-fehér kontrasztot, és a rózsaszínt is. Ez utóbbira mondta a Párom, hogy na ezt fiúnál hanyagolni fogjuk.
És érdekes, hogy a cikkben azt írják, hogy a pasztell színeket a szülők választják, de nem az a babák kedvence. :D
Én a fiammal azonnal letettem, de "alig vártam", hogy rágyújthassak, végig kívántam a cigit. 1 éves volt, amikor abbahagytuk a cicizést és a cigi volt az első gondolatom.
Most is gond nélkül abbahagytam, de olyan szinten megundorodtam tőle, hogy nem hiszem, hogy mégegyszer rá tudnék gyújtani. Érdekes.
És mennyi pénzem van azóta!!!
jajj csajok! nem tudom ki hogy van vele,de én napok óta mindig csak ennék!
de már kikészít
most vagyok 23 hetes
Mi is egy szobában leszünk, zöld a mennyezet és narancssárga a fal- szuper jó!Az egész lakás olyan, mint egy mézeskalács házikó. Ráadásul az élénk színek és színes képek nagyban hozzájárulnak az agy fejlődéséhez.
Már kérdeztem azt hiszem, hogy valakinek van- e tapasztalata a G1 intézetben 4D- ről,nem sok a 13 E ft?
olvastam ,hogy többen készültök már a babaszobákkal!
milyen szint választottatok?
mi egyenlőre 1 szobában fogunk lenni közösen,és valami jó kis színt szeretnék!
van valami ötletetek?
Jó estét mindenkinek!
Én ma úgy keltem fel, hogy megőrülök, ha nem ehetek ma mákos gubát, úgyhogy éppen azt fogyasztom...
Holnapra pedig én is patiszont rántok.És mit vettem ma a zöldségesnél?
Kukoricát!!!- Igaz 160.- volt darabja, de muszáj volt + őszibarackot.
De most hogy írtátok, a zsíros kenyeret is megenném lilahagymával:)
sziasztok!
ha már kaja a téma!
előbb kóstoltam meg a saját kezűleg eltett cseresznye lekvárunkat!
na hát isteni!
eddig sosem ettem cseri lekvárt!