Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 Októberi babák fórum

2011 Októberi babák (beszélgetés)

10313. kapiannacka (válaszként erre: 10287. - Katkamamusz)
2011. júl. 5. 10:32
Gratula a jó hírekhez:)
10312. katoosh
2011. júl. 5. 10:22

Sziasztok!

Pár napja nem voltam de behoztam a lemaradásom :)

Katka gratulálok a súlyodhoz, ügyesen tartod :)

Pelenka ügyben - minden tiszteletem azoké, akik nem eldobhatósat használnak, de sajna én is a kényelmesebb verzió mellett voksolok :(

Szex téma - szerintem ez is totál egyén függő. Én nagyon rákattantam, nekünk nagyon pozitívan befolyásolta a babavárás :)

Kakaóscsiga - átküldenétek nekem a receptet? Úúúúgy megcsinálnám :)

Vásárlás - babakocsit kapunk ajándékba (szerencsére) és most vagyunk lakásfelújítás kellős közepén, így ha meglesz a lakás nagyjából, akkor kezdek vásárolni. Kb 6 zsák babaruhát kapunk, bútort is, így tényleg csak az apróságok vannak hátra :)

Szép napot mindenkinek :)

10311. monyóné (válaszként erre: 10307. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 23:26
hogy hogy nem ettél fél 5 után?Én pontban 22h-kor ettem utoljára ahogy a nőci mondta:)Rákészültem a reggeli éhségre:)
10310. monyóné (válaszként erre: 10306. - Kiralylany1018)
2011. júl. 4. 23:22

fél liter vízbe??Jesszusom.Minden elismerésem a tiéd hogy bent maradt.A lényeg hogy túl vagy rajta:)Mikor lesz meg az eredmény?

Én sem félek annyira a baba méretétől.Mert nekem a kezem nagy:)mindig is utáltam és szégyeltem,hogy tenyere-talpas vagyok de most jó hasznát fogom venni.:)

10309. monyóné (válaszként erre: 10301. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 23:13
az én gyed-em tudod mennyi lesz?zéro.Ki kellett agyalnom hogy is járok jobban.A gyes-gyed-tgyas nekem max 22-25e ft lenne.De helyette tovább igényeltem apukám után az ápolásit.Így fel fog vetni a pénz.29.500ft-ot fogok kapni.És a gyed-gyes-tgyas-ról így le kell mondani mert a kettő 4gyszerre nem vehető igénybe.El nem tudom mondani mennyire dühít a rendszer,az igazságtalanság.De ezzel tuti sokan így vagyunk.Mi a sz.rt kezdjek a 29500ft-al??!
10308. Katkamamusz (válaszként erre: 10307. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 22:31
nem szoktam! Bocs, este van már, hülyeséget irkálok!
10307. Katkamamusz (válaszként erre: 10306. - Kiralylany1018)
2011. júl. 4. 22:12
Én kikevertem a löttyöt, lesz, ami lesz! :) Annyira éhes vagyok, majd megőrülök! Persze, máskor szoktam ilyenkor éhes lenni. Az is igaz, hogy ma fél 5-kor ettem utoljára!
2011. júl. 4. 22:04

sziasztok!nekem a cukroslötyit fél liter vízzel keverték,nem nekem kellett megvennem,ott keverték ki,és aki akart vihetett bele citromlevet,de én nem szarakodtam vele,lehúztam egykettőre az egészet,csak utánna nagy harcot vívtam,hogy bent is maradjon,kutyául éreztem magam!szerintem az is közrejátszott,hogy nem szoktam egyszerre fél litereket inni,pláne nem tömény cukorral!:)

ja,monyóné:gyorsítottak oxitocinnal,egész idő alatt,de csak annyit értek el vele,hogy majd belegebedtem a fájdalomba,de nem tágultam semmit sem!remélem igazad lesz,és tényleg nem kínoznak addig mint először!egyébként én annyira szerettem volna egy irinyó pirinyó kisbabát,aki picike,de nem jön össze!de van jó oldala is a dolognak!nem kellett bencusomat annyira félteni,mikor felveszem,és fürdetem,meg ilyenek,bátran megfoghattam,nem féltem ,hogy összetöröm,szerintem egy icike picike babát igen félve fogtam volna meg elsőre!de akkor is édes volt,és pici,akár milyen nagy is volt,nekem picike!akkor tünt fel csak,ha más vele egykorú babák között voltunk,hogy mekkora is!na jólvan,megyek aludni,mert beájulok!puszika!

10305. Katkamamusz (válaszként erre: 10303. - Zsani82)
2011. júl. 4. 21:46
Pont ma kérdeztem a terhesgondozáson, hogy mikor indul a következő tanfolyam. Nem tudták megmondani! Sebaj, úgyis megyünk ki a kórházba és ott is van! Mivel ott ilyen alternatív szülési módok vannak, felvilágosítanak előtte a homeopátiás szerekről, illóolajokról, masszázsról... Ezt mind csinálják az ottani szülésznők, szóval oda fogok menni szülésfelkészítőre! :)
10304. Katkamamusz (válaszként erre: 10302. - Ancsika82)
2011. júl. 4. 21:39
Ez így van! :)
10303. zsani82
2011. júl. 4. 20:07

Sziasztok!

Hétvégén nem voltam mert lánykámat vittük le anyuékhoz nyaralni majd 1,5hét mulva megyünk érte!!

MÁr nagyon várta...de jól telt a hétvége mert már mi is régen voltunk otthon!

Katkamamusz azigen.jól bevásiztál pelusból..ügyi voltál!!azt mind nagyon jóó áron vetted!Amugy nagyon helyes hogy szülésfelkészítőn arról is szó van ha mivan ha nem

vesz levegőt a baba!Nálunk sincs szülésfelkészítő...bár jobban örülnék neki ha a védőnő inkább erről tartana valami kiselőadást,minthogy ossza az észt minden más hülyeségről!

Ez engem nagyon bosszant!Bár hál istennek egyik gyereknél sem volt baj,de bármikor beüthet a krakk sajnos:(

szuszuek én még sehogy nem állok,majd augban kezdek nekiállni a babacuccok összeszedésének!:)

sztem akit megnyugtat az vegyen légzésfigyelőt...bár nekem egyiknél sem volt,de tényleg az a biztos aki ha van aki úgy érzi!:)

királylány az nem semmi hogy mekkora babót jósoltak neked!!Atyaég!!!Bár az előző is nem hétköznapi súllyal született!!

10302. Ancsika82 (válaszként erre: 10301. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 20:02

Annyira éreztem, hogy valakinek beletrafálok az életébe... :(

Tudom, hogy közhely, de van néhány ismerősöm, akiket felvet a pénz, de a bébi soha nem jött nekik össze vagy pedig súlyos beteg gyermekük született... Hihetetlen ajándék a JóIstentől egészséges gyermeket kapni és megtartani :)

10301. Katkamamusz (válaszként erre: 10300. - Ancsika82)
2011. júl. 4. 19:56
Nálam ez a helyzet pont, amit leírtál! 21. éve dolgozom, fizetem a járulékokat és minimálbér+jutalékot keresek, ami nem sok. Kb. 85 ezret kaptam, amíg dolgoztam, most pedig amennyit írtam. A gyedem lesz vagy negyven valamennyi! Ez van! :(
10300. Ancsika82 (válaszként erre: 10299. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 19:52
Az a helyzet, hogy elég jól keresek, viszont papíron nem túl sikat, és ugye a táppénzt a bejelentett munkabér után számolják, az azért elég gusztustalan, bele sem merek gondolni, mennyi pénzt kap egy olyan kismami, aki mondjuk végig gürcölte az elmúlt 2 évet szaros minimálbérért, viszont vmilyen okból kifolyólag nem dolgozhat a várandósság elejétől és ugye a táppénz is belejátszik a gyedbe... de hát az M.o....
10299. Katkamamusz (válaszként erre: 10297. - Ancsika82)
2011. júl. 4. 19:02
Maradj otthon, nem véletlenül mondták, hogy veszélyeztetett terhes vagy! Én az 5. héttől táppénzen vagyok, mondjuk nekem alacsony a fizum, így nem tudok mihez viszonyítani, de én nem 50%-ot kapok, hanem kb. 15 ezerrel kevesebbet, mint eddig. Ez azért nem vág annyira földhöz, szerencsére!
10298. Katkamamusz (válaszként erre: 10296. - Titánia83)
2011. júl. 4. 18:59
Köszi a tippet! Akkor megcsinálom, csak nem lesz baj!
10297. Ancsika82 (válaszként erre: 10295. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 18:44

Köszönöm!

Az a helyzet, hogy egyébként sem kéne már dolgoznom, ,ert veszélyeztetett terhes vagyok, mivel másfél hónapja elég erős görcseim voltak, de gondoltam, hogy elég "erős csaj vagyok"- ma már tudom, ez nem ezen múlik- meg azt hittem, hogy az ülés nem túl megterhelő... és a pénz sem egy utolsó szempont, merthogy táppénz alatt a fizetésem harmadát kapnám- természetesen annyira nem vagyok anyagias, hogy ezen múljon a gyermekem egészsége... ha a doki azt mondja holnap, hogy most volt elég, nem kérdés, hogy otthon maradok :)

10296. Titánia83 (válaszként erre: 10289. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 18:33

Epresfánkéknál így van. Este bekutyulja, és reggel elviszi.

Jó tanács, hogy előbb a víz, és abba a cukrot, és gyorsan kell kavarni, mert különben összecsomósodik. És persze mehet bele a citromlé is.

A cukor az egy fél fehér műanyagpoharat kitesz. Én teleöntöttem vízzel és citromlével. Igaz csak fél citrom levét öntöttem rá.

Mivel nekem ott kellett összeállítanom, így az alján még maradt cukor, arra még töltöttem egy deci vizet és kimaradt citromlevet.

Valahol amúgy olvastam, hogy 3 deci vízzel csinálják. Két decivel nagyon tömény, de sajna nem oldódik fel, ha a finisben dobod össze.

És nekünk hűtött ásványvizet javasolt a védőnő. Egész jó volt úgy. :)

10295. Katkamamusz (válaszként erre: 10294. - Ancsika82)
2011. júl. 4. 18:25
Jobbulást! Jó, ha holnap kell úgyis dokihoz menned, majd Ő ellát tanácsokkal! Egyébként, lehet, hogy nem kellene dolgoznod, ha ez így marad!
10294. Ancsika82
2011. júl. 4. 18:18

Sziasztok!

Annyira sz..ul vagyok ma, hogy hihetetlen. Nem tudom, hogy ez annak köszönhető, hogy a 2 hét táppénz alatt kiestem a ritmusból, de annyira feszít alul a hasam, hogy sehogy nem jó ülni...

Azt hiszem, most fogunk nagyot nőni... és ma reggeltől fél óránként- óránként keményedik is, nem tudom mire vélni, de holnap megyek úgyis dokihoz :(

10293. Katkamamusz (válaszként erre: 10288. - Titánia83)
2011. júl. 4. 17:32
Köszi neked is! :)
10292. Katkamamusz (válaszként erre: 10291. - Monyóné)
2011. júl. 4. 17:29
Köszi a választ! Akkor nem tudom, hogy megcsináljam-e itthon! Majd megálmodom! :)
10291. monyóné (válaszként erre: 10289. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 17:23
nálunk úgy volt hogy venni kellett 75g-os cukrot és odavinni.Leveszik a vért majd a nyanya kikavarta nekem a cukrot,citromlevet,vizet.Össz-vissz ez egy 2dl pohárnyi limonádé lett.Majd 2h múlva vérvétel(bár nekem 1 és 2 h múlva is volt de én egy kriminális eset vagyok) :)
10290. Katkamamusz (válaszként erre: 10288. - Titánia83)
2011. júl. 4. 16:47
Ja, és mennyi vízzel csináljam?
10289. Katkamamusz (válaszként erre: 10288. - Titánia83)
2011. júl. 4. 16:45
Nekem kellett megvennem. Akkor itthon elkészíthetem citrommal ízesítve?
10288. Titánia83 (válaszként erre: 10287. - Katkamamusz)
2011. júl. 4. 16:35

Örülök a jó híreknek.

Kórház válogatja. Nálunk ők adták ide reggel, és ott kevertük össze. De ha neked kell megvenned, akkor annyiból jó, hogy este összedobod, és reggelre feloldódik.

És jól tudod. ;)

2011. júl. 4. 16:24
Megjöttem a terhesgondozásról. A szívhang erős, szabályos, vizeletem teljesen jó, vérnyomás elmegy, az ottani mérleg szerint összesen 4,4 kg-ot híztam, az elmnúlt 3 hétben összesen 10dkg-ot. Nagyon megdicsértek érte4 :) Viszont a cukroslötyit nem úszom meg, reggel megyek, hogy túl legyek rajta! Tudom, már a könyökötökön folyik ki a téma, de, hogy van ez? Itthon előre megcsinálhatom a "koktélt", Leveszik a vért éhgyomorra, aztán megiszom és 2 óra múlva újból?
10286. vargaiza (válaszként erre: 10280. - Szuszuek)
2011. júl. 4. 14:28
Nagyon jók a képek.Ari kismama vagy!Tündéri a rugi.
10285. monyóné (válaszként erre: 10280. - Szuszuek)
2011. júl. 4. 13:17
azok a baba rucik...nagyon édesek!És a vers is nagyon szép.
10284. monyóné (válaszként erre: 10276. - Kiralylany1018)
2011. júl. 4. 13:15

az első szülést nem gyorsították meg oxitocinnal?Szerintem is császározni fognak de valószínűleg már nem hagynak egyáltalán szenvedni.A mi babánk meg kicsi,de erős mint a bivaly:)A lényeg hogy egészséges.Most olvastam hogy a baba mérete tényleg a genetikától függ.

A különbség annyi hogy a ti babátok a tornasor elején lesz a miénk a végén:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook