2011 Októberi babák (beszélgetés)
Még az előző kérdéshez van fogadott dokim.
Őhozzá a 34.héten megyek.Utánna úgy tudom 2 hetente kell menni, nála is van UH.Eddig Mindig csinált azt is, remélem a terhesség utolsó heteiben is fog.
Nálunk 32 utánna a 36. héten van UH.
Vérvétel nekem is a cukorterheléskor meg a 34.héten megyek.
:)csajok most nézem itt a boltban az intimtornát és gyakorlom is,de a végén jót röhögtem.Első feladat az volt hogy meg kellett szorítani a záróizmot kb 10szer úgy mintha a székletet visszatartanánk.Utána a nő azt mondta ezt le is kell ellenőrizni...."tedd a 3 ujjad a végbeledhez"...na jó itt leálltam,hagyom otthonra:D
A kórházban nekünk is csak a 32 és a 38. héten van uh. Mi még közben a 34. héten voltunk az utolsó magánon, de most csak egy hónappal később majd talán jövő pénteken megyunk a 38. hetire, vagy csak az utáni héten??? A dokinál nem lehet tudni:) A 36. heti kenetvételt meg nst-t is 37. hétne cisnálja, biztos, ami biztos alapon:)
én ezt nem értem.Miért ilyen nagy a 2 uh között a távolság?Na meg így vagyok a vérvétellel is.Utoljára a cukorterheléskor volt.De hogy mikor lesz?
Én mit szóljak nekem volt 31 hetesen legközelebb 38 hetesen kell menni :S
ti normál uh-ra mentek?Van fogadott dokitok ,vagy a szakrendelésre?Nekem majd csak a 36ik héten kell mennem:( 2 nap múlva lesz 34 hetes,és a 28-ik héten voltunk.
De szép nagy baba!Én is holnap megyek,ma vagyunk 33 hetesek.:)Mondjuk én már hetente járok.
Én is holnap megyek UH-ra
Gratula! :) A haját is lehet látni? De jó!
Kb. egyforma méretűek a gyerkőceink, enyém múlt héten 32 hét 5 naposan volt 2100 g. :) Holnap megyek ismét Uh-ra!
Sziasztok csajok most jöttem meg az ultrahangról 33-hetesek vagyunk 2162gramm és nagyon sok haja van a kislányunknak ... sokat mocorog ...
Az eredeti súlyomhoz képest, mai adat szerint 70 dkg-ot híztam, azaz fogytam 4-5 kg-ot! Ez nem baj, van miből! :)
Én is jót hallottam a pihenőszékről főleg, de nem akarok rá költeni már! hacsak jövő héten a börzén nem lesz valami jó kis alkalmi vétel! :) Játszószőnyeget nem veszek, az biztos!
Ne aggódj, az a mérés csak becslés! Mindig az unokatesómat hozom fel példának, de ez még annyira friss! A doki szerint 2 héttel szülés előtt kisebb volt 2 héttel a baba, hozzátette, hogy nem tudja miért nem fejlődik ez a gyerek? Erre 4,5 kilós fiú lett!
hát jó lenne ha még a maradék 4 hétben összszedne 800 g-ot.
A tejen kívül (mert azt nem jól bontja le a szervezet), minden jöhet, főleg kefír, natúr joghurt, cottage cheese, sajt, túró. Ezeket építi be a baba magának a leghamarabb, csak ajánlani tudom akinek szintén kisebb a babája. 3 hete használt, csak a nagy meleg őt is megviselte így megállt a növésben, de mondta napi 6-7 deci savanyított tejtermék, és nőni fog.
csajok a ti babátok mennyire mozog?Az én fiam nem tudom mit művel bent,de ijesztően néz ki a hasam.Olyan mintha erősen ráznák,rázkódik,hullámzik az egész.De nem kicsit...És ez így megy egész nap és egész este.
csajok olyan jókat mosolygok itt magamban.Épp a gátizomtornát nézem itt a boltban munkaidő alatt.(máskor nem tudom),de közben folyton figyelnem kell hogy jön e vevő vagy sem.Nem lenne jó ha meghallaná bárki ,hogy a vizelettartás a téma:)
3kg-ot híztál???Akkor kb 4-5kg-ot fogytál az eredeti súlyodhoz képest.Én eddig kb 7.5-8kg-ot híztam.Én is vizesedek.Csütörtökön leszünk 34 hetesek.
Én is abban bízom,hogy lemegy szülés után.Habár a súlyom már nem nagyon foglalkoztat,igaz az elején rendesen kivoltam miatta,de megéri!
Kapiannacka nem lesz semmi baj!Majd behozza a baba most a súlyát,már nem lesz olyan nagyon meleg.
Monyóné akkor most már lesz 2 kengurutok :) Lehet apának is egy!
Katkamamusz gratulálok!Reméljük tényleg befordult a babó,és,hogy a hugodnak is lesz kisbabája de jóó! :)) Legalább nem lesz köztük sok korkülönbség mindig jó az unokatesó :)
Nekünk nincs se pihenőszékünk se játszószőnyegünk,majd később veszek neki ha szükségét látom.Egyébként én is sok jót hallottam róluk!
sok savanyított terméket?Miért?Az hogy hat rád?Van még 1 hónapotok,addig még nőhet.Amúgy meg a lényeg úgyis hogy kint mennyire szedi össze magát:)
Tegnap beszélgettem egy anyukával, akinek ost két hónapos a kislánya, és mondta, hogy annyi víz volt rajta, hogy 20 kiló pluszsal ment szülni, és 15-tel volt kevesebb,mikor hazajött. Most 4 kiló maradt rajta. Viszont van itt az utcában egy csajszi, aki még hetekkel később is vizesedet, és maradtak is rajta amiatt kilók bőven.
Én 3 kilónál járok, úgy látszik, jól tudunk rajtam osztozkodni:)))))
Sziasztok lányok és szép napot mindenkinek!
most jöttem meg az uccsó vérvételről és vittem a kenetet is amit tegnap vett le az orvosunk. Már egy hónapja szigorú ágynyugalomra vagyok ítélve, de az eredmények alapján továbbra is feküdni kell rengeteget és nagyon-nagyon sok savanyított tejterméket kell inni, ugyanis 36 hetes vagyok és 32-nek felel meg a méretei alapján, olyan kis pici:( el is vagyok keseredve picikét, rem. nő majd még 2050 g. Mondta az orvos sok kefír, fekvés, meg hála Istennek már nem lesz az a meleg, emiatt is van, hogy kicsit megállt a növésben.
És képzeljétek már egy ideje befordult, most meg mégis visszafele fordult, oldalt van a feje, szóval....beszélni kell vele, hogy légyszi forduljon vissza. Ez van. Remélem minden rendben lesz.
Mi most töltöttük a 36-ot, és 11 kg-t híztam, amiből 2 kg most jött fel rám 3 hét alatt, a doki mondta a nagy része víz (a nagy kánikula miatt így raktároz a szervezet), le fog az menni szépen, amúgy tök olyan a pocóm mint a tiéd:)
Sziporka szia,
kaptunk játszószőnyeget és pihenőszéket is kapunk, ha nem válik be legfeljebb nem használjuk, de én akikkel eddig beszéltem mindenki dícsérte.
én nem vettem egy darab rucit sem mert egy 1*1m-es doboznyi ruhát kaptunk.És mit találtam az alján?Egy kengurut?Pont most vettünk egyet:)
Sziasztok!
Voltam Ctg-n, kérdezte a gondozónő, hogy vannak-e már keményedéseim? Mondtam, hogy az elmúlt 1,5 napban nagyon aktív volt a kicsim, pörgött, forgott, hullámzott. Az éjjel meg, mintha kis keményedést éreztem volna, de nem vagyok benne biztos, mert nem tudom mit kell érezni! Erre Ő, hogy kisebb mensis görcs és utána keményedés. Görcs nem volt, de nem is tudom milyen az, mert nekem soha nem volt menstruációs görcsöm! Azt mondta, hogy akkor lehet befordult, azt éreztem. A próféta szóljon belőle! :)
Ma reggel a kis hugicám pozit tesztelt, annyira boldog vagyok!!!
Én egy kezemen meg tudom számolni , hogy mennyit vettem, mert a javát kaptam:)
De majd csinálok már egy listát, hogy miből mennyi van, de sok. Bár a legkisebb méretből tegnap hoztak visza egy táskával, és azt már lekönyvelhetem, hogy valszeg mi rá sem fogjuk tudni adni, mert a kiscsaj most 3.5 kiló és már nem jók rá:) De ő 2.20-szal született.
Valószinüleg a kicsi méreteket nagyon hamar kinövi, tuti lesz olyan amit nem is érkezek majd ráadni, ezért már mondom mindnekinek, hogy kisméretű babaruhát ne vegyenek, mert nem fogom tudni kihasználni.
Szerintem ne vegyél sokat kisméretből!
Csajok ti mennyi ruhácskát vettetek a picinek?Mert én folyton találok valamit amire azt mondom hogy jó lesz de lehet megveszem és olyan gyorsan fog nőni hogy időm se lesz ráadni.Elég sok kis rucija van már de olyan édes kis szettek vannak őszre, mindig elcsábulok :)
Mi holnap töltjük a 35.hetet :) Már csak egy hét és járhatok hetente tanácsadásra meg CTG-re. :) Egyébként híztam plusz 14-15kg-t zsibbadnak az ujjaim,vizesedek is, néha ég a gyomrom fáj a fejem de még jól vagyok :)
Mi is használtat akartunk venni de sajnos én olyat nem találtam ami a mi igényünknek megfeleljen és árban is megfelelne. Nekem fontos szempont volt hogy legyen mózeskosár,autóshordozó,sportrész,könnyű legyen a váz,mert rajta pl a mózes plusz a babó nem olyan jó ha van vagy 20kg, első kerekek bolygósítva legyenek, viszonylag nagy legyen a kereke mert ezeken az utakon a kis kerekek pláne hóban nem hiszem hogy olyan strapabíróak. Nah és használva majdnem úgy adták az ilyeneket mint az újjakat,így mi kispóroltuk a rávalót egy újra és pont most rendeltem meg Anmar Hilux a neve az ára 80ezer :S de remélem megéri!Élőben már kipróbáltam itt a babaexpón és nagyon könnyen irányítható ,könnyű az autóshordozó nekem tökéletes!
További ajánlott fórumok: