2011 Októberi babák (beszélgetés)
3200g-mal született, 3050-nel jöttünk haza, most 3950g. Tegnap voltunk 4 hetesek!
Napi 600-700ml között kell enni a nagykönyv szerint. Ezt oszd el az etetések számával és annyit kell ennie.
DE ez nem mindig működik így. Nekem 3640g most és lassan már 800ml eszik meg naponta.
A hasfájás sok minden lehet. Valaki itt írta, hogy az emésztés még szokatlan a gyomruknak és még "fáj"nekik ez a munka.
Igen! Szerencsére már túl vagyok rajta.
szuper! :)
Mi még péntek óta használjuk, de én is szeretem itthon felkötni, és Ő is élvezi.:)
Ti már intéztétek a családit, meg aTgyást, az anyaságit?
Egyik éjjel Én is olyat éreztem, hogy szakadt rólam a víz, a következő pillanatba, meg úgy rázott a hideg majd megfagytam a 24 fokba.
Gondoltam, ha most kezd el sírni a fiam, fel se tudok kelni hozzá.De aztán reggelre semmi.
jah és én 4 hete ki sem mozdultam.Nem tudom de ki mentél e már.Én még az udvarra sem!De 2 napja elmentünk sétálni 3an,én pedig futottam egy picit.Azóta mint akit feltöltöttek energiával.Kell egy kis kizökkentés a cici-pelus programból.:)
ez tuti a fáradtság.Nekem is szülés óta minden nap fáj a fejem,pedig nekem soha nem szokott.És cicizés közben elönt a forróság utána pedig ráz a hideg.Olyan mintha lázas lennék.Próbálj meg napközben is 1-1 órát aludni.Már én is így csinálom és segített.Le van tojva a mosatlan:)Most a baba a lényeg,és ők pedig testileg-lelkileg leszívnak minket.
nekem szétrágta a cicim véresre,de olvastam hogy ezt egy idő után megszokja a mell és ellenállóbb lesz.És tényleg így van.Néha majd össze pisiltem magam a első pár perc szopi után,de már egyre jobb.Én bepanthen plusz-al is kenem.
mi is most vettünk arany áron egy medela mellszívót ,de a pici fiam porszívó szájával nem veheti fel a versenyt:)
Csajok légyszi segitsetek!A kislányom egyfolytába enne szerintem nem igazán elég neki a cici de mindig azon lógna van 1 tápszer attol meg fosik:)Normális,hogy mindig éhes?Köszi elöre is!
Gyanús a csend Hettinél! Én is nagyon szurkolok!!! :)
Nekünk van, általában elkezdi veszettül szívni és cuppog (ilyenkor megzabáááálom) de rövidesen rájön, hogy átvágtuk, nem cicit kapott és akkor vörös fejjel elkezd sííírni (ekkor is megzabááálom) :)
Hetti, csak nem?NST:-n vagy szülni vagy?Hajrá.Szorítunk!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Sziporka! Az én drágám 10 hónapos koráig evett éjszaka és 3 éves elmúlt, mire az első éjszakát végigaludta. Szóval így is lehet, de drukkolok, hogy nálad ne ez jöjjön be.
nektek van cumitok mert azon töprengek hogy kifőzöm a lányomnak és csak este adom oda ...de nem vagyok híve a cuminak...
ezt találtam : szuper akkor van még 4-hetem ...
Az újszülött baba gyomra picike, egyszerre kevés fér csak bele akár anyatejből, akár tápszerből, így szüksége van az éjszakai evésekre is. Anyagcseréjének jobban megfelel a gyakori evés, mint a nagy kihagyások.
- Általában jellemző, hogy hathetes kor után viszonylag nyugodt éjszakák következnek, egészen három-négy hónapos korig
én is hulla vagyok ... még jó hogy tegnap megfőztem csak mosok egy adagot és pihenek ...
Nálunk is nyűgösen telt... fél egytől közel fél háromig voltunk fent, én már majd összeestem a fáradságtól, aztán 5kör megint ébredt, hatig szórakáztunk a kajával meg büfivel meg csikarással meg még a jóég tudja mivel... hulla vagyok...
Hetti, hajrá, hajrá!!!!!!!!
jó reggelt csajok ... az én éjszakám nagyon hosszú volt 20:00-kor letettem Zsófikát és pont éjfélkor megébredt tisztába raktam , megetettem és hajnal 2:00-ig nem aludt csak puffogott aztán lassan elfáradt megnyugtattam és reggel 6:00-kor kelt fel és csak most altattam el ... valami front van mert fáj a fejem egyfolytában ...
Hetti néni hol vagy????
Ez természetes, ahogy a tüsszentéseik is.
3-6 hós kor körül el fog múlni az ilyen sűrű csuklás és tüsszentés. :)
Soha nem ébresztem, odabízom, hogy neki hogy jó az alvás, az ébredés és az étkezés. :)
Nálunk is így kezdődött, először csak az éjszaka alakított ki rendszert az ébredéseivel, de most már nappal is. Pedig én is igény szerint szoptatok, tehát oda van bízva, hogy Ő mikor kér enni, és pont nem vagyok híve az időpont szerinti ébresztgetés és szoptatásnak. Erre majdhogynem 3 óránként kel, és magától. :)
Szia - nekem is nagyon fájt, főleg mikor kiszedték a varratot sehogy sem volt jó, ajánlották az úszógumit, de én plédet tekertem karikába és úgy ültem rá, hogy a sebnél ne érintkezzen sehová, melegvizes zuhanyt ajánlott a szülésznő, mert az puhít és pihenés és pihenés, persze amit nehéz volt betartani a szopizások mellett, a legjobb gyógymódja sajnos csak az idő!!!!!!!!!!!!
Sziasztok segitsetek nagyon fáj a gätsebem meg a belsö varrat!Lëgyszi v.mi tanács köszi elöre is!
mi nagyjából 9-re tettük a fürcsit, akkor még utána úgysem alszik el, 11 felé kaja, legközelebb fél kettőkor kel, majd 5 felé, ezek eddig a tuti időpontok, magától kel, nem kell ébreszteni. A fürdetéshez viszont ébresztjük, de addigra úgyis nagyjából 3 óra telik el az előző etetés óta (van hogy 4 is...), félálomban van, meg picit nyekereg utána, de aztán úgyis kaja amitől megnyugszik. A napközbeni szopizásokban viszont nincs még rendszer, vagyis én még nem nagyon látok...
A fürdetés is sokszor csúszik, fél 8-ra van tervezve, de nem mindig sikerül tartani.Én nem szokom felébreszteni, van , hogy 2 óra van , hogy 5 óra múlva eszik.
Én pl. még csak álmodom róla...
Csajok hogy álltok a napi rendel? A fürdetésen kívül az evés is mindig pontosan be van tartva? Fel ébresztitek a picit ha esetleg nem kelt fel és enni kell neki?
Ezt a pici időt most már bírd ki! Nagyon szorítok neked!
További ajánlott fórumok: