2011 Októberi babák (beszélgetés)
Jó a mezítlábazás!
nálunk parkett, szőnyeg, meg taposó, és mivel javarészt a konyhában vagyunk, így szandi van rajta.
Igen mi is kint vagyunk minden nap, ha csak tehetem, de úgy csinálom a dolgom, hogy mindig ki tudjunk menni. D.e 1 órát, meg d.u. is 1 órát. Jobb időkben remélem majd többre is futja!:)
Végülis kimentünk egy fél órára, elég is volt, olyan nehéznek éreztem a levegőt. ma jó időnek látszik, igaz az esőt, most aztán mondja hetekig!:(
Lányok,nálatok mi van a babuci lábán otthon?
Nálunk parketta ill. azon szőnyeg van,tehát nem hideg a talaj,Angi zokniban van,de most rohamosan fejlődik a járása,egész nap "gyalogol",már egyáltalán nem is mászik,nem tudom,kellene-e cipő?
Vagy az a jó,minél tovább van mezítlábasan?
Én most megyek, nem tudom kinél hogy áll az alvás, de egy ideje, ügyesen alvó kicsi lányom már nem alszik olyan ügyesen, vagyis velem. Illetve tudom, a foga nagyon nyomja neki, fáj, panaszkodik, de mellettem nem sír. Ébren van ugyan sokszor, de legalább megnyugszik. Sosem tudom mikor kezdődik, van, hogy csak hajnal 5-kor, de van, hogy már ilyenkor.
De már "csak" 3 fog és meglesz a 16, utána ha jól emlékszem az utolsó 4 később jön.
Belső szervi gyulladások, ritka esetben agyhártya gyulladás, stb. sok mindennel tudják ijesztgetni az embert, nem beszélve az esetleg megmaradó hegekről. A babókám születése előtt én is biztos voltam benne hogy csak a kötelező oltásokat adatom be, aztán ez teljesen megváltozott bennem. Ha csak egy betegségtől is sikerül megvédeni a kis törpét akkor már megérte.
ÉS valóban, simán elkaphatja az oltás ellenére , de sokkal könnyebben, szövődmények nélkül zajlik le a betegség. Legalábbis én ebben bízom.
És arra nem gondoltak, hogy pont nem a bárányhimlőtől lett tüdőgyulladása, más idézte elő? Mert tüdőgyulladás előfordul himlő nélkül "is". Az a baj, hogy sokszor tényleg egyszerre esik bele a gyerek több betegségbe, de az lehet egy legyengült immunrendszer miatt is.
Nekem az a véleményem az orvoslásról, hogy sokszor csak találgatnak. A Páromnak feldagadt a szája. Azt mondta a doki, hogy "lemerült a szervezete". Mi előtte már a netről diagnosztizáltuk, hogy vitaminhiánya van. :D A doktor úr mit írt fel? Algopyrint. A lemerült szervezetre. Én, amikor gyerekként elmentem az orvoshoz, mert beteg voltam, és rákérdeztem, hogy mi bajom van, sosem mondtak semmit. Se azt, hogy megfázás, se azt, hogy influenza. Csak van egy sablon gyógyszer, amit a tünetekre felírnak. Sajnos. :(
Nem! Én tuti nem.
Amúgy abba belegondoltatok, hogy oltással is elkaphatják a bárányhimlőt? Mert csak rövid távú a védelem. És eleve mostanában olvastam, hogy volt, aki többször is átesett rajta. Egy kislánynál meg pláne veszélyes, ha kismamaként kapja el. :( A babánál fejlődési rendellenességet okoz. Szóval akkor inkább essen át gyerekként rajta, és felnőttként már elvileg nem lesz probléma vele. De az oltás nem garancia, vagy rosszabb esetben kitolja felnőtt korára. :(
És milyen szövődményei vannak? :o Nekem a környezetemben sok baba bárányhimlős. Többek között a Húgomék kisfia is most lett túl rajta. Érdekes módon ugyanazok voltak a tünetek, mint nekünk, az "őskorban", amikor még elvileg feleennyire sem volt fejlett az orvostudomány.
Na mindegy. Ez nem neked szólt. Szerintem csak oltási propaganda. Jöhetnek a kövek. :D
Igen én is a bárányhimlő szövődményeitől félek nagyon. Tegnap felhívtam egy gyógyszerész rokont és ő is azt mondta ha bírjuk anyagilag mindenképp adassam be.
A kullancs elleni szurit a védőnőtől kapott oltási tájékoztató szerint 1 éves kortól lehet elkezdeni adni. A betegtájékoztatón pedíg az szerepel hogy két éves kor alatt csak erősen indokolt esetben javasolt.
Az biztos hogy 3 oltás kell 1-3 és 9-12 hónappal az első után kell ismételni, utána ha jól tudom 3 évente.