2011 novemberi babavárók (beszélgetés)
Az előző témához pedig találtam egy hasznos infót.Több helyen ingyen végzik a kombinált tesztet.
Az első lánykámmal én sem voltam, de a doki ki is akadt rám.Most biztosan mennem kell és így ingyen meg is oldható.
"A program jelenleg már fut, az ingyenes Down-kór-szűrés az alábbi intézményekben, központokban érhető el: Székesfehérvár - Család- és Nővédelmi Központ, Cegléd - Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet, Szentes - Városi Kórház, Mohács - Városi Kórház, Marcali - Városi Kórház, Nyíregyháza - Jósa András Megyei Oktató Kórház, Fonyód - Egészségügyi Kht., Mosonmagyaróvár - Városkapu Egészség Centrum. Budapesten a Margit Kórház, a Szent István Kórház, a Szent Imre Kórház, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, az Állami Egészségügyi Központ és a Szent Rókus Kórház kötött együttműködési megállapodást Magzati Diagnosztikai Központtal. További egészségügyi intézményekkel is folyamatban van az együttműködés kialakítása.
A szűrést a Sejtbank finanszírozza, amiért cserébe az ingyenes szűrővizsgálat eredményén megjelenési felületet kap, vagyis tájékoztatja a kismamákat, hogy az őssejtmegőrzésről hol kaphatnak további információt. "
Sziasztok!
Én is csatlakoznék hozzátok, ma megyek ultrahangra.
Ha minden igaz november 20.-án fogok szülni.
Már egy ideje olvasgatlak benneteket, csak babonából nem csatlakoztam, de remélem minden rendben lesz :-D
Jó babavárást mindenkinek
Szia!
Itthon vagyok már több, mint két hete, és először pénteken a rákszűrés után, meg ma délelőtt jött valami barnás. Nem mondanám, hogy folyás, inkább olyan nyálka szerűség.. :-S Se előtte, se utána, semmi. Bocs, hogy ilyen részletes vagyok. Csak nagyon megijedtem. Holnap este mennék megnézetni a cisztám, mi újság vele, de most nagyon megijedtem. Mindez azután történt, hogy bevettem a reggeli két Utrot, aztán jött a fejbevert érzés, szédülés, émelygés, mellkas szorítás, és utána láttam meg ezt a barnás izét.. rohanjak orvoshoz, vagy várjam meg a holnap estét?
Ez 2009-es cikkből van:
A Down-kór terhesség alatti szűrésének egyik leghatékonyabb módszere a kombinált teszt, amelyet a 11-14. terhességi hét között végeznek el és egy anyai vérvétel, valamint egy ultrahangvizsgálat szükséges hozzá. Ez a szűrés elérhető, de fizetni kell érte, egészségügyi intézménytől függően mintegy 25 ezer forintot.
:) Én sem bírom elhagyni. Az orvosom azt mondta, egy kávét szabad naponta. Kérdeztem, és a 3in1-ből? Azt mondja, abból is csak egyet:) Hát jó, pedig reménykedtem, hogy annak nem olyan magas a koffeintartalma, akkor hátha lehet:) Én reggel és ebéd után szoktam inni, így most választhatok, vagy reggel nem tudok felébredni, vagy ebéd után alszom el:DD
Szurkálni és görcsölgetni nekem is szokott a méhem, pl. ha sokat sétálok vagy sokáig állok egyhelyben.