2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Kár hogy olyan messze laktok, szívesen adnék át neked tejcsit. Ma is kitöltöttem a lefolyóba 3 dl-t és még van a hűtőben plusz 2 dl, ami biztosan ott fog landolni.
Valaki Miskolc környékén , nem kell tejcsi ???
Én pedig nem szeretem a madártejet:(((
Inni sokat iszom, fejni is fejek, de a szopi az már nem megy:(
1 nap szopi után újra fáj a mellem.
Igen kenem, minden fejés-szopi után Lansinoh lanolin kenőccsel.
Meg persze lemosom mindíg előtte, bár ez elvileg rajta maradhatna de nem tudom, ha fejem a tejet milyen hatása lenne...
Sziasztok!
Egy nap újra szopi után megint nem bírom cicíre tenni mert újra fáj. Pedig már úgy csináltam a mellre tételt ahogy a LLL honlapján irva-rajzolva van:(
A tejcsi mennyisége is csökkent alig 60 ml- jön le, miközben 100 ml-t eszik Hédi:(
úgy tünik lassan tápszerrel kell pótolni, mert a tartalék tejcsi is lassan elfogy:(
Zsana! Mondtam már, hogy milyen aranyos Bálintka? Tegyél fel róla több képet! :)
Amy, a betadin bizots segít. Nekem még mindig kötözni kell (több mint 1 hónapja szültem), mert szétnyilt a sebem. Na nem nagyon, de vérzett. Nekem sem volt begyulladva. De semmi képpen nem akarlak megijeszteni, és nem is biztos, hogy neked szétnyilt. Figyeld, hogy mennyire levedzik. Nekem elégé véres volt a bugyim széle amikor rájöttem, hogy ez nem jó (másnap, ahogy kijöttem a kórházból). Ha gondolod menj el a dokihoz.
Gondolom neked is felszívódó a varratod. Állítólag jöhetnek ki darabok ennek ellenére. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy ha a kötést leveszem akkor betadine-os oldattal kezeljem még néhány napig és tegyek egy gézlapot a poci és a bugyi közé, hogy az esetleges nedvességet felszívja.
Remélem tudtam segíteni!
Sziasztok!
Tegnap itt voltak a látodatóink, mindenkinek nagyon 'tetszett' Alíz. Halk baba alig sír, de ha éhes...Beindult a tejcsim (bár szívni nem akarja(nem tudom miért)), de lefejem (15 perc alatt 110-120 ml simán jön. Igaz ez 2 ciciből és naponta 3 fejek. Ahhoz képest az első 2 itthon töltött napunkon mennyire nem akart jönni. Mindenkinek sok tejcsit kívánok. Úgy vettük észre, h Alíz fázós (mint apa) ezért van melegebb, fürdetéskor is 25-26 fok van. Mi bodyban + husszúujjjasban vagyunk, ma is.
Sorlyke és Éva: kitartás és megy a drukk, h a babók mielőbb kibújjanak.
KÉRDÉSEM: mikortól, mikor és mennyit sétáltok?
Most már én is így vagyok vele.
Ma sikerült az egyik ciciböl újra szoptatni, bár nem tudom mennyit szivhatott mert utánna még 60 ml- t pótoltam a lefejt tejböl...
Kb 80 ml-t tudok fejni a 2 ciciböl amit meg is eszik. Ha kevés lenne még van egy kicsi a fagyóban aztán tápszer:( de még remélem hátha nem kell.
Hát az elsővel sem volt nekem,most meg pláne.
Igy nem is fog hogy egymás kezébe adják a kilincset.
Egyébként nem voltam a baba mama szobában,és akit ajánlottál annál szültem.Tényleg írtó rendes normális,le a kalappal elötte.
Hát remélem el fog indulni,habár ha ennyit idegelem magam sose fog.
Jó nagy Nandus,kész nagylány.:)
Volt a dr bácsi,hál isten semmi nincs a kis bőrével,állitólag ez természetes hogy igy hámlik.
Nálunk is 22-24 fok van napközben, fürdetéskor emelünk kb. 25-26 fokra. A szobájában fürdik. Rövid ujjú body és hosszú ujjú rugi van rajta vagy hosszú ujjú body és nadrág. A tarkójánál kell nézni a ruha alatt, ha hideg akkor egy réteg fel ha nagyon meleg akkor egy réteg le.
Kitartás még egyben lévő csajok...:):) Gondolok rátok!
Sziasztok Lányok! Most jöttünk haza a gyermekorvostól. Nagyon ügyes volt Nadus :) Semmi hiszti, fel is kelt időben, pedig ébreszteni akartam, evett egy picit is. Na aztán ott a dokinéninél meg kakikált és még le is pisilte a dokinéni kezét :) Nagyot mosolygott hozzá....el voltak ájulva Tőle, hogy mekkora :) Nagyot nőtt, szépen gyarapodunk :) Múlt héten hétfőn 4270g-mal jöttünk haza, mai méreckedés: 4460g :) Szépen megindult a tejcsim is, már 15 perc alatt 70ml-t simán kiszív :)
Zsana! Én is szenvedtem eddig a tejcsivel, de mostanra elindult :) Már alig kell tápszer :) Már ha sír a lány, attól elindul a tejcsim :)
Mindenkinek szép napot!
Örülök hogy ilyen jól fejlödik a Lilike,csak igy tovább.
Én prüntyikém szopi után megeszik 50ml,gondolhatod mennyire nincs tejcsi.:(Na most meg a pelussal szenvedek,olyan szegénykémnek a lábánál,és a hasán ameddig a pelus ér,mintha belepálna a bőre.Várom a védőnöt mit mond rá,de még a gyerekorvos sem tolta ide magát.
Nálunk 21-22 fok van, fürdetésnél 24°C. Szerencsére Lili nem fázós.
Most volt itt a martonvásári védőnéni. Ő is azt mondta, hogy szépen fejlődik a lány. Tegnap óta viszont kevesebbet eszik. Eddig 125-130 ml-t megevett, most már csak 70-80ml-t. De mondta a védőnő, hogy kissúlyú babák érzik, hogy van mint behozniuk, és többet esznek, majd ha elérik a megfelelő súlyt, csökken az étvágyuk. Pár napja a 130ml-t max. 15 perc alatt ette meg, most a 70-en fél óráig nyammogott. Az a lényeg, hogy gyarapodik.
m.gery, t,mse köszi a gólyát!Használt, mert ma reggel elment a nyákdugóm, szerintem hamarosan tűzhetünk a kórházba-nincs fájás, de sztem holnap megleszünk-mégiscsak szülinapi ajándék...remélem.
Amúgy szombaton nagyon örültünk, mert megjöttek a gólyák az igaziak-illetve csak a hímek még.Ősszel mondtam Annának, hogy, akkor jön az öccse, amikor visszajönnek.Hátha!
Nállunk is 22-24 fok van, fürdésnél a fürdőszobában kicsit melegebb, de így sem szereti:(((
És ti mibe öltöztetitek nap köben bent a szobában?
Elég rátok a body+tipegő?