2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Akkor azért kérdezd az orvosodat, ennyi ideig tartó fájdalom már nem biztos, hogy normális.
Nyugi, biztos nincs semmi gond, főleg, ha a baba eleget mozog továbbra is, de nyugodtabb leszel, ha ezt orvos erősíti meg.
igen, ma vagyok 30
szombaton 1 órán át éreztem, ma meg 15 perc után segitett 2d magne b6
Szia!
Ha jól gondolom, olyan 30 hetes körül lehetsz, a babák ilyen korban nagyon aktívak, sokan most fordulnak meg, s a szűkülő helyhiány miatt egyre fájdalmasabbak a helyezkedései, ill. nyújtja a méhed szalagjait. Így a néhai szúrkáló érzés természetes.
Nekem akkor nyilall bele néha, ha ráfekszik -ill. korábban rálépett - a hólyagomra, na olyankor magamhoz kaptam egy pillanatra, de azonnal el is szokott múlni.
Ha nem gyakori, ill. nem tart 1-2mp-nél tovább, szerintem nem kell aggódnod, természetes :)
Sziasztok
Ti már előrébb vagytok, mint én, szeretném megkérdezni szokott szurkodni a hasatok alja?
Így van! :) Mindig jól jönnek az új ötletek!
Hiába vagyunk tökéletesek, és csinálunk jól mindent, lehet hogy van amiben még jobbak lehetünk! :DDD
Szia,
nekem szülés után egyből beindult, igaz először kevés. (Természetes módon szültem). Egy jó tanács: ha van mellszívód érdemes bevinni. Nem vittem, az első éjszaka nálunk külön volt a baba és fejni kellett neki. Hááát, megszenvedtem vele rendesen, egy negyed pohárnyit sikerült. Büszke voltam magamra, de aztán a csecsemős nővérek kiábrándítottak, hogy ez bizony édeskevés.:) Utána viszont semmi probléma.
Van kifejezetten anyatejes zacskó, én abban tároltam.
szóval te is hozzáadsz fél fokot... :D ezek szerint valóban nem pontos, vagyis nem a valós hőt mutatja.
olyan magyarázatot találtam rá, hogy a higany hőre uyganúgy tágul mindig, mindegyik hőmérőben, míg a digitálisakban más-más vezető anyag van, amik különböző módon vezetik a hőt, vagyis eltérően mérnek. Azért gondolom, hogy az az új alkoholos-szerű is egyforma lehet, mivel mindben ugyanaz az anyag van, úgy mint a higanyosaknál anno.
mindenkinek más hogy mikor indul be a tej. de igen, általban szülés után egyből van. engem este 8-kor császároztak, és reggel 8-kor már szoptattam, és tej is volt. persze még csak előtej, de abból is egy egy kajcsira már 20-40 ml-t megevett, a rendes tej kb a 4. napra volt, akkor dagadtam be rendesen. :)
a kórházban is már kell fejni.
mármint a kórházban miben lehet tárolni? én ott mindig kiöntöttem amit lefejtem, be lehetett volna adni a csecsemősöknek, náluk volt kimondottan a lefejt tejnek egy hűtő, és pólásnak el lehetett volna használni, de hát nem kellett pótolni, volt mindig friss. :)
itthon aventes pohárba tároltam, abba amibe lefejem, de aztán azt is mindig kiöntöttem, itthon sem kellett. :)
szerintem az anyatejet nem szerencsés mikrózni, de passz nem tudom.
nekünk sima digit lázmérő van, popiba mérve nem csal, hozzá kell adni +0,5 fokot
pár mp alatt megméri:D
na én meg a gátvarrást néztem meg:( illetve aztán a gátsebet.....na az se semmi:(
Az nem semmi!:)
Engem mikor felkelhettem császár után a férjem segített ki a mosdóajtóig,ott mosakodtam ahogy tudtam,mert a nővérek egyáltalán nem segítettek.:(
sziasztok,
arra vagyok kíváncsi hogy a szülés után egyből lesz tejünk? szeretnék szoptatni mindenképp.
ill. ha van elég tej akkor már a kórházban is lehet fejni? miben lehet/kell tárolni a tejet?
hogy melegíthető a tej? _(gondolom nem célszerű mikróban)
nem isten ments nem túrkál még csak az kéne:D
csak besasol a bugyiba:D
az első szülés után betoltak kocsival a kórterembe, a második után 1.5 óra múlva babával a kezembe a folyosó túloldalára sétáltam:D
aztán mentem egyedül zuhanyozni:DDD
Sziasztok!
Ciliéknek megy a drukk,annyira sajnálom,hogy be kell feküdnie,én még a szülés hete miatt is aggódom,hogy fogja bírni a fiam nélkülem.
De persze ilyenkor a baba egészsége a legfontosabb!
Réka,én is köszi hogy beírtál!:)
Képzeld nálunk az a szokás,hogy nem cserélik a kötést,csak az 5.napon,amikor hazaengednek...állítólag a fertőzésveszély kivédése miatt...én nem értem,mert pont így gondolom veszélyesebbnek.
Nekem is nagy traumát okozott a seb,pláne hogy elsőre simán szültem,sok időbe telt mire meg mertem nézni a sebet,csakis a férjem után.:)
Sziasztok!
Nagyjából már mindent beszereztem a baba fogadásához, már csak 1-2 dolog van... pl. lázmérő. Na itt meg vagyok lőve, mert tudom, hogy a digitálisak közül egyik sem pontos - ezt tegnap este ki is próbáltam magamon, mert kb 1 éve eltörtem a higanyosat, a digit meg nem használtuk még, nem szoktunk szerencsére betegek lenni. 36,2-t mértem, mikor a normális hőm 36,6 körül szokott lenni. Olvastam is, hogy kb fél fokot hozzá kell adni. Na de egy babánál meg főleg nem mindegy, fél fok ide vagy oda...
Több helyen olvastam, hogy a higanyos helyett kihozott alkoholos (?) hasonlóan pontos a higanyoshoz - mit javasoltok? Vegyek olyat?
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, megint okosabb lettem. : )
Cili, gondolok rátok és nagyon szorítok!
Réka köszi, hogy beírtál minket a táblázatba!
Személy szerint csak hálóinget viszek, itthon is csak abban alszom. Utoljára gyerekkoromban volt rajtam pizsi.:) Anyutól kaptam karácsonyra egy nagyon szépet, de hiába próbáltam, 2 percig ha bírtam benne. :)))
Ma kiváltottam a "várandós csomagot", hát tényleg nem erőltették meg magukat, de azért több mint a semmi. Annak örülünk, ami van. :) Egy Anyák Lapja és egy Baba Magazin volt benne, csomó prospektus, egy Mam cumi, egy Aventes pohár és Mecsek teaminták.
igen, én is így csináltam, első két nap hálóing, utána meg már lazáskodtam. :)
egyébként azt sose felejtem el, hogy a varratszedésig én nem néztem meg a műtéti hegemet. első pár napban egyébként sem szabadott vízzel mosni, minden nap cserélték a kötést és fertőtlenítették, de én nem néztem oda. :D Utána meg amikor már lehetett mosni a sebet akkor is csak a zuhanyrózsát tartottam oda, még csak hozzá sem nyúltam. :D varratszedés után vettem magamon erőt és megkukkoltam, de addigra meg már olyan szépen össze volt forrva, hogy le is esett az állam. :)