Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

12868. gyuruke (válaszként erre: 12841. - Somnat)
2011. ápr. 6. 19:10
Igen, hát azóta előrébb csúszott egy héttel elvileg.. Még az áprilist lenyomom, aztán a májust végigalszom :D
12867. gyuruke (válaszként erre: 12840. - Somnat)
2011. ápr. 6. 19:09
Deeee :) De otthon meg unatkoznék, és azért nem olyan megerőltető munkát végzek, hogy ne bírnám :)Habár a bkv-zást kihagynám, de vezetni már nehézkes. Te meddig fogsz munkálkodni?
12866. mkriszti81
2011. ápr. 6. 19:02

Hasmenéssel küzd valaki?

Mondjuk az egész terhességemre inkább ez jellemző, mint a székrekedés, de utóbbi hétben függetlenül attól, mit eszem, durvult a dolog, napi többször is látogatom a wc-t, fel is vagyok puffadva, főleg éjjel kell gyakran kimennem :( Eleve felborult az emésztésem, mert jó ideje éjjelente dolgozik, gyakran arra ébredek fel, milyen hangosan "motyorog" a hasam :(

12865. csakazért
2011. ápr. 6. 19:01

Szép estét kismamák! :)

Hétvégén kelengyét vásároltunk!

Érdekelne a véleményetek azzal kapcsolatban, h van e szükség pl. pólyára?

A diszkontban próbált hülyének nézni az eladó, mert azzal jött, h ebben hozom ki a babát a kórházból... Hogy a viharba ültetném akkor bele a hordozóba???

Nah, mindegy. Viszont valahol olvastam, h nyugtatólag hat a picire.

Ti használtatok?

Fogtok használni?

A másik a pihenőszék.

Ebből az olyanok vonzanak, amelyek nincsenek mindenféle funkciókkal ellátva (zenél,rezeg, stb.), csak egyszerűen ringatható, és van rajta pár babrálnivaló plüss.

Milyet érdemes beszerezni? Hasznos?

Ágyneműn is dillemázok...

A listám azt írja 2-3 garnitúra.

De egy picikének még nem kell párna, takaró sem. A takaró szerepét ellátja a hálózsák, főleg nyáron... Viszont fejvédő kell, meg baldachint is szeretnék (a tartó már megvan :).

Vettem lepcsiket, meg matracvédőt. Vannak kistakarók is.

Nektek mennyi, milyen ágyneműtök van?

Van valami tanácsotok ezzel kapcsolatban?

12864. vberni01
2011. ápr. 6. 18:05

Terhesgondozáson szépen beosztották az időmet!

2 hét múlva vissza kell mennem, azon a héten NST, előtte vérvizsgálat, 3 hét múlva UH. ja, és örüljek, ha hetente csak egyszer kell mennem NST-re!

Közben poénkodtak, hogy most mivel jól vagyok ( ellentétben az első 6 hónappal), majd elmúlik, ha meglesz a pici, vagy az utolsó hetekben.

Elméletileg 2 hét múlva is jöhetne picurom!!!!

Iza, milyen a málnalevél tea? Lehet ízesíteni?

12863. vberni01 (válaszként erre: 12796. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 17:58
Mérlegelés előtt szoktam inni 1-2 csészével. :D De nekem ugyanolyan íze van mint a többi teának. Mondjuk valószínű mert mindbe teszek citromot és édesítőt.
12862. mkriszti81 (válaszként erre: 12858. - Solmyr)
2011. ápr. 6. 17:46

Zsombor szép név szerintem, kellően komoly, de még nem vészesen különleges :)

Nálam ezek a mostanában divatos magyarosított külföldi nevek verik ki a biztosítékot...

Dokikkal kapcsolatban igazad lehet, az enyém is a magánrendelésen olyan nyájas, mikor sima UH-on voltam nála, akkor meg alig akart megismerni. Amúgy azért váltottam magánra, mert minden alkalommal más volt az ügyeletes, egymásnak ellentmondtak, az egyik meg rossz héten küldött el terheléses cukorvizsgálatra. Úgy döntöttem, egy dokihoz járok, arra az egyre hallgatok, így legalább nem kerülök bizonytalanságba.

A külön vajúdóba lehet vinni is saját zenét, vagy mi szólt?

12861. rekag (válaszként erre: 12859. - Solmyr)
2011. ápr. 6. 17:36

jól köszi. :)

bár ma nem vagyok valami jó passzban. fáradtnak érzem magam, a gyomrom sem túl jó és a kedvem sem. biztos a front miatt van.

12860. mkriszti81 (válaszként erre: 12851. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 17:26
hova szoktatok menni?
12859. solmyr (válaszként erre: 12857. - Rekag)
2011. ápr. 6. 17:26

Szia!

Remélem jól vagytok!

Olvaslak szorgalmasan és izgulok értetek!

12858. solmyr (válaszként erre: 12853. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 17:24

Van nevünk, bár egyik esetben se volt egyszerű dűlőre jutni a párommal. :)

Neki a régebbi nevek tetszenek (pl.:Tamás, Zoltán), nekem meg a mostaniak (pl.:Levente)

Az első fiúnk Mátyás, most pedig Zsombort várjuk. (Bár Zsombi mint név kiütötte a családnál a biztosítékot, pedig szerintem nem annyira extra)

Igen a dokim kicsit fura, de az a tapasztalatom, hogy a terhesgondozóba mindegyik doki igyekszik túlesni a rendelésen. Akihez körzetileg tartozom, ő se vizsgált meg szinte soha, pedig magánba nagyon dicsérik őt is.

Nem csodálom, hogy a terhesgondozói melót egyik se szereti. :)

Az első szülésemnél őt kértem meg és pont akkor volt ügyeletben is. Csak jókat mondhatok róla is meg a szülésznőről is, pedig akkor nagy forgalom volt a szülészeten.

Azóta kiderült, hogy a párom egy gimibe, egy évfolyamba járt vele ( a dokimmal), együtt is jártak focizni az ősszel + a párom unokatesójáék (akik szintén eü-ben dolgoznak)ajánlották anno, és ők is nagyon jóban vannak vele.

Szóval asszem van egy kis protekcióm nála. :)

Amikor én szültem nagy volt a forgalom, de mindketten szakítottak ránk időt, elég gyakran.

Kaptam homeós bogyókat, labdát, zuhanyoztam, sétáltam. Mivel a külön vajúdóban voltam (nem tudom így hívják-e)volt zene is meg klíma is. Úgyhogy nem panaszkodhattam!

Nekem még megy a pelusozás (most szoktatom le a nagyobbat róla), bár a pici testtől el vagyok szokva.

A szopizással nem volt gondunk, bár ez nagymértékben függ majd most is a picimtől.

12857. rekag
2011. ápr. 6. 17:21
Üdv itt solmyr! :)
12856. rekag (válaszként erre: 12854. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 17:21
Nekem is repesztették a burkot, de nekem sem fájt, jó nem volt kellemes, de vészes sem.
12855. d5c097c2ca (válaszként erre: 12854. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 17:14

Nem semmi,hallod!:)

Ez a burokrepesztés akkor lehet doki vagy pusztán csak helyzetfüggő,mert nekem az első szülésnél abszolút nem fájt,másodszorra viszont csillagokat láttam kínomban...mondjuk elég "tenyeres" volt a doki a 2.esetben...

12854. 7512bbbdc7 (válaszként erre: 12852. - D5c097c2ca)
2011. ápr. 6. 17:08

Igen, aznap reggel voltam nst-n és a dokim azt mondta hogy még legalább 2 hét:D

ez volt április 17-én, és ő ment el 25-től szabira, én 20-ra voltam kiirva Kírával, és este mikor lefeküdtem, elmorzsoltam egy imát, hogy legalább amig nem megy szabira a dokim addig szülessen meg a babóm, 5 perc múlva pukkanás, vízfolyás, felültem még egy pukkanás és ömlött a víz:D

Zotyámmal már repesztettek nekem is, ráadásul fájás közben persze, azt a kínt......na de nem stresszelem a kismamikat:D

jó lenne ha most is elfolyna a vízem, mert nem szeretnék még egy ilyen repesztést átélni......de ahogy olvastam 1 % általában az esély a magzatvíz magától való elfolyásának:D

12853. mkriszti81 (válaszként erre: 12849. - Solmyr)
2011. ápr. 6. 17:04

És fiúnevetek van??

Hú én meg a Horváth Zoltánnal találkoztam, 2-szer is ő volt a helyettesítő doki a sima rendelésen. Lehet akkor volt fura, de nekem valamiért nagyon nem volt szimpatikus, olyan határozatlan volt, meg se vizsgált, csak beírta a következő időpontot, s kihúzta a vizsgálat helyét - amire a következő alkalommal a másik doki kiakadt, hogy milyen jogon szabja meg, hogy ő ne csináljon legközelebb vizsgálatot... mindegy, ettől még biztos jó doki, főleg ha már pozitív tapasztalataid vannak vele kapcsolatban.

Én is úgy tudom, hogy a szülésznők mind normálisak, kedvesek, míg a csecsemősök kevésbé. Én azért fogadtam szülésznőt, mert azért ő tölti velem az idő nagyobbik részét, csak velem fog foglalkozni, segít a vajúdó-alternatívákban és szülés után is be fog jönni hozzám, hogy segítsen szoptatni, pelusozni, stb. Mikor felkértük, végig is vezetett a szülőszobán :)

12852. d5c097c2ca (válaszként erre: 12814. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 17:00

Akkor csakúgy magától elfojt a vized,Iza,hogy úgy mondjam,tehát nem volt rossz mozdulat,megerőltetés stb...?

Nekem mindkétszer úgy repesztettek burkot,így nem tudom hogy megy ez alapjáraton,de nagyon érdekelne,hátha...:D

Néha én is vagyok így,ahogy te írod,plusz még sokszor fáj a hasam alja jobb oldalon.

12851. 7512bbbdc7 (válaszként erre: 12848. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 16:48
Jó kis zala:D nyáron menni akarok mint mindig:D
12850. solmyr (válaszként erre: 12848. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 16:47

Már én se merem megkockáztatni a húsvéti hazautazást, pedig azt mindig anyukámnál töltjük.

Én Nógrád megyei vagyok.

Nem szeretnék az ottani kórházban szülni...nincs túl jó híre

12849. solmyr (válaszként erre: 12845. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 16:44

Ismerem a dokidat, vele találkoztam, amikor a 7. héten véreztem és kétségbeesetten rohantam dokihoz meg UH-ra. Nagyon kedves volt és szerencsére nem is volt komoly gond, de a biztonság kedvéért írt fel gyógyszert.

Orvosom van (dr Horváth Zoltán), szülésznőt nem fogadok.

Az első babát is nála szültem, szülésznő pedig épp az ügyeletes volt. De nagyon korrekt és kedves volt, sokszor benézett hozzám.

Úgy tudom a szülésznők mind nagyon kedvesek/rendesek (ami a csecsemős nővérekről nem mindről mondható el).

Nagyon szép nevet választottatok!

Nekünk most sincs lánynevünk, remélem nem tréfált meg minket a kicsink egy UH-n se. :)

12848. mkriszti81 (válaszként erre: 12847. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 16:44
Valahogy megértelek. Én is így vagyok Győrrel, Húsvétra is már szüleim jönnek ide és nem mi megyünk zalába, nem kockáztatunk :)
12847. 7512bbbdc7 (válaszként erre: 12846. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 16:42

na igen:D

de nem, nem szándékozom már szülésig elhagyni pest megyét:D

12846. mkriszti81 (válaszként erre: 12844. - 7512bbbdc7)
2011. ápr. 6. 16:39
Na igen :) csak te nem Győrben... bár ha erre jársz és itt jön rád a dolog, még találkozhatunk is :D
12845. mkriszti81 (válaszként erre: 12843. - Solmyr)
2011. ápr. 6. 16:37

Terhesgondozóban már ritkán járok, kb 2 hónapja átváltottam magándokira, ő meg kedd esténként rendel. UH-ra olyankor hív, mikor ő a soros Uh-os doki (dr. Mika Péter)

Neked van/lesz orvosod? És szülésznőd?

Én 12-én megyek vizsgálatra a dokihoz, gondolom majd akkor mondja meg, mikor menjek nst-re.

Én zalaegerszegi vagyok/voltam, onnan jöttem Győrbe fősulira, akkori páromat itt ismertem meg. Majdnem 5 év után vége lett, de mire hazamentem volna, megismertem a jelenlegit :) Azóta összeházasodtunk, most várjuk az első babát. Alexandra lesz a neve :) Mi is elkezdtünk 3 éve építkezni, de sajna a válság "elvette a kedvünket", így apránként haladunk. Talán 2-3 éven belül költözhetünk végre, addig meg marad a jó kis panel-élet...

A Réka által szerkesztett táblázatban amúgy nagyon jól össze van szedve, ki mikor, hol fog szülni, melyik dokinál és mi lesz a baba neve.

12844. 7512bbbdc7 (válaszként erre: 12831. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 16:35
meg én:D
12843. solmyr (válaszként erre: 12835. - Mkriszti81)
2011. ápr. 6. 16:17

Már biztosan összefutottunk, ha jársz/jártál a terhesgondozóban vagy esetleg UH-n.

Ha nem akkor még találkozhatunk. :)

19-én megyek először NST-re. Neked van már esetleg időpontod?

Rékával már "találkoztam" más fórumokon és a naplóját is olvasom. :) Neki sincs már sok hátra! :)

Én Óvárra jártam egyetemre, ott ismertem meg a páromat, aki győri.

Én befejeztem az egyetemet (a párom közben Győrben dolgozott), aztán felköltöztünk Pestre (albiba).

3 éve jöttünk vissza, építkeztünk és az első baba születése után költöztünk be a házunkba.

Kislány? És mi lesz a neve?

Már biztosan írtad a fórumon, de annyit képtelen vagyok visszaolvasni. :)

Nálunk 2 fiú van/lesz. :)

12842. PJV79 (válaszként erre: 12820. - Hoppalbrigi)
2011. ápr. 6. 16:12

Nem is tudtam,hogy még használnak amalgám tömést.Tudomásom szerint épp a cseréket szorgalmazzák a higanytartalma miatt.

Kérdezd meg a nődokidat mindenképp,bár anno anyáink fogát még amalgámmal tömték,s nem igazán okozott gondot.Én csak egy fonyódi csajról tudok,akit higanymérgezéssel kezeltek,de az már a saját fogainak tömése miatt volt.

12841. somnat (válaszként erre: 12837. - Gyuruke)
2011. ápr. 6. 16:11
Mondjuk most látom, hogy te egy kicsit későbbre várod a babót, mint én!
12840. somnat (válaszként erre: 12837. - Gyuruke)
2011. ápr. 6. 16:10

Annyira örülök neked. Én is már lassan megyek haza. Én is suttyomban szoktam olvasni, de írni már nincs sok időm!

Téges nem szekálnak, hogy még mindig dolgozol? Én már megőrülök mindenkitől, aki azt kérdezi: Ugye már nem dolgozol????!

12839. mkriszti81
2011. ápr. 6. 15:24
Szerintem meg inkább legyen kilyukasztva a füle, és ha nem akar fülbevalót hordani, akkor nem rak bele, minthogy hordana, de nincs kilyukasztva és nagy korában esetleg félne megcsináltatni. Szerintem egy kislánynak nagyon aranyos, ha van fülbevalója, az enyémnek biztos lesz :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook