Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

13888. lulin (válaszként erre: 13887. - Gyuruke)
2011. máj. 19. 19:10

Szia!

Fiatalabb nálam, 86-os. :) Most a Rózsnyóiné az edzőjük, ezért van egész nyáron Szolnokon... De gondolom akkor most a te férjednek is eléggé zsúfolt a nyara. Ti merre laktok egyébként?

13887. gyuruke (válaszként erre: 13886. - Lulin)
2011. máj. 19. 18:51

Szia!

Kicsi a világ :) Én uram meg kajak edző, én is kajakoztam. Néztem a képet, de nem ismerős a párod. Hány éves? :) Mi is különböző napokat lövünk be.. Most férjuram nem megy a hétvégi Szegedi ifi tájékoztatóra, hogy ne maradjon le semmiről :)

Neked kitartás a végéhez!

Olívia, mi ugye 1 napra vagyunk kiírva, úgyhogy gondolok Rád hétvégén, hátha :D Nekem hétfőn kell menni dokihoz, aztán megnézzük mi a helyzet. Ha nincs kedve Zsombinak kibújni hétvégén se..

13886. lulin
2011. máj. 19. 16:55

Mirababy: én is kitűztem már egy-két szimpatikus dátumot. Ilyen volt a múlt heti péntek 13, aztán máj. 17 (apukám szülinapja), de eddig egyik se jött be. :) Most már nem is erőlködöm. :) Jön, ha jönni akar.

Pyry: Üdv! Én máj. 29-re. Kíváncsi vagyok, kinek lesz meg előbb. :) Mi sem voltunk 4D-n, úgyhogy - bár a doki tutira állította, hogy kislány - még minket is érhet meglepi. Ha fiú lenne, Dani lenne, az édesapja után. És neki is jó sok rózsaszín rucija lenne. :D

13885. Pyry
2011. máj. 19. 16:49

Sziasztok! Lulin után én is jönnék közétek :) Szoktam olvasgatni a hozzászólásokat, de gondoltam mivel közeledik nekem is a nagy nap, hát írok is... :)

28.-ra vagyok kiírva. Kislány lesz, bár nem voltam 4D-n és sokat hallottam a tévedésekről.. :) Igazából mindegy a neme, első baba, csak rengeteg rózsaszín göncöt kaptunk :)

Jóslófájások nekem is jönnek szépen. CTG holnap, aztán várunk továbbra is.

Mindenkinek könnyű szülést, szép babát kívánok! Szerintem mindannyian zavarjuk le az egészet 2-3 óra alatt aztán jóccakát :))

13884. lulin
2011. máj. 19. 16:41

Olívia: Nekem is hasonlóak a "jósló fájásaim", enyhe derék-, ill. alhasi fájdalom, de abszolut rendszertelenül, és mindig belealszom. :) Eddig egyszer párosult mindez hányingerrel, akkor azt hittem, hogy tényleg itt az idő, de szép lassan az is elmúlt, és ahogy szoktam, elaludtam.

Én sajnos már félidőtől vizesedtem valamennyire, de most pár napja fokozottan. Különösebben nem aggódom, mert a vérnyomásom rendben. Gondolom, ez együtt jár a várandóság utolsó időszakával.

Nyugi, nekem is vannak ilyen paráim néha. Pláne, hogy nekem az első egy héttől eltekintve (akkor velem lesz anyukám)szinte egyedül kell megbírkóznom ezzel az új helyzettel. Persze ahogy ismerem a páromat, távolság ide vagy oda, biztosan haza fog ugrani néha hétköznap is, de azért csak jobb lenne, ha nap mint nap együtt lehetnénk. Amúgy őt jobban sajnálom, szerintem neki sokkal rosszabb lesz, hogy nem látja minden nap a kismanót. :(

Na de fel a fejjel! No para! :) Minden rendben lesz, nálunk is, nálatok is! Ill. ugyanezt kívánom a többieknek is!

13883. mirababy85
2011. máj. 19. 16:31

sziasztok!

üdv köztünk lulin! én 21-re vagyok kiírva uh szerint, de nem tudom mi lesz... nálunk kisfiú jön. első baba és Milánnak fogják hívni. Pont ma van Milán névnap és reméltem h kibújik de nem. tegnap volt apa szülinapja, de akkor sem akart jönni, csak megijesztett jó erős fájásokkal. remélem szombaton kibújik, ha nem hát várunk még. mást úgysem tehetünk. próbálok nem türelmetlen lenni, csak már annyira kíváncsi vagyok rá is meg a szülésre, meg h milyen érzések lesznek bennem.

olívia: úgy látom, hogy mi maradunk a végére :) a hugom is máj.23-án született, az egy szép nap. én két napja olyan farkaséhes vagyok,mint az egész terhesség alatt soha. nem is értem magam, de azt olvastam, h ez is a szülés közeledtét jelzi. hát remélem.

tényleg hol vagytok csibe és moniquee? remélem már babáztok és minden rendben ment.

knzs jelentkezz, ha még hazaengedtek. mindenkinek szorítok és puszi a mamáknak+babáknak.

13882. olívia23
2011. máj. 19. 16:19

Szia Lulin! Üdv köztünk!

Biztos visszaolvastál valameddig, de azért én is írok néhány sort magamról. Nálunk is kislány várható a uh szerint, 23-ára vagyunk kiírva, még jól vagyok a jóslófájásokat leszámítva (nekem ezek nem igazán fájások, hanem a derekam és az alhasam fáj egyfolytában 1-2 órát, aztán elmúlik, ez kb. minden másnap van). Nekem jövő szerdán lesz legközelebb CTG meg doki is.

Én is kíváncsi vagyok nálatok mit fog takarni a taktikai megbeszélés, már persze, ha addig nem bújik ki a kismanó. Nálam a vizesedés szerencsére nagyon minimálisan jelentkezik, s akkor is csak az ujjaim dagadnak be egy kicsit. Ami most a héten jelentkezett az a kar- és kézzsibbadás éjszakánként. Szóval nagyjából ennyit rólunk:)

Ja meg tegnap óta rámtört a para, nem igazán a szüléstől magától, hanem szerintem attól, hogy napokon belül megváltozik minden, amit persze nagyon várunk, de most akkor is kicsit parázok:( remélem ez hamar elmúlik.

knzs: ha esetleg nem tartottak bent, akkor majd jelentkezz, hogy tudjunk Rólatok:) vagy majd várjuk a híreket:) ja és köszi az NST infót.

Többiek hogy vagytok: Moniquee, Mira, Csibe???

13881. lulin
2011. máj. 19. 13:24

Sziasztok!

Gondoltam, csatlakoznék hozzátok, hisz én is májusra vagyok kiírva. Egészen pontosan 10 napom van még a kijelölt időpontig. Egyébként 26 éves vagyok, és első kisbabámat várom, aki a jelek szerint kislány lesz, és Lucának fogják hívni. :)

Sajnos egyelőre semmi konkrét jel, arra vonatkozóan, hogy esetleg előbb ki szeretne bújni, pedig már vagy két-három hete azért szurkolok, hogy a hétvégékre időzítse a dolgot. Tudjátok, hétköznap egyedül vagyok itthon, a férjem ugyanis kajakozik, és Szolnokon edz, mi pedig Vácon lakunk. :( Jósló fájásaim már vannak egy ideje, és néhány napja eléggé bevizesedett a lábfejem. Nem tudom, hogy a melegtől lehet-e, vagy attól, hogy már nagyon a végét járom. Amúgy pocak még fenn, és az arcvonásaimon sem látni semmi különöset. Legközelebb jövő hét hétfőn megyek CTG-re, aztán pénteken a dokimhoz, s ha addig se történik semmi, akkor szavaival élve "taktikai megbeszélés". (Kíváncsi vagyok, ez mit takar...)

13880. knzs
2011. máj. 18. 10:16
Moniquee, eltűntél... Megszületett a baba????
13879. knzs (válaszként erre: 13878. - Olívia23)
2011. máj. 18. 10:15

Nekem már a múlt héten is két NST volt, de elvileg csak a terhességi cukor miatt. Hétfőn voltam, holnap megint megyek, de holnap már cuccal, az orvos mondta, hogy majd meglátjuk kell-e maradni, biztos ami biztos alapon pakkal menjek. Barátnőm 3 hete szült szerdán, előtte hét péntekre volt kiírva. Ha minden rendben van, itt sem indítgatnak csak azért, mert lejárt a terminus, de minden nap menni kell NST-re, vagy aki ezt nem tudja vállalni, mert mondjuk nem abban a városban lakik, azt befektetik, ha jól tudom. Eddig igazán nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, mert azt gondoltam, hogy úgyis megszületik a kiírt idő előtt, de lassan nemhogy gondolkodnom kell rajta, hanem átélnem, szombatra vagyunk írva.

Egyébként jól vagyunk, nincsen semmi extra, pedig várnék valami jelre, hogy mindjárt szülök. Talán csak annyi tér el az eddigiektől, hogy a babám ma nagyon nyugodt, meg tegnap egész nap az járt a fejemben, hogy apa a héten már csak ma dolgozik... Pedig 5 napot megy egy héten, lehet valami megérzés.

Te, ti hogy vagytok?

13878. olívia23 (válaszként erre: 13876. - Gnoncsu)
2011. máj. 18. 09:16

Tényleg jó ilyen pozitív szüléstörténetet olvasni:) remélem mindannyiunknak hasonló lesz:)

Gondolom ezek az első napok nagyon izgalmasak!

Majd mesélj, ha lesz egy kis időd!

Mi jól vagyunk, tegnap voltam CTG-n, de a gép szerint nem ittam eleget (jelzem 7-kor keltem és 8-ra mentem, szerintem 1 óra alatt nem lehet olyan sokat inni), ezért innom kellett min. fél liter vizet és megismételték a vizsgálatot, akkor már tetszett a szülésznőnek a görbe. Na majd a köv. előtt iszom bőven:)

Mi jövő hétfőre vagyunk kiírva, így jövő héten két CTG lesz.

Kérdeztem, hogy mi a helyzet, ha nem érkezik meg addig, azt mondták, hogy 1 hétig békén hagynak, aztán elvileg be kell feküdni, de majd a szülésznő mondd praktikákat, hogy ne kelljen. Hát kíváncsi leszek...Nálatok ez hogy van?

Hogy vagytok?

13877. knzs (válaszként erre: 13876. - Gnoncsu)
2011. máj. 17. 17:50

Nagyon köszi az "élménybeszámolót"!

Örülök, hogy ilyen pozitívan írsz a szülésedről, és hogy minden rendben nálatok! Tök jó, hogy van elég tejed. Továbbra is minden szépet nektek, és persze jó egészséget!

Hogy bírod az új helyzetet? Van segítséged? Milyen a babád? Sokat alszik, vagy sírdogálósabb? Ha lesz kedved, meg időd, mesélj!

Már várom nagyon, hogy az én kisfiam is megszülessen!

13876. gnoncsu
2011. máj. 17. 13:09

Köszönjük szépen!

Hmm olyan nehéz mit írni a szülésről mert annyi minden jut eszembe....

Elvileg 12-re megvolt a kórházi beutalóm, de ezt nem vártuk ki mert 11-én este fél 11-kor folyt el a magzatvíz, bementünk a kórházba , szokásos: CTG, vizsgálat, ekkor kezdődtek csak a fájások, viszont rögtön 3 percenként, majd kb 2-ig kádban jó meleg vízben vajúdtam, ami nagyon jól esett. Utána viszont nagyon beindutak a fájások gyakorlatilag 2 percenként. Az időpontokat nem nagyon tudom, de valamikor hajnalban leesett egy picit a frekvenciája, ekkor néztek vérgáz értékeket a babánál (ehez a fejéből vesznek pici vért) meg aztán kapott kis elektródát a fejére ami pontosabb mint a CTG, ekkor felmerült, hogy esetleg császár, de végül megvoltak elégedve az eredményekkel. Végül 8:02-kor született meg, úgy hogy egy orvos a fejemnél térdelt és a fájáskor ő is nyomta a hasamat fentről (amit én egyébként abszolút segítségnek éltem meg).

Igazából gyorsnak viszonylag első szüléshez képest gyors volt, csak én nem találkoztam 5-10 perces fájásokkal rögtön nagyon sűrűn jöttek és ez a végére nagyon kimerített. (Meg napközben mondván, hogy másnap valószínüleg befektetnek még kitakarítottam, főztem és fahéjjas sütit sütöttem mert azt olvastam, hogy az beindítja a szülést :-) )

Nagyon fáj az igaz és én azt se mondanám, hogy az ember amint megvan a baba elfelejt mindent, viszont testvérkéknek nincs akadálya :-)

És most annyira jó, szóval ami utána jön az viszont kárpótol!

Ami még számomra lényeges, és túlzás nélkül állítom, hogy én a férjem nélkül nem bírtam volna ki!

A történethez még annyit, hogy én Németországban szütem, itt se fogadott orvos se szülésznő, de mindenki elképesztően kedves volt, most pedig nem a védőnő jön látogatni, hanem a szülésznő végez utógondozást akinél szültem (én őt választottam).

Jó hosszú lett....

Ja és annyi tejem van, hogy hármaikreknek is elég lenne :-)

Akik még várakoznak kitartás!!!

13875. knzs
2011. máj. 17. 11:57
Én is gratulálok Cipporáéknak!
13874. Felfike
2011. máj. 17. 10:14
Cippora most hívott. Meg van a babája. 3650g, természetes úton 9:40-kor hozta a világra. Innen is gratula neki mégegyszer!
13873. mirababy85 (válaszként erre: 13869. - Gnoncsu)
2011. máj. 16. 20:59

NAGYON NAGYON GRATULÁLOK!!!!!!

De jó, hogy már kint van a Kicsike! ezek a napok biztos csodásak, élvezzétek ki! majd mesélj, ha lesz kedved!

sok puszi nektek!

13872. olívia23 (válaszként erre: 13869. - Gnoncsu)
2011. máj. 16. 19:27

Nagy-nagy GRATULA!!!

Csatlakozom a többiekhez, ha majd lesz időd írj, hogy vagytok otthon és hogy milyen volt a szülés? Mi 'várakozók' szerintem minden infóra éhesek vagyunk:)

13871. knzs (válaszként erre: 13869. - Gnoncsu)
2011. máj. 16. 18:47

Én is gratulálok! De jó, ti már otthon is vagytok!

Majd ha lesz kedved és időd, na meg energiád, mesélj, mi volt a kórházban!

Addig is sok tejcsit, és jó egészséget kívánok nektek!

13870. Moniquee (válaszként erre: 13869. - Gnoncsu)
2011. máj. 16. 18:39

GRATULÁLUNK!!!

De jó nektek!!! és milyen szép paraméterekkel született a baby!!!! Könnyű szülés volt? Kértél EDA-t? Sokat szenvedtél??? De ez már úgyis mindegy, hiszen gondolom, minden fájást elfelejtettél, amikor egymás szemébe néztetek a Picurral. Kellemes összeszokást kívánunk nektek!!!

13869. gnoncsu
2011. máj. 16. 18:28

Sziasztok!

Mi ma jöttünk haza, 12-én reggel 8:02-kor megszületett a fiúnk :-) 3870g és 51cm.

Most olyan jó itthon hármasban.

Kitartás azoknak akik várakoznak!

13868. knzs
2011. máj. 16. 17:39

Sziasztok!

Nem szültem meg, nem csalta ki a kissrácunkat a hidegfront (még). Ma voltam NST-n, háromszor mintha összehúzódásom lett volna közben, viszonylag hosszabb ideig, de csak 30-ig "ugrott" ki az a jel. Az orvos azt mondta, hogy csütörtökön már csomaggal menjek, mert lehet maradni kell, de szerintem addigra kibújik. Vagyis nagyon remélem.

Moniquee, kitartás, gondoltam rád sokat a hétvégén, tegnap este meg főleg, hátha megszülsz, mert ugye te is erre a hétvégére gyúrtál, de látom még itt vagy, hát biztos már csak pár napunk van! Örülök, hogy a vizsgálaton is minden rendben volt!

Örülök, hogy a málnalevél tea ilyen jó hatással volt a szüléseidnél, sorlyke, remélem nekünk is segít majd!!

Kíváncsi vagyok nagyon, kinek bújik ki előbb a babája!

Puszi nektek!

13867. Moniquee (válaszként erre: 13865. - Mirababy85)
2011. máj. 16. 10:53

Na ezzel én is így vagyok. Rohadtul idegesít. Pedig ezt mindenki másként éli meg, mindenkinek más a tapasztalata. És igen!!! Én is szeretném a saját kis tapasztalatomat megszerezni, köszönöm szépen, nem kérek a máséból. Bőven elég a családot meghallgatni, onnan is jönnek kéretlen "jótanácsok". Idegenektől én sem tűröm.

ügyes legyél a vizsgán!!!!

13866. Moniquee (válaszként erre: 13863. - Olívia23)
2011. máj. 16. 10:49

Szia!

Engem is az összes barátnőm hív és sms-t küldözget, hogy na mi van már???????? Engem is kezd idegesíteni, hiszen megmondtam mindenkinek, hogy üzenek, ha megszületik..........

Mi még egyben vagyunk:-(

Én is szívesen elmentem volna egy újraélesztős tanfolyamra, de a megelőzéses sem volt rossz.

knzs: nagyon csendben vagy, megszültél?????????

csibe: helyzet? vizsgálatok?

13865. mirababy85
2011. máj. 16. 10:47

sziasztok!

Sorlyke: te nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen könnyen ment mindegyik szülésed, remélem nekem se lesz nehezebb.

Olívia: mi is jól vagyunk. ma túl esünk a vizsgán és utána már pihi a szülésig. engem tudod m idegesít? hogy mindenki akivel találkozok megkérdezi, hogy egyeben vagytok még? hát nem látják, h igen? de tényleg még egyszer megkérdezik én sikítok! :) na meg a másik, a kéretlen jó tanácsok! vmelyik nap várok a trolira, zenét hallgatok, élvezem a napsütést. erre a mellettem álló öregasszony elkezd hozzám beszélni. kiveszem a fülhallgatót a fülemből, h halljam mit akar. erre elkezdi magyarázni, h a cipőm nem jó, mert nem tartja a rüsztömet! tudom mi az a rüszt? mondom, tudom. és terhesen nem lehet ilyen kis lapos cipőt hordani. nézzem meg az ő papucsát, na olyat kell. hát, mondom oké, nekem ez tetszik. azt hittem lehidalok. mit szól bele? miért ézik úgy az emberek az utcán, h csak mert babát várok, jobbnál jobb tanácsokra van szükségem! hihetetlen. inkább lenne arra, h átadják a helyet a villamoson, de persze az nem történik meg.

na bocs kicsit hosszúra nyúlt a panaszkodásom! :)

sok puszi mindenkinek, én is várom a híreket!

13864. Moniquee
2011. máj. 16. 10:44
Mi ma voltunk magzatvízvizsgálaton. Szerencsére a doki velem kezdett a Kenézyben, mondjuk el is vártam tőle, azok után, hogy mindig a magánrendelőjébe járok. Ott volt Erika is, a szülésznőm, Ő is bejött velem a vizsgálatra. Sokan azt mondták, hogy rohadt kellemetlen, és volt, akinek csípő érzés volt. Az OTI-s nődoki azt mondta, nem fogok utána nevetni. Hát én megcáfoltam, mert szinte meg sem kottyant. Az eredmény: kristálytiszta magzatvíz, puha-laza méhszáj és már egy ujjnyira ki vagyok tágulva. Na!!!!!!!!! Haladunk előre. Erika azt mondta, hogy mások hosszú fájdalmak után tágulnak 1 ujjnyira. A tesómnak meg a második ilyen vizsgálaton is szinte zárt volt a méhszája, úgy,hogy meg is szült utána. Ráadásul front van ma, 9 fokkal, szakadó esővel. Holnap telihold--------------------------minden megvan a szüléshez.:-))
13863. olívia23
2011. máj. 16. 10:28

Sziasztok!

Na kíváncsi vagyok, hogy a hidegfront kicsalogatta-e valakiből a babát? Bár, ha igen, akkor Ő(k) biztos csak pár nap múlva tudnak írni.

Sorlyke: ez jó hír, én is iszom a 36. héttől, remélem majd könnyít a szülésen:)

Moniquee: kíváncsi vagyok milyen lesz ez a tanfolyam, elvileg itt elsősorban az újraélesztésről lesz szó. Na majd meglátjuk.

Egyébként mi ma jól vagyunk, tegnap délelőtt és délután is fájogattam, de csak a szokásos has és derékfájás, azóta semmi. Mondjuk rám szerintem a frontok nem lesznek hatással a szülésnél, mert amúgy sem érzek semmit se meleg-, se hidegfrontnál!

Titeket nem idegesít a család így az utolsó napokban? Minden nap úgy hívnak fel, hogy jól vagyok-e még, stb.? Persze tudom, hogy kíváncsiak és aggódnak, de ezzel engem az őrületbe kergetnek...

Majd írjatok, hogy vagytok!?

13862. sorlyke (válaszként erre: 13820. - Mirababy85)
2011. máj. 15. 16:26

Szia!LKáttam irtál a málnalevél teárol én csak erösiteni tudlak benne!Mind a 3gyerekemel ittam elsövel 2bögrével naponta 36hétöl ö 4050g 59cm lett 2ora alatt

2dik fiam ö vele is igy ittam ö 4200g 60cm lett 2ora alatt se vágás se varrás nem volt

most meg lányomat 6hete szültem vele napi 1litert ittam reggel fél este fél lityi öt ugy inditoták 8kor indititak 9kor burkot csiptek és oxitocin aztán 10.35re kint volt se vágás se varrás 3740g 56cm..

szerintem tuti segit vagyis én igy érzem

13861. mirababy85
2011. máj. 14. 21:06

Moniquee: - az a lényeg, hogy jól érzi magát bent! úgyis akkor jönnek, amikor nekik jó! az én fiam is jól el van bent!

köszönöm a drukkot mindenkinek! pihenjetek sokat a 7végén. aztán ha vkinél beindulnak a dolgok, majd mindenképpen ossza meg velünk! puszi.

13860. Moniquee (válaszként erre: 13855. - Mirababy85)
2011. máj. 14. 17:22

Szia!

Szakmámból kifolyólag egy "kamionnyit" kívánok Neked a hétfői vizsgádhoz.

Itt Debrecenben tegnap volt egy jó kis vihar, de a mi kis Cunarózánkat ez sem zavarta meg. Pedig bekalkuláltam magam péntek 13-ra plussz a front, de semmi. Túl jól érzi magát odabent:-)

13859. Moniquee (válaszként erre: 13853. - Olívia23)
2011. máj. 14. 17:16

Szia Oívia!

Én voltam elsősegélynyújtó előadáson, de az inkább a megelőzésről szólt. Kicsit többet vártam tőle, de attól is függ, ki tartja. Végülis nem volt rossz, kitértünk az ablak, ajtó, asztal, szék és különböző helyiségek biztonságos kialakítására, hogy MEGELŐZZÜK a bajt

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook